Benauwde maand voor IsraŽl

Time magazine schreef dat de Turkse Minister Erdogan bij zijn aankomst in Egypte werd ontvangen als een Popster De maand september (2011) is tot nu toe een zware en benauwde maand geweest voor IsraŽl. En we zijn nu nog maar op de helft.

Turkije
Turkije stuurt drie oorlogsschepen naar de Middellandse Zee. Lees: Naar de kust van IsraŽl. Sabelgerammel en oorlogsdreigingen van Erdogan. Openlijke steun aan de Hamas en voor een palestijnse staat in het hartland van IsraŽl. Turkije is van bondgenoot in een korte tijd de aanvoerder van de islamitische vijanden van IsraŽl geworden.

Tegelijk streeft dit land naar een nieuw islamitisch wereldrijk, een herleefd Ottomaans rijk onder leiding van Turkije. Een kalifaat, dat als eerste stap de verovering van Jeruzalem en de vernietiging van IsraŽl heeft. Het eindoel dat de Moslimwereld heeft is een wereldwijd kalifaat. Bijbelse patronen worden nu al zichtbaar. Immers de meeste volken die in EzechiŽl 38 (het hoofdstuk over de aanval van Gog op IsraŽl) genoemd worden, duiden op Turkije!

Egypte
Egypte heeft sinds 1979, toen Anwar Sadat president was, een vredesverdrag met IsraŽl. De Camp David Akkoorden zorgden meer dan 30 jaar voor een (koude) vrede en voor rust aan de zuidgrens van IsraŽl. Binnen een half jaar is de situatie radicaal veranderd. Niet alleen de SinaÔ, maar ook CaÔro blijkt een broeinest van radicaal islamitische terreurbendes te zijn. Die hebben het symbool van de vrede, de IsraŽlische ambassade in CaÔro tweemaal aangevallen. De Moslim Broederschap had duidelijk de leiding. De Egyptische politie, het leger en Tanwati, de leider van het militaire bewind, keken aanvankelijk toe. Pas na ingrijpen van de VS werden de belegerde IsraŽliís bevrijd. Ook hier worden bijbelse patronen zichtbaar. Jesaja 19 beschrijft de narigheid die over Egypte zal komen. Maar ook uiteindelijk een goede afloop.

Dit was dus de eerste helft van september. De spanning waaronder IsraŽl moet leven is zeer groot. Wij kunnen makkelijk praten over politieke en bijbelse aspecten. Belangrijker is dat we ook meeleven en meebidden voor wijsheid van de regering van IsraŽl, waakzaamheid van het leger en bescherming, vooral van de moedige IsraŽliís in Judea en Samaria. Wat gaat er nu komen? Wat brengt de tweede helft van september? We noemen: Toenemende dreiging van Hamas en Hezbollah die hun intense haat tegen IsraŽl liever vandaag dan morgen door een regen van raketten wil afreageren. Dreiging van de gifgasgranaten van SyriŽ; van Assad die de binnenlandse problemen op IsraŽl afreageert.

Stemming Verenigde Naties
De stemming over de Palestijnse staat in de Algemene Vergadering van de VN. Eigenlijk gaat die stemming niet over een terroristenstaatje binnen de eigelijke grenzen van IsraŽl. Hier wordt de keuze van landen en volken duidelijk. Voor of tegen IsraŽl! Voor of tegen de God van Abraham, Izak en Jakob, die het hele gebied onder ede aan IsraŽl heeft toegewezen. Een spannende, beslissende keuze voor de volken. Ook voor ons volk. Het gaat, net als bij de Durban III conferentie om vloek of zegen. Overigens, waarschijnlijk wordt, op veroek van Mahmoud Abbas die VN stemming uitgesteld tot 29 september. Voor IsraŽl is dat een Hoge Feestdag: Rosh HaShana. Of naar 8 oktober, voor IsraŽl de belangrijkste bijbelse gedenkdag: Yom Kippur. In IsraŽl gaan steeds meer stemmen op die suggereren dat IsraŽl de Ďvredsebesprekingení moet opzeggen en de gebieden, in elk geval die waar IsraŽlische nederzettingen zijn, moet annexeren.

Dan is er de reŽle dreiging van Mahmoud Abbas om een grootscheepse intifada te organiseren. Met als ťťn van de doelen is de IsraŽlische dorpen in Judea en Samaria onder de voet te lopen. Rond die nederzettingen zijn nu al door het IsraŽlische leger (IDF) denkbeeldige grenzen getekend. Als de massaís binnen de buitenste grens komen, worden ze bestreden met traangas. Komen ze over de tweede grens wordt er op de benen geschoten. Komen ze binnen de dorpen wordt het echt oorlog. Ook verwacht IsraŽl een nieuwe golf van zelfmoordaanslagen.

Van onze kant zullen we meer en intensief bidden voor IsraŽl. Zoals in de tijden van Farao en van Haman, de jodenhater zetten boosaardige wereldmachten ook nu alle op alles om IsraŽl te vernietigen. Aan de ene kant betekent dat dodelijk gevaar, ďgrote benauwdheidĒ voor IsraŽl zoals de profeten DaniŽl (DaniŽl 12:1, 2) en Jeremia (Jeremia 30:5-7) al eeuwen geleden voorzegd hebben. De andere kant zijn het tegelijk voorboden zijn van de grote dingen die God met en voor zijn volk van plan is. Maar eerst moet IsraŽl door deze benauwde tijd heenkomen. Uw gebed en steun is daartoe een machtige hulp. Want gebed brengt Gods machtige Hand in beweging.

Bron: janvanbarneveld.nl
Toegevoegd: 17 september 2011
blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug