Actueel

Hier vind je nieuws en achtergronden.


Henk Binnendijk over 'het meesterwerk van God' (video)
10 september 2017
Onlangs is het nieuwe boek van Henk Binnendijk verschenen: "Het meesterwerk van God". In dit boek neemt Henk ons mee op reis door het (ingewikkelde) Bijbelboek Openbaring en de eindtijd.
In 'Het meesterwerk van God' schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: Openbaring. Al schrijvend brengt hij vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om? Henk Binnendijk onthult een schitterend vergezicht: het onovertroffen meesterwerk waar God aan werkt en waar de mens alleen nog maar van kan dromen. Want: 'als God de schepper is van een grenzeloos groot heelal met volgens de laatste schattingen 70 triljoen sterren [...] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!'
Als voorproefje op het boek, beantwoordt Henk een aantal vragen die zijn ingezonden via e-mail en social media door de lezers van Visie en EO.nl/geloven.

Lees meer...
Reacties

Aanslagen van moslimextremisten teisteren Europa
2 september 2017
De blijdschap was weer groot onder de aanhangers van IS(IS) en andere islamitische terreurgroepen na de gruwelijke moordpartij in Barcelona. Net als bij de vorige aanslagen was internet weer het decor van juichende sympathisanten toen ze hoorden dat er weer onschuldigen waren vermoord door hun geloofsgenoten. Zelfs op basisscholen in Europa blijken moslimkinderen te zitten met radicale sympathieŽn. Zij juichen aanslagen toe en noemen Ďongelovigení varkens en maken bewegingen met hun hand naar de keel. Na de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs vroegen leraren op Franse scholen aan de leerlingen om een moment van stilte in acht te nemen voor de slachtoffers. Dat verzoek werd echter door moslimkinderen met hoongelach, provocaties en woede ontvangen. Tijdens de minuut stilte bleven ze praten en anderen lachten, waarop ze door de leraren de klas uit werden gestuurd.

Lees meer...
Reacties

Crisisdreiging
2 september 2017
We leven in spannende tijden. Afgelopen week lanceerde Noord-Korea weer een raket, die een eindje voorbij Japan in zee verdween. Israel is zeer alert met het oog op de naar de Golan oprukkende Iraanse milities. En zowel Amerika als AziŽ wordt zeer zwaar getroffen door bijzonder ernstige overstromingen. Kunnen we dit duiden? Wat gaat er gebeuren? En wat betekent dit voor ons leven van elke dag? Het is crisistijd.

Lees meer...
Reacties

Het is bijna 23 september 2017 en dan...
19 augustus 2017
Een deel van de christelijke wereld is in rep en roer. Het is namelijk bijna 23 september: de datum waarop het beeld waarover Openbaring 12:1 spreekt, zichtbaar zal worden aan de hemel. Althans, dat geloven velen. Ze verwachten iets bijzonders op die datum: de wederkomst van de Heere Jezus, de opname van de gemeente of iets opzienbarends voor Israel. In Openbaring 12:1 lezen we: ĎEr verscheen in de hemel een indrukwekkend teken: een vrouw, bekleed met de zon, met de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren op haar hoofd.í
De vrouw die in de hemel zal worden gezien, staat voor het sterrenbeeld Maagd, stellen degenen die iets bijzonders verwachten op 23 september. Juist op die datum is volgens hen de maan zichtbaar onder haar voeten en bevinden zich de zon en Jupiter in het sterrenbeeld Maagd.

Lees meer...
Reacties

Wat is de oorzaak van het Midden-Oosten conflict?
16 augustus 2017
Aan het oostelijke deel van de Middellandse Zee ligt een smalle, onbetekenende strook land. In vergelijking met bijvoorbeeld Nederland, heeft het slechts een oppervlakte van ongeveer de helft van ons land. Daarbij komt nog, dat een groot gedeelte bergachtig is en het in het zuiden een woestijn. Daarom, slechts een deel van het land is bewoonbaar. Echter, dank zij energieke technieken van bevloeiing van knappe ingenieurs, wordt de woestijn elk jaar iets kleiner en wordt er steeds meer land vruchtbaar en bewoonbaar. In dit land wonen momenteel ongeveer 6 miljoen mensen. Dat kleine land is de relatief nog jonge Staat IsraŽl, welke in 1948 door een wonder Gods is ontstaan.

Lees meer...
Reacties

Geestelijke strijd om Noord-Korea
13 augustus 2017
De geestelijke strijd om Noord-Korea wordt steeds heftiger. Wereldwijd wordt er al jarenlang indringend en aanhoudend voor het land en zijn inwoners gebeden. Juist nu zijn onze gebeden meer dan ooit nodig, nu Amerika en Noord-Korea balanceren op de rand van een nucleaire oorlog. Algemeen wordt aangenomen dat Noord-Korea in staat is zijn raketten uit te rusten met kernkoppen. Nu wordt gedreigd die in te zetten, is voor Amerika een rode grens overschreden.

Lees meer...
Reacties

Tijd van oorlog
12 augustus 2017
'Alles heeft zijn tijd' leert de Prediker. In 14 gezegden illustreert hij deze wijsheid. Zijn laatste voorbeeld luidt: 'Een tijd van oorlog en een tijd van vrede' (3:8). Sinds de stichting van de moderne staat IsraŽl (1948) leeft dit land in 'een tijd van oorlog' en oorlogsdreiging. Wij mogen al meer dan 70 jaar in een tijd van vrede leven. Hoe lang nog? Zullen de IDF (IsraŽlische leger) en de hoge en hier en daar diepe muur die IsraŽl rond het hele land bouwt Hamas, ISIS, Iran en de Palestijnse Autoriteit (PA) tegenhouden?

Lees meer...
Reacties

Een profetische reis
19 mei 2017
Amerikaanse President Donald Trump ontmoet de President van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas in het Witte Huis, op 3 mei 2017 Waarom zoveel aanhalingen in onze artikelen uit de profetische boeken van de Bijbel? Voor iedereen die de Bijbel een beetje kent is het duidelijk dat in onze tijd veel door profeten voorzegde patronen zichtbaar worden.
Daar willen wij u op attent maken. Niet om te voorspellen, maar omdat op deze wijze de Hand van de Schepper in onze geschiedenis en vooral aan IsraŽl zichtbaar wordt. Vrijdag 19/5/í17 vertrekt president Trump voor zijn eerste buitenlandse reis. Eerst naar Saudi-ArabiŽ, daarna IsraŽl en de Palestijnse Autoriteit en op de terugweg naar de Paus. Deze reis is van zeer groot belang. Niet alleen voor IsraŽl en de VS, maar voor heel de wereld.

Lees meer...
Reacties

Wie komt eraan
13 mei 2017
Natuurlijk denkt u meteen aan de Here Jezus. Dat is goed en dat geeft ons nieuwe moed. Laten we nu deze vraag iets anders stellen: "Wat komt eraan?" Als we daar even over nadenken, kunnen we de 'radeloze angst' uit Lucas 21:25 wel voorstellen. In dit artikel leest u over vier ontwikkelingen die elk moment op een wereldbrand kunnen uitlopen. Hoe staat IsraŽl hierin? Wat gaat president Trump doen?

Lees meer...
Reacties

Zijn dit de tekenen waar we op moeten letten?
13 mei 2017
In september verschijnt er een sterrenbeeld aan de hemel dat lijkt op het teken dat in Openbaring 12:1 beschreven wordt. We bekijken deze gebeurtenis nader. Het gaat hier om een zeer bijzonder natuurverschijnsel dat de gemoederen de laatste tijd behoorlijk bezig houdt. In Openbaring 12:1-2 lezen we over een groot teken in de hemel: 'Een vrouw, met de zon bekleed en de maan onder haar voeten en een krans van twaalfsterren op haar hoofd.' We lezen verderop 'dat ze zwanger was en een Zoon baarde, Die alle heidenen zal hoeden met een ijzeren staf.'

Lees meer...
Reacties

Waarom moeten wij waken in de eindtijd?
13 mei 2017
Nadat God rond het jaar 600 voor Christus aan DaniŽl de betekenis van de droom van Nebukadnessar bekend maakte, bracht DaniŽl een boodschap van Gods soevereiniteit over aan de koning. God bepaalt de tijden en perioden dat koningen en rijken zouden heersen (DaniŽl 2:19-23). Dit inzicht was niet zozeer bedoeld voor de koning zelf, maar voor hen die later zouden leven. De droom had vooral profetische betekenis. Omdat de Bijbel duidelijk zegt dat het beeld spreekt over opeenvolgende koninkrijken (DaniŽl 2:38-45), kunnen we deze inmiddels in de Wereldgeschiedenis ook aanwijzen.

Lees meer...
Reacties

Groeiende onrust in Europa
15 april 2017
In heel Europa zijn broeinesten van onrust en zo nu en dan komt het tot een ontlading in grote demonstraties. Omstreden politieke partijen met nog meer omstreden politieke ideeŽn, zoals die van mevrouw Le Pen in Frankrijk of die van Vladimir Poetin in Rusland. Overal wordt ontbrekend leiderschap gezien. Men heeft geen heldere politieke visie, die mensen helpt om onbevreesd naar de toekomst te kijken. Vooral Rusland valt steeds meer op!
De laatste weken hielden de berichten maar aan: grote demonstraties in heel veel steden in Rusland. Arrestaties van oppositieleiders, gevangenisstraffen zonder rechtvaardig proces en bedreiging en intimidaties zijn niet van de lucht in Rusland. Dat alles wijst er duidelijk op dat de macht van Vladimir Poetin zeker niet door de hele bevolking wordt gedeeld en dat de weerstand tegen zijn regime snel toeneemt.

Lees meer...
Reacties

Is de antichrist een moslim?
15 april 2017
Islamitische organisaties als IS en Al Qaida zijn een gevaar voor de Westerse samenleving. Zo krijgen we in Europa steeds meer te maken met terroristische aanslagen en met moorden op Joden en christenen. Via de media krijgen we ook regelmatig nieuws te horen over vervolgingen van christenen in islamitische landen, waar zij worden gemarteld en gedood, bijvoorbeeld door gruwelijke onthoofdingen. Het lijkt er sterk op dat het islamitische gevaar van terreur, wat zover van ons vandaan leek, steeds dichterbij komt!
Het idee dat het gevaar van een aanslag zomaar uit het niet kan toeslaan is beangstigend. Sommige gelovigen, die bekend zijn met de profetische Schriften, vergelijken het islamitische gevaar met de periode van de Grote Verdrukking. Zowel in Openbaring als in Jezus' rede over de eindtijd lezen we wat de tekenen van de eindtijd zijn. Dan komen er vragen naar boven als: ďZal de antichrist een moslim zijn?'

Lees meer...
Reacties

Onderweg... maar waarheen?
1 april 2017
Palestijnse arbeiders werken op een bouwplaats in een nieuwbouwproject in de IsraŽlische nederzetting Maale Adumim, in de buurt van Jeruzalem We krijgen een nieuwe regering. Die gaat met nieuwe moed en een nieuw programma op weg. Waarheen? Premier Rutte zal lachend zeggen: ďNaar een goede toekomst.Ē Thiery Baudet zal met een vriendelijke, gulle lach en een vraag reageren: ďOf naar Brussel?
Er is niets veranderd in ons land, totdat na Berlijn, Parijs, Brussel en Londen het Binnenhof in Den Haag of de Dam in Amsterdam aan de beurt is. Totdat we door harde eisen van extremistische Moslims (via DENK??) keihard met onze neuzen op de feiten gedrukt worden. Dan is het te laat.

Lees meer...
Reacties

De toekomst van IsraŽl
17 februari 2017
Voor velen lijkt de toekomst voor IsraŽl erg onzeker. Rusland, Iran en Turkije werpen zich de laatste tijd steeds meer op als dť landen die de vrede in het Midden-Oosten moeten bewaken en waarborgen. De onlangs gehouden vredesconferentie die de regeringsleiders van bovengenoemde landen organiseerden met de strijdende partijen in SyriŽ begint haar vruchten af te werpen.

Lees meer...
Reacties

Wat komt er over de wereld?
14 januari 2017
Nieuwe immigranten vanuit Amerika arriveren in Israel We gaan een paar heel spannende weken tegemoet. Er worden gevaarlijke acties gepland, nieuwe anti-IsraŽl resoluties opgesteld en IsraŽl onder zware druk gezet.
De wereldvrede wordt in groot gevaar gebracht. In dit artikel worden een paar van die angstig-spannende zaken beschreven.
Ik noem ze kort. Haalt de gekozen president van de VS, Trump, de 20e januari, de dag van zijn inauguratie (1)? Zeventig landen komen de 15e januari naar Parijs. Welke gemene anti-IsraŽl plannen zullen daar worden uitgebroed (2)? Werken de EU en Obama aan een oorlog met Rusland (3)? Verschillende rustige en maar ook wilde actiegroepen bereiden demonstraties voor op de dag van de inauguratie van Donald Trump (4). Waarom al die commotie, weerstand gemenigheden tegen Donald Trump? Wat is er geestelijk aan de hand (5)?

Lees meer...
Reacties

Nieuwe koers van de Verenigde Staten
Amerika koos een nieuwe president
14 januari 2017
Op vrijdag 20 januari 2017 vindt de inauguratie plaats van de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten van Amerika: Donald John Trump (70). Heel de wereld kijkt gespannen toe. Na de eerste zwarte president, Barack Hoessein Obama, is nu een schatrijke zakenman gekozen voor het hoogste ambt. Ooit werd een filmster, Ronald Reagan gekozen om de machtigste man op aarde te worden. In beide gevallen was er ook grote onzekerheid over het functioneren van deze mannen. Die onzekerheid is er nu ook. Is hij niet een ongeleid projectiel en is dat niet gevaarlijk voor de wereldvrede? Wat zal het gaan worden?
De bevolking van de Verenigde Staten is uiterst verdeeld nu de, zoals de meeste tegenstanders zeggen, ultrarechtse Donald Trump, aan de macht komt. Hij is getrouwd met zijn derde vrouw, omdat twee eerdere huwelijken strandden. Zijn vermogen wordt geschat op bijna vier miljard dollar. In zijn overwinningsspeech, direct na de verkiezingen van 8 november jl. haastte hij zich weliswaar de belofte uit te spreken dat hij president wil zijn van Šlle Amerikanen, maar dat is juist het meest onzekere punt.

Lees meer...
Reacties

Europa: wereldrijk in wording?
13 januari 2017
Volgens de Bijbel is in de eindtijd voor Europa een hoofdrol weggelegd. Tijdens de zeventigste jaarweek zal het Romeinse Rijk het wereldtoneel opnieuw betreden. Het Imperium Romanum zal opnieuw verrijzen. Zo staat het geschreven, zo is het voorzegd. ln het hedendaagse proces van eenwording van Europa beleven we waarschijnlijk de inleiding tot deze toekomstige herrijzenis.
Eeuwenlang werd Europa door oorlogen en conflicten verscheurd. Meermalen was Europa het toneel van wapengekletter. Maar na de Tweede Wereldoorlog is er ontegenzeglijk een kentering gekomen: een onzichtbare hand smeedt de landen van Europa aaneen. Een geschiedenis van bloedvergŪeten heeft langzaam maar zeker plaatsgemaakt voor een proces van eenwording. Ondanks sommige interne conflicten, bijvoorbeeld over de vluchtelingencrisis. Binnen de Europese grenzen heerst een Pax Romana, een Romeinse vrede. Echter, de vraag is: geven deze ontwikkelingen werkelijk reden tot juichen? Of veeleer het tegendeel: leiden deze ontwikkelingen mogelijk naar Armageddon, de gigantische eindtijdoorlog?

Lees meer...
Reacties

Welke bom barst het eerst?
24 oktober 2016
Nieuwe immigranten vanuit Amerika arriveren in Israel Waarschuwen is een belangrijke taak voor ouders, leraren, godsdienstige leiders en de overheid. Ook de Almachtige waarschuwt.
Vlak voordat de zondvloed de goddeloze mensheid (op acht na) van de aarde spoelde, vlak voordat Sodom en Gomorra door vuur werden verwoest en vlak voordat IsraŽl in ballingschap moest, werden zij herhaaldelijk door profeten van God gewaarschuwd.

Zo worden wij al jaren gewaarschuwd voor wat nu dreigt over ons te komen. Gods Boek, de Bijbel staat ook vol met ernstige waarschuwingen aan IsraŽl en aan de mensheid. Soms worden er speciale wachters aangesteld om het volk voor komende rampen te waarschuwen. Bijvoorbeeld de profeet EzechiŽl is een wachter voor IsraŽl en de volken. De duidelijke bedoeling van waarschuwingen is dat men luistert en zo een aanstormend gevaar/oordeel ontloopt. Dat geldt juist nu voor ons. Wat staat ons te wachten? Welke rampen staan voor de deur? Zijn er wegen om te ontkomen? Speelt IsraŽl een rol? Meestal staat IsraŽl centraal in Gods handelen met de wereld.

Lees meer...
Reacties

Het rijk van de antichrist: ťťn wereldregering, ťťn wereldgodsdienst en ťťn wereldeconomie
24 oktober 2016
De geest van de antichrist is nu al in de wereld, om baanbrekend werk te doen voor de komst van het wereldrijk van de antichrist. In 1 Johannes 4:2 en 3 schrijft de apostel Johannes over de geest van de antichrist: ĎIedere geest die Jezus niet belijdt, is niet uit God. En dit is de geest van de antichrist, waarvan gij gehoord hebt, dat hij komen zal, en hij is nu reeds in de wereld.í Zoals de Geest van God uitgestort is en ons voorbereidt op de komst van de Here Jezus, zo is ook de geest van de antichrist vandaag werkzaam in deze wereld om haar voor te bereiden op de komst van de antichrist.
Zowel op het gebied van wereldpolitiek, wereldeconomie en de ontwikkeling van ťťn wereldgodsdienst zien we dat het moment van de komst van de antichrist dichtbij is.

Lees meer...
Reacties

Met Turkije op weg naar het einde?
17 augustus 2016
Erdogan tijdens de staatsgreep. Het is tijd om even stil te staan bij de recente ontwikkelingen in en rond Turkije en de EU. De nep-coup van de 15 juli 2016 heeft een nieuw hoofdstuk over de weg van Erdogan naar een vernieuwd of hersteld Turks-Ottomaans rijk geopend. Of het inderdaad een nep-coup of een echte opstand was, is wat betreft de uitkomst van deze ďopstandĒ een onbelangrijk discussiepunt. De vraag is nu: Gaat Erdogan nu dezelfde weg als Hitler na de Rijksdagbrand in 1933 of als Khomeini van Iran in 1979 na het verjagen van de Shah? Joodse mensen in Turkije en ook in veel EU-landen lopen gevaar. Zou ook hier de uitspraak van Paulus: ďEerst de Jood en ook de GriekĒ (Romeinen 2:8:12) geldig zijn? Gaat Erdogan de prille ďvriendschapĒ met IsraŽl opzeggen en wordt dan het gezegde ďEerst zaterdag dan zondagĒ een tragische realiteit?

Lees meer...
Reacties

Opdat u begrijpt
2 augustus 2016
Veel mensen lezen geen krant meer. Misschien alleen het sportnieuws. Dat kun je tenminste begrijpen. Nieuws en politiek worden met een simpele klik weggezapt. Om politiek hangt de stank van onbetrouwbaarheid en leugen.
De begrippen waarheid en recht zijn vervuild door richting-afhankelijke, politiek correcte ideeŽn en vooronderstellingen. Een klein voorbeeld. Als u het heeft over terrorisme en de Islam, krijgt u al gauw de woorden racisme of islamofobie over u heen. Of u wordt als ultrarechts Ďdusí als een gevaarlijk iemand in een hoek gezet. Helaas blijkt Pilatus profetisch gesproken te hebben toen hij 20 eeuwen geleden cynisch opmerkte: ďWat is waarheidĒ. De meeste mensen hebben wel een vaag gevoel van onbehagen. ďWat doen die lui in Brussel, in Den Haag, bij de VN of in Washington achter onze ruggen?Ē ďWe weten niet wat we Ďervan moeten denkení, dus we denken er niet overĒ. In dit artikel bied ik u een korte handleiding aan. Met het doel dat u meer vat krijgt op wat er gaande is. Waar we met zín allen op af gaan en wat we eraan kunnen doen. Dat u onze tijd begrijpt. Ik leg u een paar korte stellingen voor. Die stellingen zijn mijn uitgangspunten die de basis vormen voor al mijn artikelen. Die stellingen wijzen een weg die begaanbaar is. Ook leg ik uit waar die weg op uitkomt en wat er onderweg gaat gebeuren. En hoe ook u invloed kan uitoefenen. Als u klikt op ďlees meerĒ gaan we op weg. Opdat u begrijpt waar we heengaan.

Lees meer...
Reacties

Na de opname
1 augustus 2016
De Bijbelse profetie vertelt ons dat het begin van de Dag van de Heer zal komen als een dief in de nacht. Een dief breekt plotseling in. Hij kondigt dat niet van tevoren aan. Hieraan kunnen we zien dat Ďde dief in de nachtí komst niet slaat op de wederkomst want tweederde van de wereldbevolking zal in Gods oordelen van Toorn dan zijn omgekomen. Iedereen op de planeet die dan nog in leven is ziet de komst van Christus, dus bepaald niet Ďals een dief in de nachtí. De komst als een dief verwijst naar de opname van de Gemeente en het begin van de grote verdrukking. Het zal plotseling zijn; voor kinderen van God zal het prachtig zijn, maar voor de overige aardbewoners zal het katastrofisch zijn.

Lees meer...
ReactiesMeer in het archief

Wat oudere achtergrondartikelen kun je vinden in ons uitgebreide archief!

Ga naar het archief