'Economie VS stort in september in elkaar'

National Debt Clock
Volgens de toonaangevende Europese denktank LEAP (/Europa 2020) zal de Amerikaanse economie in het derde kwartaal van 2008, zeer waarschijnlijk in september, totaal in elkaar storten. In die maand zullen een aantal gecombineerde factoren die de Amerikaanse economie al lange tijd gevaarlijk onder druk zetten, hun gezamelijke hoogtepunt bereiken. De gehele economie zal uiterlijk in september bezwijken onder de huizenmarktcrisis, de kredietcrisis, de val van de dollar, de gigantische staatsschuld en het enorme begrotingstekort.

Het resultaat zal zijn dat de economie in de VS feitelijk tot stilstand zal komen. Duizenden bedrijven en banken zullen failliet gaan, met miljoenen ontslagen als gevolg. Door het instorten van de huizenmarkt zullen eveneens miljoenen gezinnen gedwongen moeten verhuizen omdat zij de hypotheek niet meer kunnen betalen. Tevens zal er geen geld meer zijn voor allerlei publieke voorzieningen.

Het voortdurend sterk verlagen van de rente door de FED zijn de laatste stuiptrekkingen om de economie nog overeind te houden. Het 'point of no return' lijkt echter gepasseerd, waardoor een enorme wereldwijde economische crisis in het derde kwartaal van dit jaar onafwendbaar is.

Bron: weeswaakzaam.punt.nl, www.europe2020.org

Toegevoegd: 25 februari 2008Print deze pagina
Terug