Waarschuwingen: Raadselachtige plaag, Vredesvloten gestrand

Raadselachtige plaag velt Syrisch leger
KSyrische Militairen President Bashar Assad van SyriŽ waarschuwde de 5e juli op doorreis in Madrid, dat de steeds slechter wordende relatie tussen Turkije en IsraŽl betekent dat ďde waarschijnlijkheid van een oorlogĒ in de regio groter is geworden. Maar, voegde hij eraan toe, zijn leger is momenteel niet in staat om te strijden. Een groot deel van het Syrische leger is ziek. Een geheimzinninge ziekte, noem het gerust een plaag, treft vooral de recruten. Men vermoet dat de plaag wordt veroorzaakt door slecht drinkwater en voedsel op de legerbases. Daarbij komt nog dat SyriŽ, na een paar jaar droogte, nu geteisterd wordt door een hittegolf. De Internationale Organisatie voor Infectieziekten vreest dat deze plaag nog grotere schade zal aanrichten in het Syrische leger.

Lees het rapport 'PRO/AH/EDR> Plague - Syria: military, susp. RFI' op de website van ISID

De haard van de plaag ligt in het leger en gevreesd wordt dat soldaten die met de Ramadan (half augustus) met verlof gaan, de ziekte verder over het land gaan verspreiden. In het land hebben een kleine 60.000 boeren door de hitte en droogte al hun vee verloren. Tienduizenden andere boeren verloren een groot deel van hun vee. Anderen vluchten uit het land.

SyriŽ is een verklaarde vijand van IsraŽl. Hezbollah werd en wordt van raketten en andere wapens voorzien door en via SyriŽ. Het leger was in voortdurende paraatheid en stond klaar voor een oorlog met IsraŽl. Zouden deze rampen, de hittegolf en de geheimzinnige ziekte in het leger een waarschuwing zijn van de HERE, de God van IsraŽl? Immers Hij wil niet dat de goddeloze omkomt, maar dat deze zich bekeert en leeft. Dat geldt ook voor zijn vijanden. De God van IsraŽl staat erom bekend dat Hij altijd waarschuwt.

ďVredesvlotenĒ gestrand
De tocht van ďvredesvlootĒ waarvan het vlaggeschip, de Mavi Marmara, 40 strijdbare terroristen aan boord had, is een groot propagandistisch en politiek succes voor de vijanden van IsraŽl geworden. Dus werden er onmiddellijk nieuwe ďvredesvlotenĒ gepland en voorbereid. Zelfs Iran liet had twee schepen klaar om naar Gaza op te stomen. Desnoods begeleid door de beruchte Nationale Garde van Ahmadinejad. Ook vanuit Libanon lagen nieuwe ďvredesvlotenĒ klaar om de IsraŽlische blokkkade van Gaza te doorbreken. Eťn van de boten, de Maryam zou alleen door vrouwen ďbemandĒ worden. Als er iets zou gebeuren dan zou dat extra Ďleukí zijn voor de op sensatie en anti-IsraŽl propaganda beluste internationale media. Dat er iets gebeuren zou, stond vast. Desnoods zou er een confrontatie worden geforceerd.

IsraŽl was zich koortsachtig aan het voorbereiden op de komst van de ďvredesvlotenĒ en ging aan de andere kant ijverig door met vredesonderhandelingen met Abbas van de Palestjnse Autoriteit.

Wanneer zou de wereld eens begrijpen dat Ďvredeí helemaal niet op de onderhandelingstafel ligt? IsraŽl wil vrede, de andere partij wil de vernietiging van IsraŽl en gebruikt het woordje Ďvredeí als wapen om gevaarlijke concessies van IsraŽl los te krijgen. Waarbij men de rest van de wereld aan de Palestijnse kant, als steun in de rug, weet.

Terug naar de Ďvredesbotení. Iran heeft besloten hun vloot in de haven te laten liggen. Vanwege ďIsraŽlische dreigementenĒ, zegt Teheran. De afvaart van de Libanese vloten is voor onbepaalde tijd uitgesteld of misschien zelfs afgelast. Weer een waarschuwing van de HERE, de God van IsraŽl? Want de HERE der heerscharen zegt: ďIK ben voor Jeruzalem en Sion in grote ijver ontbrand, maar IK ben zeer toornig op de overmoedige volken, die, terwijl IK maar een beetje vertoornd was, meehielpen ten kwadeĒ - Zacharia 1:14.

God werkt in en aan Zijn volk IsraŽl en wie zal het tegenhouden? Boven die overmoedige volken hangt de toorn van de Almachtige. Zij zijn en worden gewaarschuwd.

Bron: janvanbarneveld.nl
Toegevoegd: 12 juli 2010Print deze pagina
Terug