Militante migrantenorganisatie in Antwerpen

De "Arabisch-Europese Liga" (AEL) een militante migrantenorganisatie lijkt een voedingsbodem gevonden te hebben voor extremistische islamitische denkbeelden in de migrantenbuurten van Antwerpen. De leider van dit 'onderschatte' clubje, Abu Jahjah, is inmiddels wereldnieuws. Hij is onlangs begonnen met Arabische burgerpatrouilles in de migrantenbuurten om de politie te controleren op discriminerend gedrag tegenover Marokkaanse jongeren. AEL-leden lopen nu tijdens de weekenden in zwarte pakken over straat. Het zou de normaalste zaak van de wereld zijn dat dit provocerende gedrag zou worden verboden, maar Jahjah mag gewoon zijn gang gaan.

Het lijkt er sterk op dat Jahjah bezig is de moslimgemeenschap te mobiliseren voor de strijd tegen de 'ongelovigen' .Na de moord op een jonge Marokkaan in Borgerhout door een Belgische buurman was Jahjah er als de kippen bij om naar eigen zeggen de menigte te kalmeren, maar volgens de Antwerpse politiecommissaris Luc Lamine kwam Jahjah met een aantal van zijn 'agitatoren' het vuurtje juist opstoken. Men zou er goed aan doen de activiteiten van deze Jahjah in de gaten te houden want hij heeft een aantal uitspraken over IsraŽl gedaan die er niet om liegen.

In HP/De Tijd van 29 november noemt hij IsraŽl een kolonisator, een eigen-volk democratie, een apartheidsregime en een staat die gebaseerd is op onrecht. De joden mogen wel in het land blijven wonen maar de staat moet weg. Die is door onderdrukking en etnische zuivering gecreŽerd. Volgens Jahjah bestaat er geen gematigde lijn. De lijn van de Arabische bevolking is dat IsraŽl geen recht heeft van bestaan.Hij beschuldigde IsraŽl's premier Sjaron ervan bloed van duizenden onschuldigen aan zijn handen te hebben. Hij vertelde ook het gebruik van wapens niet uit te sluiten en daarmee ervaring te hebben opgedaan in Libanon.

Deze Abou Jahjah blijkt een gevaarlijke jongen waar de wereld nog wel meer van zal horen. Hij heeft bekend gemaakt de activiteiten van zijn Liga ook naar Nederland te willen uitbreiden. Het zal hem weinig moeite kosten ook hier een grote schare supporters onder de islamieten en wellicht nog een stel andere meelopers te verwerven. Als het gaat om het bestrijden van IsraŽl zijn er in Nederland genoeg sympathisanten te vinden vinden.

Bron: Cidi nummer 19, 30-11-2002.

Toegevoegd: 14 december 2002
Uit de nieuwsbrief van: Franklin Ter Horst Studies


Print deze pagina
Terug