Ahmadinejad: ďHet Zionistische regiem is op weg vernietigd te wordenĒ

Er gebeurt de laatste paar weken weer heel wat in het land van de Ayatollahís en hun grote leider Mahmoed Ahmadinejad, de man met het apocalyptische visoen dat hij is uitverkoren de wereld naar de eindtijd te voeren. Teheran had 900 gasten uitgenodigd voor het bijwonen van 's werelds grootste terreurconferentie. De aanwezigen werden vermaakt met toespraken van lieden die IsraŽl van de wereldkaart willen verwijderen. Machtige ovaties vielen hen ten deel en het geschreeuw dat hun Ďallah de allergrootste isí was niet van de lucht. Tot groot genoegen van de islamitische gasten herhaalde Ahmadinejad zijn oproep dat de staat IsraŽl vernietigd zal te worden. ďHet Zionistische regiem is op weg om door haar islamitische vijanden vernietigd te worden. Geloof mij, de ĎPalestijnení zullen spoedig bevrijd wordenĒ, zo sprak de Iraanse leider. Hij riep opnieuw de IsraŽliís op terug te keren naar de landen vanwaar ze gekomen zijn en noemde IsraŽl ďeen verrotte uitgedroogde boom die zal omvallen bij een stormĒ. Tijdens een militaire parade op 18 april beloofde hij zijn toehoorders: ďWe zullen de handen van elke aanvaller afhakken. Iran heeft ťťn van de machtigste legers ter wereld en het zal zijn grenzen met kracht verdedigen".

Ahmadinejad beweerde dat Iran in staat is elke militaire actie van de Verenigde Staten of van wie dan ook, te kunnen afslaan. ďHoe kwetsbaar de Amerikanen zijn, blijkt wel in IrakĒ, zo sprak hij. Volgens Generaal Yahya Rahim Safavi, hoofd van de Iraanse Nationale Garde, heeft Iran de Amerikaanse troepen in de regio volledig in beeld en is Iran al twee jaar voorbereid op welk militair scenario dan ook. Ayatollah Ahmed Janat, brandmerkte de Verenigde Staten als een wegrottende macht die niet bij machte zal blijken te zijn om Iranís nucleaire installaties uit te schakelen. Sinds Ahmadinejad aan de macht is, slaat hij provocerende en oorlogszuchtige taal uit, ook richting Europa. Brussel reageert terughoudend vanwege het feit dat Iran een belangrijke troefkaart in handen heeft. Het land herbergt 10% van alle oliereserves en exporteert dagelijks bijna 2.5 miljoen vaten olie naar AziŽ en Europa. Iran heeft hiermee een machtig wapen in handen.

Onder de aanwezige anti-IsraŽl kliek op de conferentie was ook Khaled Mashaíal, de grote baas van Hamas. Deze herhaalde nog maar eens dat zijn beweging IsraŽl nooit zal erkennen. Ook feliciteerde hij het Iraanse volk met hun bereikte nucleaire doelen. Nucleaire technologie is het recht van ieder natie, zo zei hij. Mashaíal zei dat de berichten in de internationale media dat Hamas bereid zou zijn tot een dialoog met IsraŽl, niets anders zijn dan leugens. CNN beweerde namelijk onlangs dat Hamas voorstander zou zijn van een Ďtwee-statení oplossing. Men refereerde aan een brief waarin Mahmoud Zahar, de huidige ĎPalestijnseípremier schrijft: ďzoals alle mensen in de wereld, kijken wij uit naar een leven in vrede en veiligheid voor ons volk en te leven in waardigheid, in vrijheid en onafhankelijkheid, zij aan zij met onze buren in dit heilig deel van de wereldĒ. Zahar had het in deze brief niet over IsraŽl, zoals CNN beweerde, maar over de Arabische buurlanden. Hij ontkende in alle toonaarden dat Hamas van plan is om IsraŽl erkennen. Aan Chinese verslaggevers zei hij: ďIk droom van een grote wereldkaart op de muur van mijn kantoor, waarop IsraŽl niet meer voorkomt. Ik hoop dat mijn droom op een onafhankelijke staat waarheid zal worden in heel historisch Palestina. Deze droom zal ooit op een dag werkelijkheid worden. Er is geen plaats voor de staat IsraŽl in het Midden Oosten".

De voormalig CIA medewerker Gary Berntsen vertelde de Jerusalem Post onlangs dat de Verenigde Staten alle Iraanse nucleaire installaties binnen slechts twee dagen tijd, volledig kan vernietigen. Volgens hem zal Iran haar nucleaire ambities echt niet opgeven, onder welke druk dan ook en zal het bewind van de Ayatollahís er alles aan doen nucleaire wapens in bezit te krijgen. ďZij bedreigen de vrede in het Midden Oosten en hun oproep tot vernietiging van de staat IsraŽl, is beslist onacceptabelĒ, aldus Berntsen. Tijdens een toespraak in Cleveland, Ohio, herinnerde George Bush zijn gehoor er aan dat Amerika alle militaire middelen zal gebruiken om bondgenoot IsraŽl te beschermen. De Sunday Times meldde op 5 maart dat de Navo heeft toegezegd te helpen bij een aanval op Iran. De krant citeerde Majoor-generaal Axel TŁttelmann.

Politieke analisten zijn van mening dat Ahmadinejad met zijn ferme anti-IsraŽl retoriek de Joodse staat wil provoceren tot een oorlog om vervolgens met hulp van de ĎPalestijnseí moslimbendes, Hezbollah en SyriŽ, zijn plannen om IsraŽl te vernietigen, ten uitvoer te brengen. Vernietiging van de staat IsraŽl zal immers een enorme overwinningsroes veroorzaken onder de 1.3 miljard volgelingen van de Ďvredelievende religieí. Maar zover zal het echter niet komen want allahís moslimlegioen in het Midden Oosten, zal bij een eventuele volgende oorlog, een enorme nederlaag tegemoet gaan. IRAN zegt 52.000 wandelende moslimbommen te hebben gerekruteerd, sinds de start van de wervingscampagne twee jaar geleden. Onder hen zijn 30% vrouwen. De bedoeling is hiervan is om Amerikaanse en Britse doelen aan te vallen wanneer het Westen mocht besluiten Iran's nucleaire installaties te bombarderen. De rekrutering gaat nog dagelijks door. In maart van dit jaar waren deze doodseskaders voor het eerst te zien tijdens een grote militaire parade, gekleed in olijfgroene uniformen met explosievengordels om hun middel, marcheerden ze door de straten. Volgens Hassan Abbasi, hoofd van een afdeling van de Revolutionaire Garde, zijn inmiddels 29 doelen in het Westen in kaart gebracht. ďWij zijn klaar Amerikaanse en Britse doelen aan te vallen zodra het signaal daartoe gegeven wordtĒ, zei hij in een toespraak waarvan de tekst stond in Londense Sunday Times.

De Britse minister van BZ Jack Straw bekent vanwege zijn banale uithalen naar IsraŽl, noemt Iran een bedreiging voor de wereldvrede, maar noemt in dezelfde adem ook IsraŽl. Volgens Straw streven de Britten naar een ďnucleair-vrij Midden OostenĒ. Deze figuur vertegenwoordigt een land wat zelf over een enorm atoomwapenpotentieel beschikt, zonder dat het met totale vernietiging bedreigd wordt zoals IsraŽl. Straw wil IsraŽl als handelswaar gebruiken om Iran te laten stoppen met het ontwikkelen van nucleaire energie. Ook wil hij dat IsraŽl zich ontwapent. Wanneer IsraŽl aan dit achterlijke voorstel zou voldoen, betekent dat het einde van land en volk. IsraŽl zal slechts van haar kernwapenarsenaal gebruik maken wanneer het daartoe gedwongen wordt, wanneer het op de drempel van totale vernietiging komt te staan. Wat is het nog maar kort geleden dat deze Straw op bezoek was bij de Ayatollahs in Teheran', waar hij tot groot genoegen van zijn gastheren IsraŽl mede verantwoordelijk noemde voor de aanslagen van 11/9 in Amerika en hij AriŽl Sjaron omschreef als het Ďkankergezwelí van het Midden Oosten. Ook was hij een groot fan van massamoordenaar Arafat. Om deze schurk een laatste eer te bewijzen toog hij na diens dood naar Ram-allah om een krans te gaan leggen op zijn graf in Ramallah. Aan de uitspraken van de Iraanse leider Ahmadinejad is af te leiden dat de wereld de fase nadert waarin moslimhorden een poging willen doen om IsraŽl van het wereldtoneel te verwijderen en de Joden van hun eeuwenoude thuisland te verjagen. Ze kraaien victorie in naam van hun god allah, ze moorden, lynchen en martelen, en denken in staat te zijn de hele wereld onder hun controle te kunnen brengen. Met het opperhoofd Ahmadinejad aan de leiding in Iran is er van alles mogelijk. Maar zijn droom IsraŽl te vernietigen zal niet uitkomen want de God van IsraŽl zal opnieuw in toorn gericht oefenen over de vijanden van Zijn volk.

Bronnen: Middle East Newsline, 2 februari en 2 maart 2006. Arutz Sheva- Israel National News, 26 februari 2006. Jerusalem Newswire, 16 april 2006. Sunday Times, 16 april 2006.


Toegevoegd: 21 april 2005
Uit de nieuwsbrief van: FranklinTerHorst.nl


Print deze pagina
Terug