ĎHezbollah zoekt alibi voor aanval op IsraŽlí

ĎIsraŽl zet zich schrap voor vergeldingsacties door Hezbollahí, zegt Tamar Cataviras-Samash, de IsraŽlische ambassadrice in BelgiŽ. De Libanese terreurbeweging dreigt met een open oorlog na de moordaanslag op haar kopstuk Imad Mughniyah waarvoor ze IsraŽl verantwoordelijk houdt. ĎHezbollah is gewoon op zoek naar een alibi om IsraŽl aan te vallen en het vredesproces om zeep te helpení aldus de ambassadrice. Mughniyah stond boven aan IsraŽlís lijst van meest gevaarlijke en gezochte terroristen in de wereld net als de huidige leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah. Hij was al 20 jaar op de vlucht maar moest er begin februari 2008 toch aan geloven toen een autobom in de Syrische hoofdstad Damascus, een eind maakte aan zijn leven. Mughniyah was verantwoordelijk voor diverse beestachtige moordpartijen tegen de Verenigde Staten en IsraŽl en hield zich daarnaast bezig met het ontvoeren en martelen van Westerse diplomaten in Libanon. Zo was hij onder meer betrokken bij de aanslag met een autobom in 1983 op de barakken van de Amerikaanse marine in Beiroet. Daarbij vonden 241 Amerikaanse Mariniers en 58 Franse militairen de dood. Bij een aanslag op de Amerikaanse Ambassade in Beiroet vielen nog eens 63 slachtoffers waaronder 17 Amerikanen. Ook was Mughniyah verantwoordelijk voor twee bomaanslagen in Buenos Aires. De eerste vond plaats in 1992 op de IsraŽlische Ambassade waarbij 29 mensen werden gedood en de tweede op het Joodse Centrum in 1994 waarbij 85 doden vielen. Deze laatste aanslag zou hebben plaatsgevonden in opdracht van Iran.

De terreurbeweging Hezbollah, SyriŽ en Iran wezen direct naar IsraŽl als de organisator van de aanslag in Damascus, maar IsraŽl ontkend echter elke betrokkenheid. Sommige bronnen wijzen naar de CIA omdat de Amerikanen sinds de aanslagen in Beiroet in 1983, jacht op hem maakten. Mughniyah was niet alleen een doelwit voor IsraŽl en de Amerikanen, maar van vele andere partijen. Bronnen melden dat hij in samenwerking met Iran, Hezbollah en Syrische veiligheidsdiensten een megaterreuraanslag aan het voorbereiden was, als antwoord op het IsraŽlische bombardement op 6 september 2007 op een locatie in SyriŽ waar men in het geheim bezig was met het uitvoeren van een nucleair programma. De IsraŽlische luchtmacht heeft destijds in een nauwkeurig geplande en werkelijk briljant uitgevoerde aanval de Syrische locatie met de grond gelijk gemaakt.

Abbas Zakki, ambassadeur in Libanon van PA/PLO regiem van Ďpresidentí Mahmoud Abbas, stak de loftrompet over Mughniyahís daden en noemde de terrorist een held wiens dood een enorm verlies betekent voor het ĎPalestijnseí volk en de hele internationale moslimwereld. ďWij rouwen samen met onze broeders van Hezbollah om de dood van deze grote leider en zijn trots dat Mughniyah deel heeft uitgemaakt van de revolutionaire beweging van Fatah in de strijd tegen de Westerse Zionisten en het Amerikaans imperialismeĒ aldus Zakki. In de tachtiger jaren werkte Mughniyah in Beiroet samen met aartsterrorist Jasser Arafat. De Arabische wereld heeft hem massaal op een voetstuk geplaatst. Alleen de regering in Koeweit noemde hem een terrorist, wiens handen dropen van het bloed. De regering refereerde aan de beide burgers uit Koeweit die tijdens de kaping van een vlucht van Koeweit Airways in 198, om het leven zijn gekomen.

IsraŽlís militaire leider Gaby Ashkenazi zei op 20 februari dat hij de mogelijkheid niet kon uitsluiten dat IsraŽl Ďeen zware beproevingí wacht in de nabije toekomst. Een Iraanse generaal zei tijdens een herdenkingsbijeenkomst te ere van Mughniyah: ďVele miljoenen over de hele wereld zullen spoedig het vreugdevolle nieuws ervaren van de vernietiging van de Zionistische entiteitĒ. De volgende dag noemde Mohammed Ali Jaafari, de chef van de Iraanse Revolutionaire Garde, IsraŽl een Ďkankergezwelí. Dit soort uitspraken zijn bedoeld om de gemoederen in het Midden Oosten tegen IsraŽl op te hitsen. De Bijbel maakt duidelijk dat het de volken die IsraŽl vervolgen, slecht zal vergaan omdat God ze zal bestraffen, allen die zich tegen IsraŽl keren.


Toegevoegd: 29 februari 2008
Uit de nieuwsbrief van: FranklinTerHorst.nl


Print deze pagina
Terug