IsraŽl en de kabinetsformatie

Rutte, Verhagen en Wilders in de kamer De Nederlandse politiek komt op mij over als kinderachtig gezeur en puberaal elkaar vliegen afvangen. Vooral rondom de verkiezingen en tijdens de huidige kabinetsformatie is dit duidelijk geworden.

Toch zijn er momenteel twee zeer belangrijke zaken die een grote rol spelen in het spel om de macht in ons kleine land. Dat zijn niet de bezuinigingen. Daar wordt men het toch wel over eens. Dat zijn ook niet de sociale zekerheid en de ontwikkelingssamenwerking. De verschillen tussen de diverse partijen zijn niet te groot en zullen, wat voor kabinet we ook krijgen, in de praktijk nog minder worden.

Zeer opvallend is de felle tegenstand van het links-politieke establishment tegen de combinatie VVD, CDA en PVV, in welke vorm ook. Alles wordt uit de kast gehaald om die rechtse regering te stuiten.

Waarom?

Willen ze persť de macht? Afkeer van Geert Wilders en de ideeŽn van de PVV? Geld en positie? Al die zaken zullen wel spelen, maar verklaren niet de ongewone felheid en soms kinderachtige vindingrijkheid waarmee de mogelijkheid van dit rechtse kabinet met gedoogsteun van de PVV wordt bestreden.

Er zijn twee zaken die niet openlijk spelen, maar op de geestelijke en ideologische achtergrond een beslissende rol spelen.

Ik noem ze kort:

1. IsraŽl
Is het u niet opgevallen dat Ďlinksí in het algemeen zeer anti-IsraŽl is? Dat de CDAíer Verhagen als minister van Buitenlandse Zaken zich regelmatig als reŽel en eerlijk tegenover IsraŽl en de M.O politiek opstelt? Wat moedig is als we kijken naar de opstelling van de EU tegenover IsraŽl. De duidelijke pro-IsraŽl houding van Wilders is bekend. Hij heeft bijna twee jaar in een kibboets gewerkt. Ook de VVD is niet onwillend tegenover een eerlijk standpunt in de (propaganda)strijd van de Palestijnen tegen IsraŽl. Van Baalen, de VVD-man in het europarlement stelt zich, als een van de weinige uitzonderingen, positief tegenover IsraŽl op.

Vanuit de Bijbel, Gods Woord, gezien is dit van groot belang voor ons volk. Immers er staat geschreven: ďIk zal zegenen wie u zegent en vervloekt is wie u vervloektĒ. Het is, net als bijvoorbeeld de wet van de zwaartekracht, een politieke wet dat volken en landen die IsraŽl zegenen, goed zijn voor het Joodse volk, gezegend zullen worden. Volken waar Joden worden gediscrimineerd, zich niet veilig meer weten en wegvluchten (zoals momenteel in Frankrijk) krijgen met oordelen te maken. Vandaar dat het van levensbelang is dat we een regering krijgen die goed is voor IsraŽl. Misschien zelfs een laatste kans voor ons volk. Vooral nu de hoofdstroom van de kerken het laaat afweten.

2. Islam
Het is duidelijk dat de Islam een religie, een ideologie is met een politiek doel. De hele wereld onder een kalifaat onder de sharia. Dat wordt niet alleen door radicale terroristengroepen met geweld bevochten. Er is ook een steelse, bijna onopvallende islamisering van onze samenleving. Vooral in Frankrijk en Engeland is dit zeer duidelijk. Deze islamisering wordt op demografische, politieke, sociale, juridische en economische terreinen bevochten. Wilders heeft hier een goede kijk op. Al zou hij die visie misschien iets voorzichtiger naar voren kunnen brengen. Als de ĎCí van het CDA wakker wordt, kunnen hun ogen hier ook voor opengaan. Ook de VVD kent leiders die dit zien. Hier moet uiteraard voorzichtig en menselijk mee worden omgegaan. Maar de ogen ervoor sluiten staat gelijk aan het toestaan, ja bevorderen van de islamisering van onze samenleving. Dit is een tweede, geestelijke reden waarom links zo tekeer gaat tegen de huidige plannen voor een nieuwe regering.

Bron: janvanbarneveld.nl
Toegevoegd: 4 augustus 2010Print deze pagina
Terug