Leugens over Sharon’s bezoek aan de Tempelberg in 2000

Nu Israëls premier Ariel Sharon, door een hersenbloeding is getroffen, zijn de internationale nieuwsbrengers druk bezig Sharon’s wapenfeiten nog eens op een rij te zetten. Men neemt het daarbij niet zo nauw met de waarheid. Neem bijvoorbeeld Sharon’s bezoek aan Israëls meest heilige plaats, de Tempelberg op 28 september 2000. De ‘Palestijnse’-televisie, het nieuwsstation Al Jazeera, de Iraanse zender Al Alam, maar ook CNN, BBC, en zelfs het NOS-journaal beschuldigen Sharon ervan de oorzaak te zijn geweest van de “Tweede Palestijnse Intifada”. Maar deze informatie is niet in overeenstemming met de historische feiten.

Ten eerste was Sharon’s bezoek aan de berg Moria, vantevoren met de ‘Palestijnse’ Autoriteit overlegd. Daarnaast waren de ‘Palestijnen’ al een week vóór Sharon’s bezoek aan hun nieuwe reeks gewelddadigheden begonnen. De Al Aksa-intifada ( het Arabisch woord voor afschudden) was al ruim van tevoren gepland. In de gebieden die onder controle staan van de Palestijnse Autoriteit waren oorlogsmagazijnen ingericht met wapens en munitie, met voedsel, water, olie en generatoren. En geheel volgens planning stuurde Arafat zijn bloedhonden de straat op om Israëli’s te vermoorden. Hanai al-Hassan, een hoge adviseur van Arafat verklaarde al in de zomer van 2000 dat er een nieuwe intifada op stapel stond en dat deze niet alleen met stenen zou worden uitgevochten, maar met een heel scala aan nieuwe wapens. Ook de Israëlische veiligheidsdiensten en de Israëlische media berichtten al een paar maanden voor het begin van de nieuwe geweldsgolf dat de ‘Palestijnen’ een nieuwe intifada aan het voorbereiden waren. Dat Israëls berichtgeving niet slechts berustte op anti-Palestijnse sentimenten of op verzinsels werd uit onverwachte hoek bevestigd.

Al-Fatah leider Marwan Barghouti de man die is veroordeeld voor zijn misdaden jegens het volk van Israël, vertelde de Jeruzalem Times in juni 2001, dat de start van de Intifada niets te maken had met Sharon’s bezoek aan het Tempelplein.

De ‘Palestijnse’ minister van communicatie Imad Falouji zei op 3 maart 2001 dat de voorbereidingen voor de nieuwe opstand tegen Israël reeds in juli 2000 waren begonnen, na het mislukken van de top in Camp David tussen Clinton, Barak en Arafat. Hij zei dat op een PLO bijeenkomst in een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon. Falouji noemde het een vergissing te denken dat de opstand was uitgelokt door het bezoek van Sharon aan de Tempelberg, zoals de Palestijnse propagandamachine en de wereldse media de wereldburgers steeds hebben voorgehouden. Bovendien heeft de media een groot aantal berichten wereldkundig gemaakt die rechtstreeks afkomstig waren uit de misselijkmakende Palestijnse nazi-propagandamachine. Documenten uit de archieven van het in de zomer van 2001 door Israël gesloten Orient House in Jeruzalem, maken duidelijk dat Arafat al in 1995 met de voorbereiding van een nieuwe intifada bezig was.

Enkele weken voorafgaand aan de nieuwe opstand werden de Palestijnen door hun leiders via de media en moskeeën opgehitst tot het aangaan van een gewelddadige confrontatie met Israël. Als start voor de opstand liet Arafats nazi-propagandamachine via pamfletten het gerucht verspreiden dat Sharon de eerste steen had gelegd voor de bouw van een Joodse Tempel. Tijdens islamitische gebedsdiensten werd dit vuurtje nog eens flink opgestookt waardoor de zaak volledig escaleerde. "Revolutie tot de overwinning" galmde er door de gebieden die onder controle staan van de PA. Oorlog aan de zionistische bezetter. Ook de rest van de wereld raakte in rep en roer en haastte zich Sharon’s bezoek te veroordelen als een ernstige provocatie.

De Iraanse terreurleider Mahmoud Ahmadinejad krijgt er maar geen genoeg van Israël en haar leiders te schofferen. Deze figuur die met regelmaat beweert dat de islam een vredelievende religie is, zei te hopen dat Sharon de hersenbloeding niet zal overleven. Op nieuwjaarsdag zette hij zijn verbale oorlog tegen Israël voort. In een interview met het Iraanse nieuwsagentschap IRNA vergeleek hij de Israëlische behandeling van de ‘Palestijnen’ met de wandaden van nazi’s. Eind vorig jaar kreeg hij al veel bijval voor zijn uitspraak dat Israël van wereldkaart verwijderd dient te worden. De ‘Palestijnen’ reageerden zo enthousiast op zijn opmerkingen dat het net leek alsof de lang verwachte Mahdi op aarde was teruggekeerd. Vorig najaar noemde Ahmadinejad, tot groot genoegen van de islamitische wereld en velen daarbuiten, de Holocaust nog een sprookje en stelde hij aan Duitsland en Oostenrijk voor de staat Israël op hun grondgebied te vestigen. Hij vindt het tijd worden dat de islamitische wereld haar passieve rol opgeeft en de ‘Palestijnse’ zaak actief gaat ondersteunen.

Inmiddels hebben de ‘Palestijnse’ terreurgroepen Hamas, Islamitische Jihad en de Al Aqsa Martelaren Brigade, het in februari in Egypte gesloten staakt-het-vuren met Israël, is per 31 december opgezegd. Achmed Jibril, leider van het door Syrië en Iran gesteunde Volksfront voor de bevrijding van Palestina, zei in een interview met Associated Press dat de staat Israël van de aardbodem zal verdwijnen. In 2005 hebben ‘Palestijnse’ terroristen 2990 terreuraanslagen gepleegd waarbij 45 Israëlische burgers zijn omgebracht. Israël arresteerde 309 zelfmoordenaars voordat deze hun gruwelijke missie konden uitvoeren. De Israëlische veiligheidsdienst is zeer pessimistisch gestemd over 2006. Er moet ernstig rekening worden gehouden met een toename van terreur in het noorden van het land door Hezbollah en een escalatie van geweld door de ‘Palestijnse’ terreurbewegingen, zo is de mening. In de grote Universiteit van Libanon hield de door Iran en Syrië gesteunde Hezbollah een seminar, waarin ze niet alleen opriepen de staat Israël te vernietigen, maar volgde ook een oproep om alle Joden te verbranden. “Wat Hitler niet heeft afgemaakt, zal nu in de Heilige Oorlog tegen Israël volgen”, aldus Hezbollah.

Ook neemt de anarchie onder de ‘Palestijnen’ in Gaza met de dag toe. In Gaza-stad bestormden gemaskerde terroristen een clubgebouw van VN-medewerkers, plaatsten explosieven en bliezen de hele tent op. De club was één van de weinige plaatsen in Gaza waar alcohol geschonken mocht worden. Merkwaardige actie omdat de VN-medewerkers bekend staan om hun steun aan de ‘Palestijnse’ terreurgroepen tegen Israël. Leden van de Al Fatah-beweging van de ‘Palestijnse’ baas Abu Mazen (Mahmoed Abbas) hebben op 4 januari bij de grenspost Rafah, tussen Gaza en Egypte, een deel van de betonnen grensmuur met een bulldozer omver gehaald. Zij schoten daarbij twee Egyptische soldaten dood en verwonden er 30. De aan de grens gelegerde Egyptische troepen waren door het geweld van hun ‘Palestijnse vrienden’ gedwongen het hazenpad te kiezen en zich een kilometer van de grens terug te trekken. Volgens de Egyptische Autoriteiten trok een horde van 300 ‘Palestijnen’ de grens over naar Egypte en andere getuigen melden dat tientallen onduidelijke ‘figuren’ vanuit Egypte, Gaza zijn binnengetrokken. Zoals voorspeld is de aanwezigheid van EU-waarnemers aan deze grensovergang, een complete schertsvertoning. Ze sloegen op de vlucht toen de ‘Palestijnse’ bendes begonnen de muur te slopen. Niet naar hun grote vrienden Gaza, maar naar het door hen zo verfoeide Israël. De grensovergang bij Rafah is het domein geworden van de ‘Palestijnse’terreurgroepen. Er word van alles en nog wat binnengesmokkeld. Sinds de ontruiming door Israël van Gaza in augustus 2005, is de smokkel met 900% toegenomen. Volgens Israël is er maar liefst vijf ton aan explosieven gesmokkeld, 5000 geweren, handvuurwapens, meer dan 1 miljoen kogels, honderden anti-tank raketten en luchtdoelraketten. Daarnaast blijken wapenexperts van de ‘Palestijnse’ terreurgroepen een uitvoerige training te hebben ondergaan in Libanon, Syrië en mogelijk ook in Iran en zijn onlangs in Gaza teruggekeerd. Zij zijn onder meer opgeleid in het maken van explosieven en het verbeteren van de Kassam-raketten.

Naast al dit wapentuig worden er als vanouds ook weer grote hoeveelheden drugs en prostituees naar Gaza gesmokkeld. De laatste categorie blijkt niet in overtreding met de regels die door de grote roerganger Mohammed zijn opgesteld. Hij stond tijdelijke huwelijken toe voor bijvoorbeeld “drie nachten” of meer, zodat zijn soldaten in het veld konden ‘trouwen’ met prostituees. De ene keer stond hij een genothuwelijk toe (gelegitimeerde prostitutie) en de andere keer verbood hij het weer en dat allemaal uit naam van Allah.

Er is maar Een God die echt leeft, en dat is de God van Israël. Hij heeft Zijn kinderen teruggebracht naar bergen van hun aloude thuisland. Het Joodse volk is teruggekeerd naar hun land, niet als bezetters, maar als wettige erfgenamen. Diverse oorlogen hebben hen niet meer kunnen verdrijven, nog de terreur van Mohammed’s volgelingen. Alles vindt plaats onder het oog van hun Almachtige God. De God die de naties oproept Zijn volk lief te hebben, achter hen te gaan staan en ze te steunen. Dat is andere koek dan de ongekende haat uit de moslimwereld aan het adres van Israël en haar bevolking en de walgelijke anti-Israëlische hetze die dagelijks door de wereldse nieuwsmedia aan de wereldbevolking wordt opgedrongen.

Bronnen: Israel Today Newsletter, 2 en 5 januari 2006. Israel Insider, 3 januari 2006. Middle East Newsline, 4 januari 2006. Jerusalem newswire, 30 december 2005 en 5 januari 2006. WorldNetDaily, 1 januari 2006. Cutting Edge, 5 januari 2006. Israel Heute Newsletter, 16 december 2005. Arutz-7 Editor, 2 januari 2006.


Toegevoegd: 13 januari 2006
Uit de nieuwsbrief van: FranklinTerHorst.nl


Print deze pagina
Terug