Het merkteken

Onderstaande bericht stond nog niet zo lang geleden in de Telegraaf:

27 feb 2002
AMSTERDAM - Het implanteren van chips in honden en katten om zoekgeraakte beestjes snel bij hun baasje terug te kunnen bezorgen heeft voor weinig ophef gezorgd. Nu het de beurt is aan de mens zelf, komen de protesten wel van de grond. Het Amerikaanse technologiebedrijf Applied Digital Solutions heeft de overheid toestemming gevraagd haar nieuwe 'VeriChip' op de markt te mogen brengen. Deze ID chip ter grootte van een rijstkorrel kan onder de menselijke huid worden aangebracht.

Applied Digital Solutions wijst erop dat de ID chip voor (bijna) waterdichte beveiligingssystemen kan zorgen op luchthavens, kerncentrales en andere plaatsen met hoge veiligheidseisen. Bovendien is het mogelijk de gangen van mensen te traceren, waardoor bijvoorbeeld ontvoeringen voorkomen kunnen worden. Een andere mogelijkheid van de chips is het opslaan van medische gegevens.

Op die manier hebben medici altijd toegang tot het medisch dossier van een patiŽnt, ook als deze buiten bewustzijn is. Niettemin wijzen burgerrecht advocaten erop dat de chip tot inbreuk op de burgerlijke vrijheid kan leiden. De Electronic Frontier Foundation zegt te vrezen dat de chip in de toekomst voor meer dingen gebruikt zal worden dan nu wordt gezegd. "In eerste instantie wordt de chip gebruikt voor applicaties waarover we het allemaal eens zijn, maar het aantal functies zal langzaam steeds meer toenemen. "Ondanks de kritieke geluiden zegt Applied Digital Solutions toestemming te zullen vragen aan het Ministerie van Volksgezondheid om de chip op de markt te kunnen brengen.

De technisch directeur van het bedrijf zegt de chip alleen te zullen leveren aan bedrijven die de Verichip op vrijwillige basis aanbieden. "We zullen de chip nooit leveren aan bedrijven die mensen dwingen om de chip te gebruiken", aldus Keith Bolton.
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf.

En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest,want het is een getal van een mens, en zijn getal is 666.
Openbaring 13:17-18


Zou deze chip de voorloper kunnen zijn van het merkteken dat wordt beschreven in Openbaring?

Toegevoegd: 29 juni 2002
Bron: De telegraaf


Print deze pagina
Terug