Andere gezichten van de vrijlating

Ahlam Tamimi was verheugd te horen dat er niet drie maar acht kinderen waren omgekomen bij de door haar bedachte en mede uitgevoerde aanslag in het Sbarro-pizzarestaurant van Jeruzalem. Zij is nu vrij gelaten. Foto: eenvandaag.nl De ruil van 1027 terroristen en misdadigers tegen ťťn IsraŽlische soldaat heeft een aantal belangrijke en zorgelijke zaken aan het licht gebracht. Allereerst is er de vreugde dat Gilad Shalit nu vrij is. Toch klinken kritische stemmen in IsraŽl steeds duidelijker. Ik noem een paar van die stemmen.
 1. De nadruk wordt vaak en terecht gelegd op de solidariteit in het IsraŽlische leger, dat geen van zín soldaten in de steek laat. Maar sommige militairen vragen zich af waarom zij hun leven moeten wagen om dat geboefte gevangen te nemen, als ze zo makkelijk en in zoín groot aantal en veroordeeld na zulke vreselijke misdaden, worden vrijgelaten.
 2. Nabestaanden van terreurslachtoffers vragen zich af wie aan hun verdriet denkt als die moordenaars worden vrijgelaten. Eťn voorbeeld. In 2001 werden vader en moeder Schijveschuurder en 3 kinderen gruwelijk vermoord. Zoon Shvuel (27 jaar) is zo geschokt dat hij overweegt IsraŽl te verlaten. ďIs hier nog recht?Ē vraagt hij zich af.

De vrijgelaten terroristen laten duidelijk en onbeschaamd weten dat ze hun moordenaarsvak weer gaan oppakken. Ahlam Tamini, een vrouwelijke terrorist, glimlachte blij toen ze hoorde dat ze (mede)schuldig was aan de dood van geen twee maar acht kinderen. Mag men dergelijke onmensen loslaten, vragen velen in IsraŽl zich af. Kijken we nu even naar de reacties van de wereld.

 1. Mahmoud Abbas en andere Palestijnse leiders, haalden met een enthousiaste aanhang hun Ďheldení met eerbetoon binnen. Met dergelijke lieden kan geen vrede worden gesloten. Op uiteraard de goede uitzonderingen na, zijn ze allen vergiftigd door Jodenhaat en uit op de vernietiging van IsraŽl
 2. De wereld zag en hoorde het. De G4 gaat rustig door om gevaarlijke concessies van IsraŽl te eisen
 3. De EU en de VS hoorden en zagen het. Gaan rustig door met onze belastingeuroís in de die Palestijnse terroristennesten te steken. Zo maken ze ook ons medeschuldig.
 4. Kerkelijke protesten zijn niet of nauwelijks gehoord. De goede uitzonderingen onder de kerken bezinnen zich op notaís over IsraŽl.

In een snel tempo maakt de wereld de situatie rijp voor een nieuwe Holocaust. Er is heel wat dat in die richting werkt. Dit andere gezicht is door de Ďruilí van Gilad Shalit tegen 1027 terroristen en misdadigers duidelijk zichtbaar geworden. Ik noem alleen maar:

 • De atoombom van Ahmadinejad, die bijna klaar is.
 • De raketten van Hezbollah en Hamas, die heel IsraŽl bestrijken.
 • De Moslim Broederschap die op dit moment het grootste gevaar is voor IsraŽl. Vooral nu ze politieke macht beginnen te krijgen in landen waar de Arabische lente zpnder veel overgang naar een winter dreigt over te gaan.
 • (Zelfmoord)terroristen, in feite arme, misleide mensen, die zichzelf met vreugde de dood injagen, als ze maar wat Joden kunnen vermoorden.
 • Het wereldwijd toenemende antisemitisme en het jongste broertje ervan, het anti-Zionisme
 • De voortdurende politieke druk, zeg maar het verraad, van de EU, de VN, de VS en andere groepen en organisaties op IsraŽl.
 • Kerken, die zich in het algemeen weinig aan IsraŽl gelegen laten liggen.

We weten, hebben de afgelopen dagen gezien, met wat voor vijanden IsraŽl te maken heeft. Fel hatende, gewetenloze jodenhaters en moordenaars. En een wereld die hen direct (financiŽel, politiek) of indirect (door te zwijgen) steunt. We leven in een gevaarlijke wereld. We weten ook dat de HERE, de God van IsraŽl dit alles ziet. HIJ kan zijn ogen niet afwenden, omdat HIJ door de voortdurende gebeden van zijn volk en zijn kinderen niet zal wachten recht te doen aan IsraŽl, zijn eerstgeboren zoon. HIJ zal doorgaan met zijn machtige verlossingswerk dat HIJ met IsraŽl is begonnen. HIJ zal zijn werk bekronen met de komst van de Vredevorst en zijn Koninkrijk.

Daarom loopt de wereld en lopen de terroristen groter gevaar dan IsraŽl. Onze gebeden voor IsraŽl zijn dan ook tegelijk gebeden voor ons eigen land en voor onze kerken. Want: ďGezegend die u zegenen en wie u vervloekt, vervloekt!Ē zegt het Woord van de levende GOD.


Bekijk bij Een Vandaag het interview met de nu vrijgelaten terroriste Ahlam Tamimi.


Bekijk bij Een Vandaag http://www.eenvandaag.nl/buitenland/38870/gilad_shalit_vrijgelaten met archiefbeeld van een interview met met Leah Schijveschuurder. Zij verloor 10 jaar geleden haar vader, moeder, twee zusjes en een broertje bij een aanslag op een pizzeria in Jeruzalem.Bron: janvanbarneveld.nl
Toegevoegd: 3 oktober 2011

blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug