De Russische beer is niet dood

Russische nucleaire eenheden hebben in februari 2004 de grootste militaire oefening gehouden sinds de laatste twintig jaar. Op dinsdag 17 februari was de oefening volledig gericht op een nucleaire aanval op de Verenigde Staten. Poetin was persoonlijk aanwezig om zich te laten overtuigen van Rusland’s militaire macht. De internationale media meldde groots het falen van een paar testlanceringen van ballistische raketten, maar deze mislukkingen hebben geen enkel effect op Rusland’s nucleaire capaciteit. Poetin zei dat Rusland spoedig een nieuw Anti-Star-Wars wapen, ter beschikking zal hebben dat tot ieder verdedigingssysteem kan doordringen. Phil Coyle, een adviseur van het in Washington gevestigde "Center for Defense Information" zegt dat Rusland al jaren werkt aan zo'n systeem en dat hij er rekening mee houdt dat de Russen daarin nu geslaagd zijn. Amerikaanse militaire deskundigen zijn van mening dat het wapen het Amerikaanse HAARP raketafweersysteem, dat staat opgesteld in Alaska, volkomen nutteloos kan maken. Het wapen blijkt zo snel manoeuvreerbaar dat het ieder defensiesysteem zonder probleem kan binnendringen. De ‘beer’ blijkt gevaarlijker dan ooit. Militaire bronnen melden dat Rusland en China een pact hebben gesloten om Amerika te vernietigen.

De laatste jaren worden er met regelmaat oefeningen gehouden die gericht zijn op een verrassingsaanval op de VS. Daarbij wordt ondermeer gebruik gemaakt van strategische bommenwerpers, geleide projectielen vanaf duikboten en vanaf het vaste land, onder de titel "De USA vernietigen in minder dan een uur". Deze oefeningen gebeuren zo vaak dat het routine lijkt te zijn geworden. Rusland blijkt volledig lak te hebben aan de gesloten verdragen met Amerika. Waar de VS volgens de afspraken een deel van haar raket arsenaal ontmanteld daar doet Rusland precies het tegenovergestelde. Volgens militaire bronnen beschikt het land nog steeds over zo’n grote voorraad ‘oude atoomwapens’dat het met gemak de hele wereld kan verwoesten. Niemand weet precies wat er allemaal achter het voormalige "IJzeren Gordijn" gebeurt, hoe de situatie onder Poetin werkelijk is en wat er in de toekomst staat te gebeuren. De Russische spion, Stanislaf Loeneff, die in 2001 naar het Westen is overgelopen heeft het Amerikaanse Congres gewaarschuwd, dat Rusland zich gereedmaakt voor een volledige kernaanval op de Verenigde Staten.

Bronnen: ZionsCry News, 31 januari en 17 februari 2004.Fox News.com, 19 februari 2004. www.gazeta.ru Israel Today, 10-02-2004. Debkafile, 19-10-2003.

Toegevoegd: 15 mei 2004
Uit de nieuwsbrief van: Franklin Ter Horst StudiesPrint deze pagina
Terug