De Palestijnse Staat

Wie de ontwikkelingen in het Midden-Oosten volgt, zal het niet zijn ontgaan. Vorig jaar november heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) met grote meerderheid (138 voor, 9 tegen, 41 onthoudingen) een resolutie aangenomen waarin aan 'de Palestijnen' de status van een Palestijnse Staat werd toegekend die als waarnemer de Algemene Vergadering van de VN mag bijwonen. Het lijkt een overwinning voor de zaak van 'mensenrechten', maar houdt ten diepste in een beloning voor haat en terreur - en offert het recht van het Joodse volk op om in vrede en veiligheid te wonen. Zowel de vůůr-stemmers als de landen die zich van stemming onthielden zijn hiervoor verantwoordelijk.

Wortel van het conflict
De naties van deze wereld lijken geen enkel idee te hebben van de diepte, de wortel en het hart van dit conflict. Ze lijken niet te beseffen dat de leiders van 'de Palestijnen' en hun islamitische bondgenoten erop uit zijn de Joodse Staat IsraŽl te vernietigen. Deze leiders en hun bondgenoten erkennen de legitimiteit van de Joodse Staat IsraŽl niet. En ze zijn ook niet geÔnteresseerd in een twee-staten oplossing. Uiteindelijk hebben ze een andere agenda: een Joden-vrije, geheel Arabische moslimstaat Palestina, op het totale grondgebied van het huidige IsraŽl, inclusief de gehele stad Jeruzalem. De op dit moment voorgestelde 'Palestijnse Staat' op de Westelijke Jordaan-oever, Gaza en Oost-Jeruzalem is slechts de eerste stap in een 'salami-tactiek': plakje voor plakje. Uiteindelijk gaat het echter om de hele worst.

De PLO (Palestinian Liberation Organization) wordt door de VN aangewezen als de vertegenwoordiger van het 'Palestijnse volk'. De PLO werd opgericht en bestaat tot op de huidige dag met als enige doel de vernietiging van de Joodse Staat en streeft gťťn vreedzame co-existentie na. De twee-staten oplossing is voor de PLO een vloek. De 'Palestinian National Charter' - het Palestijnse Nationale handvest - ontkent de rechtmatigheid van de Joodse Staat IsraŽl, verwerpt elke historische band tussen het Joodse volk en het land en is er verklaard voorstander van om met geweld alle Joden om 'Palestina' te bevrijden. 'Juden-rein' maken. Deze haat jegens Joden, en ten diepste ook jegens christenen, wordt nu beloond.

Terroristische aanvallen
Mahmoud Abbas heeft terrorisme nog nooit veroordeeld. In zijn toespraak in de VN ontzegde hij IsraŽl het recht om terroristische aanvallen vanuit de Gazastrook te voorkomen, en verklaarde hij IsraŽl als de aggressor. Nog nooit heeft hij het recht van bestaan van IsraŽl erkend. Terwijl ze al heel lang vreedzaam hadden kunnen samenleven. Maar hun leiders zagen maar ťťn oplossing: IsraŽl van de kaart vegen en de Joden de Middellandse Zee in drijven. Ze verwierpen onmiddellijk het plan van de Verenigde Naties in 1947. Ze vielen in 1948 meteen de nieuwe Staat IsraŽl aan; de oorlog die het 'vluchtelingenprobleem' veroorzaakte. In 1967 vielen ze IsraŽl aan en opnieuw in 1973. En als IsraŽl hen niet vůůr was geweest, zou dat ook in 1956 gebeurd zijn. Ze verwierpen alle vredesvoorstellen van premiers als Barak en Olmert, in 2000 en 2007. Continu ondersteunen ze de Hezbollah en Hamas en vuren raketten af op de burgerbevolking van IsraŽl.

Etnische schoonmaak
De in november 2012 aangenomen resolutie erkent opnieuw niet het recht van IsraŽls soevereiniteit over Jeruzalem en wil opnieuw terug naar de grenzen van 1967. Daarmee zouden de 'Palestijnen' de controle krijgen over de gehele Oude Stad van Jeruzalem, inclusief de berg Sion, de Olijfberg, de Joodse wijk, de Klaagmuur, etc. Onder de islamitische overheersing bestond bij de 'Palestijnen' 1400 jaar lang geen interesse in Jeruzalem. Pas toen in de twintigste eeuw de Joden begonnen terug te keren naar het 'Beloofde Land', raakten de Arabieren geÔnteresseerd. JordaniŽ bezette illegaal van 1948-1967 de Westelijke Jordaanoever, maar zelfs toen legden de 'Palestijnen' geen claim op Jeruzalem.

Mahmoud Abbas verklaarde meerdere keren dat hij alle grondgebied van een te vormen 'Palestijnse Staat' zou schoonvegen van Joden, inclusief Oost-Jeruzalem. 'Ethnic cleansing', heet dat. Terug naar de situatie onder de bezetting door JordaniŽ van 1948-1967. Toen werden alle joden verdreven uit de Oude Stad en tientallen Joodse huizen en synagogen verwoest en ontheiligd - soms tot openbare toiletten gemaakt. Joodse en ook christelijke 'heilige plaatsen' zullen niet meer de bescherming hebben die ze nu onder de Staat IsraŽl wel hebben.

Bron: www.habakuk.nu
Toegevoegd: 7 februari 2013
blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug