Demonstratie in Den Haag

Op 23 februari begint het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zijn zitting over het Anti-Terreurhek in IsraŽl. De rechtzaak is het gevolg van een resolutie van de Algemene Vergadering van de VN. Niemand is echt gelukkig het hek, maar IsraŽl is daartoe gedwongen om daarmee Arafatís zelfmoordenaars buiten de deur te houden. Daar is niet iedereen het mee eens. Gretta Duisenberg en haar anti-zionistische kliek hebben een demonstratie aangekondigd hand in hand met het AEL, de Arabisch- Europese Liga. Deze sinistere club heeft herhaaldelijk blijk gegeven voorstander te zijn van zelfmoordaanslagen en vind dat de staat IsraŽl dient te verdwijnen.

Ook het in 1969 opgerichte Nederlands Palestina Komitee bevindt zich onder de sympathisanten van de Palestijnse zaak. Deze club heeft de gewapende strijd tegen IsraŽl en de vernietiging van het Ďzionistische staatsbestelí gepropageerd, met kopstukken als Bertus Hendriks en Robert Soeterik in de voorste gelederen. Er is niets veranderd in de jaren want de extremistische doelstellingen van weleer gelden vandaag nog steeds. In "Hervormd Nederland" van 9-2-2002 sprak voorzitter Wim Lankamp zich zonder omwegen uit voor de gefaseerde vernietiging van IsraŽl. Een lekker stel anti-zionisten bij elkaar dus.

Intussen wordt er ook gewerkt aan een pro-IsraŽl demonstratie voor maandag. Bij de stille tocht zijn diverse nationale en internationale organisaties betrokken. Uit Nederland zijn dat in ieder geval Christenen voor IsraŽl en het CIDI. Volgens De Jeruzalem Post heeft de Wereldunie van Joodse studenten (WUJS) haar leden opgeroepen naar Den Haag te reizen om te betogen voor de IsraŽlische zienswijze. De meest opvallende demonstratie is die van Zaka, een religieuze organisatie die met een totaal verwoeste bus naar Den Haag komt. Het gaat om de Egged-bus nummer 19 uit Jeruzalem (zie afbeelding) die op 29-01-2004 om 9.00 uur door een Palestijnse zelfmoordterrorist werd opgeblazen. Daarbij kwamen elf mensen om het leven en raakten er 50 gewond. De terrorist was de 24 jarige Palestijnse politieman Ali Yusuf Jaarah uit Bethlehem, lid van Arafatís Al Aksa Martelaren Brigade. De schokkende beelden van de aanslag zijn de wereld over gegaan en hebben velen met afgrijzen vervuld. Het Anti-Terreurhek had deze massamoord kunnen voorkomen. Dat het hek door een uitspraak van het Hof zal verdwijnen, gelooft trouwens niemand.

Toegevoegd: 22 februari 2004
Uit de nieuwsbrief van: Franklin Ter Horst Studies


Print deze pagina
Terug