Nucleair nieuws

Terreurstaat Iran
Het Iraanse nucleaire programma heeft niets te maken met het opwekken van energie voor elektriciteit, maar heeft ten doel atoombommen te produceren. De hele internationale gemeenschap is gealarmeerd, en IsraŽl in het bijzonder vanwege Iranís nucleaire wapenprogramma. De Iraanse leiders ontkennen overigens dat Iran een nucleair wapenprogramma heeft en zegt ook geen intentie te hebben die te ontwikkelen. Maar IsraŽl vreest dat het land in het geheim bezig is atoomwapens te fabriceren. IsraŽl is klaar voor een preventieve aanval op de nucleaire installaties in Iran. De IsraŽlische geheime dienst heeft zes locaties op het oog die worden gebruikt voor de ontwikkeling van deze wapens. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel treft IsraŽl serieuze voorbereidingen voor een aanval. Een speciale eenheid van de Mossad heeft begin augustus de opdracht gekregen plannen daarvoor uit te werken, aldus Der Spiegel. De Los Angeles Times meldt dat in een reactie op het Iraanse atoomprogramma, IsraŽl onderzeebootraketten zodanig heeft aangepast, dat ze met kernwapens kunnen worden uitgerust. Een Iraanse oppositiegroep heeft nauwkeurige aanwijzingen gegeven over geheime nucleaire locaties in Iran. Teheran zou deze verborgen houden voor de inspecteurs van het VN-atoomagentschap. Iran en Noord-Korea hebben zakelijke banden die het mogelijk maken om de Noord-Koreaanse technologie aan de Ayatollah'í te verkopen. Noord Korea heeft sinds 1985 circa 400 ballistische raketten geleverd aan landen in het Midden-Oosten waaronder Iran, SyriŽ en Yemen en in het verleden aan Irak. Iran beschikt ook over uitgebreide hulp van Rusland. Dat is op zich geen wonder want beide landen zullen volgens de profeet EzechiŽl, in toekomende tijd gezamenlijk oprukken naar de bergen van IsraŽl en daar volledig ten onder gaan.

Ook Egypte werkt aan een nucleair programma
De beschamende nederlaag van het Egyptische leger tijdens de Yom Kippoeroorlog van 1973 wordt in Egypte jaarlijks als Ďde grootste overwinningí gevierd. Maar deze Ďoverwinningí is niets anders dan een mythe, een uit de duim gezogen verhaal wat door de Egyptenaren nu al jaren wordt gekoesterd. Het Egyptische leger zette de aanval in met 80.000 soldaten, terwijl er slechts 500 IsraŽlische verdedigers op de heiligste dag van het Joodse jaar in de Bar-Lev-linies langs het Suezkanaal waren achtergebleven. Het Egyptische leger was uitgerust met enorme aantallen nieuw Russisch wapentuig. Na een aanvankelijk voorspoedig verlopen opmars werden het Tweede en het Derde Egyptische leger al snel naar de oevers van het Suezkanaal teruggedrongen. Als de internationale gemeenschap niet zou hebben ingegrepen dan zou het bijzonder slecht voor Egypte zijn afgelopen.

De Egyptische leider Hosni Moebarak werpt zich op als de grote voorganger van de Arabieren in hun strijd tegen IsraŽl. Volgens militaire deskundigen komt het meeste gevaar voor IsraŽl komt uit Egypte. Egypte werkt samen met LibiŽ aan een nucleair programma, met steun van Saoedi-ArabiŽ. Egypte spendeert iedere dollar die ze van de Verenigde Staten ontvangen voor de aanschaf van moderne wapens. De IsraŽlische minister van Defensie Shaíul Mofaz waarschuwde op 16 oktober dat Egypte druk doende is het leger te voorzien van geavanceerde wapensystemen uit de Verenigde Staten, en dat het zodoende een serieuze bedreiging begint te vormen voor de Joodse staat."Wij kijken met zorg naar deze ontwikkelingen en vragen ons af, waar is dit voor? Egypte heeft immers geen vijanden?" aldus Mofaz. Egypte heeft langs de grenzen met IsraŽl ook haar troepenaantal opgevoerd. Dankzij Amerika is de Egyptische marine uitgebreid met moderne schepen voorzien van raketten en heeft het mede daardoor inmiddels de meest sterke vloot in het Midden-Oosten. IsraŽlís verzoeken aan de VS om af te zien van de levering van deze wapensystemen worden de Amerikanen genegeerd. Het Jaffee Center for Strategic Studies zegt dat Egyptische luchtmacht thans zeer sterk offensief is ingesteld en dat het zich kan meten met ieder land in het Midden-Oosten, inclusief IsraŽl.

Het IDF heeft haar handen vol aan het opsporen en vernietigen van tunnels die worden gebruikt voor het smokkelen van wapens vanuit Egypte naar Gaza. Ook de Egyptenaren hebben de leugen tot een favoriete bezigheid gemaakt want volgens Egyptische bewindslieden bestaat er geen wapensmokkel via tunnels vanuit Egypte. De Egyptische minister van BZ Ahmed Maher zei op 16 oktober in de PA Jeruzalem Times "de IsraŽlische beschuldigingen zijn oud en dwaas. Ze weten dat het niet waar is." Maar de waarheid is dat het IDF dit jaar al 36 van deze smokkeltunnels vernietigd heeft en vermoedt dat er nog minstens 10 operationeel zijn. De Palestijns/Arabische families die meewerken aan deze wapensmokkel worden door de Palestijnse Autoriteit genereus beloond met 1000 dollar per maand. Ook krijgen ze een nieuw huis als dat van hun door de IsraŽliís is vernietigd. Maher sprak ook lovende woorden aan het adres van de Maleisische premier Mahatir Mahamad, n.a.v. diens uitspraken over de Joden. "Het was een hele schrandere uitleg van de situatie"aldus Maher.

Saoedi-ArabiŽ doet zaken met Pakistan
Pakistan en Saoedi-ArabiŽ hebben een overeenkomst gesloten voor "nucleaire samenwerking " dat de Saoediís zal helpen aan nucleaire technologie in ruil voor goedkope olie. De overeenkomst is tot stand gekomen tijdens een bezoek aan Islamabad in oktober, door kroonprins Abdullah. Deze bezocht Pakistan met een gevolg van 200 man, waaronder de Saoedische minister van BZ prins Saud Al Feisal en een aantal ministers uit het Saoedische kabinet. De overeenkomst kan ertoe leiden dat Saoedi-ArabiŽ in de toekomst de beschikking krijgt over nucleaire wapens, aldus een rapport van het Jaffee Center for Strategic Studies. Pakistan is een arm land dat beschikt over de technologie om atoomwapens te produceren. De overeenkomst met Saoedi-ArabiŽ vormt daarom een regelrechte bedreiging voor IsraŽlís nationale veiligheid. De haat van de Saoediís jegens IsraŽl is alom bekend.

De Bijbel maakt duidelijk dat God alle naties zal vernietigen die zullen optrekken tegen Jeruzalem , voordat de Messias komt. De Here Jezus zelf spreekt over "radeloze angst onder de volken" (Lucas 21:25)

Zacharia 14:12-13 Dan zal dit de plaag zijn, waarmee de Here alle volken zal treffen, die tegen Jeruzalem zijn uitgerukt: Hij zal ieders vlees, terwijl hij nog op zijn voeten staat, doen wegteren, en ieders ogen zullen wegteren in hun kassen, en ieders tong zal wegteren in zijn mond. Ja, te dien dage zal er onder hen een grote, door de Here bewerkte ontsteltenis wezen, en ieder zal de hand van een ander grijpen, en ieders hand zal zich tegen die van een ander verheffen.

Deze laatste belegering van Jeruzalem zal eindigen in een totale overwinning door God en het volk van IsraŽl.

Bronnen: Arutz-7 Editor, 19-10-2003. Zions Cry Prophecy News, 1-11-2003. Jerusalem Newswire, 19-10 en 2-11-2003.WorldNetDaily, 25-9-2003.World Tribune, 27-10-2003. Harryís Focus op Israël nr.39, 26-10-2003. Middle East Newsline, 30-10-2003. Cidi Nieuwsbrief,16-10-2003.

Toegevoegd: 14 november 2003
Uit de nieuwsbrief van: Franklin Ter Horst Studies


Print deze pagina
Terug