Geruchten van Oorlogen

Wanneer zal IsraŽl de atoominstallaties van Iran aanvallen? Deze vraag waart ook als een spook door de internationale pers. De Iran-oorlog is in feite al begonnen ... In zijn drie profetische redes over de eindtijd noemt Jezus een aantal opvallende signalen waar we op moeten letten. Een van de minst bekende tekens die Hij van de snel dichterbij komende eindtijd noemt is ďgeruchten van oorlogenĒ. Er is geen land in de wereld dat zo bedreigd wordt door oorlog als IsraŽl. Dat zo omringd wordt met fel hatende vijanden, die luid en duidelijk verkondigen dat zij uit zijn op de vernietiging van IsraŽl. De wereld kijkt toe, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog toen Nazi-Duitsland bezig was het Joodse volk uit te roeien. In IsraŽl gonst het dan ook van ďgeruchten van oorlogenĒ.

We noemen:

  • Wanneer zal IsraŽl de atoominstallaties van Iran aanvallen? Deze vraag waart ook als een spook door de internationale pers. De Iran-oorlog is in feite al begonnen. Denk aan de stuxnet-virus-aanval op de centrifuges waarin het uranium 238 wordt verrijkt. En aan de atoomgeleerden van Iran die zijn omgekomen. Het grote gevaar ligt in de eindtijdvisie van de Ayatollahís. Zij zijn bereid miljoenen burgers en de vernietiging van half Iran aan hun doel op te offeren: De komst van de Mahdi, de islamitische messias, te bevorderen. Het MAD (Zekere Wederzijdse Vernietiging; Mutual Assured Destruction) principe tussen de VS en Rusland tijdens de koude oorlog gaat hier niet op. Religieus islamitisch fanatisme overheerst. Dit ďgerucht van oorlogĒ wordt al lang niet meer gezien als een gerucht.
  • Gaza en Zuid Libanon, Hamas en Hezbollah, hebben zeer grote wapen- en munitieopslagplaatsen en voorraden. Beheerd door groepen terroristen die niets liever willen dan al die monsterlijke wapens op IsraŽl los te laten. De vraag is niet of, maar wanneer IsraŽl militair zal reageren op de dagelijkse raketbeschietingen van de Hamas
  • SyriŽ heeft acht divisies tussen Damascus en het Meer van Galilea gelegerd. Ze kunnen bij wijze van spreken morgen tegen IsraŽl optrekken. Het is bekend dat SyriŽ gifgasgranaten met de bijbehorende raketten klaar heeft. Wanneer zal voor Assad het water van de opstand en de internationale druk tot de lippen komen zodat hij een wanhoopsoorlog tegen IsraŽl start?
  • Het hele Midden Oosten is bezig aan de grootste bewapeningswedloop in de wereld. En al die wapens zijn tegen IsraŽl gericht. IsraŽl is het eerste doel van de islamitische strijd om een wereldwijd kalifaat.
  • Dan is er de Arabische lente, die geen vrijheid en geen democratie maar meer Moslim fundamentalisme heeft gebracht. De Moslim Broederschap heeft in Egypte en in Algerije en TunesiŽ de macht en is in LibiŽ op weg naar de macht. Het eerste doel op weg naar het einddoel van de Islam, een wereldwijd kalifaat, is voor de Moslim Broederschap de vernietiging van IsraŽl en de verovering van Jeruzalem.

Majoor Generaal Gantz, de stafchef van het IsraŽlische leger, heeft gisteren tijdens de Herziliya Conferentie uitgelegd hoe de vijand bezig is een strategisch front rondom IsraŽl op te bouwen. Een volgende oorlog, die van veel kanten tegelijk komt, zal kort, maar hevig en vernietigend zijn. De vijand heeft van de vorige vier oorlogen geleerd dat IsraŽl door een conventionele oorlog niet te verslaan is. Een komende oorlog zal gericht zijn op burgerdoelen overal in IsraŽl. De vijand zal vanuit stedelijke gebieden aanvallen en zo gebruik maken van de eigen burgerbevolking als menselijke schilden. IsraŽl is druk bezig om op verschillende terreinen defensieve en zelfs offensieve mogelijkheden te ontwikkelen.

IsraŽl is zich bewust van het feit dat ze door Palestijnse leugencampagnes, die door de VN en internationale media worden ondersteund en zelfs vermenigvuldigd, een pariastaat is geworden. Dat maakt verdedigen zeer moeilijk. Op diplomatiek terrein probeert IsraŽl hier en daar nog wat vrienden in deze wereld te vinden of te maken. Er gaan geruchten dat Netanjahu van plan is veel nederzettingen in Juda en Samaria te ontmantelen en de Joodse mensen, zoals in 2005 in Gaza is gebeurd, zo nodig (en dat zal nodig zijn) met geweld te verwijderen. Zo hoopt hij steun van president Obama te krijgen voor zijn eigen voorwaarden voor een vredesverdrag met de Palestijnse Autoriteit. Ik vrees dat zoals de slang Eva misleidde, Obama bezig is Netanjahu te misleiden. Laten we bidden en hopen dat Natanjahu verstandiger is dan Eva.

Wij kunnen IsraŽl steunen. De profeet DaniŽl voorzegt dat IsraŽl in deze tijd van nood Ďkleine hulpí zal krijgen. Hij zei er niet bij dat gebed echt geen Ďkleine hulpí is, maar een machtig wapen in de strijd om IsraŽl en Jeruzalem. Wij weten ook dat God bezig is zijn eigen volk te herstellen en Hij zal niet toestaan dat wie dan ook zijn werk in de weg staat. De profeet Jesaja zegt dan ook: ďElk wapen dat tegen u gesmeed wordt, zal niets uitrichten en elke tong die zich voor het gericht tegen u keert, zut gij in het ongelijk stellenĒ (Jesaja 54:17). Bidt dat deze tekst realiteit wordt en dat de ďgeruchten van oorlogenĒ geruchten blijven. Het gaat ten slotte om het Koninkrijk van de HEER dat komt.

Bron: janvanbarneveld.nl
Toegevoegd: 5 februari 2012
blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug