De sfeer van oorlog

Overal heerst de sfeer en de spanning van oorlog en dreiging van oorlog. Dreigend terrorisme en het islamitisch fascisme in SyriŽ en Irak bepalen steeds meer de wereldpolitiek. Dageliiks worden we met nieuwe cijfers geconfronteerd over de gevolgen van de ebola-uitbraak in West-Afrika. Amerika besloot om enkele duizenden getrainde militairen te sturen, omdat 'de veiligheid van de hele wereld op het spel staat,' zei president Obama.
Ik heb MatteŁs 24 en Lucas 21 nogmaals doorgelezen, over oorlogen en pestziekten. Het profetisch Woord is zeer vast, zegt Petrus en we doen er goed aan om er acht op te slaan!

De paus van Rome sprak onlangs over de nieuwe wereldoorlog, die mogelijk al begonnen is en op verschillende fronten wordt uitgevochten. Hij zei dit bij een herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Politieke islam
De fascistische politieke islam rukt inmiddels op in de wereld. In het Midden-Oosten door de islamitische Staat (IS) en in Westerse landen van binnenuit als een Paard van Troje. Het islamitische Turkije, lid van de NAVO, laat dat steeds duidelijker zien! Wat hebben we binnengehaald?
Voor de media in ons land interessante stof voor programma's. Maar bij Knevel & Van de Brink (televisie) kreeg een moslim een vrij podium om zijn verhaal te doen. De beide presentatoren bleken niet in staat de leiding over het programma vast te houden. De moslim had de leiding! De Joodse Frits Barend, die ook aan tafel zat, wachtte keurig op zijn beurt, maar die kwam niet. De fascistische islam kreeg hier zelfs bij de EO een podium. Dat was nieuw!

Nog erger is dat BNN - ook publieke omroep - een film maakt waarin jihadisten op weg naar SyriŽ hun verhaal kunnen doen. Een mevrouw van BNN reisde naar de Turkse grens. Zij gaf ook nog digitale camera's mee aan de islamstrijders, zodat die voor haar in de gevaarlijke gebieden opnames kunnen maken. Zo kunnen we straks de strijd voor Allah op het filmdoek zien, worden jonge moslims geÔnspireerd om ook af te reizen naar SyriŽ of Irak - want dat is cool. Ze kunnen straks als opgeleide moordenaars hier hun slag slaan. Wie dat betaalt? U en ik met ons belastinggeld. Want BNN is deel van de publieke omroep, dat met publiek geld wordt betaald. Het wachten is op een onthoofding van een Nederlander, ergens in een schuurtje in Gouda of Rotterdam door Nederlandse IS-strijders. En dat filmpje komt dan weer op internet. Nederlanders schreeuwen dan moord en brand. In het Gooise Huizen werden onlangs moslims opgepakt en hun kinderen elders geplaatst, voordat ze konden afreizen naar het Midden-Oosten om deelte nemen aan de strijd. Enkele dagen later gelaste een rechter dat ze vrij moesten worden gelaten en de kinderen weer moesten terugkomen in de gezinnen. Bij een huiszoeking werd echter materiaal gevonden van verschillende terreurdoelen, beschrijvingen van zelfmoordacties, constructietekeningen van explosieven, ontstekingsmechanismen en wapens. Dat kon die rechter natuurlijk niet weten. Hij liet de moordenaars in spe gewoon vrij.

Het IS-kalifaat
Inmiddels hebben Westerse landen de handen ineen geslagen om onder leiding van de Verenigde Staten de strijd tegen het kalifaat te beginnen. Ook Nederland zal meedoen. De kalief is beroepsmoordenaar Abu Bakr al-Baghdadi en zijn bende bestaat uit tienduizenden moordenaars. Het kalifaat heet Islamitische Staat. Inmiddels zijn al duizenden mensen vermoord die niet op de islamitische lijn zitten van deze soennitische fascisten. De tijd dringt.
De zelfuitgeroepen kalief in Irak is de terrorist die eerder bekend was onder de naam lbrahim Ali al-Badri (ingekorte naam, red.), een Irakees die tot 2004 in GuantŠnamo Bay door de Amerikanen gevangen werd gehouden. Hij was en werd ook daarna terreurleider van al-Qaida. Hij beweert af te stammen van de profeet Mohammed. Heel het Midden-Oosten en de Balkan moeten aan de IS worden onderworpen, zegt hij. De grenzen zoals die tijdens het vierhonderd jaar regerende Turkse Rijk - het Ottomaanse Rijk - bestonden moeten worden hersteld. Alle andersdenkenden wordt de keuze voorgehouden: bekeer je tot (onze versie) van de islam of anders volgt de dood. Christenen, sjiieten, soefi's en alle andere religieuze minderheden zijn afgedwaald van de ware islam en moeten derhalve worden omgebracht. Zo deden Mohammed en zijn strijders het ook in de zevende en achtste eeuw en zo moeten moslims dat vandaag nog steeds doen, vindt de kalief.

Onze samenleving
Het is opmerkelijk hoe onze Koning de troonrede begon met de dreiging van deze islamitische terreur. Het geweld mag niet overslaan naar onze straten en steden, zei hij. Alleen... dat is reeds het geval. Onder de islamieten in ons land zijn ook extremisten, mogelijk meer dan we denken of wensen. Ik sprak hier met een islamitische jongeman, die zegt vrienden te hebben die ook zouden willen gaan. Wat zich in het Midden-Oosten afspeelt, bedreigt ook Europa en Amerika. In AustraliŽ, ook een Westers land, werden onlangs extreme moslims opgepakt, omdat ze van IS de opdracht hadden gehad twee willekeurige mensen op straat op te pakken en ze te onthoofden voor een camera. Dit filmpje moest dan op internet worden geplaatst. De vraag is of dit met deze arrestatie echt is voorkomen. ISIS roept moslims in Amerika op aanslagen te plegen en geeft via het internet instructies hoe men effectieve bommen kan fabriceren. Ook in Nederland bestaat die zorg. De havens van Rotterdam zijn een kostbaar doelwit voor onze economie. Ook daar heeft men uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen die veel kosten.

Ebola-uitbraak verwoestend
West-Afrika wordt geteisterd door het dodelijk ebola-virus. Het dodental stijgt steeds sneller. Deskundigen houden een wereldwijde ramp door ebola voor mogelijk. President Obama sprak in diezelfde bewoordingen en stuurt drieduizend opgeleide militairen en materieel naar West-Afrika. Nooit eerder zijn er zo veel artsen en verplegers ziek geworden als bij deze uitbraak.

Het profetisch Woord spreekt van oorlogen - de derde wereldoorlog is misschien wel al begonnen - hongersnood - bijna achthonderdvijftig miljoen(!) mensen zijn op dit moment zwaar ondervoed in onze wereld. Verder: pestziekten - zoals nu ebola - tekenen aan de hemel - er is al veel geschreven over de vier achtereenvolgende bloedmanen - een totale maansverduistering waarbij de maan door sporadisch doorkomend licht rood kleurt. Vier totale maansverduisteringen en bloedmanen die alle vier op joodse feestdagen vallen. De eerste maansverduistering was 15 april 2014 - het Joodse Pesach, de tweede op 8 oktober 2014 - het Loofhuttenfeest en in 2015 op 4 april - het Joodse Pesach en op 28 september weer het Loofhuttenfeest. Dat zijn unieke aanwijzingen (Genesis 1:14). Aanwijzingen zijn signalen van iets dat of iemand die komt, legt de rabbijn uit!

Bent u al voorbereid op die komst: Jezus komt!

Toegevoegd: 11 oktober 2014
Bron: Het zoeklicht nr.21, 90e jaargang.
Voor een abonnement op Het Zoeklicht, klik hier.

blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug