Wapens

Israel werd in de Onafhankelijkheidsoorlog door de gehele Arabische wereld aangevallen. Israel overmocht, tegengewerkt door de Engelsen, als door een wonder al haar vijanden in deze oorlog. Sinds de stichting van de moderne staat IsraŽl hebben Arabische moslimlanden heel wat dodelijke wapens op IsraŽl losgelaten. De wapens waren verschillend maar het doel was hetzelfde: IsraŽl van de kaart vegen en een nieuwe Holocaust over het Joodse volk jagen. Al die wapens zijn hen tot op vandaag door Hoger Hand uit de hand geslagen. Am IsraŽl chai (Het volk IsraŽl leeft, red. eindtijd.nl)! Maar momenteel is de toestand kritiek. Al die wapens schijnen tegelijk tegen IsraŽl in stelling te worden gebracht.

Eerst iets over die wapens:

 • Oorlogen
  • Een dag na de onafhankelijkheidsverklaring, op 14 mei 1948, stormden vijf Arabische legers het land binnen. De Onafhankelijkheidsoorlog werd door IsraŽl gewonnen
  • Toen volgde het moorddadige terrorisme vooral vanuit de SinaÔ woestijn. Dat werd te erg in 1956 joeg IsraŽl, tijdens de SinaÔ Oorlog, die terroristen uit de SinaÔ woestijn
  • De oorlogsdreiging van omringende Arabische landen was in 1967 buitengewoon groot. IsraŽl sloeg op tijd toe en de Zesdaagse Oorlog werd zoín wonderlijke en grandioze overwinning dat die zo in de bijbelse geschiedenis bijgeschreven zou kunnen worden.
  • Tijdens Yom Kippur (Grote Verzoendag) in 1973 sloegen de Arabische legers weer toe. Bijna werd IsraŽl onder de voet gelopen. Maar ook dit liep, door Gods genade goed af.
 • Terrorisme
  Toen oorlogen op niets uitliepen begonnen de Arabieren een oud wapen op te pakken en zeer intensief te gebruiken. Arabieren in en rond IsraŽl, vooral vluchtelingen uit de oorlogen, werden gebruikt als (zelfmoord)terroristen. Toen IsraŽl zichzelf opsloot binnen een groot hek dat de Palestijnse gebieden afsloot van IsraŽl, werd het terrorisme grotendeels ingetoomd.
 • Boycot
  Ook een economische boycot mislukte. De Ďzwarte lijstí van de Arabische Liga werkte nauwelijks. Boycotacties van anti-IsraŽlische actiegroepen haalden niets uit. We waren onlangs bij een producent van IsraŽlische wijnen. Iemand vroeg hem of hij geen last had van die boycotacties. Hij lachte en zei: ďOnze kwaliteit is te goed voor boycotĒ.
 • Delegitimeren
  Een wat ouder wapen tegen IsraŽl is het delegitimeren van IsraŽl. Dat gebeurde vroeger voornamelijk in de VN. De meeste resoluties, vooral van de afdeling voor mensenrechten, waren tegen IsraŽl gericht en gebaseerd op leugenachtige rapporten of eenzijdige en dus oneerlijke berichtgeving. Nu gaat het verder. IsraŽl wordt zo zwart gemaakt door de meestal linkse media dat het land nauwelijks meer gerekend wordt onder de landen van de wereld.
 • Leugen
  Het machtigste en meest effectieve wapen dat de Arabische Moslimlanden, gesteund door veel uiterst links volk, tegen IsraŽl in stelling brengen is de leugen. Media spreken met de Palestijnse Autoriteit af waar en hoe laat er een opstootje wordt georganiseerd. Palestijnse jongeren worden ingehuurd om stenen te gooien naar IsraŽlische militairen. Zo is er nog veel meer te melden. Vertrouw de pers niet als het over IsraŽl gaat.

Al die wapens hebben tot nu toe IsraŽl niet op de knieŽn gekregen. De profeet Jesaja zegt in de Bijbel:

ďElk wapen dat tegen u gesmeed wordt, zal niets uitrichten, en elke tong die zich in het gericht tegen u keert, zult gij in het ongelijk stellenĒ - Jesaja 54:17.

Escalerende dreigingen

Van de dreigingen die momenteel rondom IsraŽl hangen noem ik er maar een paar:

 • De Palestijnse tsunami. De Palestijnse massaís die vanuit Libanon en SyriŽ IsraŽl proberen binnen te dringen en vanuit de Palestijnse gebieden ďheel PalestinaĒ proberen te ďbevrijdenĒ hopen nu op dit wapen om IsraŽl op de knieŽn te krijgen. Men verwacht grote massaís op de been te brengen. Als er maar een paar van hen gedood worden door geweervuur van IsraŽl helpen de internationale media hen wel aan een overwinning.
 • Bashar Assad van SyriŽ kan als een kat in nood, gekke sprongen tegen IsraŽl maken. Nu beperkt hij zich busladingen Palestijnen en SyriŽrs te kopen (hij betaalt $ 1000 voor een ďvrijwilligerĒ en $ 10.000 aan de famile van een dodelijk slachtoffer) en sleept ze naar de Golangrens van IsraŽl. Hij jaagt ze zelfs door mijnenvelden die daar liggen. De slachtoffers worden uiteraard aan IsraŽl toegeschreven.
 • Ahmadinejad van Iran verdrievoudigt de snelheid van zijn verrijkingsprogramma van uranium. Een deskundige van de Rand Corporation meldt in een rapport dat Iran binnen twee maanden voldoende verrijkt uranium heeft voor atoombommen. Bovendien is de postitie van Ahmadinejad in Iran nogal wankel geworden. Dus kan ook hij gekke sprongen maken.
 • Hezbollah in Zuid Libanon staat te springen om IsraŽl aan te vallen. Hamas doet dan graag mee.
 • IsraŽl staat onder zware druk van de VS en de EU. In feite van zo goed als de hele wereldgemeenschap. Wie kan IsraŽl nog vertrouwen? Behalve de HEER, de God van IsraŽl!

Gebaren

Die wereld eist van IsraŽl vertrouwenwekkende gebaren. Dat woord is een eufemisme voor nationale zelfmoord. Ik noem een paar van die gebaren:

 • IsraŽl trekt zich helemaal terug uit Gaza (augustus 2005) en krijgt regens raketten terug.
 • IsraŽl trekt zich terug uit Zuid libanon en Hezbollah komt vele malen sterker terug. Ondanks het verbod van de VN.
 • IsraŽl verovert in 1967 de Tempelberg. Geeft als gebaar van goede wil het beheer van deze voor Joden de heiligste plaats aan de islamitische Waqf. Nu mogen Joden (en Christenen) daar niet bidden en wordt hun meestal de toegang ontzegd.
 • IsraŽl accepteert de Oslo-akkoorden en laat Arafat en zijn bende uit Tunis terugkeren en krijgt ladingen terrorisme en intifadaís terug.
 • IsraŽl geeft in ruil voor een (koude) vrede de SinaÔ in 1979 aan Egypte terug. Nu dreigt oorlog met Egypte.
 • IsraŽl laat grote aantallen Palestijnse terroristen vrij. Een aantal van hen gaat gewoon door met terroristische aanslagen plgen op burgerdoeleinden in IsraŽl.

Geestelijke wapens

De strijd tegen IsraŽl wordt niet alleen met politieke, economische, sociale middelen of met geweld en terrorisme gevoerd. De strijd vindt vooral op geestelijk vlak plaats. Leugens, propaganda maar vooral op religieus gebied. Voor de Islam is het in de eerste plaats een religieuze strijd. Daarom moeten we ook geestelijke wapens gebruiken.

 • De waarheid. Zoveel mogelijk leugenachtige berichten over IsraŽl corrigeren in alle media die ons ter beschikking staan, in onze omgeving en onze sociale gemeenschappen. Dat kan en zal ons echt wel wat boze gezichten en ruzies opleveren, maar het is de moeite waard en moet ook gebeuren
 • Gebed. Herhaaldelijk hebben we opgeroepen tot gebed. Onze gebeden brengen de machtige arm van de HERE in beweging
 • Boeken. Wij moeten ons goed informeren. Ik wil alleen twee boeken speciaal aanraden.
  1. Om Sions wil niet zwijgen. Is een handboek geworden over het conflict in het Midden Oosten. Een groot aantal palestijnse mythes wordt ontmaskerd. Het ontstaan van en een stuk geschiedenis van het Zionisme en van het ontstaan van het ďPalestijnse volkĒ met het bijbehorende terrorisme wordt geschetst.
   De derde druk is bijgewerkt tot begin dit jaar. Veel fotoís, ook van het stembriefje van de VN uit 1947. Een dikke pil met 380 Blz. ISBN 978 90 6451 094 6. Uitg. Het Zoeklicht te Doorn
   Bestel via Christenen voor Israel of bij Johannes Multimedia.
  2. Eindtijd, IsraŽl en de Islam. De vierde, bijgewerkte druk kwam begin 2011 uit.
   Het legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot. 297 blz. Uitg. Het Zoeklicht te Doorn. ISBN 978 90 6451 123 3. Zie deze pagina.


Bron: janvanbarneveld.nl
Toegevoegd: 13 juni 2011
blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug