2017: Het profetisch jaar in een terugblik

Aan het begin van elk jaar is het mijn gewoonte om in "The Hal Lindsey Report" het voorgaande jaar te evalueren en zowel grote als kleine gebeurtenissen of ontwikkelingen te belichten die naar mijn mening van profetische betekenis zijn. Deze week presenteer ik "2017: Het profetisch jaar in een terugblik". Toen Jezus de omstandigheden beschreef aan het eind van deze eeuw, zei Hij: "U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen" (MatteŁs 24:6). In brede zin gold dat voor al die jaren. Maar 2017 was anders. Het was rijk aan geruchten over oorlogvoering op een niveau dat misschien wel nooit eerder op aarde werd gezien. Twee naties stonden prominent voorop in die bedreigingen. Een of beide kunnen ze op een dag deel uitmaken van een alliantie die in de Bijbelse profetie bekend staat als de "koningen uit het Oosten" (Openbaring 16:12). Natuurlijk heb ik het dan over China en Noord-Korea.

De EuraziŽ-groep zegt dat China het komende jaar alle geopolitieke risico's op zich neemt. Om te beginnen is hun oorlogsproductie buitengewoon. Hun fabrieken werken de klok rond om het nieuwste van het nieuwste te produceren aan futuristische wapens die specifiek ontworpen zijn om de sterke punten van het Amerikaanse leger te verslaan. En sommige van hen, zoals de DF-17 raket, die gebruik maakt van hypersonische zweeftechnologie, is iets waar de westerse militaire leiders zich zorgen over maken. China werkt zelfs koortsachtig aan de bouw van genetisch gemodificeerde supersoldaten. Hoe serieus is China? Onlangs gaf de Chinese president Xi Jinping een drie uur durende toespraak, waarin hij de plannen van China uiteenzette voor een wereldoverheersing binnen 30 jaar. En dat was precies wat hij in het openbaar wilde onthullen!

Het spreekt voor zich dat de posterboy van geruchten en oorlogsdreigingen in 2017 de waanzinnige dictator Kim Jong-un uit Noord-Korea was. In de loop van het jaar testte Noord-Korea een reeks ICBM's uit die uiteindelijk een raket opleverde die in staat zou zijn om ook elk doelwit in de Verenigde Staten - of de wereld - te bereiken. Kim beweerde verder dat Noord-Korea zijn eerste waterstofbom heeft getest. Seismische gegevens uit die regio suggereren dat hij misschien wel de waarheid heeft verteld. Wat nog verontrustender is, is dat Kims regime in december aankondigde dat het "preventieve aanvallen met nucleaire kracht" zal blijven voorbereiden. "Preventief" betekent dat ze klaar zijn om het eerste schot te lossen. Als gevolg daarvan zijn landen in de Stille Oceaan begonnen met het serieus voorbereiden van hun reacties op een nucleair conflict. En net toen 2017 ten einde liep, kwamen er berichten uit Japan dat Noord-Korea de ICBM's al van antrax voorzag. De aanwezigheid van miltvuur in het bloed van een recente overloper lijkt te bevestigen dat Noord-Korea betrokken is bij een ernstig biowapenprogramma.

Hoe klinkt dat in: "geruchten van oorlogen"?

In 2017 zijn de Europese leiders misschien eindelijk gaan inzien hoe kwetsbaar zij zijn voor de moslimmigranten die zij nu al decennia lang verwelkomen. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken waarschuwde zijn collega's dat "... zij zijn begonnen met de ineenstorting van Europa... De heilige oorlogen zullen spoedig in Europa beginnen". In Nederland moest de liberale premier klinken als een ultra-nationalist, om herkozen te worden! Hij haalde uit in een krantenpagina met de boodschap aan migranten: "Ga normaal aan het werk of ga weg... terug naar Turkije". Dat is een complete ommekeer!

Zweden lijkt nog steeds in de ontkenning te leven. Dat land begon in 1975 met grote aantallen moslims te accepteren. Sindsdien zijn geweldsmisdrijven met 300 procent toegenomen. Verkrachtingen zijn in 2014 met 1472% toegenomen. We ontvangen e-mails van oudere Zweedse burgers die ons vertellen dat ze hun land niet langer herkennen, en dat ze 's nachts bang zijn om uit te gaan. Velen van hen zullen alleen in groepen het huis verlaten. De bottom-line is deze: ongeacht wat Angela Merkel zegt, of de burgemeester van Londen, of de leiders van de EU, de meeste Europese moslims zullen NIET integreren!

In april 2017 hebben de burgers van Turkije in grote meerderheid voor de grondwetswijzigingen gestemd die alle restricties van de macht van president Recep Tayyip Erdogan hebben verwijderd. En voor een man die al langer waandenkbeelden heeft van een wereldwijd islamitisch kalifaat met zichzelf als de baas, belooft dat om iets gevaarlijks te zijn. Erdogan heeft al stappen ondernomen om een Turkse militaire aanwezigheid in de Perzische Golf te vestigen. De Jeruzalem Post meldde dat zijn volgende doel de Rode Zee is: "Terwijl Iran de aandacht van de wereld heeft getrokken, streeft Turkije er stiekem naar zijn doel te ontwikkelen om een militaire en inlichtingeninfrastructuur in de Rode Zee te krijgen".

Wat de ontwikkelingen in Turkije nog interessanter maakte, was misschien het grootste profetische verhaal van 2017 door de historische aansluiting van Turkije bij Rusland en Iran. EzechiŽl 38 geeft een lijst van naties die op een dag een massale aanval op IsraŽl zullen lanceren. Twee van de naties zijn Rusland en PerziŽ, of het moderne Iran. Een aantal van de kleinere genoemde naties correspondeert nu met plaatsen binnen de grenzen van het moderne Turkije. Hoe had EzechiŽl deze onwaarschijnlijke alliantie van naties 2600 jaar geleden kunnen voorzien, terwijl dit tien jaar geleden nog absurd leek? (Dat is natuurlijk een retorische vraag, we weten het allemaal!)

Rusland en Iran zijn traditionele vijanden. Twee jaar geleden vlogen Rusland en Turkije elkaar nog naar de keel. Maar met verbluffende snelheid heeft Turkije zich aangesloten bij een actieve alliantie met Rusland en Iran. Vanuit seculier oogpunt is het ongelooflijk. Vanuit profetisch oogpunt is het onvermijdelijk.

2017 sloot af met een Iraanse bevolking die opnieuw op straat opging om te protesteren tegen hun despotische regering. Wat begon als demonstraties tegen de economische onderdrukking van de mullahs, is verworden tot een opstand tegen hun betrokkenheid bij SyriŽ, Jemen en Libanon. Mensen op straat riepen; "Dood aan Hezbollah". Waarom? Omdat daar hun geld naartoe gaat. Nadat de nucleaire overeenkomst van president Obama met Iran de sancties had opgeheven en hen in staat stelde hun olie en gas volledig te verkopen, is er geld naar Iran gegaan. Hun koffers moeten overvol zijn. Maar dat zijn ze niet.

Zo snel als het binnenkomt, geeft Iran het geld uit om zijn eigen leger op te bouwen, Hamas in IsraŽl te bewapenen, Hezbollah in Libanon, en de Houthis in Jemen. Nu willen ze raketfabrieken bouwen in SyriŽ. Met andere woorden, het geld van de Iraanse olie- en gasverkoop heeft het Iraanse volk niet geholpen. (Geloofde iemand echt dat dit zou gebeuren?) In plaats daarvan heeft het de buitenlandse avonturen gefinancierd van de naar macht hongerende mullahs die Iran regeren. (En ieder verstandig persoon wist dat het zou gebeuren!)

In 2017 vecht Amerika nog steeds in Afghanistan. Waarom? Omdat we in oorlog zijn met de Taliban, Al Qaida en ISIS, die allemaal nog steeds vechten in Afghanistan. En zoals 9/11 heeft aangetoond, is Afghanistan belangrijk voor de Amerikaanse veiligheid in eigen land. Sprekend over ISIS, dat werd in 2017 grotendeels verslagen op het traditionele slagveld. Het grootste deel van de bolwerken in Irak en SyriŽ werden heroverd. Maar de geest van ISIS blijft bestaan. En die achtervolgt de wereld. In 2017 - ISIS noemde het "officieel goedgekeurde operaties" - waren er acties in AustraliŽ, Bangladesh, BelgiŽ, Egypte, Frankrijk, Duitsland, Frankrijk, IndonesiŽ, Iran, IsraŽl, ItaliŽ, JordaniŽ, JordaniŽ, Kenia, Rusland, Rusland, Spanje, Zweden, TunesiŽ, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. ISIS heeft in 2017 veel verloren, maar ze zijn niet verdwenen.

2017 bracht meer van dezelfde onrust en wereldwijde veroordeling die IsraŽl's geschiedenis zo kenmerkt. Van de Palestijnse rellen over de metaaldetectoren bij de ingang van de Tempelberg tot aan de veroordeling als apartheidsregime door een agentschap van de Verenigde Naties.

Toen Donald Trump president werd, reisde de PA-president Mahmoud Abbas naar het Witte Huis. Hij was uitbundig in zijn lof voor de nieuwe president. Hij applaudisseerde over zijn "leiderschap... moed... wijsheid". Hij probeerde de heer Trump te vleien met het woord "uw grote onderhandelingsvermogen". In het Engels voegde hij daaraan toe: "Nu, mijnheer de president, met u hebben we hoop." Aan het eind van het jaar was de situatie veranderd. Op 6 december erkende president Trump Jeruzalem officieel als de hoofdstad van IsraŽl. Op dat moment besloot Abbas de Verenigde Staten van elk vredesproces af te snijden. Hoewel Abbas wanhopig probeerde om een verenigde regering met Hamas te vormen, lijken die inspanningen te mislukken. Een geleerde uit het Internationaal Instituut voor terrorismebestrijding. Dr. Ely Karmon zei: "Hamas wacht gewoon op de dood van Abbas." Ondertussen blijft Hamas zich inzetten voor terrorisme en onderhoudt het steeds nauwere banden met Iran en Hezbollah.

Mensen, de dingen zijn zeker aan het opwarmen! Als je niet echt bereid bent geweest om je klaar te maken om deze wereld te verlaten als Jezus voor ons terugkomt, verspil dan nu geen ogenblik meer!

Sommigen noemen het nepnieuws. Jezus noemde het bedrog. Toen zijn discipelen vroegen naar de tekenen van de laatste dagen, begon Jezus zijn volgelingen deze waarschuwing te geven: "Zorg ervoor dat niemand u misleidt". (MatteŁs 24:4) Wij leven in een tijdperk van misleiding: vervalst nieuws, valse reclame, virale leugens, en vals lokaas. De reguliere media verspreiden regelmatig leugens, net als verschillende alternatieve media.

Maar een van de belangrijkste bronnen in de 21e eeuw, waar het bedrog kan worden gevonden, is op een onwaarschijnlijke plaats: onze scholen. Zo spoort het Amerikaanse Ministerie van Onderwijs bijvoorbeeld alle openbare scholen aan om de islam te onderwijzen. Het is echt slechts dun versluierde propaganda, hoewel ze dat woord zeker niet zouden gebruiken. Het DoE [Department of Education] zegt dat de scholen de islam zouden moeten onderwijzen "om een leeromgeving vrij van vooroordeel te creŽren". Velen leren regelmatig de religieuze leer dat God en Allah hetzelfde zijn. Ook: vergeet de "scheiding van kerk en staat". Dit zijn de argumenten voor dit moment. Deze leer alleen al is een vorm van brutaal - en dodelijk - bedrog. En het bedrog wordt in onze kneedbare kinderen gegoten. In opdracht van de staat!

In 2017 werd de waarheid nog ondergeschikter gemaakt aan de politieke correctheid. Jesaja 5:20 zegt: "Wee tegen hen die kwaad goed en goed kwaad noemen...." Deze woorden beschrijven perfect de wijdverbreide geest van bedrog die zich in onze wereld lijkt te hebben gevestigd.

Een ander teken van de eindtijd is een toename van de vervolging van degenen die de naam van Jezus Christus belijden. Christianity Today meldde vandaag: "Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de moderne christenvervolging wereldwijd een recordhoogte bereikt". Fox News zei: "Bijna ťťn op de 12 christenen over de hele wereld woont in een gebied waar vervolging op hoog niveau plaatsvindt tegen leden van deze religie". Een Jemenitische man met de naam "Sam" vertelde CBN Nieuws: "Het leven voor christenen in Jemen is erg moeilijk. Overigens is er in het Midden-Oosten geen land waar christenen niet lijden onder hun geloof. Dat is onze realiteit."

Maar in 2017 vond ook vervolging van christenen plaats op onverwachte plekken. Canada heeft 'Wet 89' aangenomen, die de staat de bevoegdheid geeft om een kind bij zijn ouders weg te nemen als zij het er niet mee eens zijn dat hun kind een transgender is. Jack Fonseca van de Campaign Life Coalition waarschuwde: "... we zijn in een tijdperk aangekomen van totalitaire macht door de staat, zoals nooit eerder in de geschiedenis van Canada is voorgekomen... Wet 89 is een ernstige bedreiging voor christenen en voor alle gelovige mensen".

Zelfs in Amerika wordt het gevaarlijk om christen te zijn. Vooral degene die bereid is om een standpunt in te nemen voor de joods-christelijke waarden. In 2017 behandelde het Amerikaanse Hooggerechtshof de zaak van Jack Phillips, de bakker in Colorado die weigerde om een bruidstaart te maken voor een homoseksueel paar. Zijn verhaal herinnert ons eraan dat het volgen van Christus spoedig schade kan toebrengen aan de mogelijkheid van een gelovige om een functie te bekleden of zijn eigen bedrijf te runnen in een westerse natie.

In de afgelopen decennia hebben sommige bijbelgeleerden gesteld dat het "merkteken van het Beest" een computerchip zou kunnen zijn die onder de huid van een persoon wordt geplaatst. De chip zou dienen als identificatiemiddel en opslagplaats voor enorme hoeveelheden informatie over het individu. Van kritische medische informatie tot aan krediet- en bankinformatie, de chip garandeert dan veiligheid en gemak. Het zou ook een verbazingwekkende bijbelse profetie werkelijkheid maken met betrekking tot de partner van de Antichrist, de Valse Profeet. Openbaring 13:16-17 voorzegt: "En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft, of de naam van het beest of het getal van zijn naam.." In juli 2017 heeft een bedrijf in Wisconsin in de handen van ongeveer 50 vrijwilligers van werknemers kleine computerchips geÔmplanteerd. Met deze chips kunnen ze de deuren openen en snacks kopen uit automaten zonder geld. Met andere woorden, om het de drukke medewerkers gemakkelijker te maken. Het klinkt onschadelijk genoeg, maar geeft meer onheilspellende mogelijkheden in de toekomst.

Vorig jaar noemde The New York Times bepaald speelgoed "de cybersecurity nachtmerries van 2017". Het document verwees naar het feit dat steeds meer speelgoed camera's en microfoons verbinding maken met het internet - en voortdurend gegevens verzamelen. Vandaag de dag bespioneert speelgoed ons. Mobiele telefoons bespioneren ons. Televisies, auto's en zelfs koelkasten bespioneren ons.

In 2017 is de TSA begonnen met gezichtsscans op sommige luchthavens. In oktober bracht het liberale tijdschrift Slate verslag uit over wetgeving die in behandeling was bij het Congres. Het verslag zegt: "...een alarmerend gedeelte van het wetsvoorstel is dat er groen licht wordt gegeven... om biometrische gegevens te gaan gebruiken om mensen in het hele land op luchthavens te identificeren... op dit moment is er maar ťťn technologie die geschikt is voor een biometrisch bewakingssysteem: geautomatiseerde, realtime gezichtsscans."

Op een ander front kwamen in 2017 de digitale valuta's, de cryptocurrencies, tot hun recht. De waarde van Bitcoin steeg naar ongelooflijke niveaus. Maar vanuit een profetisch gezichtspunt ben ik meer geÔnteresseerd in een door de overheid uitgegeven digitale munt. Deze cryptocurrencies voorzien in een toekomstige wereldmunt die volledig door de Antichrist kan worden gecontroleerd.

Een andere ontwikkeling die wijst op een "merkteken van het Beest" is het economisch systeem dat in China plaatsvindt. Zij bouwen actief aan de grootste DNA-database ter wereld. Om het "merkteken van het Beest" te laten werken, moet het veilig worden gemaakt met behulp van DNA en andere biometrische identificatiemiddelen. De Chinese regering heeft ook een manier gevonden om het internet binnen hun grenzen te controleren. In 2017 bereikten ze de mogelijkheid om gegevens en beelden halverwege uitzending te wissen! In de toekomst kunnen deze technieken wereldwijd worden toegepast. Dat zou een enorme hulp zijn voor de Antichrist door zijn regering in staat te stellen alle communicatie tussen mensen absoluut te controleren.

In 2017 was er ook een duidelijke stijging van een ander kenmerk in de laatste dagen. 2 TimotheŁs 3 zegt: "In de laatste dagen... zullen mannen... slecht en boosaardig zijn..." Zoals ik hierboven week heb opgemerkt, treffen de radicale islamitische terroristen de wereld met honderden terreuraanslagen. Maar in oktober doodde Stephen Paddock hier in Amerika 58 mensen en raakte 546 gewond toen hij een muziekfestival van Las Vegas beschoot. De maand daarop liep Devin Patrick Kelley de Eerste Baptistenkerk in Sutherland Springs in Texas binnen en doodde 26 mensen en raakten er 20 gewond.

In 2017 vonden velen het leuk om fantasieŽn over de moord op president Trump te presenteren. Zelfs zijn onthoofding. Het was een jaar waarin mensen in toenemende mate - en openlijk - boosaardiger werden.

In 2017 waren er dramatische aardbevingen, catastrofale orkanen, er was een eenmaal in de duizend jaar overstroming, en het was ťťn van de meest vernietigende bosbrandseizoenen in de geschiedenis. Jezus vergeleek de eindtijdengebeurtenissen met een vrouw die door de geboorteweeŽn heen gaat. Paulus schreef: "Want wij weten dat heel de schepping gezamenlijk zucht en gezamenlijk in barensnood verkeert tot nu toe." (Romeinen 8:22) Dat betekent dat de hele planeet het moeilijk heeft. In 2017 zagen we het gebeuren.

Misschien wel de grootste aardbeving van 2017 was de aardbeving in de Amerikaanse politiek. Vorig jaar zei ik in het Prophetic Year in Review: "Vergeleken met wat Donald Trump onder ogen moet ziet, had Richard Nixon het gemakkelijk! Mensen, ik weet zeker dat ik dat goed heb begrepen! Waarom zijn de mensen zo van streek met president Trump? Zeker, hij wrijft het sommige mensen in op een verkeerde manier. Hij zegt onverwachte en soms ongepaste dingen. Hij spreekt - of tweet - wanneer hij misschien zou moeten zwijgen. Maar als je verder kijkt dan zijn snoeverij, en alleen naar zijn daden en het plaatje kijkt, is hij meestal een gematigde, rechtse politicus. Helemaal niet buiten het gewone om. Ik denk dat de echte reden waarom zoveel mensen geobsedeerd zijn in het vernietigen van president Trump, is gelegen in zijn verzet tegen de Nieuwe Wereldorde.

In 2017 weigerde hij de nucleaire overeenkomst met Iran opnieuw te certificeren. Hij erkende Jeruzalem formeel als de hoofdstad van IsraŽl. Hij trok de Verenigde Staten terug uit het Klimaatakkoord van Parijs. Hij onderhandelt opnieuw over NAFTA. Hij heeft een einde gemaakt aan het Trans-Pacific-partnerschap. Hij eiste dat de NAVO-leden hun eigen deel zullen betalen. Hij riep de Verenigde Naties ter verantwoording en besnoeide een deel van de financiering ervan. Hij werd hard voor de Palestijnse Autoriteit. Hij heeft de moslimlanden erop gewezen dat het hun verantwoordelijkheid is om het islamitisch terrorisme te bestrijden. En zo meer.

Met andere woorden, hij stond op tegen en vocht tegen de globalistische elites, die op het punt stonden hun supranationale controle over de hele wereld te versterken. En, geloof het of niet, door dat te doen en door te proberen om de autonomie en soevereiniteit terug te geven aan de Verenigde Staten - en de Joods-christelijke waarden terug te brengen naar het publieke plein - daarmee kan President Trump de opbouw van de Antichristelijke regering over ťťn wereld bemoeilijkt hebben. En dat garandeert hem een aantal vreselijk machtige vijanden. Inclusief Satan zelf.

Daarom is het in 2018 zo belangrijk dat alle gelovigen de vermaning van Paulus volgen: "Ik roep er dan vůůr alles toe op dat smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen gedaan worden voor alle mensen, voor koningen en allen die hooggeplaatst zijn, opdat wij een rustig en stil leven zullen leiden, in alle godsvrucht en waardigheid." (1 TimothŽus 2:1-2)

Ik zou nog een stap verder gaan. Ik dring er bij u op aan om oprecht en dagelijks te bidden voor onze president en vicepresident. Bid dat God hen zal aanmoedigen, wijsheid en vastberadenheid zal geven, en hen zal beschermen als ze in de bres staan voor het Amerika dat wij kennen en liefhebben.

Gods zegen,

Hal LindseyBron: www.hallindsey.com.
Toegevoegd: 28 januari 2018blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug