De Bagdad-Ramallah connectie

Er komen steeds meer bewijzen dat er een intensieve relatie bestaat tussen de "Slager van Bagdad" en de "Schurk van Ram-allah." Arafat's 'voormalige' financiŽle topman Fuad Shubaki, de man die het bevel voerde over het wapentransport met het smokkelschip de "Karina-A", begin januari van dit jaar, blijkt regelmatig te gast te zijn geweest in Bagdad. Tijdens "Operation Defensive Shield" ontdekte het IsraŽlische leger namelijk Shubaki's paspoort in Arafat's hoofdkwartier in Ram-allah. Dit paspoort was voorzien van een groot aantal Iraakse douane stempels. Shubaki zit thans i.v.m. de smokkel affaire, gevangen in Jericho waar hij bewaakt wordt door Amerikaanse en Britse bewakers.

De bewijzen stapelen zich ook op dat leden van Palestijnse terreurgroepen in Irak worden opgeleid. Tijdens een interview op CBS vertelde Ido Hecht, een officier van het IsraŽlische leger aan CBS medewerker Lesley Stahl, dat de Palestijnen worden opgeleid door een elitecorps van Saddam's Nationale Garde in de plaats Tikrit. De IsraŽli's hebben documenten gevonden in Arafat's hoofdkwartier die melding maken van Saddam's chemische wapenprogramma. De Palestijnen zouden inmiddels voorbereidingen treffen voor het gebruik van chemische wapens in hun oorlog tegen IsraŽl. Ook zou Saddam Hoessein Palestijnse terroristen willen gebruiken voor aanslagen met biologische wapens op Amerikaanse en IsraŽlische doelen. Westerse inlichtingenbronnen melden dat agenten van de Iraakse geheime dienst en vertegenwoordigers van Arafat in maart van dit jaar een lijst hebben samengesteld van strategische doelen in IsraŽl.

Bronnen melden dat de Palestijnse Autoriteit rechtstreeks betrokken is bij Saddam's productie van massavernietigingswapens. Naar het Westen uitgeweken officieren van de Iraakse inlichtingendienst hebben de VN in 1997 verteld dat documenten over Saddam's wapenprogramma's zijn verborgen in Arafat's ambassade in Bagdad. Arafat bezit drie villa's in Bagdad waaronder een paleisachtig gebouw dat dienstdoet als ambassade. Vanwege de diplomatieke onschendbaarheid van de Palestijnse Autoriteit was het de VN-wapeninspecteurs niet toegestaan de gebouwen te doorzoeken. De Iraakse 'bronnen' vertelden ook dat de Palestijnse terreurbaas op 8 augustus 1997 een ontmoeting heeft gehad met vertegenwoordigers van de Iraakse geheime dienst in de Jordaanse hoofdstad Amman. De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft al gedreigd chemische wapens te zullen gebruiken bij toekomstige zelfmoordaanslagen. In een tv-uitzending verklaarde Hamas-woordvoerder Rantissi, dat ze met deze wapens en hulp van allah een slachting onder de IsraŽli's zullen aanrichten.

De samenwerking tussen Arafat en Hoessein dateert niet van de laatste jaren. Reeds tijdens de oorlog tussen Irak en Iran 1980-1988) vochten 'troepen' van Arafat mee aan de zijde van Irak. Grote aantallen getrainde Palestijnse eenheden van de "Bader Brigade" een onderdeel van Arafat's "Palestine Liberation Army" namen in 1990 deel aan de Iraakse invasie van Koeweit. Ook duizenden in Koeweit werkzame Palestijnen kozen de kant van de Iraakse dictator. Uit dank voor al deze steun ontving Arafat naderhand een hoge Iraakse onderscheiding. Na de Golfoorlog executeerde Koeweit een flink aantal van de Palestijnse verraders en werd de rest uit het sjeikdom verjaagd. Volgens een opinieonderzoek zullen 79.9% van de Palestijnen opnieuw de kant van Irak kiezen bij een eventuele aanval van Amerika. Er zouden inmiddels duizenden Palestijnen bereid zijn om hun 'vriend' Saddam te hulp te komen.

Bronnen: Middle East Media Watch (DBA Honest Reporting) 17-10-2002. NAI Newsletter 17-6-2002.

Toegevoegd: 2 november 2002
Uit de nieuwsbrief van: Franklin Ter Horst Studies


Print deze pagina
Terug