De leider van het herleefde Romeinse rijk

Arafat begint de propaganda oorlog in de Verenigde Staten te verliezen. De Amerikanen beginnen steeds meer te twijfelen aan de "vrijheidsstrijder". Mensen beginnen zich af te vragen hoe de gebieden "bezette gebieden" en tegelijkertijd "gebieden onder Palestijns toezicht" kunnen zijn.

Een hoop mensen vragen zich af waarom er nog steeds zelfmoordaanslagen tegen IsraŽlische burgers worden gepleegd terwijl de steden in handen zijn van de Palestijnen. Uit een enquÍte in de 'USA Today' bleek dat 70 procent van de Amerikanen wakker wordt en verder gaat kijken dan de hypnotische mantras van "cirkel van geweld" en "de racistische IsraŽlische onderdrukker", en ziet wat de media niet langer kan verbergen.

Ze ontdekken in Yasser Arafat een terroristenleider aan het hoofd van een leger van blinde fanatieke terroristen. Het is geen onafhankelijkheidsoorlog maar een oorlog van vernietiging. Ondanks de inspanningen van de 'spin doctors', de bespelers van de media, beginnen de Amerikanen steeds meer de waarheid te kennen. En dat is slecht nieuws voor Arafat. Het betekent het heroverwegen van het visioen van president Bush over een Palestijnse staat zij aan zij met een IsraŽlische staat.

De IsraŽliŽrs worden gedood voor Allah. De Arabieren vinden de aanwezigheid van de Joden in het Midden Oosten een belediging voor de Islam en voor Allah. Er is geen reden om te geloven dat een Joodse aanwezigheid naast een erkende staat van Palestijnen niet meer aanstootgevend is. Deze feiten komen boven tafel als we wat verder durven kijken.

Het betekent het einde van Amerika als vredestichter voor het Midden Oosten. De Arabische staten hebben Amerika nooit vertrouwd, maar wisten altijd wel de juiste knoppen in te drukken om de Amerikanen voor hun zaak te winnen door de juiste media propaganda en de Amerikaanse dorst voor olie. Maar dat was voor 11 september. Amerikanen vertrouwen niet meer op woorden, en ze beginnen te kijken naar daden en consequenties in een heel ander licht.

De Arabische wereld moet nu een andere bemiddelaar zoeken. En 'toevallig' is daar, begerig wachtend in de coulissen, de president van de Europese Unie Romano Prodi. Prodi zei vorige week dat de Amerikanen hadden gefaald en dat het nu de beurt was aan Europa. Hij wees op de goede relatie met de Arabische wereld en dat alleen Europa een blijvende vrede in het Midden Oosten kon brengen.

Volgens de profeet DaniŽl heeft Prodi voor de helft gelijk. De bijbel zegt dat de enige die vrede in het Midden Oosten kan brengen de leider is van het herleefde Romeinse rijk. DaniŽl identificeert hem als de prins van het volk dat Jeruzalem en de tempel zou vernietigen. Keizer Titus uit Rome vernietigde Jeruzalem en de tempel in het jaar 70 na Christus.

DaniŽl zegt dat de Romeinse leider 'het verdrag zal bevestigen' dat zeven jaar duurt. Oslo was een mislukt verdrag dat een periode van zeven jaar besloeg. Het begon op 13 september 1993 en zou eindigen op 13 september 2000 met de laatste beschikking van de stad Jeruzalem.

Prodi is president van de machtige Europese Unie, die functioneert volgens de principes van het verdrag van Rome uit 1957. Amerikaanse opinie drijft af van de Arabieren, en men is druk met de eigen oorlog tegen terrorisme. De tijd is dus rijp voor iemand om nu op te staan en om te proberen om vrede te brengen in Jeruzalem.

Is dit de tijd waar DaniŽl over sprak? Niemand weet het zeker. Maar zo niet, dan kan het niet lang meer duren. Wat we wel zeker weten is dat het Jezus Christus zelf was die zei: "Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt (Lucas 21:28)."


Bron: www.hallindsey.com
14 april 2002

Print deze pagina
Terug