Waakzame wachters

Netanjahu bij de Kotel voor zijn reis naar Amerika De wereld is vol van geweld. Meestal wreed geweld. Vooral in het Middenoosten. Te vaak hebben extremistische Moslims een hand in dat geweld. Het gaat is veel gevallen tegen IsraŽl en om Christenen die worden vervolgd. In wezen is het een strijd tegen de doorbraak van het Koninkrijk van God. Om de intense verwachting van de profetie van Jesaja: ďZie een Koning zal regeren in gerechtigheid en vorsten zullen heersen naar recht.Ē (32:1).

Naar die tijd snakken we zelfs in Nederland. Het machtigste wapen in deze strijd is gebed. In de eerste plaats voor IsraŽl dat in de frontlinie van deze strijd staat. Zelfs Gods plannen en voornemens vinden voortgang onder de gebeden van Zijn volk. Zeker, Gods plannen gaan door. Altijd! Zijn Koninkrijk komt. Dat staat vast. M aar ons is wel geleerd te bidden: ďUw Koninkrijk komeĒ. Gebed is het machtigste wapen in die strijd. Dus ook in de strijd om IsraŽl. We hebben zelfs een officiŽle aanstellingsbrief als voorbidders voor IsraŽl gekregen:

ďOp uw muren, o Jeruzalem, heb IK wachters aangesteld, die de hele dag en de hele nacht niet zullen zwijgen. Jullie, die de HERE indachtig maken, gun je geen rust. En laat Hem geen rust totdat HIJ Jeruzalem grondvest en het stelt tot een lof op aardeĒ(Jesaja 62:6,7).

De Eeuwige, de God van IsraŽl ziet uit en luistert naar waakzame wachters op muren van Jeruzalem. Mannen en vrouwen die staan naast de strijders, de wachters aan de grenzen van IsraŽl en patrouilleren in de straten van de steden en dorpen van IsraŽl. Voorbede voor IsraŽl hoort thuis binnen elke gemeente en op elke bidstond. Als dat voor een keer vergeten wordt tijdens een bidstond hoort de leider daar attent op te zijn en te zeggen: ďLaat er nog iemand voor IsraŽl biddenĒ. Want er loeren veel dreigende gevaren op dat kleine toevluchtsoord voor bijvoorbeeld Joden uit franktijk en uit OekraÔne, dat de Almachtige voor Zijn volk heeft bestemd. Om uw waakzaamheid op peil te houden geven we u een korte update over recente ontwikkelingen.

De nieuwe regering

Het is een politiek wonder dat de Likud met Netanjahu, tegen alle verwachtingen in en ondanks de financiŽle en praktische steun van pr. Obama voor de centrumlinkse partijen gewonnen heeft. Vier dagen voor de verkiezingen stond de Likud vier of vijf zetels achter in de peilingen en Netanjahud won met vijf zetels. Nu hoopt hij de 22e april, op Onafhankelijkheidsdag (de moderne staat IsraŽl is dan 67 jaar) een nieuwe regering te presenteren. Wat zal het worden? Er zijn twee mogelijkheden.

1. Een eenheidsregering samen met de Arbeiderspartij van Herzog. Die zal plooibaarder zijn voor de bedrieglijke druk van de EU, de VN en de VS. De Tweestatenoplossing zal weer uit de vuilnisbakken worden gehaald. Een plan dat de Palestijnen herhaaldelijk hebben afgewezen. Een plan dat zelfmoord voor IsraŽl betekent, omdat er een terroristenstaatje langs onverdedigbare grenzen van IsraŽl zal worden gecreŽerd.

2. Een rechtse regering met Naftali Bennett van Joods Thuis. Bennett steunt de ongeveer 300.000 IsraŽliís in Judea en Samaria. Hij wil beginnen met het annexeren van een groot gebied waar maar weinig Arabieren (Palestijnen) wonen. Dan is er moshe Khalon van de Kulanu partij, een afsplitsing, maar wel verwant aan de Likud. Avigdor Lieberman is leider van ĎDe Russení, de partij ďIsraŽl ons ThuisĒ. Dan hebben ze nog niet genoeg zetels voor de meerderheid in de Knesset. Men hoopt dat YaÔr Lapid van ďEr is hoopĒ mee wil doen. Anders valt de keus op Arye Deri, van de ultraorthodoxe Ahas partij. Met name de messiaanse joden hopen dat Deri buiten de regering blijft. Interessant is dat de belangrijke journaliste en schrijfster Caroline Glick onlangs een boek heeft uitgegeven: ďThe IsraŽl Solution: A One-State Plan for Peace in the Middle EastĒ. Op de vraag wat de wereld ervan zal zeggen als IsraŽl Judea en Samaria annexeert reageert Nafatali Bennett: ďAch de wereld veroordeelt ons toch wel, wat we ook doenĒ.

De nieuwe regering staat voor heel wat problemen. In het buitenland moet IsraŽl de druk van de VS, de EU en de VN van zich afhouden. En het Palestijnse probleem. In het binnenland is daar de strijd tegen de armoede. Immers IsraŽl moet een groot deel van het budget aan defensie besteden.

Waakzaamheid aan de grenzen

In het Noorden, in Zuid-Libanon, is Hezbollah de baas. In 2006 maakte VN resolutie 1701 een einde aan de Hezbollah-oorlog. Hezbollah zou ontwapend worden en alleen het Libanese leger zou in zuid-Libanon aanwezig zijn. Momeneel schat mendat Hezbollah 30.000 zwaar bewapende en getrainde strijders en 170.000 raketten gericht op IsraŽl heeft. Hezbollah is nog te druk met het verdedigen van de Syrische gruwel-leider Bashar al-Assad. Maar als dat karwei geklaard is, gaat het los op IsraŽl

In het Noord-Oosten, langs de grenzen van de Golan zitten diverse bendes Moslim-extremisten, zoals al-Nusra. Zij bevechten elkaar. Maar hun hoofddoel is IsraŽl. Er zijn herhaaldelijk schietincidenten.

In het Oosten ligt JordaniŽ, waar IsraŽl sinds 1994 vrede mee heeft. Gevaarlijk is de opmars van ISIS-bendes. Opweg naar Jeruzalem!

In de Negev, langs de grens met Egypte, met de SinaÔwoestijn loert de Ansar Bait al-Maqdis troep, verbonden met ISIS op kansen IsraŽl binnen te komen. Maar ze zijn nog te druk met hun oorlog tegen het leger van generaal al-Sisi. IsraŽl bouwt nu een 200km lang veiligheidshek tussen de Negev en SinaÔ.

Hamas, in de Strook van Gaza, is druk bezig zich opnieuw te bewapenen en met het trainen van teenagers die volgegoten worden met haat tegen IsraŽl en klaargemaakt worden om te sterven. Vreselijk. Aan herbouw, waar miljarden dollars voor zijn bestemd, wordt niet gedacht.

In het binnenland moet IsraŽl voortdurend waakzaam zijn voor de (zelfmoord)terroristen van Hamas en van Mahmoud Abbas. Deze is druk bezig de internationale wereld van dienst te zijn met diplomatieke en politieke anti-IsraŽl acties. Bijvoorbeeld in de Mensenrechtenorganisatie van de VN en bij het Internationale Gerechtshof in den Haag. Deze ďvredespartnerĒ heeft Saoedi-ArabiŽ opgeroepen IsraŽl te bombarderen, zoals ze momenteel doen met de Houthiís in Jemen.

Atoombommen

Er zijn ongeveer 17.000 atoombommen in de wereld. Een schatting: Rusland (8.000), VS (7.300), Pakistan (120), India (110), Frankrijk (300), Engeland (225), China (250), Noord Korea (???). En IsraŽl? Toen we in de bus langs het hek rond Dimona, waar de IsraŽlische kerncentrale is, grapte de IsraŽlische gids: ďKijk, daar liggen de atoombommen die wij niet hebbenĒ. Schattingen lopen uiteen tussen de 80 en 300.

Maar nu Iran. Iran is bezig met de Ďveroveringí van het Middenoosten. Ze hebben al geheel of gedeeltelijk de macht in Libanon, SyriŽ, Irak en Jemen. Omsingelen als het ware IsraŽl. Niet alleen IsraŽl maar ook Saoedi-ArabiŽ, Egypte en de Verenigde Arabische Emeritaten (VAE) zijn doodsbenauwd voor de Mullahís-Met-de-Bom in Iran. Vandaar dat er een proliferatie van atoomwapens dreigt. De VAE is al in Julie 2012 begonnen met de bouw van een kernreactor. Saoedi-ArabiŽ heeft ook al plannen in die richting. Dat land heeft 60% van het atoomprogramma van Pakistan bekostigd en denkt ook rechten te hebben op een paar bommen. Maar ook extremistische groepen, zoals IS, loeren ook al op de bommen van het weinig stabiele Pakistan. Een angstige ontwikkelingen. Het ďbloed en vuur en rookzuilenĒ uit JoŽl 2:30 komt wel erg dichtbij.

IsraŽl is duidelijk van mening dat de G5+1 onder leiding van de VS, door het voorgestelde atoomakkoord Iran het groene licht heeft gegeven om een van de atoommogendheden te worden. Iran heeft al duidelijk aangegeven dat ze Ďniet ťťn installatie zullen sluitení. John bolton, voormalig ambassadeur van de VS bij de VN heeft gezegd dat er hier politiek een grote fout is begaan: ďIsraŽl en de VS of elk afzonderlijk had al jaren geleden de atoominstallaties moet plat bombarderenĒ. Netanjahu is een voorzichtig leider. Hij heeft ons gebed om wijsheid hard nodig.

Elektronische oorlog

De geheimzinnige hackersgroep Anonymus had aangekondigd dat de de 7e april IsraŽlís elektronische apparatuur zouden platleggen. Ze spraken over een ďelektronische holocaustĒ. Nu is het zo dat als de websites enz. worden plat gelegd er zeer veelproblemen voor elk ontwikkeld land worden gecreŽerd. Er zijn zelfs EMP-bommen gemaakt. Dat zijn bommen die een zeer sterke ElektroMagnetischePuls veroorzaken waardoor alle elektronische apparaten stil komen te liggen en dus alle voorzieningen (Gas, water, licht enz.) stoppen. In elk geval de aanval van Anonymus op IsraŽl is mislukt. Alleen een paar website waren kort muit de lucht.

Waakzame wachters

U hebt weer heel wat argumenten om dagelijks voor IsraŽl te bidden. Er tegelijk om waar mogelijk voor IsraŽl op te komen. Voor de waarheid op te komen. Dat is voor ons hele volk van groot belang. Alle belangrijke figuren uit de Bijbel bidden voor IsraŽl. Denk aan DaniŽl, Jesaja, Amos, Paulus, Jeremia en JoŽl. Ik geef u maar twee voorbeelden die het belang voor juist uw gebed onderstrepen.

1. Mozes. Bij de geschiedenis van de grote zonde van IsraŽl met het gouden kalf, zegt de HERE tegen Mozes: ďNu dan, laat MIJ begaan, dat Mijn toorn tegen hen ontbrandt en IK hen vernietig, maar u zal IK tot een groot volk makenĒ (Exodus 32:10). ďLaat Mij begaanĒ zegt de HERE tegen Mozes. Alsof HIJ toestemming aan Mozes vraagt. Wat een macht legt HIJ in het gebed van Mozes. Deze Mozes laat de HERE niet begaan. Hij bidt en het volk wordt gered.

2. Amos, de profeet weet twee keer een oordeel, dat al begonnen was, door zijn voorbede af te wenden. Lees Amos 7:1-6.

Daarom: BIDT VOOR ISRAňL. Deze waakzame wachters zijn beslissend in de strijd om IsraŽl en het komende Koninkrijk Dat is de grootste steun die u Gods volk kan geven. En zal ook u zegen brengen.

Bron: janvanbarneveld.nl
Toegevoegd: 6 mei 2015


blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug