Bewijzen van Arafats betrokkenheid bij terreuraanslagen

Bij de inval in Arafats hoofdkwartier in Ramallah, heeft het IsraŽlische leger een aantal onthutsende ontdekkingen gedaan. Zij vonden het onomstotelijke bewijs dat Arafat en de Palestijnse Autoriteit betrokken zijn bij de zelfmoordaanslagen in IsraŽl. Volgens Brigade Generaal Ron Kitrey heeft men bij het doorzoeken van de gebouwen een groot aantal documenten en een enorme hoeveelheid ander bewijsmateriaal aangetroffen die bewijzen dat Arafat persoonlijk leiding geeft aan de terreuraanslagen. Naast een assortiment verboden wapens en afluisterapparatuur werden ook vesten aangetroffen met explosieven die worden gebruikt door de zelfmoordenaars. Ook trof men kleding van orthodoxe joden. Het is bij herhaling voorgekomen dat zelfmoordenaars dit soort kleding droegen bij de aanslagen. Een van de meest bijzondere vondsten was een foto waarop een door IsraŽlische militairen gedode Arafat te zien is. Niet zo moeilijk te raden wat ze hier mee van plan zijn geweest!

De documenten bevatten opdrachten aan terreurcellen van Arafat's eigen Fatah-beweging en een 'loonlijst' met daarop de namen van terroristen. Er zijn opdrachten bij aan de Al-Aksa brigades voor de levering van gemiddeld 7 zelfmoordgordels per week. Men trof gegevens aan waarin 30 nieuwe zelfmoordaanslagen waren voorbereid met Jeruzalem als doelwit. Volgens IsraŽlische militaire bronnen zijn er bewijzen gevonden dat er 100 zelfmoordenaars klaar stonden hun opdracht uit te voeren. In een interview voor de Arabische zender Al-Jazeera verklaarde Arafat een paar weken geleden:,, er zullen miljoenen martelaren opmarcheren naar Jeruzalem".

Ook werden er posters aangetroffen van Palestijnse zelfmoordenaars compleet met hun namen en documenten waarin opdracht wordt gegeven voor het verspreiden van leugens tijdens interviews en tv-opnames. Voorbeelden hiervan zijn dagelijks in de media te lezen en op de tv te zien. Begin deze week lieten verschillende tv-stations beelden zien van 5 gedode Palestijnse politieagenten in Ramallah. Een Palestijnse woordvoerder zei dat de mannen door het IsraŽlische leger waren geŽxecuteerd. Maar de 'politiemensen' bleken in werkelijkheid leden van Arafat's Force 17 brigade, gesneuveld in een vuurgevecht met het IsraŽlische leger. De meest bizarre leugen die deze week door een Palestijnse woordvoerder is verspreid is de beschuldiging dat het IsraŽlische leger na het veroveren van het Palestijnse tv-station in Ramallah, pornofilms begon uit te zenden. Maar IsraŽl heeft na het binnenvallen van Ramallah direct het elektriciteitsnet uitgeschakeld.

Nog een keer Palestijnse ambulances

Het internationale Rode Kruis onderzoekt een voorval waarbij in een ambulance van het Palestijnse Rode Kruis, een bom is aangetroffen. Op woensdag 27 maart dwongen IsraŽlische militairen bij de A-Ram controlepost ten noorden van Jeruzalem deze ambulance tot stoppen. Zij troffen tot hun grote verbijstering een bom aan onder een kussen waarop een kind zat dat naar een ziekenhuis in Jeruzalem gebracht moest worden. Het Internationale Rode Kruis dat doorgaans alles van de Palestijnen door de vingers ziet heeft nu een onderzoek naar de affaire gelast. De chauffeur zei dat hij de bom vervoerde in opdracht van de Tanziem-militie uit de regio van Ramallah.

Ook meldde IsraŽl nog een ander incident waarbij een Palestijnse ambulances voor andere doeleinden werd gebruikt dan waarvoor ze bedoeld zijn. Na een vuurgevecht tussen IsraŽlische en Palestijnse troepen in Arafat's hoofdkwartier in Ramallah, vroegen PLO vertegenwoordigers aan IsraŽl of er twee gewonde strijders door een ambulance weggehaald mochten worden. IsraŽl stemde hierin toe op humanitaire gronden. Toen de ambulances naar buiten kwamen en door de IsraŽliŽrs werden gecontroleerd, bleken er naast de twee gewonden ook nog eens 14 'anderen' in te zitten.

Saoedi-ArabiŽ

De IsraŽlische krant Yediot Aharonot publiceerde op woensdag 27 maart foto's van een geheime raketbasis in Saoedie-ArabiŽ. Volgens deze krant zijn de foto's begin maart genomen door de satelliet Ikonos. De raketbasis is gelokaliseerd in de Al-Sulayil-oase, zo'n 500 kilometer verwijderd van de hoofdstad Riyadh. De basis bevat raketten van Chinese makelij met een reikwijdte van 2500 tot 3500 kilometer. Dit maakt nog eens duidelijk dat de leiders van dit land een dubbelspel spelen. Men komt met een voorstel voor een 'vrederegeling' tussen IsraŽl en de Arabische wereld en anderzijds doet men verwoede pogingen een steentje bij te dragen aan de vernietiging van IsraŽl.

Misbruik van donorgelden

Abu Ala oftewel Mahmoud Qurei, die door Arafat word genoemd als zijn mogelijke opvolger, heeft een vakantiehuis laten bouwen van 1.5 miljoen dollar. Volgens IsraŽlische bronnen is dit geld afkomstig uit de pot van internationale donorgelden,bestemd voor de opbouw van de Palestijnse gebieden. Dit is bekend gemaakt door Amos Gilad, coŲrdinator van het IsraŽlische leger in Judea en Samaria. Volgens Gilad worden gelden die door o.m. Amerika en Europa beschikbaar worden gesteld,veelal gebruikt voor persoonlijke verrijking of voor de aanschaf van wapens. Alsof deze dingen niet gebeuren maakt Europa iedere maand 10 miljoen Euro over op de rekening van de Palestijnse Autoriteit. Volgens Gilad zet dit misbruik van giften kwaad bloed bij de Palestijnse bevolking maar men kan er niets tegen doen.


Bron: Franklin ter Horst Studies
7 april 2002

Print deze pagina
Terug