IsraŽl heeft het volste recht zich te verdedigen

Hassan Nasrallah de leider van de Libanese terreurbeweging Hezbollah zei zondag op het tv-station Al-Manar, de zender van Hezbollah, het openen van een tweede front tegen IsraŽl te overwegen als vergelding voor IsraŽls militaire operatie tegen Hamas in Gaza. De terreurchef waarschuwde dat het noorden van IsraŽl net zo zal branden als Gaza thans brand. Nasrallah verschijnt nog zelden in het openbaar. Hij spreekt vanuit zijn ondergrondse hol omdat hij bang is door IsraŽlische agenten uit de weg te worden geruimd. Ambtenaren van Hezbollah waarschuwden zaterdag al in een aantal Arabischtalige publicaties, dat IsraŽl niet ongestraft Gaza kan blijven aanvallen. IsraŽls premier Ehud Olmert waarschuwde dat het zeer onverstandig zou zijn wanneer "anderen zouden proberen tot de aanval over te gaanĒ. In 2006 lanceerde Hezbollah een spervuur van 4000 Katjoesja-raketten op Joodse gemeenschappen in het noorden van IsraŽl. Tijdens deze oorlog behoedde een resolutie van de VN de terreurgroep voor een totale nederlaag.

Een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft verklaard dat Iran voorbereidingen treft om operaties tegen IsraŽl uit te voeren. Zondag vaardigde ayatollah Ali Khamenei een fatwa uit waarin hij alle moslims opriep om hun plicht te vervullen om de Palestijnen te verdedigen tegen IsraŽl.Khamenei zei niet wat hij precies bedoelde met het verdedigen van de Palestijnen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde wel dat gelovigen die hierbij zouden omkomen, als martelaren zouden worden beschouwd. Het Iraanse parlementslid Ali Motahari zei dat het tijd was dat Iran en de Arabische landen IsraŽl de oorlog verklaren. www.debka.com

Inmiddels heeft Hamas enkele Iraanse Grad raketten Op IsraŽl afgevuurd. Deze raketten vormen met een bereik van 35 tot 40 kilometer een grote bedreiging voor zoín 700.000 IsraŽlische burgers die binnen het bereik van deze raketten wonen. Op maandag werd zoín Gradraket op Ashkelon afgevuurd waarbij 1 dode viel en 14 gewonden. De IsraŽlische luchtmacht heeft in het grensgebied tussen Gaza en Egypte, zo'n 40 verborgen tunnels en bunkers van Hamas verwoest. Men schat dat er nog honderden van deze smokkeltunnels zijn. Tijdens de eerste aanvalsgolf op Gaza zou IsraŽl 50 procent van de raketlanceerinrichtingen van Hamas vernietigd hebben. De IsraŽlische regering heeft 6500 reservisten opgeroepen, die worden ingezet indien IsraŽl mocht besluiten tot grondoperatie in Gaza. De IsraŽlische luchtmacht werpt regelmatig pamfletten af waarin de Palestijnse burgerbevolking wordt gewaarschuwd voor nieuwe aanvallen op de terreurbeweging Hamas.

Inmiddels blijven de negatieve reacties op IsraŽls bombardementen op Gaza binnenkomen. Zowel de Britse leider Brown die wat betreft de kritiek op IsraŽl, steeds meer in de voetsporen treed van zijn voorganger Tony Blair, alsook de Franse leider Sarkozy, hebben zware kritiek op IsraŽls handelen. Hoe zei Sarkozy het recent ook alweer. ďFrankrijk zal altijd aan de zijde van IsraŽl staan als dat land bedreigd wordtĒ, daarbij verwijzend naar de herhaalde dreigementen van de Iraanse dictator Mahmoud Ahmadinejad IsraŽl van de wereldkaart te zullen verwijderen. Ook zei hij voor altijd IsraŽlís vriend te zullen zijn. In werkelijkheid is de Franse president groot voorstander van een PA/PLO terreurstaat in het hart van IsraŽls Bijbelse thuisland. Hoe kan IsraŽl veilig leven met duizenden bloeddorstige terroristen als buurman die zich ten doel hebben gesteld de staat IsraŽl te vernietigen? Nee, dan de Duitse premier Angela Merkel.Volgens haar heeft Hamas de oorlog volledig aan zichzelf te wijten. Merkel vindt dat IsraŽl het volste recht heeft zijn bevolking te verdedigen.Dat is andere koek dan al die figuren die IsraŽl veroordelen. De Turkse premier Erdogan noemde de IsraŽlische aanval op Gaza een misdaad tegen de menselijkheid. In 1915 vond er in Turkije een slachting plaats waarbij er sprake was van honderdduizenden tot meer dan een miljoen slachtoffers. Grote aantallen kinderen werden door Turken en Koerden tegen muren doodgeslagen, kleine meisjes verkracht en in tweeŽn gehakt. Kinderen werden bij de haren opgetild en met ťťn zwaardslag doormidden geslagen. Zuigelingen werden in de lucht gegooid en op een bajonet opgevangen en zwangere vrouwen werden met zwaarden van buik tot keel opengereten. Daarnaast vond er een enorm aantal openbare verkrachtingen plaats op vaak piepjonge meisjes, al of niet door moord gevolgd. De huidige leider van dit land durft IsraŽl te beschuldigen van een misdaad tegen de menselijkheid.

Zie hoe de internationale media verslag doet van IsraŽls aanvallen op Gaza:

www.honestreporting.com


Toegevoegd: 30 december 2008
Uit de nieuwsbrief van: FranklinTerHorst.nl


Print deze pagina
Terug