De Gaza-oorlog is voorbij, maar de hacker-oorlog niet

Tijdens de net beŽindigde Gaza-oorlog hebben computerhackers, aangesloten bij de overkoepelende organisatie Anonymous, een campagne met de naam #OpIsrael gestart, bedoeld om IsraŽlische regeringswebsites plat te leggen en alle mogelijke schade toe te brengen aan de computersystemen die de IsraŽlische infrastructuur en financiŽle instituten besturen. Maar het is hen niet gelukt.

Terwijl Hamas 1500 raketten op IsraŽl afschoot, deden de hackers niet minder dan 44 miljoen pogingen om in te breken in IsraŽlische computersystemen. De IsraŽlische minister van FinanciŽn, Yuval Steinitz, zei dat alle pogingen op ťťn na waren mislukt. Een IsraŽlische website was een aantal minuten niet stabiel, meldde de minister tijdens een persconferentie in het Government Computing Center in Jeruzalem.

Nu het niet lukt officiŽle computersystemen plat te leggen, lijkt het er op, dat Anonymous nu gewone IsraŽli's aanvalt. Een IsraŽlische hacker met de schuilnaam 'The_Joker80' informeerde de Hebreeuwse technologie website GeekSpot dat Anonymous-hackers de e-mailadressen en wachtwoorden van 113.000 IsraŽli's en ondersteuners van IsraŽl hebben verkregen. The_Joker80 informeerde de lezers, dat bijna alle adressen van de online e-mail diensten Yahoo!, Gmail, Walle en Hotmail waren, en adviseerde alle IsraŽlische gebruikers van deze diensten onmiddellijk hun wachtwoorden te veranderen.

Bron: israeltoday.nl
Toegevoegd: 24 november 2012
blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug