AEL voorstander zelfmoordaanslagen.

Abu Jahjah, de leider van de Arabisch-Europese Liga (AEL) de militante migrantenorganisatie zegt de oplossing te hebben gevonden voor het IsraŽlisch-Palestijnse probleem: IsraŽl moet verdwijnen, het zionisme moet van de aardbodem worden weggevaagd. Slechts weinigen lijken te beseffen welk een gevaar er schuilt achter deze beweging. Volgens verschillende bronnen heeft Abu Jahjah deel uitgemaakt van de terreurbeweging Hezbollah in Libanon. Vorig najaar zei hij in een interview het gebruik van wapens niet uit te sluiten en daarmee ervaring te hebben opgedaan in Libanon. Hij heeft inmiddels niet alleen in BelgiŽ een voedingsbodem gevonden voor zijn extremistische islamitische ideeŽn, maar ook in Nederland. De aandacht die hij kreeg in de Belgische media maakte hem daar tot een soort volksheld van ontevreden jongeren uit Noord-Afrikaanse landen en het Midden-Oosten. De AEL draagt met haar uitlatingen alle munitie aan voor een enorme hetze tegen de staat IsraŽl en het joodse volk. Abu Jahjah hangt een bloedtheorie aan die automatisch leidt tot racisme, geruzie en ellende, schrijft Michel Didier in het NIW nummer van 7 maart 2003. De AEL hitst doelbewust en gewetenloos de gemoederen tegen IsraŽl op. Als persvoorlichter gaf NaÔma Elmaslouhi in gesprek met een journalist te kennen dat zij het niet afkeurt wanneer door Marokkaanse jongeren als gescandeerde leus geroepen wordt 'Hamas,Hamas, alle joden aan het gas'. Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam zei Abu Jahjah: ,, Wij eisen respect. Wij moslims keren u niet de andere wang toe. Als u ons onderdrukt, slaan we u neer. Dan doden wij u."

Tijdens de anti-Irak-oorlogsdemonstratie die op 22 maart plaatsvond in Amsterdam hebben zich antisemitische en anti-IsraŽlische incidenten voorgedaan. Het circa honderd man sterke AEL-contingent riep voortdurend de leus "Hamas, Hezbollah, Jihad." Zij voerden eveneens een Hezbollahvlag mee om hun sympathie voor deze terreurbeweging nog eens te onderstrepen. De centrale doelstelling van Hezbollah, die gesteund wordt door Iran en SyriŽ, bestaat uit de vernietiging van IsraŽl. Een deel van de AEL'ers had zich gehuld in Palestijnse sjaals, waarmee ze hun gezichten bedekt hadden. Allah werd aangeroepen en Bush en de joden werden "aan het gas" gewenst. Een klein groepje Marokkaanse jongeren had zich uitgedost als zelfmoordaanslagplegers. De meest ergerlijke kreten kwamen van kleine groepen Arabische jongeren, die voor de tv-camera's riepen: "Joden, Joden, dood aan de Joden." ook werden er vlaggen verbrand. Abu Jahjah zei tijdens een bijeenkomst van de Internationale Socialisten in Amsterdam, dat door het verbranden van vlaggen het symbool van de agressor aangevallen wordt. Zoals te verwachten probeerde een deel van de demonstranten van de oorlog tegen Irak IsraŽl te betrekken bij hun kritiek. Gretta Duisenberg en haar vrienden van de AEL waren de voornaamste aanvoerders van dit onfrisse spelletje, dat de bedoeling heeft het imago van IsraŽl te verwoesten.

Gretta heeft bekendheid gekregen in haar rol van voorzitter van de organisatie "Stop de bezetting", die mede wordt ondersteund door oud-premier Dries van Agt en andere anti-IsraŽl figuren. Gretta Duisenberg werpt zich al enige tijd op als warm pleitbezorger voor de Palestijnse zaak.Begin januari van dit jaar was zij op bezoek bij haar grote idool de Palestijnse terreurbaas Arafat. Haar 'vredesduifje' was heel erg blij met haar bezoek en sprak: We zullen haar hulp aan ons volk niet vergeten."Zij zei dat IsraŽl zich tegenover de Palestijnen erger gedraagt dan de nazi's in Nederland: ,, De wreedheid van de IsraŽl's kent geen grenzen. Zo ver zijn de nazi's tijdens de bezetting in Nederland nooit gegaan." sprak ze. Mevrouw geeft er regelmatig blijk van over een zeer beperkte kennis te beschikken van zowel de Nederlandse als de IsraŽlische geschiedenis. Zij is het helemaal eens met de doelstellingen van de AEL. Tijdens de oproep van deze antisemitische club om deel te nemen aan de landelijke demonstratie, beschuldigde men "de zionistische entiteit" ervan dat IsraŽl deze oorlog zou gebruiken om het verzet tegen de 'bezetting' te onderdrukken en de Palestijnse bevolking te deporteren. Ook mevrouw Duisenberg beschuldigde IsraŽl tijdens een uitzending van NOVA van deze niet-bestaande plannen. De interviewer deed er het zwijgen toe en gaf mevrouw ruimschoots de gelegenheid om nog meer onzin uit te kraaien. Zo zei ze ook dat IsraŽl had verzuimd de Palestijnen van gasmaskers te voorzien. Dat was echter niet IsraŽl's taak maar de verantwoordelijkheid van de Palestijnse Autoriteit.

Woordvoerders van de AEL creŽren doelbewust en stelselmatig een tegenstelling tussen moslims en andersdenkenden. De opvatting van de AEL en haar meelopers over IsraŽl doet het ergste vermoeden. De staat IsraŽl dient ontmanteld te worden. In een interview in De Gelderlander van 19 april werd nog eens bevestigd dat de AEL de Palestijnse zelfmoordacties ondersteunt. Nabil Marmouch, ťťn van de bestuurders, verklaarde: "Alle burgers in IsraŽl zijn bezetters (...)" Hij noemde de zelfmoordacties "puur legitiem." Ook zei hij financiŽle steun te willen geven aan het uitvoeren van Palestijnse zelfmoordaanslagen. Oud-minister Pronk (PvdA) juicht de opkomst van de AEL toe. Dat zei hij op 24 maart tijdens een debat over integratie in gebouw De Rode Hoed in Amsterdam. Pronk zei de AEL als een "emancipatiebeweging" te zien.Wat de AEL in feite wil, is hetzelfde als wat alle terreurbewegingen willen en wat tevens de bedoeling is Arafat en zijn bende: IsraŽl dient plaats te maken voor een Arabische staat. De Sharia dient op "democratische wijze" te worden ingevoerd. De Amsterdamse Universiteit gaf Abu Jahjah, de man die eigenlijk als een besmettelijke ziekte gemeden zou moeten worden, het podium en de microfoon om zijn gal te spuwen. De media ontvangt hem met open armen en geeft hem volop de gelegenheid zijn fascistische ideeŽn te etaleren.

De AEL roept de Arabieren, moslims en sympathisanten op hun verantwoordelijkheid op zich te nemen en "al hun bronnen te mobiliseren om hun solidariteit te tonen en steun te geven aan het verzet van het 'Palestijnse volk' tegen de voortdurende zionistische bezetting en kolonisatie van Palestina. Door de kant van de Palestijnen te kiezen heeft men in Nederland een vruchtbare voedingsbodem gevonden en niet alleen onder migranten maar ook onder Nederlanders.Uit een onderzoek blijkt dat 57% van de Nederlanders zich ernstig zorgen maakt over het conflict tussen de Palestijnen en de staat IsraŽl. 64% vindt dat IsraŽl zich moet terugtrekken uit wat men de 'bezette Palestijnse gebieden' noemt. 51% van de Nederlanders steunt de Palestijnen in hun streven naar een onafhankelijke Palestijnse staat.Maar liefst 7% zegt begrip te hebben voor de Palestijnse zelfmoordaanslagen waarbij onschuldige IsraŽlische burgers op beestachtige wijze worden vermoord.

Abu Jahjah bespeelt volgens Paolo de Mas, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, twee klavieren: de achterstelling van de allochtonen in Europa en het Midden Oosten conflict. Een deel van de Marokkanen in Nederland kan zich daarin wel vinden. Voor veel jongeren heeft hij de aura van een Che Guevara, die opkomt voor de verdrukten. Toch zijn lang niet alle Marokkanen gecharmeerd van de AEL.De naam van Abu Jahjah's organisatie alleen al roept afkeer op, omdat de meeste Marokkanen geen Arabieren zijn, maar Berbers. In februari richtte een anonieme Berber zich tot het NIW met de stelling dat Berbers een voorbeeld moeten nemen aan het zionisme, omdat ze een lotsverbondenheid voelen met de joden. Volgens Marokkaanse leiders vormen de Marokkanen die antisemitische leuzen roepen, een kleine ,absoluut niet representatieve minderheid.

In Nederland is o.m. actief de Al-Waqf al-Islami, de vanuit Saoedi-ArabiŽ opererende en door het regiem in Riyad gefinancierde Wereld Moslim Liga. In een artikel van 15 april in de Wall Street Journal staat dat de Nederlandse tak van deze club, die wordt geleid door Mohammed Cheppih, zich o.m. bezig houdt met het geven van cursussen waar jonge moslims worden opgeleid tot jihadstrijders. Uit een brief die minister Remkes van Binnenlandse Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat er in Nederland honderd Š tweehonderd moslimextremisten in islamitische terroristische organisaties actief zijn. Terroristen uit bijvoorbeeld Frankrijk zien Nederland als het enige land waar je nog ongestoord je gang kunt gaan. Ook zouden er in moskeeŽn in Eindhoven fundamentalistische cursussen worden gegeven. Deze terroristen genieten op kosten van de Nederlandse belastingbetaler vaak jarenlange gastvrijheid zonder dat hen iets in de weg wordt gelegd. Ze gebruiken de asielprocedures om Nederland als uitvalsbasis te gebruiken voor hun misdadige activiteiten. De eerder genoemde Cheppih is inmiddels benoemd tot voorzitter van de AEL afdeling Nederland. De schrijver Gerrit Komrij waagde het om in een column in NRC Handelsblad een aantal uitlatingen over deze figuur te doen. Cheppih werd door hem omschreven als een prediker-van-de-heilige-oorlog die de hopman is geworden van een stelletje verveelde hangjongeren. Ingehuurd door Saoedische extremisten om als worm te kronkelen in de westerse appel. Een loonslaaf van moordenaars en bloedjassen.

De activiteiten van de AEL maken deel uit van een plan om het volk van IsraŽl te vernietigen en uiteindelijk zo de terugkomst van Jezus en de oprichting van Gods Koninkrijk te verhinderen.

Bronnen: IsraelNieuwsbrief Cidi ,nummer 8 van 24 april 2003. Cidi persbericht ,18-3-2003. NIW, 7-3-2003.

Toegevoegd: 10 mei 2003
Uit de nieuwsbrief van: Franklin Ter Horst Studies


Print deze pagina
Terug