Hal Lindsey: 'Oorlog in september'

Volgens de bekende auteur en commentator Hal Lindsey is het onvermijdelijk dat IsraŽl in september 2008 verwikkeld zal raken in een nieuwe, grootschalige oorlog in het Midden Oosten. Hij baseert zich daarbij op een aantal factoren. De belangrijkste is het feit dat de Iraanse president Ahmadinejad heeft aangekondigd de eerste nucleaire reactor in september online te brengen. IsraŽl heeft altijd gezegd dit nooit te zullen toestaan en dit desnoods door een militaire aanval te voorkomen.

Daarnaast ziet Lindsey hoe de maandenlange Iraanse en Syrische steun voor Hezbollah zijn vruchten heeft afgeworpen. Na de recente bloedige strijd in Libanon is er een overeenkomst gesloten met de Libanese regering, waarbij Hezbollah duidelijk als winnaar uit de strijd is gekomen. Hezbollah krijgt vetorecht in de Libanese regering, waardoor het land feitelijk is uitgeleverd aan het moslimextremisme.

De door de reguliere media gemelde vredesbesprekingen met SyriŽ zijn volgens Lindsey alleen maar een afleidingsmanoeuvre. De teruggave van de Golan zal een Trojaans paard blijken te zijn, van waaruit SyriŽ opnieuw een uitstekende positie krijgt om IsraŽl aan te vallen. Dat dit zal gebeuren als IsraŽl een aanval uitvoert op de Iraanse kernreactor lijkt vrijwel zeker, aangezien SyriŽ al maanden bezig is zich tot de tanden toe te bewapenen met raketten uit Iran en hypermodern Russisch materieel.

Daar komt bij dat Hamas feitelijk de Palestijnse gebieden controleert en ruim baan geeft aan zowel wapens als terroristen uit het buitenland, met name Iran. Hezbollah is in Libanon volgens het IsraŽlische leger nu sterker is dan ooit tevoren, waardoor de militaire omsingeling van IsraŽl langzaam maar zeker gestalte begint te krijgen.

Ondertussen is de lafhartige IsraŽlische premier Olmert verwikkelt in diverse corruptie- en fraudeschandalen, en hoopt hij door middel van doorbraken in de vredesbesprekingen met SyriŽ en de Palestijnen de aandacht van zichzelf af te leiden. Hierbij lijkt hij bereid zeer ver te gaan, zoals de teruggave van de Golanhoogte en tevens het opgeven van Oost-Jeruzalem en vrijwel de gehele Westelijke Jordaanoever.

Alles wordt in gereedheid gebracht voor de inmiddels lang verwachte en gevreesde nieuwe Midden-Oosten oorlog. Het in september geplande opstarten van de eerste Iraanse kernreactor, precies zoals de Mossad vijf jaar geleden al voorspeld had, zal de spreekwoordelijke lont in het kruidvat blijken te zijn.

Bron: Weeswaakzaam.punt.nl, Hallindsey.org
Toegevoegd: 25 mei 2008Print deze pagina
Terug