Leiding IS overtuigd dat einde der tijden is aangebroken

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft in de laatste editie van zijn internet­magazine Dabiq moslims in westerse landen opgeroepen de straat op te gaan en „een kruisvaarder” te doden. Het einde der tijden is volgens IS aangebroken.

„Het is erg belangrijk dat er nu tijdens de kruistocht tegen de Islamitische Staat aanslagen worden gepleegd in elk land dat zich bij de coalitie tegen IS heeft aangesloten, in het bijzonder de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk. Australië en Duitsland”, schrijft IS in de internetglossy Dabiq. Nederland neemt ook aan de coalitie deel.

De moslims moeten daarbij niet al te kieskeurig zijn in het uit­zoeken van hun slacht­offers, aldus IS. Onder het motto ”Vertrouw op Allah en steek een kruisvaarder neer” zou hun geen kwaad kunnen overkomen.

Dabiq is een dorp in Noord-Syrië waar volgens een islamitische overlevering het eind der tijden aanbreekt. Dat zou gebeuren in een enorme veldslag tussen moslimlegers van het kalifaat en christelijke kruisvaarders. De leiding van IS is ervan overtuigd dat de eindtijd („Het Uur”) is aangebroken.

In een artikel over het lot van de religieuze bevolkingsgroep van de jezidi’s erkent IS in Dabiq bovendien aan slavernij te doen. De beweging gaat uitvoerig in op de scheiding van jonge vrouwen en kinderen van de rest van hun familie en de verkoop of uit­huwelijking van de slachtoffers. Dat gebeurt volgens islamitisch recht, aldus Dabiq.

De jezidi’s werden in juni in het noorden van Irak verrast door de snelle opmars van IS. Velen vluchtten in paniek de bergen in. Zondag meldde Human Rights Watch in een rapport al dat IS systematisch jonge vrouwen en meisjes van hun familie heeft gescheiden en misbruikt.


Bron: Reformatorisch Dagblad.
Toegevoegd: 22 oktober 2014blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug