IsraŽl in actie tegen ďFree Gaza MovementĒ

De anti-IsraŽl hel is weer eens losgebroken.

In de nacht van 30 op 31 mei 2010 enterden IsraŽlische commando's de schepen van de "Free Gaza" vloot die op weg waren vanuit Turkije naar IsraŽl. Ondanks herhaalde verzoeken aan de kapiteins van deze schepen om koers te verleggen naar Ashdod, de grote haven in het zuiden van IsraŽl, bleven de schepen opstomen naar de kust van Gaza. De organisatoren hadden eerder duidelijk gemaakt dat het doel van de missie was om de marine blokkade van Gaza (Hamas) te breken. IsraŽl gaf herhaaldelijk te kennen dat de marine deze actie niet zou toestaan en verzocht de leiding van de actie om de voor Gaza bestemde humanitaire goederen gewoon in Ashdod te ontschepen. Ook werd een aanbod afgewezen om de Free Gaza organisatie supervisie over de aflevering van de goederen in Gaza te geven.

Bij het vertrek van de schepen uit Turkije werden herhaaldelijk spreekkoren aangeheven zoals "Dood aan de Joden" Vanaf het begin van de operatie "Free Gaza" bestond er samenwerking tussen Hamas en de organisatoren. De entering van vijf kleinere schepen van de Free Gaza vloot verliep zonder noemenswaardig geweld. De grootste boot "Mavi Marmara" bevatte de meeste activisten waaronder een groot aantal leden van de IHH een Turkse Islamistische organisatie die collaboreert met Hamas en Al Qaida. Ook de leider van de extremistische Islamistische Beweging in IsraŽl Raed Salah was aan boord van het schip. Op het moment dat de IsraŽlische commando's dit schip enterden werden zij door een groep activisten met messen en ijzeren staven aangevallen, ook werd er met pistolen op de soldaten geschoten en werd een van hen van zijn wapen beroofd.

In het vuurgevecht dat vervolgens ontstond kwamen 10 van de aanvallers om het leven en werden 10 commando's gewond. De gewonden werden door IsraŽlische legerartsen behandeld en per helikopter overgebracht naar ziekenhuizen in IsraŽl.

De IsraŽlische beslissing om deze actie in internationale wateren uit te voeren was legaal volgens het internationale recht. Volgens de San Remo Manual voor het Internationale Recht voor conflict op zee is het toegestaan om "neutrale schepen op open zee aan te vallen wanneer er reden is om aan te nemen dat zij smokkelwaar vervoeren of van plan zijn een blokkade te breken. Echter niet nadat men waarschuwing had ontvangen, opzettelijk weigerde te stoppen of opzettelijk zich verzette tegen onderzoek, entering of overname van het schip. De organisatoren van de Free Gaza vloot maakten eerder bekend dat zij van plan waren door de IsraŽlische zee blokkade van Gaza te breken (Greta Berlin AFP 27 mei 2010). De leider van de IHH, Bulent Yildirim, gaf een aantal interviews waarin hij aankondigde om "verzet" te plegen tegen iedere IsraŽlische poging om de schepen te doorzoeken. De IHH verzekerde zich van de aanwezigheid van enige EU parlementsleden aan boord van de Mavi Marmara, hetgeen men zag als een verzekeringspolis in geval van ingrijpen door de IsraŽlische marine.

Premier Erdogan van Turkije, mede verantwoordelijk voor de onverantwoorde actie van pro-Palestijnse activisten, is teruggekeerd uit Zuid Amerika om de crisis te bespreken. IsraŽlische ambassadeurs in Europese landen en Turkije worden opgeroepen om verantwoording af te leggen. Woedende Arabische demonstranten belagen IsraŽlische doelen.

Er zijn helaas doden te betreuren. En dat voor een actie die alleen bedoeld is om IsraŽl uit te dagen en zo in een kwaad daglicht te stellen. Het is een slag in de oorlog die als doel heeft IsraŽl zwart te maken, internationaal te isoleren en te delegaliseren (buiten de wet te plaatsen). De humaitaire lading was alleen een vermomming voor de boze bedoelingen van die promotors van het Palestijnse terrorisme. Zoals de Hamas terroristen zich achter kinderen en bejaarden verscholen, hadden deze anti-IsraŽl lieden bejaarden en een 85-jarige Holocaust overlevende aan boord. Terroristen en terroristensympathisanten, lieden zonder enige moraal.

Voordat u boos wordt lees even wat hun eigen vertegenwoordiger, Greta Berlin hierover een paar dagen geleden zei.

ďWe hebben een 85-jarige Holocaust overlevende aan boord. Veel activisten zijn boven de 60. Je moet je wel diep bedenken voordat je probeert een schip met journalisten en politici te stoppenĒ.

Ook de Palesijnse Autoriteit, de Ďvredespartnerí van IsraŽl, was duidelijk over het doel van de actie. De president van de PA, Ismael Haniyeh, zei: ďAls de schepen Gaza bereiken is het een overwinning voor Hamas. Als ze (met geweld) worden tegengehouden door de zionisten, is het ook een overwinning voor HamasĒ.

De nadruk op het humanitaire karakter van de actie berust ook nergens op. Immers IsraŽl laat elke week zoín 15.000 tot humanitaire goederen door. IsraŽl behandelt zieken uit Gaza in hun ziekenhuizen. In Gaza is geen honger en de elite van de Hamas leeft zelfs in weelde. Op de markten in Gaza is van alles te koop. IsraŽl heeft aangeboden om de 10.000 ton hulp in Ashdod te lossen en via de VN naar Gaza te transporteren. Dit aanbod werd geweigerd. Het ging dus helemaal niet om humanitaire hulp.

Ook diplomatiek heeft IsraŽl alles gedaan om die actie tegen te houden. Nee, men moet zo nodig IsraŽl provoceren door de territoriale wateren van IsraŽl binnen te dringen. Elke staat zal op zoín vijandige actie als op een oorlogsdaad reageren. IsraŽl, dat zich goed bewust is van de manier waarop de wereld naar alles wat IsraŽl doet kijkt en loert om iets te vinden om IsraŽl te veroordelen, zal zeker het leger opdracht hebben gegeven voorzichtig op te treden. Nu laait het ouderwetse antisemitisme in de vorm van antizionisme weer op. En dat antisemitisme is in feite het grootste gevaar voor de wereldvrede. Dat was ook een van de oorzaken van WO II.

Volgens de nieuwssite van de ICEJ (International Christian Embassy in Jeruzalem) zijn er helaas tien doden gevallen. Een IsraŽlische soldaat is zwaar gewond. Alle gewonden zijn naar het rambam ziekenhuis in Haifa vervoerd. Enkele Arabische media melden dat de IsraŽlische troepen het vuur openden toen ze aan boord van de Mavi Marmara gingen. Het IsraŽlische leger benadrukt dat hun troepen het eerst werden aangevallen door een bende, gewapend met messen, knuppels en metalen pijpen. Ook werden er schoten op het leger afgevuurd. De woordvoerder van het IsraŽlische leger zei dat de activisten hun wapens goed voorbereid hadden klaarliggen voor dit speciale doel. Het was een goed-geplande valstrik.

De profeet Yeshayahu (Jesaja) zegt: ďZie, allen die tegen u in woede ontstoken zijn, staan beschaamd en worden te schande; de mannen die u bestrijden worden als niets en komen om; gij zult hen zoeken, maar niet vinden, de mannen die u bestoken; zij worden als niets, ja vernietigd de mannen die tegen u oorlog voerenĒ.

Bron: www.missingpeace.eu, www.janvanbarneveld.nl
Toegevoegd: 1 juni 2010Print deze pagina
Terug