VS geeft groen licht voor VeriChip

Een computerchip mag onder de huid worden geplaatst voor het opslaan van medische gegevens. Dit heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration bepaald. De 'VeriChip' is ontwikkeld door het Amerikaanse Applied Digital Solutions en wordt wereldwijd op beperkte schaal gebruikt voor diverse doeleinden. Zo kunnen bezoekers van de Baja Beach Club in Rotterdam de chip in hun arm laten plaatsen en op die manier automatisch entree en drankjes betalen. Ook wordt de chip al jaren gebruikt voor het traceren van dieren.

Applied Digital Solutions mocht de chip die de grootte heeft van een rijstkorrel echter in de Verenigde Staten nog niet voor medische doeleinden gebruiken. Tot deze week. In de chip zal een persoonlijk identificatienummer van de patiŽnt opgeslagen worden dat correspondeert met gezondheidsinformatie in een computerdatabase. Voorstanders hopen dat de techniek levens kan redden door dokters belangrijke informatie te verstrekken over medicijngebruik of allergieŽn als patiŽnten buiten bewustzijn zijn of om een andere reden moeite hebben met communiceren.

Tegenstanders zijn bang dat gevoelige informatie op straat komt te liggen door de manier waarop de informatie via de computer wordt verzonden. Applied Digital zegt echter dat de data goed beveiligd is.

Openbaring 13: 11-18

15...dat allen, die het beeld van het beest niet aanbaden, gedood werden.
16 En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd,
17 [en] dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft.
18 Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.

Lees hier meer over het merkteken!


RPM
Toegevoegd: 15 oktober 2004
Bron: www.telegraaf.nlPrint deze pagina
Terug