J.R. Nyquist: 'FinanciŽle instorting lokt aanval van Rusland uit'

'Rusland wil dat Europa breekt met Amerika'

Dimitry RogozinDe Russische ambassadeur bij de NAVO, Dimitry Rogozin, maakte een ongeveer een week geleden een opvallende opmerking. Na zijn herhaalde waarschuwing dat Rusland niet zal toestaan dat GeorgiŽ NAVO-lid wordt, waarschuwde hij dat 'Europa zich afzijdig moet houden van de oorlog, die tegen Rusland gevoerd wordt.' Volgens de bekende Amerikaanse columnist J.R. Nyquist zij hij daarmee impliciet dat Rusland en Amerika op dit moment feitelijk al in oorlog met elkaar zijn, en dat Europa voor haar eigen bestwil haar steun aan de VS moet inttrekken. De oorlog in GeorgiŽ, die volgens Rusland door Mikhail Saakashvili is begonnen, wordt in Moskou gezien als gestart door de Verenigde Staten. Nyquist denk dat Putin geduldig heeft gewacht op een kans om de Amerikaanse hegemonie aan te vallen, en dat die kans nu gekomen is. Ook verwacht hij dat Rusland nu niet meer zal stoppen totdat Amerika ten val is gebracht - ook militair.

De huidige financiŽle crisis maakt de uitbraak van een militair conflict tussen Rusland en de VS steeds waarschijnlijker. 'Als de VS failliet gaat, dan verliest de regering haar geloofwaardigheid,' legt Nyquist uit. 'De dollar stort in en de VS kan haar importen, met name die van olie, niet langer betalen. Er ontstaan tekorten. Daar blijft het echter niet bij, ook niet bij een groot verlies op economisch gebied. Want als de financiŽle structuur instort, stort ook onze veiligheidsstructuur in. En dan kan niets de militaire macht van Rusland en China nog tegenhouden.'

Volgens Nyquist is Rusland altijd al van plan geweest om uiteindelijk een oorlog met het Westen uit te vechten. Hij wijst hiermee op Anatoliy Golitsyn, een overloper van de voormalige KGB. Vijf jaar voor de val van de Berlijnse Muur in 1989 onthulde hij dat Rusland en China al in 1960 een lange-termijnstrategie overeen gekomen waren, die bestond uit de volgende chronologische punten:

1. Een geplande ineenstorting van communisme

2. De vereniging van Duitsland en de opheffing van het Warschau-Pact

3. Het westen in slaap sussen / Europa en de VS langzaam uit elkaar drijven

4. Een hernieuwde koude oorlog

5. De vernietiging van de VS en de verovering van Europa

Natuurlijk gaat niet exact alles volgens plan. Toch lijken we inmiddels bij punt 4 beland. Mogelijk dat deze nieuwe koude oorlog echter snel overgaat in de geplande hete oorlog van punt 5: de definitieve afrekening met de VS door een gecombineerde militaire aanval van Rusland en China.

Dit moment dreigt nu gevaarlijk dichtbij te komen. De VS raakt steeds meer verlamd door de financiŽle crisis. Een dreigende instorting is nabij. Het Amerikaanse leger is verspreid over de hele wereld en is op korte termijn niet in staat om het thuisland te verdedigen. Het grootste deel van de Amerikaanse vloot bevindt zich in de wateren om Iran en de meest ervaren legeronderdelen zijn nog altijd massaal aktief in Irak en Afghanistan.

Terwijl de VS haar Midden Oosten politiek uitvoerd, het zeker stellen van de toevoer van olie, plannen Rusland en China mogelijk een aanval op het Amerikaanse thuisland. Putin kan zich daardoor ontpoppen als een werkelijk totalitaire genie, die geduldig heeft afgewacht tot het moment dat de VS op z'n zwakst zou zijn. En dat moment gaat Rusland absoluut uitbuiten.

Maar de meeste Amerikanen hebben daar geen enkel benul van. Ze zijn totaal onvoorbereid voor wat hen boven het hoofd hangt.

Bron: Xandernieuws.punt.nl, gedeeltelijk naar: Financial Collapse and Destructive War, J.R.Nyquist
Toegevoegd: 27 september 2008Print deze pagina
Terug