SyriŽ dreigt IsraŽl met oorlog

De Syrische dictator Bashar al Assad zei op 17 april dat zijn land klaar is voor een oorlog met vijand IsraŽl. ĒOns land wordt elke dag sterkerĒ, zo vertelde Assad aan de Arabische krant Dar al-Hayat. ďWij weten niet wanneer de oorlog zal plaatsvinden, maar wij moeten er ernstig rekening mee houdenĒ, aldus Assad. Net als zijn vader, is Bashar al Assad een gevaarlijke vijand van IsraŽl. De Syrische minister Mohsen Bilal zei op 15 april: ďWanneer IsraŽl het Arabische vredesproces blijft afwijzen, is Ďverzetí de enige overgebleven optie om de Golan te bevrijdenĒ. IsraŽl heeft de Golan Hoogvlakte geannexeerd na het bevrijd te hebben op de Syrische bezetter gedurende de Zesdaagse oorlog in 1967. Inmiddels leven er 40.000 IsraŽliís op deze vlakte. Militaire deskundigen sluiten niet uit dat Damascus deze zomer een poging zal wagen de Golan - die zij als hun eigendom beschouwen - met een snelle verrassingsaanval te veroveren.

Volgens het Janeís Intelligence Review moet IsraŽl echter in staat worden geacht binnen 12 Š 16 uur zoín aanval neer te slaan en 80% van het Syrische wapenarsenaal te vernietigen. Wat IsraŽl echter zorgen baart is het grote arsenaal aan massavernietigingswapens dat SyriŽ in bezit heeft. IsraŽlische militaire deskundigen verwachten daarom dat een volgende oorlog met raketten zal worden uitgevochten. Het succesvolle optreden van de terreurbeweging Hezbollah die in de zomer van 2006 ruim 4000 raketten op IsraŽl afvuurde, doen SyriŽ en het PA-terreurbewind geloven dat zij samen met Hezbollah het machtige IDF een enorme nederlaag kunnen toebrengen. Hezbollah zegt bij monde van haar leider Nasrallah klaar te zijn voor een volgende oorlog.De terreurbeweging heeft onder toeziend oog van Unifil alle gelegenheid gehad zich te herbewapenen. Er zijn nieuwe bunkers aangelegd en er zijn duizenden raketten en ander oorlogstuig via SyriŽ aangevoerd. Britse correspondenten die het zuiden van Libanon hebben bezocht zeggen dat alle heuvels en valleien door Hezbollah in bezit zijn genomen.

SyriŽ beschikt over enkele honderden Scud-raketten van verschillende makelij, voor de lange- en middellange- afstand, waarvan een groot aantal zou zijn uitgerust met het zeer dodelijke Sarin en VX-zenuwgas. Ook zou Damascus beschikken over biologische kernkoppen. SyriŽ heeft met hulp van Russische technici, de technologische kennis, om belangrijke bestanddelen van deze raketten zelf te kunnen produceren.. De Syrische Scudís kunnen ieder doel in IsraŽl bereiken waardoor honderdduizenden IsraŽliís ernstig gevaar lopen. Mocht het tot een aanval komen met chemische wapens op bijvoorbeeld de stad Tel Aviv, dan zal IsraŽl zonder enige twijfel hard terug te slaan. SyriŽ bezit tenminste drie grote raketopslagplaatsen in onder meer de steden Hama en Homs. Volgens CBN verslaggever Chris Mitchell is Hama het centrum van het Syrische raketprogramma. Hier liggen in meer dan 30 bunkers, honderden raketten opgeslagen. Deze basis is gebouwd met hulp van Iran. Hama is een oude stad met 1.5 miljoen inwoners waarvan de geschiedenis teruggaat tot 2300 v.Chr. Deze stad is met name bekend geworden vanwege de enorme slachtpartij die er is aangericht in 1981 door Hafez Assad, de vader van de huidige dictator. Daarbij zijn naar schatting 20.000 mensen om het leven zijn gekomen. Assad liet een regen van raketten op de stad afvuren nadat een moslimgroep in opstand was gekomen tegen zijn Baíathregiem.

De door Damascus gecontroleerde media slaat de laatste maanden een golf van oorlogszuchtige taal uit zoals niet meer is voorgekomen sinds de Yom Kippoer oorlog in 1973 toen SyriŽ een aanval lanceerde op de Golan en Egypte in de Sinai. De toon in SyriŽ is er volledig op gericht het publiek klaar te maken voor een oorlog. Damascus weet zich gesteund door Teheran waarmee het een militair pact heeft gesloten en zegt dat het onmiddellijk zal reageren indien Iran door de VS of IsraŽl mocht worden aangevallen. ĒWij zullen samenwerken om het publiek te waarschuwen voor de duivelse plannen van de Verenigde Staten en de Zionisten. Wij moeten er voor zorgen dat ze hun misdadige doelen niet bereikenĒ, aldus Assad. Gedurende de Iran-Irak oorlog 1980-1988, was SyriŽ het enige Arabische land dat Iran steunde. De Syrische dictator Assad weet zich niet alleen door Iran gesteund in haar eis op Ďteruggaveí van de Golan, maar ook door leiders in het westen waaronder Yavier Solana, de buitenlandcoŲrdinator van de Europese Unie.

Volgens de IsraŽlische Maj. Gen. Amos Yadlin kan bijvoorbeeld een nieuw conflict met de Libanese terreurbeweging Hezbollah, escaleren tot een oorlog op verschillende fronten. IsraŽls militaire leiders verwachten dat bij een nieuwe oorlog de raketten niet alleen uit Libanon zullen komen, maar ook uit SyriŽ en Filistea en mogelijk uit Iran. IsraŽl heeft zich bij herhaling bereidt getoond tot vredesonderhandelingen, maar SyriŽ weigert akkoord te gaan met de eis de steun aan terroristische organisaties te beŽindigen. IsraŽls premier Ehud Olmert heeft het leger de opdracht gegeven zich voor te bereiden om een eventuele aanval van welke vijand dan ook, te kunnen afslaan.

SyriŽ huisvest maar liefst 17 verschillende terreurgroepen die naast aanslagen in IsraŽl voor een wereldwijde inzet worden voorbereid. SyriŽ is een vergaarbak voor alles wat vijandig tegenover IsraŽl staat. Het steunt niet alleen het internationale terrorisme maar kan net als Iran als terreurstaat worden aangemerkt Het land biedt uitgebreide hulp aan Palestijnse terreurbewegingen en de Libanese Hezbollah. Deze groepen zijn betrokken bij het vermoorden van IsraŽlische burgers en men verdenkt Assad er tevens van betrokken te zijn bij het organiseren en opleiden van terreurcellen die verantwoordelijk zijn voor de beestachtige moordpartijen in Irak. SyriŽ steunt niet alleen het internationale terrorisme maar kan zelfs tot ťťn van de hoofddaders worden gerekend.

Tijdens de Holocaust Remembrance day gehouden enquÍte onder 500 jongeren van 15-18 jaar, zei een derde deel te vrezen voor een nieuwe Holocaust. Men ziet niet alleen Iran als de grote bedreiging. Een nieuwe studie laat zien dat het geweld en intimidatie jegens joden wereldwijd, in 2006 is verdubbeld. De landen waar het antisemitisme het meest is toegenomen liggen in Europa, juist daar waar de eerste Holocaust heeft plaatsgevonden en waar thans diverse regeringsleiders een pro-Palestijns en anti-IsraŽl beleid voeren. Daar waar anti-IsraŽl lobbyisten de Joodse staat demoniseren en vervloeken en daarmee ook haar inwoners. Maar ook buiten Europa krijgen de IsraŽlhaters de ruimte hun verderfelijke ideeŽn te ventileren, en zijn daarmee medeverantwoordelijk voor een wereldwijde toename van het antisemitisme.

De nieuwssite van Cutting Edge meldt dat een IsraŽlisch-Arabische oorlog het begin zal zijn van de Derde Wereldoorlog, een oorlog van Ďwaaruit de antichrist zich zal aandienení (Cutting Edge News 1056). De verwachting is dat deze oorlog zal beginnen met een nieuwe golf van geweld door het PA-terreurregiem en haar bendeleden. Iran-SyriŽ en Hezbollah zullen zich vervolgens in de strijd mengen met een golf aan raketaanvallen, zo is de mening. Arabische leiders geloven dat IsraŽl niet is voorbereid op een oorlog en dat een gecombineerde aanval de enige manier is - zoals men dat noemt - de gehate ďtumorĒ IsraŽl uit hun midden te verwijderen. Maar de Bijbelse profeten maken in tientallen teksten duidelijk dat zij zich ernstig vergissen en dat IsraŽlís vijanden vernietigend verslagen zullen worden.

Bronnen: Arutz-7 Newsletter, 18 april 2007. Jerusalem Newswire, 26 febr en 17 april 2007. Ynet News.com, 15 april 2007. www.zionist.com, 26 febr 2007. Israel Today Headline News, 18 februari 2007. Middle East Newsline, 19 april 2007. WorldNetDaily, 23 april 2007. www.cuttingedge.org. Unity Coalition for Israel Daily News, 19 april 2007. Middle East Newsline, 19 april 2007. Middle East Newsline, 18 april 2007. Jerusalem Newswire, 15 april 2007. Jerusalem Newswire, 15 april 2007.


Toegevoegd: 29 april 2005
Uit de nieuwsbrief van: FranklinTerHorst.nl


Print deze pagina
Terug