De bodemloze Palestijnse geldput

Deze week veroordeelde een Palestijns gerechtshof in Ramallah Mohammed Rashid - de schimmige financiële man van Yasser Arafat - tot vijftien jaar gevangenisstraf nadat hij schuldig bevonden was 33,5 miljoen dollars aan buitenlandse donaties te hebben weggesluisd. In de afgelopen jaren hebben de Palestijnen miljarden dollars aan hulp ontvangen – van de Verenigde Staten, de Europese Unie, de VN (en een incidentele symbolische gift van Arabische landen). Maar waar is al dat geld naar toe gegaan? Waar bevinden zich al de Palestijnse ziekenhuizen, scholen, wegen en bruggen?

Het antwoordt luidt dat de Palestijnse Autoriteit miljarden internationale hulpdollars ingepikt en verkwist heeft aan een verzameling geweren, bommen en raketten, terwijl eveneens de zakken van een elkaar opvolgende stroom corrupte ambtenaren gevuld werden. Inderdaad heeft Yasser Arafat de eerloze onderscheiding binnengehaald op Forbes’ ‘lijst van de rijkste koningen, koninginnen en despoten’ te prijken - met het verduisteren van honderden miljoenen internationale hulpdollars uit de Palestijnse geldkoffers. (Arafats weduwe, Suha, krijgt van de PA nog jaarlijks een uitkering van 22 miljoen dollars, gegarandeerd voor het leven.)

Dit is niet een specifiek aan Arafat gelieerd probleem. Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit bezit zo’n 100 miljoen dollars. Zijn zoon, Yasser – verrassend! – geniet een monopoly op de verkoop van in Amerika vervaardigde sigaretten in de gebieden onder de PA, en is eigenaar van een constructiebedrijf dat 1,89 miljoen dollars aan Amerikaans belasting geld uitbetaald kreeg om een rioleringssysteem aan te leggen in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever. (© www.eindtijd.nl)

Nog steeds worden andere Amerikaanse fondsgelden aangewend om terroristische activiteiten te financieren. Volgens de hogere Palestijnse veiligheidsfunctionaris, Abu Yousuf, zijn de door Amerika opgezette trainingsprogramma’s voor Palestijnse veiligheidstroepen instrumenteel geweest in het “succes” van terroristische aanslagen: “Ik denk niet dat de operaties van het Palestijnse verzet zoveel succes zouden gehad hebben, en meer dan duizend Israëli’s gedood zouden zijn sinds 2000, en de Israëli’s in Gaza verslagen, zonder deze Amerikaanse trainingen”, zei hij.

Ileana Ros-Lehtinen, lid van het Amerikaanse huis van afgevaardigden en voorzitter van de Witte Huiscommissie van Buitenlandse Zaken, heeft geprobeerd beslag te leggen op 150 miljoen dollars Amerikaanse hulp aan de Palestijnen, totdat er enige verantwoording gegeven is van waar het geld naar toe gaat: ”De Verenigde Staten hebben alleen al in de laatste vijf jaren 3 miljard hulpdollars aan de Palestijnen gegeven, en wat heeft het zichtbaar opgeleverd?”, zei ze. “Nu zendt de regering zelfs meer. Waar is de verantwoordelijkheid voor de dollars van de Amerikaanse belastingbetaler?”

Bron: christenenvoorisrael.nl
Toegevoegd: 15 juli 2012
blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug