IsraŽl vreest aanslag op Tempelberg

De IsraŽlische autoriteiten houden er ernstig rekening mee dat er een aanslag wordt uitgevoerd op de beide islamitische heiligdommen op de Tempelberg, de Aksa moskee en de Rotskoepel.De IsraŽlische minister Yaacov Edri waarschuwde dat zowel joodse als moslimextremisten een aanslag voorbereiden en dat dit een ongekende internationale crisis zou kunnen veroorzaken. Er duiken steeds opnieuw geruchten op dat islamitische terreurbewegingen voorbereidingen aan het treffen zijn voor veel geld hun eigen heiligdommen op te blazen. Het lijdt geen twijfel dat bij zoín duivels plan, IsraŽl de schuld zal krijgen en een kettingreactie van woede zal veroorzaken in de hele moslimwereld en islamieten zal mobiliseren om op te treden tegen joodse doelen, overal op aarde.

De IsraŽlische politie zegt geen enkel risico te willen lopen en doet er alles aan een eventuele aanslag te voorkomen. De Shin Bet houdt volgens Edri rechts extremistische joodse groepen scherp in de gaten. Hij vertelde dat er met verschillende scenarioís wordt rekening gehouden, waaronder een aanslag vanuit de lucht of door een zelfmoordaanslag bij de ingang van de Rotskoepel of de Aksa moskee. Ook houdt men rekening met een aanslag met granaten. De Tempelberg is het centrale punt waar alles om draait. De islam eist Gods Heilige berg op als hun eigendom maar hun aanspraken zijn vals en het dwarsboomt Gods plan met Zijn volk IsraŽl. Het roven van joodse bezittingen is door de eeuwen heen kenmerkend geweest voor de vijanden van IsraŽl. Er komt echter een moment dat er sprake zal zijn van terugbetaling van alles wat de volkeren van de joden geroofd hebben. Volgens de profeet Micha zullen de volkeren derwaarts heenstromen, en vele natiŽn optrekken en zeggen:

Micha 4:1-2 Komt, laten wij opgaan naar de berg des Heren, naar het huis van de God Jakobs.

Vroeg of laat zullen de beide gebouwen van de islam verdwijnen om plaats te maken voor de derde tempel. Het gebied van de Tempelberg is het meest strategische en potentieel explosieve stukje grond ter wereld. IsraŽl en de Arabische wereld lijken samen af te koersen op een confrontatie die zal leiden tot een enorme krachtmeting. De Arabische wereld heeft met succes de problemen tussen de Palestijnen en IsraŽl weten voor te stellen als een worsteling tussen verdrukte Arabieren en machtige, zwaarbewapende Joden. Dit zal tot gevolg hebben dat het gehele Midden-Oosten grote beroering te wachten staat. Er zal eerst een oorlog moeten komen, of het ťťn of ander wonder, voordat de Joden opnieuw de volledige beschikking krijgen over de Tempelberg. Het is onwaarschijnlijk dat de netelige kwestie van de Heilige stad Jeruzalem via de weg van overleg en vredesonderhandelingen zal worden opgelost. Zij die de problemen van het Palestijns-IsraŽlisch conflict begrijpen, erkennen de harde werkelijkheid dat een oorlog onvermijdelijk is. De Arabische wereld zal pas echt tevreden zijn als alle Joden volledig uit het Midden-Oosten zijn verdreven.

Bronnen: Jeruzalem Post, 24 februari 2005.

Toegevoegd: 11 maart 2005
Uit de nieuwsbrief van: FranklinTerHorst.nlPrint deze pagina
Terug