Berichten uit het Midden-Oosten

Iran maakt zich op voor een oorlog met 'regionale' vijanden

Iran heeft deze week een serie testen uitgevoerd met lange- en middellange afstandsraketten. De Iraanse autoriteiten gaven aan dat de proeven waren gericht tegen replica's van militaire bases van 'transregionale machten'.

De in Iran opgestelde raketten hebben een reikwijdte tot in IsraŽl. Daarom werd in het begin aangenomen dat de Joodse staat het doel van de experimenten was.

Amir Ali Hajizadeh, generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde, onthulde dat IsraŽl en de Verenigde Staten, door deze actie gewaarschuwd worden. Het Iraanse persbureau Fars News berichtte dat de raketten werden afgevuurd op replica's van Amerikaanse militaire bases. Hajizadeh zei verder dat de oefening duidelijk aantoont dat een IsraŽlische aanval tegen de Iraanse nucleaire installaties catastrofale gevolgen zou hebben.

'Als IsraŽl ons aanvalt, geeft het ons een reden om het land van de aardbodem te vegen', zei Hajizadeh volgens het Iraanse persbureau IRNA.

Het is opmerkelijk dat deze militaire oefening 'Profeet 7' werd genoemd, een ondubbelzinnige islamitische zinspeling. Westerse diplomaten geloven dat Iran uiteindelijk pragmatisch te werk zal gaan en niet zal proberen om IsraŽl te vernietigen.

Maar waarnemers die de regio kennen, verklaren dat de echte leiders van Iran, de ayatollahs, hun beslissingen voornamelijk baseren op radicale religieuze overtuigingen en theorieŽn en zich niet laten leiden door pragmatisme. Zij zien de vernietiging van IsraŽl als een religieuze plicht en profetische noodzakelijkheid.
(© www.eindtijd.nl)
Bron: israeltoday.nl/2303-iran-maakt-zich-op-voor-een-oorlog-met-regionale-vijanden


Opnieuw anti-IsraŽl demonstraties in Ramallah

Gisteren kwamen opnieuw honderden Palestijnen bijeen voor het hoofdkwartier van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah om te demonstreren tegen diplomatieke betrekkingen met IsraŽl en tegen het gewelddadige optreden van de Palestijnse politie.

Op spandoeken waren slogans te lezen die opriepen tot beŽindiging van de Oslo- akkoorden en van inspanningen voor duurzame vrede. Ditmaal werden de demonstranten niet verdreven door de veiligheidspolitie en kon de menigte doorlopen naar de ambtswoning van Machmoud Abbas.

De protesten in Ramallah begonnen afgelopen weekeinde als een reactie op een geplande ontmoeting tussen Machmoud Abbas en de IsraŽlische vicepremier Shaul Mofaz. De afspraak werd door de Palestijnen op het allerlaatste moment afgezegd als gevolg van de demonstraties.

De demonstranten lijken niet tot een bepaalde politieke richting te behoren en toch waren hun eisen zeer specifiek. Het is dan ook de vraag of deze demonstraties spontaan zijn ontstaan.

Het tijdstip van deze protesten komt voor Machmoud Abbas wel op een zeer ongelegen moment. De Palestijnse Autoriteit bevindt zich in een financiŽle crisis en kan daardoor de salarissen van haar ambtenaren deze maand niet betalen. Dit feit zou de beweging die gekant is tegen de politiek van Abbas nieuw leven in kunnen blazen.

Bron: israeltoday.nl/2304-opnieuw-anti-israel-demonstraties-in-ramallah


Arafat vergiftigd met Polonium?

De Arabische nieuwszender Al-Jazeera kwam op 3 juli 2012 met de verklaring van een gerenommeerd Zwitsers instituut dat vliegtuigkaper en aartsterrorist Yasser Arafat in 2004 mogelijk is overleden door vergiftiging met polonium. Al-Jazeera liet voorwerpen van Arafat onderzoeken, waaronder zijn tandenborstel en zijn in de vorm van IsraŽl gevouwen sjaal, de keffiyeh. Volgens de directeur van het Radiofysisch Instituut van het academisch ziekenhuis van Lausanne is er een onverklaarde verhoogde hoeveelheid niet-natuurlijk polonium-210 gemeten op deze voorwerpen aangetroffen. ďHet polonium zou in het lichaam van Arafat hebben gezeten en via bloed, zweet, speeksel en urine op de voorwerpen terecht zijn gekomenĒ. Volgens Al-Jazeera was Arafat in goede gezondheid tot hij op 12 oktober 2004 plotseling ziek werd. Feit is echter dat hij al maanden last van ernstige diarree, gewichtsverlies en braakneigingen.

Zoals bekend is het liefje van de media en de wereldleiders op 11 november 2004 overleden in het ziekenhuis te Clamart in Frankrijk op 75 jarige leeftijd. De prominenten stonden aan zijn ziekbed en kwamen tranen te kort toen de veelgeprezen aartsterrorist kwam te overlijden. Wat de wereld te zien kreeg was een doodzieke handenkussende man die in een helikopter werd gehesen met een blauwe pyjama aan en een ijsmuts op, omringd door bodyguards, doktoren en anderen.

Ze stonden erbij te grijnzen als een stelletje idioten toen Arafat de hand greep van een dokter die niet door hem gekust wilde worden. De voormalige Franse president Jacques Chirac honoreerde de crimineel door hem met een regeringsvliegtuig uit Amman in JordaniŽ op te halen om hem in een Frans ziekenhuis te laten behandelen. Chirac noemde hem een man van moed en overtuiging maakte zelfs een diepe buiging voor hem!

Onmiddellijk na zijn dood verklaarde een woordvoerder van het Fatah/PLO bewind dat IsraŽl hem zou hebben vergiftigd. Prompt nam een deel van de internationale media deze totaal niet bewezen berichten over. Zijn persoonlijke arts kwam echter met een heel ander verhaal en zei dat alle symptomen erop wezen dat hij aan Aids is gestorven. De radiozender van ABC meldde al op 26 oktober 2004 dat Arafat stervende was aan Aids. Ook de CIA zou daarvan volledig op de hoogte zijn geweest. Hij stond al jaren bekend om zijn seksuele voorkeur Ahmad Jibril leider van de in Damascus zetelende Palestijnse beweging voor de Bevrijding van Palestina, dat Arafat inderdaad aan Aids is gestorven. Jibril vertelde dat hij tot deze schokkende ontdekking was gekomen tijdens een gesprek met Abu Mazen (Mahmoed Abbas) en zijn staf in Damascus. Nu komen ze weer met het verhaal dat hij vergiftigd zou zijn met radioactieve element polonium en zal zijn lichaam worden opgegraven.

De voormalige Duitse Bondskanselier Gerard SchrŲder noemde de dood van Arafat destijds ďeen groot verlies voor het Palestijnse volk. Colin Powell, voormalig minister van BZ van de Verenigde Staten, noemde Arafat een ďbelangrijke persoonĒ in de wereldgeschiedenis en het Vaticaan roemde hem als ďeen leider die streed voor zijn volkĒ. De toenmalige Nederlandse minister Ben Bot noemde de bendeleider ďeen historisch leider die zich eindeloos heeft ingezet voor zijn volkĒ. Bot was ook bij de rouwplechtigheid in CaÔro om Arafat de laatste eer te bewijzen. Hij bevond zich daar in gezelschap van een grote schare aanwezige fans waaronder dictators die de mensenrechten in hun landen op grove wijze met voeten treden. Uit meer dan 50 landen waren ze komen opdraven

Het Fatah-PLO bewind heeft op 11-11-2007, met veel vertoon een massief mausoleum voor hem opgericht in Ram-allah. Het monument werd geopend door Arafats voormalige terreurvriendje en Holocaust ontkenner Abu Mazen. Het mausoleum meet elf bij elf meter en is zo gemaakt dat het gemakkelijk verplaatst kan worden. Het bewind in Ram-allah is namelijk van plan het geheel naar de tempelberg in Jeruzalem te verplaatsen, wanneer dat deel van IsraŽls hoofdstad door de internationale gemeenschap aan hen wordt toegewezen.

Wat na de dood van Arafat in herinnering is gebleven zijn de vele fotoís en tv-beelden van de terreurbaas samen met breedlachende, handenschuddende, kussende en knuffelende internationale gasten.

Bron: www.franklinterhorst.nl/Uit_het_nieuws_06-07-2012.htm
Toegevoegd: 7 juli 2012
blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug