Saddam Hoessein en de atoombom

Het Engelse blad 'Sunday Times' van 25 februari jl. beschrijft de voortgang van Saddam Hoessein's productie van de atoombom, de eerste proeven ermee en de aanmaak van de draagraketten die straks doelen tot in Europa kunnen bestrijken. Alle geruststellende mededelingen in het Westen dat Saddam niet over voldoende technische kennis en apparatuur beschikt ten spijt, er is een alarmerende ontwikkeling aan de gang!

Er blijken nu getuigen te zijn die zeggen dat Saddam zijn eerste testen met een atoombom heeft uitgevoerd... al vóór de Golfoorlog en wel op 19 september 1989 om 10.30 uur, diep onder de grond, zo'n 150 km ten zuidwesten van Bagdad.

Onderdelen kwamen in de jaren '80 onder andere uit Rusland en er bestaat zoiets als een zwarte markt waarop men onderdelen voor atoomkoppen kopen kan. In dit duistere circuit gaan ook geruchten, dat Russische ingenieurs essentiële onderdelen voor de atoombom hebben verkocht aan onder andere de Palestijnen. Frankrijk en Zuid-Afrika leverden in het geheim verrijkt uranium aan Irak.

Irak kon in 1989 volop gebruik maken van de hulp van de Russen. Zij gaven exacte tijdschema's van de Amerikaanse spionage satellieten rond de aarde, zodat een explosie op het juiste tijdstip ten uitvoer kon worden gebracht, namelijk als de Amerikaanse satelliet aan de andere kant van de aardbol zou zijn. De geregistreerde aardschok die dag was 2.7 op de schaal van Richter.

Samengevat: de dreiging vanuit Irak is nu groter dan ooit. Het regime van Saddam Hoessein heeft nog steeds grote plannen. Voeg daarbij gevaarlijke regimes als dat van Libië, Syrië, Noord-Korea (met zijn lange afstandsraketten) en Pakistan (in bezit van de atoombom), Iran (ook op weg naar de bom) en we zien met één oogopslag hoe gevaarlijk onze wereld aan het worden is.

Terug
Print deze pagina