Grote Aardbevingen zijn een Eindtijd Teken!

Na zijn eerste 100 dagen werd Barack Obama gevraagd wat hem als president het meest in die periode verraste. Hij zei hierop, "Ik ben verrast door het aantal kritieke kwesties die allen op hetzelfde moment schijnen te komen." Ongeveer 2000 jaar geleden waarschuwde Jezus in MathťŁs 24:6-8 en Marcus 13:7-8 dat net voorafgaand aan zijn terugkeer de wereld een periode van cataclysmische samentrekkingen zal ondergaan die hij vergeleek met de geboortepijnen van een vrouw.

ďOok zult gij horen van oorlogen en van geruchten van oorlogen. Ziet toe, weest niet verontrust; want dat moet geschieden, maar het einde is het nog niet. Want volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk, en er zullen nu hier, dan daar, hongersnoden en aardbevingen zijn. Doch dat alles is het begin der weeŽn.Ē (MathťŁs 24:6-8)

In wezen verklaarde Christus dat de laatste dagen door krachtige profetische gebeurtenissen zal worden gekenmerkt die de mensheid met toenemende frequentie en toenemende intensiteit zullen raken, net zoals geboorteweeŽn voordat een baby geboren wordt. Alle bovengenoemde indicatoren waarop Christus zinspeelde schijnen gebeurd te zijn of vinden nu plaats. Veel eschatologisten geloven dat de eerste en tweede Wereldoorlog Zijn profetieŽn, dat naties tegen elkaar zullen opstaan, hebben vervuld.

Later, kwamen de regionale oorlogen tussen Noord en Zuid-Korea, Vietnam, Iran en Irak en elders die ook Zijn profetieŽn dat koninkrijk tegen koninkrijk zal opstaan, hebben vervuld. "Koninkrijk tegen koninkrijk" suggereert het plaatsvinden van regionale conflicten zoals in Jesaja 19:2. En de huidige spanning tussen Iran en IsraŽl, geruchten van oorlogen, vinden momenteel wereldwijd plaats.

Merk ook op dat Christus zei dat er aardbevingen op diverse plaatsen zullen zijn, en in Lucas 21:11 zei hij ďGrote Aardbevingenď. Aardbevingen zijn alledaags geworden in de afgelopen decennia en talrijke grote aardbevingen hebben al in de 21ste eeuw plaatsgevonden.

Sommige vrij recente statistieken suggereren dat de aardbeving profetie van Christus met een alarmerende snelheid plaatsvinden. In het jaar 1970 waren 4.139 geregistreerde aardbevingen. Daarna in het 1980 waren er 7.348 en in 1990 waren er 16.612, meer dan het dubbele van het jaar 1980 en vier keer meer dan in 1970. In 2000 waren er 22.256 geregistreerde aardschokken. Zij vinden plaats met een versneld tempo. De Geological Survey (USGS) in de Verenigde Staten rapporteerde dat er nu ongeveer 20.000 aardbevingen elk jaar plaatsvinden. Zij schatten ongeveer 50 aardschokken per dag in de wereld.

Veel van deze aardschokken worden als significant, of ďgrootď beschouwd. USGS beschouwt een significante aardbeving minimaal 6.5 of groter op de schaal Richter, slachtoffers veroorzaakt, verwondingen, of wezenlijke schade. Overweeg bijvoorbeeld de Aziatische Tsunami op 26 december 2004, dat veroorzaakt werd door een aardbeving met een magnitude van 9.1 in de Indische Oceaan en een geschatte 230.000 mensen in elf landen doodde. Dit was de dodelijkste natuurramp in de geregistreerde geschiedenis tot nu toe. Daarna op 12 mei 2008 in Sichuan China verloor een geschatte 70.000 Chinezen hun leven in een aardbeving met een magnitude van 7.9. Onlangs was de wereld getuige van een 7.0 aardbeving in HaÔti, dat plaatsvond op 12 januari 2010. De omvang van de schade en dodencijfer zijn nog niet bekend. Het dodencijfer kan oplopen tot 500.000 volgens de HaÔtiaanse Senator Youri Latortue (Assoc. Press). Momenteel ligt het dodencijfer rond 200.000 slachtoffers.

Terwijl Obama door kritieke kwesties die gelijktijdig lijken plaatst te vinden kan worden verrast, zou niemand, vooral Christenen, gezien het duidelijke woord van God niet verrast moeten zijn. De toename van significante aardbevingen is ook een indicator dat de zandloper zijn laatste draai gemaakt heeft, de mensheid leeft in de eindtijd, en Christus zal spoedig terugkeren.

Bron: endtimes.punt.nl
Toegevoegd: 6 februari 2010Print deze pagina
Terug