Tekenen: 3 abnormale natuurverschijnselen

Groep vogels pleegt onverklaarbaar zelfmoord
In Duitsland staan wetenschappers voor een raadsel waarom een enorme groep spreeuwen zondag op onverklaarbare wijze zelfmoord heeft gepleegd. Het incident vond plaats in Stuttgart.

Voorbijgangers hebben honderden spreeuwen over de stad zien vliegen, die opeens vanaf een hoogte van 20 meter in een duikvlucht naar de grond doken, en daar te pletter sloegen. Ornitoloog Guenther Schleussner van de Wilhelmina ZoŲlogische en Botanische Tuinen in Stuttgart vergelijkt de scene met een horrorfilm. "Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn hele leven", zegt hij.

De drukke straat Steinhalden Strasse lag opeens vol met dode vogels. Inwoners die een zondagse wandeling aan het maken waren zeggen dat ze een luide "splet" hoorden toen de groep kamikaze spreeuwen op de tegels en het asfalt terecht kwamen.

De ornitoloog voegt toe: "Het is ongelooflijk. Ik ben sprakeloos. Dit soort gedrag is zeer, zeer ongebruikelijk bij vogels". Schleussner zegt dat ze dit gedaan kunnen hebben door iets abnormaals, of dat het gewoon een "bizar incident" geweest is.
Bron: Stuttgarter ZeitungDrie gigantische zonnevlammen waargenomen
De zonneactiviteit blijft abnormaal. Maandagmorgen heeft de zon drie gigantische vlammen binnen 24 uur uitgespuwd. Op de foto is te zien hoe groot zo'n vlam is. Het afgeschermde gedeelte is de zon. Dit brengt het totaalaantal tot negen grote erupties in minder dan twee weken.

Wetenschappers staan voor een raadsel. Ze hebben nog nooit een ketting van activiteiten als dit waargenomen. Komende nachten zijn er, afhankelijk waarin de magnetische deeltjes gepositioneerd zijn dansende aurora's te zien tot mogelijk in de lagere delen van de VS en Europa. Het verschijnsel wordt veroorzaakt door het bombardement tegen het magnetisch veld van de aarde, waarbij doorgelaten deeltjes reageren met deeltjes in de atmosfeer.

"Ik denk dat we geschiedenis schrijven als de meest dramatische periode van zonneactiviteit wat we ooit gezien hebben", zegt Paal Brekke, project manager van het SOHO zonneobservatorium. De activiteit is buiten de normale 11-jarige cyclus gevallen, wat zeer ongebruikelijk is.

Geen van de erupties was naar de aarde toegericht, maar er wordt wel noorderlicht verwacht. Ook kunnen er weer storingen aan communicatieapparatuur en elektriciteitscentrales voorkomen.
Bron: Space.comMagnetische aardpolen wisselen mogelijk om
De magnetische noord- en zuidpool van de aarde staan mogelijk op het punt om te keren. Bij de zon komt dit verschijnsel elke elf jaar voor, maar op aarde is de laatste poolomkering 780.000 jaar geleden. Het is nog onduidelijk of het deze eeuw daadwerkelijk tot een omkering komt. In het verre verleden draaiden de polen soms gaandeweg het proces terug.

Volgens metingen staat vast dat de magnetische noordpool zich de laatste jaren met vijftig kilometer per jaar van Canada richting Rusland beweegt. Dat is volgens wetenschappers ongekend snel.

Professor H. Opgenoorth van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk zegt dat metingen aantonen dat eveneens de kracht van het magnetisch veld rond de aarde snel aan het afnemen is. Het magnetisch veld wordt veroorzaakt door het draaien van de kern in de aarde.

Het magnetische veld beschermt ons tegen de straling en deeltjes van de zon. Het zwakker worden van dit veld, wat aan het gebeuren is, kan gevolgen hebben bij dieren die gebruik maken van dit veld. Ook kunnen satellieten er hinder van hebben, en op termijn het vliegverkeer en de stroomnetten.
Bron: Dagblad de Limburger"En er zullen tekenen zijn aan zon en maan en sterren, en op de aarde radeloze angst onder de volken vanwege het bulderen van zee en branding, terwijl de mensen bezwijmen van vrees en angst voor de dingen, die over de wereld komen. Want de machten der hemelen zullen wankelen. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen op een wolk, met grote macht en heerlijkheid. Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt. (Lucas 21: 25-28)


RPM
Toegevoegd: 4 november 2003Print deze pagina
Terug