Anti-IsraŽl activisten op weg naar Gaza

Een vloot van tien schepen met daarop zoín 350 pro-Hamas activisten/extremisten uit Arabische landen, Amerika, Canada, MaleisiŽ, IndonesiŽ, Iran en diverse Europese landen waaronder Nederland, is op weg naar Gaza om Ďhulpgoederení af te leveren naar wat zij Ďde noodleidende bevolkingí van Gaza noemen. De vloot is een gezamenlijke onderneming van de internationale anti-IsraŽl kliek. Het aantal deelnemers is inmiddels flink gereduceerd want aanvankelijk zouden er tientallen schepen deelnemen met duizenden Hamas sympathisanten. De activisten die over zijn gebleven zeggen een politiek statement te willen maken wat niets anders betekent dat men wil proberen IsraŽl opnieuw aan de schandpaal te nagelen zoals in 2010 is gebeurd toen de wereld werd getrakteerd op een aaneenschakeling van leugens en bedrog over het enteren van de Mavi Marmara.

Het is volkomen duidelijk dat het in werkelijkheid helemaal niet gaat om de bevolking van Gaza van hulpgoederen te voorzien, maar om IsraŽl te provoceren en het uitlokken van internationale verontwaardiging over IsraŽl. Zelfs het Rode kruis en de op 12 juni 2011 herkozen grote baas van de Verenigde Naties Ban Ki-moon, spreekt van een provocatie. Ook de The New York Times en andere media erkennen dat ze hun lezers jarenlang hebben misleid over de werkelijke situatie in Gaza, dat er geen sprake is van een "verwoeste economie" maar dat ďde winkelrekken uitpuilen van de goederen en dat er geen enkele sprake van een hongercrisis isĒ. Journalist Tom Gross was ťťn van de eersten die er een kritische kijk op gaf op zijn MidEast Media Analysis blog.

Het moderne gevangenenkamp Gaza kent dank zij IsraŽl al geruime tijd geen humanitaire crisis. Daarnaast is ruim 79% van de elektriciteit in Gaza afkomstig van het IsraŽlische elektriciteitsnet en wordt geen enkele Palestijn medische verzorging in IsraŽl geweigerd. IsraŽl houdt een speciale corridor open voor het vervoer van medische patiŽnten vanuit Gaza. De Hadassah Medical Organization in Jeruzalem doneert jaarlijks 3 miljoen dollar hulpgelden om Palestijnen te behandelen in IsraŽl.

Internationale humanitaire hulp bereikt al jaren onophoudelijk Gaza en eindigde op generlei wijze tijdens of na de operatie Cast lead (Gegoten lood) tegen de Palestijnse terreurbeweging Hamas in Gaza. Het telt een vijfsterren Luxury Hotel en het hypermodernste Fully Climatised Shopping Mall van het Midden-Oosten. Brabosh.com berichtte reeds op 19 juli 2010 over de Gaza Mall. Sindsdien heeft Brabosh bijna 60 artikelen gepubliceerd met bijna 1000 fotoís in de reeks Gaza Unplugged 1 en Gaza Unpluged 2 . Ook is er weer een waterpark geopend. Sinds de wereld het bestaan heeft ontdekt van exclusieve bars en restaurants, overvolle kramen op markten, Olympische zwembaden, paardenmaneges, attractieparken, vakantieverblijven, goudwinkels, universiteiten en andere tekenen van welvaart in Gaza, is er tegelijk een opmerkelijke vermindering van het aantal nieuwsverslaggevers en commentators die nog durven te spreken over een ďhumanitaire crisisĒ in Gaza, laat staan dat er mensen zouden ďsterven van de hongerĒ.

Sommige Palestijnen en hun gezinnen worden door Hamas gedwongen om te blijven leven in plastic tenten, midden tussen de puinhopen van tijdens de Gazacrisis verwoestte gebouwen. Het is niets anders dan een fake tentenkamp om de Westerse journalisten en diplomaten te misleiden. Enkel de hardnekkigste anti-IsraŽl kliek blijft achter het terreurbewind van Hamas staan, en de leugens over hongerende Palestijnen in Gaza systematisch herhalen. Ook de door de bureaucraten van de EU tot buitenlandchef gebombardeerde Catharine Ashton, roept IsraŽl keer op keer op om de grenzen te openen voor wat zij ďde hongerlijdende en ondervoede bewonersĒ van Gaza noemt. Tijdens haar eerste bezoek aan Gaza in het voorjaar van 2010 zei Ashton: ĎAls je van IsraŽl in Gaza terecht komt, dan kom je van de 21e eeuw in een misvormd landschap terecht. Herbouw is onmogelijk omdat IsraŽl de grenzen blokkeert. Mensen hebben nauwelijks meer tot hun beschikking dan de ruÔnes om zich een.í

Op de lijst met Nederlandse sympathisanten van de nieuwe Gaza vloot prijken de namen van ondermeer de katholieke priester Antoine Bodar, Laurens-Jan Brinkhorst, Jan Pronk, Mohammed Rabbae (ondersteuner van alles wat radicaal en extremistisch is), Elizabeth Schmitz, Bert Cremers (burgemeester van Waddinxveen) en niet te vergeten de socialistische volksdemagoog Marcel (Exota) van Dam. Deze figuur staat bekend om zijn ranzige anti-IsraŽlische, pro-Palestijnse gevoelens. In de Volkskrant van begin augustus 2001 vroeg Van Dam zich af waarom wij (de Nederlanders) de IsraŽliís niet als misdadigers behandelen, omdat zij op grove wijze het internationale recht schenden. Deze figuur heeft door de jaren heen regelmatig blijk gegeven een ernstig gebrek aan historische kennis te bezitten als het om IsraŽl gaat. Zijn uitspraken zijn een schoolvoorbeeld van wat men selectieve verontwaardiging noemt.

En wat te denken van de conservatieve rooms-katholieke priester Antoine Bodar. Bodar mocht van de EO weer eens opdraven in het programma Knevel & Van den Brink op 15 juni 2011 waar hij de kijker trakteerde op een paar onvervalste anti-IsraŽlische uitspraken. In het interview noemde Bodar Gaza Ďeen open gevangenisí. Een moordaanslag door een Palestijnse zelfmoordbom "martelaar" op een bus met onschuldige IsraŽlische burgers noemt de priester eufemistisch een: "busopblazing." Dat daarbij kinderen, vrouwen en mannen aan stukken worden gereten door scherven en rondvliegend glas en metaal zal de priester een rotzorg zijn. Nee, Antoine heeft het liever over de veiligheidsmaatregelen die IsraŽl moet treffen om deze "busoplazers" buiten de deur te houden. Dat deed meneer denken aan het Derde Rijk. Bodar vergeleek de Joodse staat met het nazisme. Meneer is zeker de massamoorden van zijn kerk jegens het Joodse volk door de eeuwen heen vergeten. Waren het niet de pausen, die met een fel katholiek antisemitisme de weg hielpen plaveien voor de naziís naar de holocaust op de Joden? Wat een bloed heeft deze kerk vergoten en wat een ellende hebben ze het Joodse volk aangedaan. Eeuw na eeuw waren de kinderen van IsraŽl in tranen vanwege de wandaden van het pausdom jegens hen.

Bodar noemde het Derde Rijk een paar keer in combinatie met IsraŽlische dienstplichtige soldaten. Nadat hij, in zijn perverse ijver, dat beeld naar buiten had gebracht, probeerde hij zijn verborgen anti-IsraŽl gevoelens af te zwakken. Het kwaad was echter al geschied. Er werd door de interviewers Knevel & Van den Brink op geen enkele wijze op deze anti-IsraŽl hetze gereageerd. Steeds opnieuw krijgen dit soort zwetsers de ruimte hun anti-IsraŽl gif te presenteren. Ze hebben geen idee van de werkelijke situatie maar krijgen desondanks alle ruimte hun vermeende kennis te etaleren.

IsraŽl wordt omsingeld door schurken die hun eigen volk terroriseren en vermoorden, maar daar zit Bodar niet zo mee. Ook niet met de 10.000 raketten die door de terreurbeweging Hamas in Gaza staan opgesteld om daarmee in de nabije toekomst samen met de Libanese terreurbeweging Hezbollah, onschuldige IsraŽlische burgers te bestoken, niet met de bedoeling ze slechts angst aan te jagen, maar ze dood te bombarderen. Het demoniseren van de Joodse staat lijkt zijn enige doel te zijn. De eenzijdigheid druipt er werkelijk van af en historische feiten die een echt Ďbetrouwbaarí beeld kunnen geven worden door figuren als Bodar al dan niet opzettelijk verzwegen. Het is bekend dat IsraŽlhaters de waarheid negeren en leugens fanatiek blijven herhalen. ďNiemand is blinder dan wie niet wil zien".

Verder prijkt ook de naam van D66íer Laurens Jan Brinkhorst op de lijst van sympathisanten. De oud-bewindsman zei destijds over de film Submission van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali: Ďweet wat er gebeurt als je in een munitiemagazijn een sigaret opsteektí. Zelf gooit deze figuur de nodige anti-IsraŽlische olie op het vuur in het IsraŽlisch-Palestijns conflict. Zo vertelde hij enige tijd geleden in het NOS Journaal tijdens een bezoek aan Israel dat er volgens hem geen millimeter verschil is tussen het apartheidsregime dat ooit in Zuid-Afrika zat, en het beleid van de huidige IsraŽlische overheid. Brinkhorst was van 8 juni 1999 tot 22 juli 2002 minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in het Kabinet-Kok II en verantwoordelijk voor het Ďvolstrekt onnodigí, weerzinwekkend en massaal ruimen van duizenden gezonde koeien i.v.m. de MKZ-crisis. Vandaag neemt deze figuur het op voor de terreurbeweging Hamas die niet schroomt vrouwen en kinderen als menselijke schilden te gebruiken en tegenstanders op de meest beestachtige manier te vermoorden.

Tijdens de 23 daagse IsraŽlische operatie Cast lead heeft Hamas te midden van de chaos, barbaarse misdaden gepleegd waarbij de allerlaagste menselijke instincten naar boven zijn gekomen. Bij gebrek aan Joden in Gaza werden moslimbroeders van de Fatah beweging gemarteld, de ogen uitgestoken, benen kapot geknuppeld en zeker 35 geŽxecuteerd (Let op: de beelden zijn zeer schokkend!). Onderzoekers van Amnesty International spraken met ooggetuigen die zeiden bang te zijn met de gruwelverhalen naar buiten te komen. Fahmi Za'arir, een woordvoerder van Hamas, beschuldigde zijn eigen organisatie van de moord op de Fatah-gevangenen. De lichamen van sommige slachtoffers zijn op bergen huisvuil achtergelaten waarna families zijn ingelicht waar ze hun gedode familieleden kunnen vinden. Zelfs gewonde Fatahleden die zich een ziekenhuisbed in Gaza bevonden, werden door Hamas met kogels doorzeefd. Een woordvoerder van Fatah sprak van door Hamas aangerichte massaslachtingen. En deze bende slachters kan rekenen op support van Brinkhorst en consorten. Het Nederlandse kabinet is tegen het uitvaren van de vloot want volgens minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal levert de actie 'allerminst een bijdrage aan een oplossing van het IsraŽlisch-Palestijns conflict'.

ĎDe wereld in shockí, zo was de reactie op diverse tv zenders en in de media over de IsraŽlische actie tegen de Ďvredesactivisten' op het vlaggenschip de Mavi Marmara van de ďFree Gaza MovementĒ op 31 mei 2010. Diverse video opnames tonen aan dat de door Turkije geleidde Ďvrijheidsvlootí niets anders is geweest dan een schandalige provocatie aan het adres van IsraŽl. ĎHou jullie kop, ga terug naar Auschwitzí, was de reactie van de activisten op de waarschuwing van de IsraŽlische marine toen ze het gebied binnenvoeren waar een boycot was afgevaardigd. Het enteren van de Mavi Marmara volgde op een serie waarschuwingen van IsraŽlische kant aan de organisatie, al voordat ze de haven in Turkije verlieten. Het IDF stelde voor de schepen naar de IsraŽlische haven van Ashdod te begeleiden maar dat werd door de extremisten afgewezen. Wel beloofden ze geen geweld te zullen gebruiken wanneer de schepen onderschept zouden worden. Nog vůůr de IsraŽlische commandoís op het schip waren geland, werden ze al aangevallen.

Zodra ze op het dek van de Mavi Marmara werden neergelaten, werden ze met messen, knuppels en metalen pijpen in elkaar geslagen. De extremisten beweerden dat ze lagen te bidden en anderen rustig te slapen toen ze plotseling door de IsraŽlische militairen werden overvallen. Ze bleken alles behalve te liggen slapen en vreedzame bedoelingen te hebben. De IsraŽlische krant Yediot Aharonot meldde dat sommige activisten van plan waren geweest een paar militairen te lynchen en dat ze dat nog net op tijd hadden weten te voorkomen. Pas nadat de troepen zich realiseerden dat ze onder een levensbedreigende aanval waren hebben ze toestemming gevraagd om hun handwapens te gebruiken uit zelfverdediging. Er vielen 9 doden onder de extremisten en verschillende gewonden. Drie gewonde, murw en bewusteloos geslagen soldaten, werden opgesloten in een kajuit en later door medesoldaten gevonden en bevrijd toen ze het schip begonnen te doorzoeken. IsraŽlische militairen vertelden dat zij volledig werden verrast door het niveau van geweld. De ongeveer vijftig extremisten op de Mavi Marmara waren zelfs opgeleid voor man-tegen-mangevechten en hadden een hinderlaag gepland en opgezet.

Aan de vloot deden destijds ook twee Nederlandse anti-IsraŽlische lobbyisten mee, Anne de Jong en Amin Abou Rashed een kopstuk van Hamas. Zij werden naar IsraŽl overgebracht en enkele dagen later vrij gelaten en op een vliegtuig naar Istanbul gezet. Beiden riepen tijdens een persconferentie de politieke partijen in Nederland op om zich duidelijk tegen de IsraŽlische aanval uit te spreken. Rashid is een Ďprominenteí Hamasleider in Europa en verloor in het verleden al eens een arm in zijn strijd tegen IsraŽl. De van oorsprong Palestijnse Rashed opereert vanuit Rotterdam. Hij was een van de organisatoren achter de eerste Ďterreurvlootí. Rashed is genoemd in relatie tot de Holy land Foundation, een beruchte liefdadigheidsorganisatie die in Amerika werd opgerold voor het financieren van Hamas. Hij werkte voor de Nederlandse stichting Al-Aksa en staat ook bekend als fondsenverwerver voor de Union of Good. Daarnaast is hij hoofd en medeoprichter van Israa, een Nederlandse organisatie, die zichzelf aanprijst als een goededoelenorganisatie. Maar ook deze club heult met Hamas ťn de Union of Good. Israa heeft Ďsterke bandení met belangrijke Hamasactivisten. Hamas heeft de afgelopen tien jaar honderden miljoenen dollars ontvangen van de Union of Good en wordt verder gefinancierd door islamitische Ďliefdadigheidsinstellingení over de hele wereld.

Anne de Jong mocht op 4 juni 2010 haar verhaal doen bij Knevel & Van den Brink. Daar verdedigde zij het geweld van haar Ďmaatjesí tegen de IsraŽlische militairen. Niet gehinderd door een compleet gebrek aan historische feitenkennis, noemde zij de fascistoÔde terreurbeweging Hamas een legitieme politieke beweging. Hoe verblind kan een mens zijn! Hamas is een genocidale, gewelddadige organisatie, die zich ten doel heeft gesteld de staat IsraŽl te vernietigen. Volgens haar hadden alle deelnemers vreedzame bedoelingen. Maar de praktijk bleek een ander verhaal te vertellen. Hulpgoederen waren er op de Mavi Marmara niet te vinden. Dat was ook niet het doel. Het enige doel was IsraŽl provoceren. Rashed zal ook nu weer meevaren met nog een tiental andere Nederlanders.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat de Turkse terroristische organisatie IHH opnieuw mee zou doen met de Mavi Marmara, maar heeft daar inmiddels van af gezien. Er is in Turkije wel een propaganda campagne opgestart die de haat tegen Israel moet aanwakkeren. Onder de schepen van de Gaza Flotilla bevindt zich ook een Amerikaanse boot de ďThe Audacity of HopeĒ. De 36 passagiers (waaronder een groep Amerikaanse Joden), 4 bemanningsleden en 10 leden van de pers, zullen duizenden brieven met steun- en vriendschapsbetuigingen van mensen uit de hele Verenigde Staten, brengen naar de vrouwen, kinderen en mannen van Gaza. De Verenigde Staten hebben 22 juni 2011 hun onderdanen gewaarschuwd om af te zien van deelname van deze Gaza Flotilla 2. Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daar nog aan toegevoegd dat de kust van Gaza Ďgevaarlijk en onstabielí is. IsraŽl heeft een verbod van 10 jaar uitgevaardigd om het land nog te bezoeken, aan iedereen die een poging waagt om Gaza te bereiken over zee. Dat geldt ook voor de meevarende journalisten. Ieder weldenkend mens is intussen wel op de hoogte van het boerenbedrog van dit soort konvooien die buiten de legale wegen over land, toch over zee willen gaan.


Toegevoegd: 2 juli 2011
Uit de nieuwsbrief van: FranklinTerHorst.nl
blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug