Doodstraffen, corruptie en chaos in PA gebieden

Tenminste 16 Palestijnen zitten in gevangenissen van het bewind in Ram-allah omdat ze huizen of grond aan Joden hebben verkocht. Negen van hen hebben zelfs de doodstraf gekregen. Palestijnse bronnen vertellen dat Abu Mazen (Mahmoud Abbas) en consorten recent een 2.7 miljoen kostende afdeling hebben opgezet om onderzoek te doen inzake de verkoop van land door Palestijnen aan Joden in de gebieden die onder controle van het bewind staan. Door de jaren heen zijn er diverse Palestijnen ter dood veroordeeld en of buitenrechterlijk vermoord vanwege verkoop van land aan Joden. De manier waarop de rechtsgang onder het bewind van Mazen plaatsvindt roept geen enkele afkeurende reactie op van de wereldleiders. In tegendeel: ze krijgen nog steeds, net als een baby de fles krijgt, jaarlijks honderden miljoenen euro’s en dollars van Europese en Amerikaanse belastingbetalers om hun misdadige bewind overeind te houden. Washington en Brussel zijn blind voor de feiten. De enorme geldstromen tarten al vele jaren het gezond verstand.

Volgens Fahmi Shabaneh voormalig hoofd van de anti-corruptie afdeling, verdwijnen er maandelijks vele miljoenen dollars en euro’s aan internationale steun, rechtstreeks in de zakken van Mazen en zijn handlangers. Van dit geld laten ze onder meer luxe huizen in het buitenland bouwen en spekken ze net als Arafat hun buitenlandse rekeningen. De Jerusalem Post journalist Abu Khaled Toameh publiceerde een artikel waarin o.a. staat dat het bewind duizenden niet bestaande werknemers betaald. De salarissen van deze niet bestaande werknemers komen uiteindelijk terecht op bankrekeningen van de PA/PLO clan.

Met de vrijheid van meningsuiting is het eveneens droevig gesteld. Er is in toenemende mate sprake van onderdrukking van de persvrijheid . Telefoons van politieke tegenstanders worden aftapt en beheerders van internet sites worden geblokkeerd en beschuldigd van het verspreiden van “opruiing en leugens om zodoende de structuur van de Palestijnse samenleving te breken.” In opdracht van het bewind zijn de laatste tijd tientallen Palestijnse journalisten, bloggers en studenten gearresteerd vanwege kritische opmerkingen over Mazen en zijn corrupte kliek, op socialenetwerksites zoals Facebook. Onder hen was Jamal Abu Rihan, een Palestijnse blogger die op zijn Facebook schreef: ”De mensen willen een einde aan de corruptie.”

Het beleid van het bewind in Ram-allah is er op gericht kritische media berichtgeving geheel uit te bannen. Apparatuur van Palestijnse journalisten wordt regelmatig in beslag genomen en journalisten willekeurig gedetineerd en soms gemarteld. In januari 2012, arresteerden ‘veiligheidstroepen’ Al-Ahram reporter Khaled Amayreh omdat hij kritiek had geuit op Mazen, en Hamas leider Ismail Haniyeh als de “legitieme Palestijnse premier” had aangeduid. Niemand weet precies hoeveel mensen er achter de tralies zitten vanwege kritiek op het bewind in Ram-allah. (© www.eindtijd.nl)

Inmiddels wordt Mazen geconfronteerd met rebellie tegen zijn bewind. Een deel van de door Amerika opgeleide veiligheidsdiensten’ hebben zich namelijk aan zijn gezag onttrokken en veroorzaken de nodige problemen onder meer in Jenin en Sichem (Nablus) en het Ballata vluchtelingenkamp. In dit kamp werd recent gedemonstreerd en werden leuzen tegen Mazen en zijn veiligheidsdiensten gescandeerd. De door het westen als ‘gematigd’ omschreven Mazen gaf daarop zijn veiligheidspersoneel de opdracht het kamp binnen te gaan en de opstand tegen hem neer te slaan.

Diverse plaatsen dreigen in handen te vallen van rovende bendes die zich schuldig maken aan allerlei soorten van criminaliteit, waaronder afpersing, gewapende overvallen, kidnappings, phygische terreur, fraude en handel in wapens en drugs. Een deel van deze figuren maakten in het verleden deel uit van de Aqsa Martelaren Brigades, de terreurtak van Fatah en waren met name tijdens de 2e intifada verantwoordelijk voor beestachtige moordpartijen. De leiders zijn later door Arafat beloond met hoge posities binnen de veiligheidsdiensten en vervolgens door de Amerikanen getraind en van moderne wapens voorzien.

De pro-Mazen veiligheidsdiensten hebben inmiddels grote aantallen geweren, pistolen en munitie in beslag genomen. Vele tientallen leden van de Mazen ontrouw geworden veiligheidsdiensten, sommige met hoge posities, zijn opgepakt en naar de gevangenis in Jericho overgebracht. Volgens waarnemers is dit de grootste operatie door veiligheidsdiensten uitgevoerd sinds Mazen terreurmiljardair Jasser Arafat na diens dood in 2005 is opgevolgd.Het gaat in feite om onenigheid binnen de eigen rangen. Mazen beweert met deze acties anarchie en wetteloosheid aan te willen pakken! Men kan niet zeggen dat ze daar in Ram-allah geen humor hebben.


Toegevoegd: 1 juli 2012
Uit de nieuwsbrief van: FranklinTerHorst.nl
blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug