Aartsterrorist Yassin geliquideerd

Het hoofd van de internationale terreurbeweging van Hamas Sjeik Ahmed Yassin (67) de man die zoveel onschuldige Israëlische levens heeft verwoest, heeft zijn grote wens om als martelaar te mogen sterven, in vervulling zien gaan. Vanuit zijn rolstoel gaf hij opdracht tot het plegen van massamoorden op Israëlische burgers en zond hij kinderen als zelfmoordenaars de dood in. Als ’geestelijke’ predikte hij voor de bevrijding van ‘Palestina’ van de rivier de Jordaan tot de Middellandse zee. Hij leerde zijn gevolg dat de joden afstammelingen zijn van apen en varkens. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt tegenstander te zijn van een Joodse staat in het Midden-Oosten. Onlangs zei hij nog in een interview met het Duitse blad Der Spiegel dat de joden maar een eigen staat moeten gaan zoeken in Europa. De Europese Unie, dat zegt de strijd tegen het terrorisme te steunen’ en mee helpt een andere schurk -Osama bin Laden- onschadelijk maken, was er als de kippen bij om de liquidatie van de man die een spoor van bloed heeft achtergelaten, te veroordelen. Dat laat nog eens duidelijk de dubbele moraal en de blinde idioterie van de leiders van Europa zien. Kamerlid Koenders van de PvdA wil de Israëlische ambassadeur op het matje roepen: ,, niemand is blinder dan wie niet wil zien." Waar blijft dit ‘Grote licht’ met zijn commentaar als onschuldige Israëlische burgers als beesten worden afgeslacht?

De woordvoerders van Europa spraken van een ,,Buitenwettelijke moord". De Britse minister van BZ Jack Straw zei ,,de aanslag op de oude man van tachtig (80) in zijn invalidenwagentje" onwettig, onacceptabel en ongerechtvaardigd te vinden’. Deze woorden komen uit de mond van een man wiens land vorig jaar heeft geprobeerd Saddam Hoessein met een raket de pijp uit te blazen. Europa heeft de door Yassin gestichte terreurbende jarenlang van steun voorzien. Tijdens een bezoek van Javier Solana in augustus 2002 aan het door de Arabieren bezette Bijbelse land, sprak een woordvoerder van Hamas zijn dank uit voor deze steun: ,, wij worden tenminste wel door Europa erkend. Dat geeft rechtvaardiging aan onze acties en sterkt ons daarmee door te gaan. Pas sinds vorig jaar heeft de EU deze terreurbende op een zwarte lijst geplaatst.

De nieuwe Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot (CDA) zei dat de EU-ministers het in recordtempo eens waren geworden om met een scherpe afkeuring aan het adres van Israël te komen. ,, De verontwaardiging is unaniem" sprak Bot die al braaf pootjes geeft aan de BZ-kliek in Europa. Israël is in oorlog met het grootste tuig van deze wereld, maar het is juist Israël dat het keer op keer moet ontgelden bij Europa en de rest van de wereld. De zelfmoordactie van Hamas in de haven van Asdod op 14 maart waarbij 10 doden vielen, leverde geen enkele reactie op van de Europese ministers van BZ. Deze zelfmoordaanslag waarbij het de bedoeling was een chemisch depot op te blazen had een ongekende ramp met duizenden doden tot gevolg kunnen hebben. Figuren als Yassin houden van de dood. Sinds het begin van de Oslo oorlog in september 2000, heeft Hamas 425 terreuraanslagen uitgevoerd, waaronder 52 zelfmoordaanslagen waarbij in totaal 377 Israëli’s, burgers en militairen zijn vermoord en 2076 gewond zijn geraakt. Yassin’s opvolger Abdel Aziz Rantisi, is niet alleen een "tikkende tijdbom, maar een fabriek voor tikkende tijdbommen." Defensieminister Shaul Mofaz heeft gezegd dat de leiders van Hamas één voor één aan de beurt komen.

Toegevoegd: 27 maart 2004
Uit de nieuwsbrief van: Franklin Ter Horst Studies


Print deze pagina
Terug