Allianties geprofeteerde Gog-Magog oorlog bijna op hun plaats

Door de IsraŽlische operatie tegen de Palestijnse terroristen op de Gazastrook is de door de bijbel voorspelde Gog-Magog oorlog een belangrijke stap dichterbij gekomen. Een in deze profetie genoemd land dat in de toekomstige Russische-Iraanse aanval op IsraŽl een rol zal spelen heeft zich namelijk door en tijdens de Gazacrisis tegen IsraŽl gekeerd: Turkije.

In EzechiŽl 38 en 39 wordt de 'Gog-Magog' oorlog omschreven als de op ťťn na laatste oorlog die zal plaatsvinden voor de terugkomst van de Messias, Jezus Christus. In de hoofdstukken 36 tot 39 worden puntsgewijs de volgende gebeurtenissen in de eindtijd onthuld:

1. Het herstel van de staat IsraŽl (=Vervuld in 1948).

2. Joden zullen, na eeuwenlang verbannen te zijn geweest, van over de hele wereld massaal terugkeren naar het Heilige Land (=vervuld en nog gaande).

3. De Joden zullen het land IsraŽl herbouwen (=vervuld).

4. De Joden zullen het land IsraŽl doen bloeien (=vervuld. In 1948 was bijna heel IsraŽl ťťn grote woestijn. Kijk op Google Earth wat er nu van geworden is.)

5. Vlak voor het uitbreken van de Gog-Magog (=Rusland) oorlog, waar PerziŽ (=Iran) aan deel zal nemen, zal het volk IsraŽl 'in gerustheid' wonen (38:8b). De tekst gebruikt echter nergens het woord 'shalom', het Hebreeuwse woord voor 'vrede'. 'Gerustheid' duidt hier op het feit dat de IsraŽli's zich veiliger zullen voelen dan in de periode daarvůůr.

6. In de meeste aspecten leven de IsraŽli's sinds de heroprichting van de Joodse staat in 1948 inderdaad veiliger en zekerder dan ooit tevoren. Het land heeft vredesverdragen gesloten met buurlanden Egypte en JordaniŽ; Saddam Hussein is verdwenen, net als Yasser Arafat. Zelfmoordaanslagen behoren vrijwel tot het verleden. IsraŽl heeft de sterkste luchtmacht in de hele regio en verslaat in oefengevechten zelfs de Amerikanen met grote overmacht. IsraŽl heeft het meest geavanceerde anti-raketsysteem ter wereld en beschikt over de beste aanvalsraketten en onderzeeŽrs. Daarnaast heeft de VS het islamitisch terrorisme in met name Irak grote klappen toegebracht.

Het is daarom niet verwonderlijk dat de IsraŽli's zich een stuk zekerder en veiliger voelen. De winkelcentra zijn vol, de bioscopen worden massaal bezocht, net als de stranden. Er wordt getrouwd en gehandeld en de IsraŽlische kinderen bezoeken normaal hun scholen en universiteiten.

7. De IsraŽli's zullen zich volgens EzechiŽl dus zeker genoeg voelen om in een bepaalde mate van gerustheid te wonen. Zelfs tijdens de Gazacrisis was dit het geval. Ondanks de honderden raketaanvallen kwamen slechts 3 IsraŽlische burgers om het leven.

De Palestijnen zijn na het overlijden van Yasser Arafat verdeeld geraakt, en daardoor verzwakt. Ze vormen geen werkelijke bedreiging meer voor het dagelijkse leven van het grootste deel van de de IsraŽli's. En op het moment dat dit wťl zo is, dan laat IsraŽl, zoals tijdens de Gazacrisis, in zeer korte tijd zien wie de sterkste is.

8. Een gematigde Palestijnse groepering zal aan de macht komen en vrede sluiten met IsraŽl. Het zal echter een tijdelijke vrede zijn. Sinds Mahmoud Abbas de Palestijnse president werd, is het, op enkele incidenten na, stil en rustig geworden op de Westelijke Jordaanoever. Als Fatah weer de controle krijgt over Gaza, dan valt ook deze dreiging weg.

De condities van 'gerustheid' voor het plotselinge uitbreken van de Gog-Magog oorlog zijn dus in onze tijd aanwezig. Als deze oorlog daadwerkelijk gaat uitbreken, moeten de raketaanvallen vanaf Gaza dus (vrijwel) gestopt zijn. Daar begint het, ondanks een aantal schendingen, steeds meer op te lijken, omdat het hele Westen, alsmede ook belangrijke Arabische landen zoals Egypte en Saudi ArabiŽ, achter de ontwapening van Hamas staan.

De Gazacrisis is dan ook zeer waarschijnlijk de voorloper geweest voor de Gog-Magog oorlog, ook al is nog niet helemaal duidelijk hoe snel de toestand op de Gazastrook zal veranderen en wanneer Hamas precies van de troon is gestoten door Fatah.

9. De laatste weken is ťťn belangrijk puzzelstukje op zijn plaats gevallen: Turkije. Turkije was tot voor de Gazacrisis een bondgenoot van IsraŽl, maar heeft zich nu geheel tegen de Joodse staat gekeerd. In de profetie van EzechiŽl zullen Gomer en Togarma (waar nu Turkije is) zich aansluiten bij de Russische-Iraanse aanval op IsraŽl. Turkije ligt ook precies op de rechtstreekse route van Rusland naar IsraŽl, en zal dus een sleutelrol vervullen in deze toekomstige oorlog tegen IsraŽl.

10. Nog een belangrijk onderdeel van de profetieŽn in EzechiŽl gaat op dit moment in vervulling. Er staat dat IsraŽl op het moment van het uitbreken van de Gog-Magog oorlog, zeer welvarend zal zijn. Nu is IsraŽl al jaren op het wereldtoneel een economisch en technologisch toonaangevend en vooruitstrevend land. Daar is sinds vorige week een enorme aardgas-ontdekking voor de kust van Haifa bijgekomen, waardoor IsraŽl voor haar energie een stuk onafhankelijker zal worden van het buitenland. Er zal mogelijk zelfs gas geexporteerd kunnen gaan worden, waardoor IsraŽls rijkdom alleen maar zal toenemen.

11. Rusland heeft de afgelopen ťťn, twee jaar belangrijke economische en militaire allianties gesloten met Iran, LibiŽ, SyriŽ en Libanon. EzechiŽl voorzegt dat een gecombineerde alliantie tussen Magog (Rusland), PerziŽ (Iran), Put (LibiŽ) en Gomer/Togarma (Turkije) IsraŽl vanuit het noorden zal aanvallen. Om vanuit het noorden IsraŽl binnen te komen moeten deze legers via Libanon en SyriŽ gaan, wat betekent dat ook deze landen onderdeel zullen uitmaken van dit anti-IsraŽlische verbond.

Rusland wordt verdacht van het leveren van hypermoderne luchtafweerraketten aan Iran, en heeft talloze technici gestuurd die het islamitische regime helpen om de Bushehr-kernreactor binnen enkele maanden af te bouwen en in gebruik te nemen. Daarnaast legt Rusland marinebases aan in SyriŽ, LibiŽ en Iran, en heeft het Libanon zelfs een aantal gevechtsvliegtuigen geschonken.

Hoewel het natuurlijk niet precies duidelijk is wanneer de Gog-Magog oorlog zal uitbreken, zijn op dit moment wel vrijwel alle puzzelstukjes van de profetieŽn uit EzechiŽl op hun plaats gevallen. Daarom is het niet onwaarschijnlijk dat de Gog-Magog oorlog tegen IsraŽl binnen nu en hooguit enkele jaren zal gaan plaatsvinden.

Over de afloop van deze oorlog is de bijbel eveneens duidelijk: IsraŽl zal in grote benauwdheid komen, maar uiteindelijk door rechtstreeks ingrijpen van God als overwinnaar uit de strijd komen.

Xander

Bron: xandernieuws.punt.nl
Toegevoegd: 25 januari 2009Print deze pagina
Terug