Actueel

Hier vind je nieuws en achtergronden.


De spanning in het Verre Oosten
3 februari 2018
Niet alleen de machtuitbreiding van China in de Zuid-Chinese Zee, maar vooral de politiek van Noord-Korea is oorzaak van stijgende spanningen in dat gebied. Wat nooit eerder is voorgekomen is dat zelfs de zelfs de zittende Amerikaanse president, Donald J. Trump, dreigt met een nucleaire aanval op Noord-Korea. Ook de Noord-Koreaanse leider, Kim Jong-un, wijst op de rode knop op zijn bureau, die kan leiden tot het afvuren van kernraketten op Amerikaanse doelen. Kortom, ongekende politieke spanning in het Verre Oosten.

Lees meer...
Reacties

Rusland heeft vaste voet aan de grond in het Midden-Oosten
3 februari 2018
Eind november vorig jaar (2017) bespraken de Russische president Poetin en zijn Syrische ambtgenoot Assad de situatie die is ontstaan in het Midden-Oosten met name in het door oorlog verscheurde SyriŽ. Ze ontmoetten elkaar in de Russische stad Sotsji - bekend van de Olympische winterspelen. Nu het gewapende conflict met allerlei terroristische organisaties in SyriŽ ten einde loopt, moet er wat gebeuren. In ieder geval is duidelijk geworden dat Rusland door deelname aan de oorlog in SyriŽ vaste voet heeft gekregen in de politiek van het Midden-Oosten. Dat was altijd al het streven en de chaos in SyriŽ werd een steuntje in de rug voor Poetin.

Lees meer...
Reacties

2017: Het profetisch jaar in een terugblik
28 januari 2018
Aan het begin van elk jaar is het mijn gewoonte om in "The Hal Lindsey Report" het voorgaande jaar te evalueren en zowel grote als kleine gebeurtenissen of ontwikkelingen te belichten die naar mijn mening van profetische betekenis zijn. Deze week presenteer ik "2017: Het profetisch jaar in een terugblik". Toen Jezus de omstandigheden beschreef aan het eind van deze eeuw, zei Hij: "U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen" (MatteŁs 24:6). In brede zin gold dat voor al die jaren. Maar 2017 was anders. Het was rijk aan geruchten over oorlogvoering op een niveau dat misschien wel nooit eerder op aarde werd gezien. Twee naties stonden prominent voorop in die bedreigingen. Een of beide kunnen ze op een dag deel uitmaken van een alliantie die in de Bijbelse profetie bekend staat als de "koningen uit het Oosten" (Openbaring 16:12). Natuurlijk heb ik het dan over China en Noord-Korea.

Lees meer...
Reacties

IsraŽl, Gods genadetijd
6 januari 2018
Voor een groot deel van de wereld was 2017 een spannend jaar. Vooral door de (atoom)dreigingen van Noord-Korea en Iran. Momenteel staan we op de drempel van 2018. We leven in een gevaarlijke wereld. Velen van ons maken zich grote zorgen. Vooral voor onze (klein)kinderen. Maar we verlieten 2017 met een profetisch lichtpunt. Begin december heeft president Trump Jeruzalem erkend als hoofdstad van IsraŽl. En de ambassade van de VS zal van Tel Aviv naar Jeruzalem gaan. TsjechiŽ en enkele Afrikaanse landen zullen volgen. Waar blijft Nederland? Wat kunnen we in 2018 voor ons land verwachten?

Lees meer...
Reacties

Britse Marine analyse in 1943: Niets over Palestijnen of Palestijns nationalisme
3 januari 2018
Vandaag werd er een tweet onder mijn aandacht gebracht over een Brits marinehandboek over Palestina en JordaniŽ uit 1943. Dit handboek staat online. Mensen die vandaag het nieuws over het Midden-Oosten tot zich nemen, zouden zeer verbaasd zijn om de vele feiten te leren die in het boek aan de orde komen (Lezers van deze site weten dit allemaal al wel). Arabieren noemden het gebied bijvoorbeeld nauwelijks "Palestina", maar noemen het "Zuidelijk SyriŽ". Documentatie die bewijst dat er in 1943 geen sprake was van een Palestijns volk en men absoluut geen afgescheiden staat wilde vormen maar onderdeel van SyriŽ wilden blijven.

Lees meer...
ReactiesMeer in het archief

Wat oudere achtergrondartikelen kun je vinden in ons uitgebreide archief!

Ga naar het archief