Waarschuwing aan Amerika (2)

Begin deze maand werden de Verenigde Staten getroffen door noodweer zoals nooit eerder in de Amerikaanse geschiedenis is waargenomen. Volgens de Amerikaanse meteorologische dienst trokken er in een periode van slechts zeven dagen maar liefst 375 verwoestende tornado's, 535 zware stormen en 1350 hagelstormen over de zuidelijke Staten van de VS . Dit noodweer kostten meer dan 44 mensen in de staten Kansas, Georgia, Missouri, Oklahoma, Illinois, Arkansas en Tennessee het leven. De schade was enorm en veel Amerikanen zagen hun huizen in luttele seconden in een puinhoop veranderen. Nu zijn tornado's in het centrale deel van de Verenigde Staten geen zeldzaamheid want jaarlijks komen er gemiddeld zo'n 1000 tornado's voor! Maar wat er begin mei is gebeurd is volgens Rich Thompson van het Storm Prediction Center van het National Weather Service in de plaats Norman in Oklahoma, wel heel erg extreem.

Bill Koenig de president van Koenig International News sevice en co-auteur van het boek getiteld "Israel, the Blessing or the Curse" zei in een interview op CBN News van mening te zijn dat de genoemde weersomstandigheden te maken hebben met de Amerikaanse druk op IsraŽl om een Palestijnse staat te accepteren in delen van IsraŽl's thuisland Samaria en Judea. Koenig gelooft dat wanneer de Amerikanen hiermee door blijven gaan, hoe groter de gevolgen voor Amerika zullen zijn. De geschiedenis heeft geleerd dat Amerikaanse druk op IsraŽl nooit zonder gevolgen blijft. De orkaan Andrew deed zijn verwoestende werk toen Amerika een lening van 10 miljard dollar aan IsraŽl blokkeerde omdat het naar de zin van de voormalige president George Bush sr, niet snel genoeg akkoord ging met vredesonderhandelingen met de bandiet Arafat.

Op 3 mei, 1999 raasde een zwerm tornado's over Kansas met windsnelheden die nog nooit eerder waren waargenomen. Dat was op de dag dat Arafat de Palestijnse staat uitriep met Jeruzalem als hoofdstad. Dit gebeurde naar aanleiding van een brief die hij had ontvangen van de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton waarin hij Arafat aanmoedigde zijn inspiraties voor een eigen staat niet op te geven. Clinton schreef dat de Palestijnen recht hebben hun toekomst te bepalen in hun eigen land en dat zij het verdienen om "vrij te leven, vandaag, morgen en voor eeuwig."

Op zondag 28 april 2002 riep de Amerikaanse president George Bush IsraŽl op de Ďbezettingí van Arafatís kantoor in Ram-allah op te heffen. Op dezelfde dag teisterden een serie tornado's het zuid-oosten van de staat Missouri, Illinois en het westen van Kentucky. Op 30 april trof een tornado de staat Maryland. Deze tornado was een "F5-tornado" op de Fujita Tornado Damage Scale, en werd een "verschrikkelijk monster "genoemd. Het was de krachtigste tornado die ooit Maryland heeft getroffen.

Op zondag 10 november was David Satterfield, assistent secretaris van staat, op weg naar het Midden Oosten om druk op IsraŽl uit te oefenen m.b.t de Roadmap. In het weekeind van 10-11 November 2002 trokken er maar liefst 88 tornadoís over 13 staten van de VS. Daarbij vonden 35 mensen de dood en raakten er 200 gewond. Alleen al in de staat Tennessee werden 100 huizen totaal verwoest en 1000 beschadigd.

Op zaterdag 3 mei 2003 was Colin Powell in SyriŽ voor een gesprek met de Syrische dictator Bashar Assad. Powell zei dat ook SyriŽ en Libanon bij het vredesoverleg betrokken zullen worden waarbij tevens de Golan hoogvlakte punt van bespreking zal vormen. Op zondag 4 mei trok er een dodelijke zwerm van 83 tornadoís over Kansas, Missouri, Arkansas en Tennessee. Hierbij vielen 38 doden en werd een enorme schade aangericht aan huizen en andere gebouwen.

Koenig is ervan overtuigd dat wanneer Amerika door gaat met het uitoefenen van druk op IsraŽl, de VS nog een aantal dramatische catastrofes te wachten staat. Zodra mensen zich met IsraŽl gaan bemoeien en menen het recht te hebben om Gods land zomaar te verdelen en niet omzien naar de waarschuwingen van de God van de Bijbel, dan wacht hen vroeg of laat een oordeel.

Bron: Koenigs International News, 6-5-2003, 24-5-2003.

Toegevoegd: 30 mei 2003
Uit de nieuwsbrief van: Franklin Ter Horst Studies


Print deze pagina
Terug