Islamitische terroristen dreigen met "Mega"-aanslagen

Op verschillende islamitische internetsites verschijnen de laatste weken met regelmaat berichten dat islamitische terreurbewegingen zich voorbereiden op een aantal "Mega"-aanslagen in onder meer de Verenigde Staten. Een commandant van Al-Qaeda in Irak, een naaste medewerker van Osama bin Laden, waarschuwt voor een op handen zijnde zware aanslag waarbij volgens zijn zeggen naar schatting 100.000 doden zullen vallen. De man die zichzelf bekend heeft gemaakt als Abu Salma al Hijazi, zegt in een interview op Al-QalŠ, "The Fortress" een islamitisch internetforum, dat deze aanval de hele wereld met afschuw zal vervullen en dat het zal laten zien dat het allah menens is in zijn strijd tegen de ongelovigen. Volgens Hijazi zal de balans van macht tussen Al-Qaeda en haar rivalen dramatisch wijzigen omdat het allahís wil is. Het interview vond plaats in Irak met 5 zwaarbewapende gemaskerde mannen. "Ons geduld zal worden beloond met de ineenstorting van Amerika en zijn agenten. Er is geen twijfel aan dat Amerika ter ziele zal gaan en dat dit tevens zal leiden tot de ineenstorting van andere fragiele regiems. Wij zullen niet stoppen totdat het islamitische kalifaat volgens de wil van allah gevestigd is" aldus Hijazi.

Volgens het Middle East Media Research Institute (MEMRI) geeft een Al-Qaeda website een waarschuwing aan moslims om Washington, New York City en Los Angeles te verlaten wegens dreigende terroristische aanvallen. Het bericht is afkomstig van een onbekende islamitische beweging "Islamic Bayan Movement" en verscheen op de website van "Global Islamic Media", aldus Memri die het bericht liet vertalen. De Global Islamic Media heeft de afgelopen maanden verscheidene berichten van Jihad groepen van over de hele wereld gepubliceerd. Amerikaanse veiligheidsdiensten waarschuwen dat Al-Qaeda plannen heeft om vrachtvliegtuigen volgeladen met explosieven te gebruiken voor het vernietigen van nucleaire installaties, bruggen en dammen. Vrij recent is gemeld dat er honderden politie-uniformen zijn gestolen, compleet met badges en legitimatiebewijzen. De Amerikaanse overheid is bezorgd dat terroristen deze kostuums zullen gebruiken om zwaar beveiligde gebouwen binnen te komen. Deskundigen waarschuwen ervoor dat Al-Qaeda bij de komende aanslagen mogelijk gebruik zal maken van chemische en biologische wapens.

Er wordt wereldwijd gezocht naar 15 schepen die zouden toebehoren aan Osama bin Laden. Men vreest dat hij deze schepen wil gebruiken voor aanslagen in grote wereldhavens. De schepen varen onder de vlag van Jemen en SomaliŽ en zouden zich ergens bevinden in de Indische of Grote Oceaan. Eerder dit jaar is een chemische tanker, de Dewi Madrin, gekidnapt door zwaar bewapende moslimterroristen in speedboten voor de kust van Sumatra. De bemanning is aan boord vastgehouden om de terroristen wegwijs te maken hoe ze met een zo'n schip om moeten gaan. Ook zijn er 10 gevallen bekend waarin Ďpiratení sleepboten hebben gestolen om dit soort schepen havens binnen te loodsen. In oktober 2000 is het door radarsystemen goed beschermde oorlogschip de USS Cole, door een Al-Qaeda zelfmoordgroep in een klein bootje aangevallen. In 2002 is een soortgelijke aanval uitgevoerd op een Franse supertanker voor de kust van Jemen.

Ook duiken er opnieuw geruchten op dat Al-Qaeda in samenwerking met de Palestijnse terreurbewegingen Hamas en Islamitische Jihad, voorbereidingen aan het treffen zijn om de Al-Aksa moskee en de Rots-koepel op het Tempelplein op te blazen. Netwerk analisten zijn een plan op het spoor gekomen wat een herinnering oproept aan de Kristalnacht waarin georganiseerde pogroms tegen de joden in Duitsland plaatsvonden, bijna alle synagogen werden verwoest en meer dan 30.000 joden zonder vorm van proces gevangen genomen. Al-Qaeda zou zich thans in een fase bevinden waarin zij een reeds enige tijd geleden geplande vernietiging van hun eigen Al-Aksa moskee ten uitvoer te willen brengen. Het lijdt geen twijfel dat bij zo'n duivels plan, IsraŽl de schuld zal krijgen en de hele moslimwereld zich zal mobiliseren om op te treden tegen joodse doelen, overal op aarde. Niemand zal geloven dat moslims deze daad op hun geweten hebben. De bedenkers van het plan gaan ervan uit dat deze aanslag een kettingreactie van woede zal veroorzaken onder de islamieten en een oproep tot een definitieve afrekening met IsraŽl en Amerika.

De islamitische terreurgroepen doen er alles aan om met hun smerige werk de wereld te destabiliseren. Luitenant Generaal William G. Boykin, een hoog onderscheiden Amerikaanse held, omschrijft de oorlog tegen de islamitische terreurbewegingen als een oorlog tegen satan. "Zij willen Amerika verwoesten omdat wij een christelijke natie zijn" aldus Boykin. Hij kreeg bijzonder zware kritiek te verduren van onder meer Condaleeza Rice die George Bush heeft gevraagd de opmerkingen van Boykin te veroordelen. "Het beeld van onze president is absoluut duidelijk. De oorlog tegen het terrorisme is geen oorlog tussen religies" aldus Rice. Bush doet er alles aan de islamieten te paaien omdat hij bang is dat de Arabische wereld het oliewapen tegen hem gaat gebruiken. Zo heeft hij op 28 oktober voor het derde opeenvolgende jaar een Ramadan diner in het Witte Huis gesponsord, om het begin van de Ramadan te vieren. Sinds de aanslagen op de Twin Towers roept Bush te pas en te onpas dat de islam een grote en vredige religie is. Colin Powell, de Amerikaanse minister van BZ heeft zelfs een plan geopperd om buitenlandse moslimgeleerden de gelegenheid te bieden de Amerikaanse bevolking te informeren over de achtergronden van de islam.

De geschiedenis heeft geleerd dat wanneer men verzoenende taal richt aan het adres van islam, daarvoor vaak een dure prijs moet worden betaald. Het voorbeeld is te zien in IsraŽl: zodra IsraŽl bereid is over vrede te praten, wordt dat met terreur beantwoord. Ook veel christenen geloven dat een dialoog met de islam dť oplossing is. Maar de islam ziet een dergelijke toenadering slechts als een teken van zwakte. De islam voert een oorlog tegen de wereld met als doel elke knie te laten buigen voor hun god.

Bronnen: WorldNetDaily 13-11-2003. Zions Cry Prophecy News, 13-10-2003 en 12-11-2003.Koenigs International News, 11-11-2003.


Toegevoegd: 19 november 2003
Uit de nieuwsbrief van: Franklin Ter Horst Studies


Print deze pagina
Terug