De geschiedenis lijkt zich te herhalen

De propagandaoorlog van Hamas is weer zo succesvol dat de werkelijke oorzaak van IsraŽls aanval op Gaza, volledig naar de achtergrond is verdwenen. Met name de zender Al Jazeera trakteert de kijkers op een stortvloed van anti-IsraŽlische propaganda en misselijkmakende beelden van gewonde en gedode kinderen, waarvoor men IsraŽl verantwoordelijk houdt. Het dodental in Gaza zou inmiddels op 1000 staan waaronder tenminste 300 kinderen. Niemand weet met zekerheid of deze cijfers ook werkelijk kloppen. Wat opvalt is dat geen enkele zender spreekt over slachtoffers aan de kant van Hamas. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Ook tijdens de oorlog tussen IsraŽl en Hezbollah in 2006 spraken de nieuwsbrengers alleen van burgerslachtoffers. De Wall Street Journal schreef op 3 okt 2006 dat IsraŽl in deze oorlog, meer dan 1000 Libanezen had gedood, voor het merendeel burgers. Men deed het voorkomen alsof het aantal slachtoffers onder Hezbollah te verwaarlozen was. De New York Times sprak op 12 september van 1200 doden waarvan het merendeel burgers. Ook hier geen melding van doden onder Hezbollah. De BBC rapporteerde dat meer dan 900 Libanezen waren gedood, waarvan het merendeel burgers, etc, etc. Er zou sprake zijn van slechts enkele tientallen slachtoffers onder Hezbollah. IsraŽl publiceerde echter na de oorlog een lijst met daarop maar liefst 732 Hezbollah doden waarvan er 532 met naam en toenaam zijn genoemd. Zoals gezegd spreken ook nu de persbureaus en nieuwszenders weer uitsluitend over burgerslachtoffers.

Volgens de Jerusalem Post heeft Hamas op 12 januari ďmeer dan honderd vrachtwagens met hulpgoederenĒ aangehouden die door de UNRWA en het Rode Kruis de Gazastrook waren binnengebracht. Alle goederen werden door gewapende Hamas-leden in beslag genomen, waarna de vrachtwagenchauffeurs werden gesommeerd weer te vertrekken. Vervolgens zijn deze goederen onder de eigen Hamas-mensen verdeeld en wat ze niet konden gebruiken, aan de hoogste bieder verkocht. De Palestijnen die deze hulpgoederen het hardst nodig hebben, blijven op die manier verstoken van hulp. Dit soort informatie brengt men niet op de nieuwszenders. Eerder beschuldigden de UNRWA en het Rode kruis, IsraŽl ervan het toelaten van de hulpgoederen te bemoeilijken. Sinds het begin van de operatie tegen Hamas in Gaza heeft IsraŽl t/m 13 januari 1028 vrachtwagens met hulpgoederen in Gaza toegelaten. Een IsraŽlische legerwoordvoerder zegt dat IsraŽl niet tegen de diefstal door Hamas-leden kan optreden, omdat de UNRWA en het Rode Kruis juist hebben bedongen dat IsraŽl zich op geen enkele wijze bemoeit met het transport en het uitdelen van de hulpgoederen. ďWe mogen het hek opendoen, meer niet.Ē Aldus een IsraŽlische woordvoerder.

IsraŽlische militairen hebben in een moskee in Gaza een enorme voorraad wapens en munitie gevonden, waaronder talloze Qassam en Katyusha raketten. Ook werd luchtafweergeschut ontdekt. Klik even op deze video (13 January 2009). Op andere plaatsen in Gaza werden opslagloodsen gevonden die eveneens vol lagen met wapens en munitie. Een aantal Hamas-kopstukken zou zich verborgen houden in de kelder van het Shifa ziekenhuis in Gaza-Stad. Dit ziekenhuis in de tachtiger jaren door IsraŽl gebouwd en voorzien een schuilkelder. Daarin zou de Hamas-leiding zich nu hebben teruggetrokken. Het zal niet gemakkelijk zijn voor IsraŽl dit geboefte daaruit te verjagen. Het IsraŽlische leger heeft t/m 13 januari, 90 smokkeltunnels ontdekt en opgeblazen. Een van de tunnels begon in een huis op 300 meter van de grens met IsraŽl en was waarschijnlijk bedoeld om terroristen IsraŽl binnen te smokkelen.

Een nieuwe door Hamas geÔntroduceerde wet, maakt het mogelijk mensen die de terreurgroep op de een of andere manier schade toebrengen, te kruisigen of de handen af te hakken. Dat kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op mensen die worden beschuldigd van samenwerking met IsraŽl. Dat deze straf ook voor de 2000 christenen in Gaza geldt mag duidelijk zijn. Sommige Hamasleiders willen dat deze nieuwe wet ook van kracht wordt in Samaria en Judea, de Bijbelse gebieden die onder controle staan van het PA/PLO regiem. De christenen in Gaza worden al regelmatig met geweld geconfronteerd. Christelijke mannen voelen zich gedwongen een baard te laten staan en vrouwen dragen sluiers om niet als niet-moslim op te vallen. Op zondag 7 oktober 2007 werd het lichaam gevonden van Rami Ayyad. Ayyad werd op de zaterdag daarvoor door een onbekende groep ontvoerd en wreed vermoord. Zij lichaam werd gevonden in de buurt van de Bible Book Shop in het centrum van Gaza-Stad. Zijn schedel was ingeslagen en hij was diverse keren gestoken met en mes. Rami was al vaak met de dood bedreigd. Hij werkte voor de Palestinian Bible Society en gaf leiding aan het team dat de Bookshop runt.

Hamas is een verlengstuk van Iran en SyriŽ, die de situatie in het Midden Oosten trachten te destabiliseren. Hamas is geen nationale bevrijdingsbeweging, maar een islamo-fascistische terreurorganisatie die streeft naar totale vernietiging van het Joodse volk. Deze terreurgroep heeft met geweld de controle in Gaza overgenomen en gezorgd voor een nachtmerrie voor de Palestijnse burgers. De ayatollahs in Iran oefenen zware druk uit op Hamas om niet akkoord te gaan met een eventueel staakt-het-vuren met IsraŽl. Teheran dreigt de geldkraan naar Hamas dicht te draaien en de illegale wapenleveranties te stoppen als er vrede met IsraŽl wordt gesloten. De leiders in Iran geven niets om de onschuldige burgers die omkomen op de Gazastrook. In Egypte groeit zowel in de media als bij officials de weerzin tegen Iran, SyriŽ en Hamas. ĎDe geschiedenis zal niet vergeten dat het Hamas is dat dood en verderf over de Palestijnen heeft gebrachtí, aldus de redacteur van het semi-officiŽle Egyptische weekblad Roz Al-Youssef. ĎWe hopen dat Hamas een lesje heeft geleerd en dat het eindelijk beseft dat het een verwoestende oorlog namens Iran en SyriŽ voert.í Ook de Egyptische politieke analist Magdi Khalil zegt dat Hamas verantwoordelijk is voor de oorlog in de Gazastrook. ĎSinds Hamas de controle nam over de Gazastrook hebben ze het gebied in een ware hel veranderdí, verklaarde hij. ĎHamas en hun bazen in Damascus en Teheran willen deze chaos naar Egypte verspreiden.í Hij zei dat Hamas niet alleen een gevaar is voor de nationale veiligheid van Egypte, maar ook verantwoordelijk is voor het vernietigen van de Palestijnse droom van een eigen staat. ĎHamas heeft ook de tactiek van het aangaan van zinloze avonturen van Hezbollah gekopieerd.í

Verdere bron: Iran warns Hamas not to accept truce, www.jpost.com


Toegevoegd: 16 Januari 2009
Uit de nieuwsbrief van: FranklinTerHorst.nl


Print deze pagina
Terug