Boeken en Films

bol.com Partner Het is nu mogelijk om via www.eindtijd.nl de boeken en films op deze pagina te bestellen in samenwerking met www.bol.com. Door hier te bestellen steun je deze website. Bol.com (Bertelsmann OnLine) is de internationale e-commerce onderneming van Bertelsmann AG, en is de grootste mediawinkel van Nederland, met dezelfde service als in een fysieke winkel, maar dan tegen internetprijzen. Naast het assortiment van meer dan 2 miljoen artikelen biedt bol.com alle voordelen op het gebied van veilig betalen, garantie, bezorging en het retourneren van artikelen. Bij bol.com kun je op veel verschillende manieren betalen. Zo kun je je bestelling direct betalen via iDeal of met een creditcard. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om achteraf te betalen via een acceptgiro. Daarnaast kun je voor het betalen van je bestelling ook gebruik maken van bol.com cadeaubonnen of couponcodes. Het plaatsen en betalen van je bestelling gebeurt altijd in een beveiligde internetomgeving. Prijzen op deze pagina zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten voor een bestelling binnen Nederland zijn altijd Ä 1,95.

We hebben de boeken onderverdeeld in de volgende rubrieken:
Nieuw In Onze Catalogus
Eindtijd Romans
Eindtijd studies
Spannende Christelijke Thrillers
Films

Nieuw In Onze Catalogus


Het Meesterwerk van God - het hart van het boek Openbaring
Henk Binnendijk

In 'Het meesterwerk van God' schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: Openbaring. Al schrijvend brengt hij vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om? Henk Binnendijk onthult een schitterend vergezicht: het onovertroffen meesterwerk waar God aan werkt en waar de mens alleen nog maar van kan dromen. Want: 'als God de schepper is van een grenzeloos groot heelal met volgens de laatste schattingen 70 triljoen sterren [...] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!'

Henk Binnendijk is een geliefde auteur, die o.a. 'Dichtbij God', 'Het verlangen van God' en 'Hier en daar' schreef.


Studie, 2017, 176 pag.
ISBN: 9043528315
EAN: 9789043528313

Eindtijd Romans

De laatste week
Erik de Gruyter

Een sekte, geleid door 'De Profeet' die beweert alle godsdiensten te kunnen verenigen en de aarde te redden, neemt de macht op aarde over. De massa's zijn gehersenspoeld, de twijfelaars krijgen therapie (= worden vermoord) en er ontstaat een terreurbewind, dat alles wat Nazi's of Stalinisten deden in de schaduw stelt. Gertjan van der Wouden weet de dans te ontspringen tot hij Nagheela ontmoet, een van de tot perfectie omgebouwde vrouwen van de sekte. Terwijl rampen de aarde overspoelen slaagt 'De Profeet' erin de wereld te verenigen en de leiding van Oren Rasec te aanvaarden.


Thriller, 1999, 363 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 906318073X

De laatste bazuin serie

Boekenserie over de eindtijd door Tim Lahaye en Jerry B. Jenkins.

De eerste drie delen van deze bloedstollende serie over het einde der tijden waren al snel een groot succes en zijn bestsellers o.a. in de USA (bijna 1 miljoen exemplaren verkocht) en in Duitsland. Deze twee ervaren auteurs vormen een team, dat de bijbelse gegevens recht doet en tegelijk in staat is een meeslepend en van begin tot eind spannend verhaal te schrijven. Op consequente manier wordt, op basis van vooral gegevens uit het bijbelboek Openbaringen, een mogelijk scenario voorgelegd van de zeven laatste jaren van deze wereld, Een scenario dat zo redelijk is dat de lezer voortdurend denkt : 'zo zou het inderdaad kunnen gebeuren'.

Verlaten
De laatste bazuin (deel 1)

In één catastrofaal ogenblik verdwijnen op de hele wereld miljoenen mensen. Auto's, plotseling zonder bestuurder, raken van de weg. Mensen zien tot hun verbijstering geliefden voor hun ogen in het niets oplossen. Temidden van de wereldwijde chaos gaat piloot Rayford Steele op zoek naar zijn familie, naar antwoorden, naar de waarheid. Op dat moment kan hij nog niet vermoeden dat de zwartste dagen nog in het verschiet liggen... Een geheimzinnige Roemeen, Nicolae Carpalhia krijgt ondertussen in een mum van tijd enorme macht over de mensen. Op de achtergrond speelt een duistere samenzwering van internationale geldmagnaten ; ontreddering, chaos en anarchie beheersen het toneel. In het centrum van de gebeurtenissen is journalist Buck Williams getuige van bizarre ontwikkelingen.


Roman, 1998, 341 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9024262267
Tegenstand
De laatste bazuin (deel 2)

De wereld is ternauwernood bekomen van de massale verdwijningen, als de politieke ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen. Nicolae Carpathia is secretaris generaal van de Verenigde Naties geworden. Nu brengt hij zijn wereldwijde ontwapeningsplan ten uitvoer en sluit hij een akkoord met IsraŽl. Iedereen draagt Carpathia op handen - hij zal eindelijk vrede brengen! Maar Rayford, zijn dochter ChloŽ, en hun nieuwe vrienden Buck en Bruce weten wel beten Zij zijn ervan overtuigd dat de Opname van de gemeente van Christus heeft plaatsgevonden en dat nu de zeven laatste jaren van de wereld zijn begonnen. Het zullen zeven jaren van verdrukking, chaos en oorlog worden - en tegenstanders van de Antichrist zijn hun leven niet zeker. Kunnen zij standhouden en pal staan voor de waarheid?


Roman, 1998, 352 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9024262275
Nicolae
De laatste bazuin (deel 3)

Bijna twee jaar zijn verstreken sinds de verdwijning van miljoenen mensen. Een aantal landen is in opstand gekomen tegen het leiderschap van Nicolae Carpathia en zijn Wereldwijde Gemeenschap: de Derde Wereldoorlog breekt uit en de verdrukking en vervolging van christenen nemen toe. Als zijn persoonlijke piloot is Rayford Steele in dienst van Carpathia. Dankzij die positie komt hij veel te weten over diens onheilspellende plannen. Ondertussen probeert Buck Williams, een ander lid van het zogenaamd verdrukkingscommando, met succes een bevriende rabbijn te helpen ontsnappen uit IsraŽl. Ternauwernood ontsnappen Steele en Williams aan de dood als de wereld wordt getroffen door een zware aardbeving.Roman, 1999, 317 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9024262283
Oogst
De laatste bazuin (deel 4)

Rayford Steele en Buck Williams hebben de Toorn van het Lam overleefd: een wereldwijde aardbeving in de 21e maand van de Grote Verdrukking. Hun mentor, Tsion Ben-Juda, zit vast onder de puinhopen van hun kerk. En niemand weet wat er is gebeurd met Hattie Durham. Terwijl de in de bijbel voorspelde Oordelen van de Bazuinen en de grote zielenoogst steeds dichterbij komen, gaan Rayford en Buck op zoek naar hun geliefden. Kan Tsion worden gered? Wordt ChloŽ gevonden, en Amanda en Hattie? En hoe zit het met de duistere beschuldigingen tegen Amanda? Rayford is vastbesloten om haar naam te zuiveren, of ze nu nog leeft of niet. Terwijl steeds meer profetieŽn in vervulling gaan, blijven er -steeds minder sceptici over. Zelfs de vijanden van God weten nu tegen wie zij vechten. De wereld wordt gedwongen om partij te kiezen!


Roman, 1999, 336 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9024262291
Apollyon
De laatste bazuin (deel 5)

De wereld houd zijn adem in. Oordeel na oordeel treft de aarde elk oordeel nog verschrikkelijker dan het vorige. Het Verdrukkingscommando reist naar IsraŽl om de grote Bijeenkomst van Getuigen bij te wonen. Tienduizenden van de 144.000 getuigen - die wereldwijd gemeenten hebben gesticht - komen bij elkaar in het Teddy Koliek Stadion om te luisteren naar Tsion Ben-Juda hun leraar en pastor via Internet. Ook Carpathia bezoekt onverwachts de conferentie. Hij heeft de bezoekers van de Bijeenkomst bescherming beloofd, maar is hij te vertrouwen? Rayford Steele en Buck Williams zijn voortvluchtig geworden, nu ze niet langer in dienst van Carpathia zijn. Rayford moet IsraŽl verlaten voordat de Bijeenkomst begint, om eindelijk de schokkende waarheid over Amanda te achterhalen.


Roman, 1999, 310 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9024262305
Moord
De laatste bazuin (deel 6)

De eerste helft van de Verdrukking is bijna voorbij. De oordelen gaan onverminderd door; een horde demonische ruiters doodt een derde van de wereldbevolking. Het verdrukkingscommando bereidt zich voor op de nabije toekomst, wanneer alle gelovigen vogelvrij zullen zijn en het zegel op hun voorhoofd hen niet langer zal beschermen. Het moment nadert van de vier voorspelde moorden. Pontifex Maximus Peter, het hoofd van het Enigma Babylon Eťn Wereld Geloof, is in gevaar, evenals de twee getuigen die bij de Klaagmuur in Jeruzalem hardnekkig hun boodschap de wereld in roepen. En de Antichrist zelf zal een dodelijke hoofdwond oplopen. Maar wie zal hem die toebrengen? Rayford is niet de enige die graag zijn moordenaar zou willen zijn...


Roman, 2000, 359 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9024262364
Bezeten
De laatste bazuin (deel 7)

De zevenjarige Verdrukking heeft een keerpunt bereikt. Nicolae Carpathia is tijdens het Wereld Gala dodelijk verwond. Terwijl de wereld rouwt om zijn leider, wordt de jacht op de dader geopend. De leden van het Verdrukkingscommando hebben het moeilijk. Rayford moet uit Israël ontsnappen. Buck zoekt een vermiste vriend. Chloë vreest voor het leven en dat van haar zoontje. Tsion droomt van grote dingen: de eeuwenoude strijd tussen de hemelse legioeen en de machten van de hel. David, Annie en Mac werken in het hol van de leeuw, voortdurend in gevaar om ontmaskerd te worden. Is een van de leden van het Verdrukkingscommando een moordenaar? Hoe lang is hun schuilplaats nog veilig? En zal de voorspelling uitkomen dat de antichrist weer opstaat uit de dood?


Roman, 2000, 313 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9024262372
Merkteken
De laatste bazuin (deel 8)

De antichrist, Nicolae Carpathia, is opgestaan uit de dood - en dat zal de wereld weten ook. Carpathia bedient zich niet langer van mooie woorden, maar kondigt openlijk aan dat hij zijn tegenstanders uit de weg zal ruimen. Wie niet uit zichzelf vol aanbidding voor hem neerknielt, wordt daartoe met harde hand gedwongen. Voor de gelovigen breekt dan ook een zware tijd aan. Het is nu hard tegen hard.

Als teken van loyaliteit zal bij alle mensen een merkteken worden aangebracht, op het voorhoofd of op de hand. Wie weigert dit merkteken te dragen, wordt ter plekke ter dood gebracht. Buck moet machteloos toezien hoe zijn vrienden in Griekenland de marteldood sterven. De leden van het Verdrukkingscommando die in het paleis van Carpathia werken, weten dat ze weinig tijd hebben voordat ook zij naar hun loyaliteit zullen worden gevraagd. Kunnen zij op tijd uit Nieuw Babylon ontsnappen?

Roman, 2001, 320 pag., Dit boek is wellicht leverbaar als: 2ehands
ISBN 9043520020
Ontheiligd
De laatste bazuin (deel 9)

Nicolae Carpathia, de Antichrist ontheiligt de herbouwde Tempel in Jeruzalem en roept zichzelf tot god uit. Daarmee verbreekt hij het zevenjarige verbond met IsraŽl en ontketent hij de vreselijke toorn van God. De Grote Verdrukking - de laatste drieŽnhalf jaar van de verdrukking - is begonnen...

Het Verdrukkingscommando begint aan zijn grootste en meest gedurfde operatie tot nu toe: Operatie Adelaar. Wanneer Carpathia de christenen en orthodoxe joden in IsraŽl zal aanvallen, moeten zij in veiligheid worden gebracht. Kunnen Rayford en zijn leger van vrijwilligers hun voorbereidingen verborgen houden voor de WG-strijdkrachten? En zullen de mensen willen luisteren naar de aarzelende en onwillige Chaim Rosenzweig, die hun leider moet zijn?

Roman, 2001, 317 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9043520039
Standvastig
De Laatste Bazuin (deel 10)
Tim Lahaye & Jerry B. Jenkins

Het tiende deel uit de twaalfdelige serie over de laatste zeven jaren van de wereld, vooral gebaseerd op het bijbelboek Openbaring. Eťn miljoen christenen en orthodoxe joden zijn naar de oude stad Petra gevlucht. Daar zullen ze veilig zijn tot aan de Wederkomst, zo geloven ze. Wanneer het leger van de Wereldwijde Gemeenschap hen aanvalt, worden ze op wondere wijze gered. Nicolae Carpathia, de Antichrist, is woedend en stuurt valse christussen naar hen toe. En ondanks de wonderen en de macht van God waarvan de mensen in Petra getuige zijn geweest, zijn er velen die zich laten misleiden. George Sebastian, een van de leden van het Verdrukkingscommando, is in Griekenland gevangen genomen. ChloŽ, Hannah en Mac beginnen aan een gevaarlijke operatie om hem te redden. Maar die operatie verloopt niet volgens plan. Zullen ze erin slagen George te bevrijden? Dan komt het bericht dat de WG de schuilplaats van het Verdrukkingscommando in Chicago op het spoor is. Hoeveel tijd is er nog om te vluchten?

Roman, 2002, 320 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9043520047
Armageddon
De Laatste Bazuin (deel 11)
Tim Lahaye & Jerry B. Jenkins

Het voorlaatste deel uit de twaalfdelige serie over de laatste zeven jaren van de wereld, vooral gebaseerd op het bijbelboek Openbaring. Nicolae Carpathia, de Antichrist, bereidt een grote oorlog voor om zijn tegenstanders definitief uit de weg te ruimen. Het Verdrukkingscommando is vrijwel nergens meer veilig. Sommige commandoleden zullen dit laatste jaar van de Grote Verdrukking niet overleven... Nieuw Babylon is gehuld in een geheimzinnig, martelend duister. Alleen de gelovigen kunnen nog iets zien. Rayford, Abdullah en Naomi vliegen naar het paleis in Nieuw Babylon om Chang te helpen ontsnappen. Ondertussen houden Buck, ChloŽ en nog enkele leden van het Verdrukkingscommando zich schuil in San Diego. Hoe lang zal het duren voordat ook deze ondergrondse schuilplaats wordt ontdekt? De enige plaats waar gelovigen echt veilig zijn, is in de oude stad Petra. Maar Carpathia bereidt een grootscheepse aanval voor op Petra en op Jeruzalem. Vanuit de hele wereld verzamelt hij zijn troepen in het dal van Megiddo. Het grootste leger uit de geschiedenis van de mensheid staat klaar voor de laatste, beslissende slag - de slag van Armageddon

Roman, 2003, 310 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9043520055
Wederkomst
De Laatste Bazuin (deel 12)
Tim Lahaye & Jerry B. Jenkins

'Wederkomst' is het slot van De Laatste Bazuin: een serie van twaalf meeslepende en spraakmakende romans over de laatste zeven jaren van de wereld. De auteurs baseren hun scenario vooral op het bijbelboek Openbaring.

De Antichrist heeft al zijn legers bijeen gebracht in het dal van Megiddo voor de laatste, beslissende slag. Het is nu ruim zeven jaar geleden dat de Opname van de gemeente plaatsvond, en bijna zeven jaar geleden dat de Antichrist een verbond met IsraŽl sloot. De slag van Armageddon woedt in alle hevigheid. De wereld staat op de drempel van het einde. De gelovigen kijken reikhalzend uit naar de hemel. Hoe lang duurt het nog tot Christus eindelijk terugkomt?

Roman, 2004, 320 pag., Dit boek is wellicht leverbaar als: 2ehands
ISBN 9043520063

Koninkrijk
De Laatste Bazuin (deel 13: slot)
Tim Lahaye & Jerry B. Jenkins

Toch nog een extra deeltje in de serie De Laatste Bazuin: deel 13, de epiloog. Met een weerzien met alle geliefde hoofdpersonen: Rayford en Irene, Cameron en ChloŽ, Raymie, Abdullah en Tsion Ben-Juda. Na de Wederkomst vestigt Christus Zijn duizendjarig koninkrijk op aarde. Een tijd van ongekende vrede en geluk breekt aan. De gelovigen die de Verdrukking hebben overleefd, worden herenigd met hun geliefden die gestorven waren. De aarde wordt weer opgebouwd en een nieuwe generatie wordt geboren. Maar het kwaad is nog niet voorgoed verslagen. Wanneer de duizend jaar ten einde lopen, bereiden de tegenstanders van Christus zich voor op de laatste slag... die de komst van de nieuwe hemel en de nieuwe aarde inluidt.

Roman, 2008, 320 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9043514195
EAN: 9789043514194

De Laatste Bazuin - proloog

Verwachting
De Laatste Bazuin - proloog deel 1
Tim LaHaye & Jerry B. Jenkins

In de bekende apocalyptische romanserie 'De laatste bazuin' speelt het verhaal van Nicolae Carpathia en Rayford Steele tijdens de zeven laatste jaren van de wereld. Maar hoe zag hun leven vůůr de Opname eruit? Hoe leerden Rayford en Irene elkaar kennen? Hoe was de jeugd van Nicolae Carpathia? In een driedelige proloog, waarvan dit het eerste deel is, vertellen de auteurs nu wat er aan 'De laatste bazuin' vooraf ging.

Rayford Steele staat onder druk. Zijn vader wil dat hij het familiebedrijf overneemt, maar daar voelt Rayford niets voor. Hij is vastbesloten piloot te worden. Voor dat doel moet alles wijken... Wanneer hij met zijn vliegtuig bijna verongelukt, roept hij tot God en zijn gebed wordt verhoord.

Ook Marilena Carpathia heeft een hartewens: ze wil moeder worden. Wanneer een mysterieuze helderziende haar belooft dat die droom werkelijkheid zal worden, aarzelt ze dan ook niet. Ze sluit zich aan bij een groep aanhangers van het Luciferianisme, die geloven dat God de bedrieger en verdoemde is. Zij voorspellen dat zij zwanger zal worden van een onsterfelijke zoon die de overwinnaar van het volk zal zijn. Wanneer zij zwanger raakt door IVF en de geesten van Lucifer, weet zij niet dat haar zoon Nicolae de Antichrist zal worden.

Roman, 2005, 336 pag., Dit boek is wellicht leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9043511102
EAN: 9789043511100
Macht
De Laatste Bazuin - proloog deel 2
Tim LaHaye & Jerry B. Jenkins

Roman spelend in de jaren voorafgaand aan de bijbelse gebeurtenissen die worden beschreven in de serie "De laatste bazuin". Door zijn niet aflatende inzet en deskundigheid vertoont de carriere van piloot Rayford Steele een stijgende lijn. Daarentegen gaat het in zijn huwelijk minder. Zijn vrouw Irene wil graag lid worden van een andere kerk, samen met hun jongste zoon, maar Rayford en dochter Cloe voelen daar niets voor hetgeen tot spanningen in het gezin leidt. Nicolae Carpathia, een Roemeens zakenman en multimiljonair, ontziet niets en niemand in zijn jacht op politieke invloed. Zijn populariteit stijgt snel en hij wordt gekozen in het parlement. Hij wil echter meer, nl. de mondiale heerschappij. Cameron Williams studeert cum laude af aan een Amerikaanse universiteit en krijgt een baan als journalist bij een gerenommeerd weekblad. Na enkele jaren maakt hij promotie en krijgt hij internationale verslaggeving toegewezen. Als hij voor een reportage in Israel is, wordt dat land aangevallen door Rusland.

Vlot lezend verhaal met meer vertelsituaties, beschreven vanuit de drie hoofdpersonen. Zelfstandig te lezen tweede deel uit het driedelige proloog van de christelijke bestsellerreeks "De laatste bazuin", vervolg op "Verwachting".


Roman, 2006, 317 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9043512036
EAN: 9789043512039
Kroning
De Laatste Bazuin - proloog deel 3
Tim LaHaye & Jerry B. Jenkins

Roman spelend in de jaren voorafgaand aan de Bijbelse gebeurtenissen zoals beschreven in de serie "De laatste bazuin". De hoofdpersonen, nl. de Roemeense zakenman Nicolae Carpathia, de Amerikaanse piloot Rayford Steele en zijn landgenoot, de verslaggever Cameron Williams maken alle drie carriere. Carpathia gaat letterlijk over lijken in zijn ambitie om president van Roemenie te worden, Steele vervreemdt zich meer en meer van zijn vrouw en zoon die hij te godsdienstig vindt en verheugt zich op de aanwezigheid tijdens een lange vliegreis van een aantrekkelijke stewardess, en Cameron Williams is eerzuchtig in zijn werk als internationaal journalist en is in IsraŽl getuige van een Russische aanval. Geen van hen beseft wat er staat te gebeuren... Op een dag vindt er echter een gebeurtenis plaats die de wereld ingrijpend zal veranderen en het leven van de hoofdpersonen voor altijd zal bepalen: de opname van de gemeente van Jezus Christus. Irene Steele en haar zoon Raymie behoren tot die grote groep van mensen en zij ontmoeten Jezus in de hemel. Vlot lezend verhaal met meer vertelsituaties, beschreven vanuit de drie hoofdpersonen en Irene Steele. Zelfstandig te lezen slotdeel uit de driedelige proloog van de christelijke bestsellerreeks "De laatste bazuin"; vervolg op "Verwachting" en " Macht".

Roman, 2006, 320 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9043512567
EAN: 9789043512565

Het begin van het einde serie

Vervolgd
(deel 1 Serie Het begin van het einde)
Jerry B. Jenkins

Een wereld waarin godsdienst is uitgebannen en de kerk ondergronds is gegaan. Zo zou de wereld eruit kunnen zien in de nabije toekomst. De driedelige serie 'Het Begin Van Het Einde' speelt in een periode voorafgaand aan de serie 'De Laatste Bazuin', in de jaren voor de wederkomst van Christus.
Na de Derde Wereldoorlog is iedereen op aarde ervan overtuigd dat dit nooit meer mag gebeuren. Oorlog moet voorgoed worden uitgebannen en alles wat aanleiding tot oorlog kan geven, wordt verboden. Volgens de internationale regering is een wereldwijd verbod op religie de meest effectieve manier om de wereldvrede te bewaren. Niets is immers zo vaak de oorzaak van strijd geweest als godsdienst. Niets heeft de mensheid meer bedreigd en geschaad. Paul Stepola, een agent voor de Nationale Ordebewakingsdienst in wat vroeger de Verenigde Staten heette, heeft de taak gekregen om het verbod op godsdienst te handhaven. Paul geniet van zijn werk en is er goed in. Hij is vastbesloten om de ondergrondse gelovigen uit hun schuilplaatsen te jagen, te ontmaskeren, te doden. Maar dan doet hij een ontdekking die zijn leven op zijn kop zet. Niets is meer zoals hij dacht dat het was. Terwijl Paul stukje bij beetje de waarheid omtrent zijn ontdekking achterhaalt, krijgen de wereldwijde gebeurtenissen steeds meer betekenis voor hem. Het is duidelijk dat er iets groots staat te gebeuren. Iets dat niet kan worden tegengehouden. En het zal heel spoedig gebeuren.


Roman, 2004, 367 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9029717467
Onder vuur
Het begin van het oordeel
(deel 2 Serie Het begin van het einde)
Jerry B. Jenkins

Stel dat godsdienst wordt verboden ó hoe zou de wereld er dan uitzien? Over dat angstaanjagende scenario gaat Onder vuur, deel twee in de trilogie waarvan Vervolgd het eerste deel is.
Na de Derde Wereldoorlog is iedereen ervan overtuigd dat dit nooit meer mag gebeuren. Daarom wordt een wereldwijd verbod op religie uitgevaardigd. Niets is immers zo vaak de oorzaak van oorlog geweest als godsdienst. Paul Stepola is agent voor de Nationale Vredesorganisatie. Het is zijn taak de ondergrondse kerk op te sporen en uit te roeien. Niemand weet echter dat hijzelf christen is geworden. Terwijl hij zijn geloof verborgen houdt voor zijn collega's, probeert hij zijn medegelovigen te beschermen tegen de regering. Hoe lang kan hij die gevaarlijke dubbelrol volhouden?
Ondertussen vinden er overal ter wereld onverklaarbare, angstaanjagende en dodelijke gebeurtenissen plaats. Men geeft de christenen daarvan de schuld, maar die weten wel beter: dit is het begin van het einde... Dit is het begin van het oordeel
Jerry Jenkins schreef eerder de romanserie De laatste bazuin, in samenwerking met Tim LaHaye.

Roman, 11/2004, 368 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9029717742
Verdrukking
Het begin van de toekomst
(deel 3 Serie Het begin van het einde)
Jerry B. Jenkins

Na 'Vervolgd' en 'Onder vuur' is dit het derde deel van de trilogie over de NVO-agent Paul Stepola. Sinds de Derde Wereldoorlog is godsdienst wereldwijd verboden. De ondergrondse kerk groeit echter tegen de verdrukking in. Zij waarschuwt de wereldleiders voor het komende oordeel, maar die weigeren te luisteren. Als het oordeel de wereld treft, wordt de mensheid in rouw gedompeld. Het tij begint te keren - steeds luider klinkt de roep om de wetten tegen godsdienst af te schaffen. Paul Stepola is agent voor de Nationale Vredesorganisatie. Het is zijn taak de gelovigen op te sporen en uit te roeien, maar sinds hij christen is geworden, gebruikt hij zijn werk om de ondergrondse kerk te helpen. Na de ramp wordt hij echter ontmaskerd als dubbelagent en moet hij vluchten voor zijn voormalige werkgever. Wie kan hij vertrouwen? Kiest zijn vrouw Jae voor hem - of voor Pauls grootste vijand, Jaes vader?
Jerry Jenkins schreef eerder de romanserie De laatste bazuin, in samenwerking met Tim LaHaye.

Roman, 2005, 297 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9029717939
EAN: 9789029717939
Op het randje van de Apocalyps
(deel 2 Serie Het Einde)
Tim LaHaye & Craig Parshall

Joshua Jordan, een voormalig Amerikaans luchtmachtpiloot die veelspionagewerk deed, heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van wapens en maakte "s werelds meest geavanceerde raketverdedigingssysteem, een laserschildsysteem, genaamd Return to Sender. Als Jordan de Verenigde Staten tracht te beschermen tegen een niets ontziende reeks nieuwe vijanden, krijgt hij te maken met zowel buitenlandse als binnenlandse krachten. Wereldwijd ballen eveneens krachten samen om het raketsysteem te stelen. Ondertussen doet de Amerikaanse regering alles om een economische catastrofe af te wenden en wil Jordans wapen systeem als ruilmiddel hierin betrekken.

Samen met de hulp van zijn rondetafelgroep, tracht Jordan het land te behoeden voor een economische en morele neergang - en wil hij zijn naam zuiveren. Ook een groep christelijke leiders die zich De Patriotten noemen, staat hem bij. Als de gebeurtenissen in de wereld steeds meer beginnen te lijken op de situatie als voorzegd in het Bijbelboek Openbaring, moet Jordan de Bijbelse profetieen, waar de predikant van zijn vrouw het zo vaak over heeft, onder ogen zien. Maar ook de prijs die hij moet betalen om het land waar hij zo van houdt, te redden ...


Thriller, 2011, 409 pag.
ISBN: 9064511454
EAN: 9789064511455
Naderend onheil
(deel 2 Serie Het Einde)
Tim LaHaye & Craig Parshall

Een adembenemende thriller!
De reputatie van Joshua Jordan staat op het spel als zijn controversiŽle RTS-systeem faalt wanneer vlucht 199 door terroristen wordt neergeschoten. De Amerikaanse regering neemt geen risico en start een onderzoek naar Joshua's gehele defensieprogramma.
De IsraŽliŽrs, die lange tijd bevriend waren met de Amerikanen, zijn wanhopig op zoek naar technologieŽn om hun land te verdedigen. Als Joshua naar het Midden-Oosten vliegt om hen te overtuigen van de betrouwbaarheid van het systeem, wordt hij gevangen genomen door de IraniŽrs die het geheime verdedigingswapen zelf willen gebruiken.
Als Joshua buitenslands is, wordt Abigail belast met de leiding van de rondetafelgroep die Joshua moet verdedigen tegen de media en de commissie die belast is met het onderzoek naar het RTSsysteem. Maar Amerika is in gevaar en terroristen dreigen toe te slaan. Wanhopig probeert het geheime rondetafelteam de dreigingen het hoofd te bieden voordat het te laat is.
Als de gebeurtenissen in de wereld steeds meer beginnen te lijken op de situatie als voorzegd in het Bijbelboek Openbaring, moet Joshua de persoonlijke prijs die hij moet betalen om het land te behoeden waar hij zo van houdt, onder ogen zien.
Naderend onheil is deel 2 in de serie Het Einde. Deel 1 is Op het randje van de Apocalyps.


Thriller, 2012, 376 pag.
ISBN: 9064511616
EAN: 9789064511615
ADEMBENEMENDE THRILLERS MET EEN GRIEZELIG HOOG REALITEITSGEHALTE
Joel Rosenberg schreef 5 bloedstollende, internationale thrillers over de wereld aan de vooravond van de Apocalyps. Terroristische aanslagen, de bouw van de Derde Tempel in Jeruzalem, kernwapens in Rusland en Iran, bloedbaden in Irak en de Verenigde Staten leiden tot grote mondiale spanningen. De Amerikaanse veiligheidsadviseur Jon Bennett en zijn collega Erin McCoy gaan samen de strijd aan. Is het einde van de geschiedenis nabij? Welke rol spelen eeuwenoude bijbelse profetieŽn? Lees alle boeken van Rosenberg in de goede volgorde: De laatste Jihad, De laatste dagen, Het EzechiŽlscenario, De Tempelcodex, De eindstrijd.
De Laatste Jihad
Joel C. Rosenberg

Jon Bennett is een geslepen strateeg op Wall Street en een goede vriend van de president van de Verenigde Staten - maar deze onbeschrijflijke rampen had hij op geen enkele manier voorzien... Irakese huurmoordenaars richten bloedbaden aan in Londen, Parijs en Riyad. Alleen een ijzersterke coalitie van ArabiŽ en IsraŽl kan de VS en de rest van de westerse wereld behoeden voor de ondergang. Jon Bennett en zijn collega Erin McCoy moeten daarvoor zorgen. Hun geheime project, een miljardendeal omtrent de olievoorraad bij de kust van de Gazastrook, kan leiden tot een historische vredesovereenkomst. Het kan bovendien grote financiŽle voordelen voor alle IsraŽli's en Palestijnen opleveren. Maar dan weet IsraŽl op het nippertje de lancering van een Irakese scudraket te voorkomen. De minister-president van IsraŽl is buiten zinnen van woede. Hij geeft de Amerikaanse president ťťn keuze: Bagdad uitschakelen binnen het uur. Zo niet, dan doet IsraŽl het zelf...


Thriller, 2007, 318 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9023993667
EAN: 9789023993667
De Laatste Dagen
Joel C. Rosenberg

Alle ogen zijn gericht op Jon Bennet en Erin McCoy, twee adviseurs van de Amerikaanse overheid, die naar het Midden-Oosten reizen om een historisch Arabisch-IsraŽlisch vredesverdrag af te sluiten en de nieuwe visie van de Amerikaanse president op vrijheid en democratie te verspreiden. Maar in het verborgene is een duistere tegenbeweging op gang gekomen van anonieme strijders. Het Amerikaanse vredesverdrag gaat lijnrecht tegen al hun principes in: zij zien het dan ook als een heilig doel Amerikaanse elementen koste wat kost te bestrijden. Er ontstaat een strijd om Jeruzalem en het Heilige land en Jon en Erik zitten er midden. Zijn dit de tekenen van de laatste dagen voor de terugkeer van Christus?
Vervolg op 'De Laatste Jihad'.


Thriller, 2008, 423 pag.
ISBN: 902399261X
EAN: 9789023992615
Het EzechiŽl Scenario
Joel C. Rosenberg

Nu Saddam Hussein en Yasser Arafat niet langer in het vizier zijn, lijkt in het Midden-Oosten eindelijk een tijdperk van welvaart en veiligheid te zijn aangebroken. Met behulp van een Amerikaanse president die voorstander is van vrijheid en democratie, hebben de IsraŽliŽrs en de Palestijnen een vredesverdrag getekend. Er is een einde gekomen aan het geweld en de economie bloeit als nooit tevoren.
Achter de horizon dreigt echter een nieuw gevaar. In Rusland is een dictator opgestaan. Iran doet zijn uiterste best zijn kernwapenarsenaal compleet te maken. Onder leiding van Moskou en Teheran is er een nieuwe as van het kwaad in opkomst.
Twee hoge veiligheidsadviseurs van het Witte huis, Jon Bennett en Erin McCoy, gaan met gevaar voor hun leven en alles wat hen lief is op zoek naar het ene antwoord: stormt de wereld af op de totale verwoesting die 2500 jaar geleden werd voorzegd?
Vervolg op 'De Laatste Dagen'.


Thriller, 2010, 408 pag.
ISBN: 9023993683
EAN: 9789023993681
De Tempelcodex
Joel C. Rosenberg

Op 1 juni 1956 bracht The New York Times een verhaal dat overal ter wereld tot de verbeelding sprak. Er was weer een Dode-Zeerol gevonden, maar deze was anders dan alle voorgaande vondsten. Er werden schatten van onvoorstelbare waarden in beschreven, die begraven zouden liggen in de heuvels ten oosten van Jeruzalem en onder de Heilige Stad zelf.
In de daaropvolgende jaren kwamen wetenschappers tot de conclusie dat de Koperen Rol wel eens de belangrijkste schatkaart uit de geschiedenis zou kunnen zijn. Een kaart waarmee niet alleen die heilige rijkdommen konden worden gevonden, maar die ook zou kunnen leiden tot de bouw van de derde Joodse tempel.
Maar de code van de boekrol werd nooit ontcijferd, en deskundigen uit alle hoeken waarschuwen dat elke IsraŽlische poging om de tempel in Jeruzalem te herbouwen, een oorlog van bijbelse proporties kan ontketenen.
Vervolg op 'Het EzechiŽl Scenario'.


Thriller, 2010, 340 pag.
ISBN: 9023993675
EAN: 9789023993674
De eindstrijd
Joel C. Rosenberg

De olieprijs schiet naar recordhoogte. In Irak staat een nieuwe dictator op, terwijl in IsraŽl de laatste hand wordt gelegd aan de Derde Tempel.
Terwijl de wereld op tal van plaatsen op springen staat, loopt de tweede termijn van de Amerikaanse president James MacPherson ten einde. De verkiezingsstrijd ontwikkelt zich tot een van de spannendste 'Witte Huiswedlopen'in de Amerikaanse geschiedenis. Als de campagne zo hard wordt dat er werkelijk klappen vallen, komt aan het licht dat er een terroristische aanslag in voorbereiding is. De gevolgen van deze aanslag zouden catastrofaal zijn, en een van de presidentskandidaten is erbij betrokken. Maar wie? Dan raken de zaken in een stroomversnelling. De agenten van de geheime dienst jagen op een nietsonziende terrorist. Kunnen zij de dood van ontelbaar veel mensen voorkomen?
Vervolg op 'De Tempelcodex'.


Thriller, 2008, 362 pag.
ISBN: 9023992814
EAN: 9789023992813
De Twaalfde Imam
Joel C. Rosenberg

Wanneer de leiders van Iran oproepen tot de vernietiging van IsraŽl en de VS, wordt CIA-agent David Shirazi naar Teheran gestuurd. Zijn opdracht: verstoor het Iraanse nucleaire wapenprogramma.
Terwijl David infiltreert in de Iraanse regering, verspreidt zich in Teheran het bericht over een obscure geestelijke, bejubeld als de islamitische messias en bekend als de Twaalfde Imam.
Nu de profetie over de Twaalfde Imam vervuld lijkt, bereidt het Iraanse leger zich erop voor IsraŽl aan te vallen en het Einde der Dagen in gang te zetten. David moet actie ondernemen om zijn land en wereld te redden. Maar de tijd dringt....


Thriller, 2011, 468 pag.
ISBN: 902399373X
EAN: 9789023993735
Operatie Teheran
Joel C. Rosenberg

Iran heeft zijn eerste kernproef gehouden. Miljoenen moslims over de hele wereld zijn ervan overtuigd dat hun messias- de Twaalfde Imam- is gekomen.
Wereldtonelen verschuiven. De leiders van IsraŽl vrezen dat Iran, onder invloed van de Twaalfde Imam, een kernaanval zal plegen en daarmee een tweede Holocaust in gang zal zetten.
Het Witte Huis houdt er rekening mee dat IsraŽl als eerste zal aanvallen om de kernreactoren in Iran te vernietigen. Daardoor zou de olieprijs een recordhoogte bereiken en de wereldeconomie instorten.
De Amerikaanse president heeft nog maar ťťn optie: hij geeft Davis Shirazi met zijn ream van de CIA opdracht de Iraanse kernkoppen te vinden en onklaar te maken voordat Iran of IsraŽl een vernietigende oorlog kan beginnen.
Vervolg op 'De twaalfde Imam'.


Thriller, 2012, 448 pag.
ISBN: 9023993888
EAN: 9789023993889
Uur der Waarheid
Joel C. Rosenberg

Alle ogen zijn gevestigd op het Midden-Oosten. IsraŽl heeft een eerste aanval op Iran uitgevoerd en daarbij alle nucleaire bases uitgeschakeld plus zes nucleaire kernkoppen onschadelijk gemaakt. De Twaalfde Imam kondigt nietsontziende wraakacties aan. De president van de VS, William Jackson, dreigt een motie van de VN Vredesraad te steunen die de Joodse Staat scherp veroordeelt voor daden van niet-uitgelokte en ongerechtvaardigde agressie.
Intussen heeft CIA-agent David Shirazi als infiltrant in het Iraanse regime informatie onderschept waaruit blijkt dat twee Iraanse kernkoppen onbeschadigd zijn gebleven en zijn veiliggesteld op een geheime locatie. Terwijl het gevaar op raketinslagen toeneemt maar ook de houding van vele regeringen steeds vijandiger en achterdochtiger wordt, moeten David en zijn team in een race tegen de klok de kernkoppen zien te lokaliseren. Voordat zich een mondiale ramp zal voltrekken.
Vervolg op 'De Twaalfde Imam' en 'Operatie Teheran'.


Thriller, 2013, 464 pag.
ISBN: 9023994396
EAN: 9789023994398

Het derde doelwit
Joel C. Rosenberg

Onwaarschijnlijk actueel, griezelig echt en bloedspannend!

J.B. Collins is buitenlandcorrespondent voor The New York Times. Als hij hoort dat ISIS, een splintergroepering van Al-Qaida, in SyriŽ chemische wapens heeft, weet hij direct ťťn ding zeker: dit verhaal moet hij koste wat het kost volgen. Bezit de leider van de jihadistische groepering deze wapens inderdaad? Zo ja: wat is het doelwit? Amerika? IsraŽl? Of is er een derde doelwit? De Amerikaanse president staat op het punt het Midden-Oosten te bezoeken, maar in deze gespannen tijden is dat een vrijwel zekere aanleiding tot een escalatie van conflicten. Kan Collins zijn invloed aanwenden voordat het te laat is? Of zullen de terroristen erin slagen talloze mensen te doden tijdens een aanval op het derde doelwit?

Een verhaal dat morgen de voorpagina van de kranten zou kunnen beheersen: onwaarschijnlijk actueel, griezelig echt, en bloedspannend!

Joel C. Rosenberg is een internationaal vermaard thrillerauteur. Als voormalig veiligheidsadviseur van o.a. Benjamin Netanyahu kent hij de wereld waarover hij schrijft van binnenuit. Van zijn titels zijn wereldwijd miljoenen verkocht.


Thriller, 2015, 432 pag.
ISBN: 9023994884
EAN: 9789023994886

Eindtijd studies


Armageddon, Olie en Terreur
wat de Bijbel zegt over de toekomst
John F. Walvoord

Wat de Bijbel zegt over de toekomst van Amerika, Het Midden Oosten, en het einde van de Westerse beschaving
Nooit eerder in de geschiedenis is er zo'n keten van belangrijke gebeurtenissen geweest ten teken dat Armageddon voor de deur staat.
Onrust in het Midden-Oosten. Nucleaire technologie in verkeerde handen. Instabiele oliemarkten. Terroristische aanslagen. Dreigementen om IsraŽl "van de kaart te vegen". Nieuwe bondgenootschappen tussen Rusland en landen in het Midden-Oosten. De opmars van China.
Deze bedenkelijke gebeurtenissen in de wereld bevestigen wat John F. Walvoord, de wijd en zijd erkende vader van de moderne bijbelse profetie, reeds lange tijd voorzag. Zijn woorden leken ooit gespeend van alle werkelijkheid Ė totdat ze in vervulling begonnen te gaan. Het was Walvoord die correct voorzegde dat IsraŽl ooit een staat zou worden; die voorzag dat het IJzeren Gordijn zou vallen; die ons waarschuwde dat olie het Midden-Oosten tot een wereldwijde brandhaard zou maken. En nu onthult deze volledig herziene uitgave van zijn Armageddon, Oil and the Middle East Crisis, volgens de New York Times een bestseller, een aantal shockerende grootschalige gebeurtenissen die deze wereld nog te wachten staan.
Zien wat de profeten zagenÖ nu het tot leven komt.

Bijbelstudie, 2008, 238 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9077669175
EAN 9789077669174
De Openbaring van Jezus Christus
Deel 1: inleiding en hoofdstuk 1-7
W.J. Ouweneel

Het laatste bijbelboek van de bijbel heeft de naam een moeilijk boek te zijn, en dat is ook wel een beetje begrijpelijk. Toch is dat niet terecht. Wat de ziener op Patmos heeft opgeschreven, er geen verhulling, maar een onthulling; geen geheim, maar een openbaring.

Zonder de moeilijkheden in de uitleg van dit Bijbelboek te bagatelliseren, heeft de auteur een zeer verhelderend commentaar geschreven. In een aantal hoofdstukken worden de voorvragen behandeld, terwijl naast een eenvoudig begrijpelijke uitleg van de tekst in voetnoten dieper op sommige detailproblemen wordt ingegaan.

Bijbelstudie, 1988, 260 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9063531656
De Openbaring van Jezus Christus
Deel 2: hoofdstuk 8-22
W.J. Ouweneel

Het laatste bijbelboek van de bijbel heeft de naam een moeilijk boek te zijn, en dat is ook wel een beetje begrijpelijk. Toch is dat niet terecht. Wat de ziener op Patmos heeft opgeschreven, er geen verhulling, maar een onthulling; geen geheim, maar een openbaring.

Zonder de moeilijkheden in de uitleg van dit Bijbelboek te bagatelliseren, heeft de auteur een zeer verhelderend commentaar geschreven. Dit is het tweede deel. In deel 1 zijn in een aantal inleidende hoofdstukken de voorvragen behandeld, alsook de uitleg van hoofdstuk 1-7. In dit tweede deel wordt een uitleg gegeven van de hoofdstukken 8-22, op dezelfde wijze als in het eerste deel: naast een eenvoudig begrijpelijke uitleg van de tekst wordt in voetnoten dieper op sommige detailproblemen ingegaan.

Bijbelstudie, 1990, 277 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9063531796
Planeet Aarde 2000 AD
Het vervolg op "De Planeet Die Aarde Heette..."
Hal Lindsey

Hal Lindsey kreeg begin jaren zeventig in ťťn klap wereldbekendheid met zijn debuut 'De Planeet Die Aarde Heette...' Van zijn boeken werden wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht. Zijn heldere manier van schrijven waarmee hij de vaak ondoorgrondelijke bijbelse profetieŽn wist te vertalen naar het wereldnieuws, opende de ogen van velen en zorgde voor een hernieuwde belangstelling voor datgene wat de bijbel voorzegt ten aanzien van het einde der tijden.

Hal Lindsey schrijft in zijn inleiding: 'Ik voelde me, nadat ik de wereldgebeurtenissen van de afgelopen 25 jaar had geanalyseerd, geroepen om weer een boek te schrijven en te laten zien hoe adembenemend dicht we de climax van de geschiedenis zijn genaderd.'


Bijbelstudie, 1995, 287 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9063180691
De Laatste Veldslag
Hal Lindsey

Time Magazine noemde hem eens 'de Jeremia van onze tijd'. Samen met Joseph de Courcy, een deskundig en vooraanstaand militair analist, gaat Hal Lindsey diep in op de recente ontwikkelingen in het wereldgebeuren. Beiden zijn zij tot de conclusie gekomen dat de wereld afstevent op een monumentale serie catastrofale gebeurtenissen die de wereld zal veranderen. Voor veel mensen zal dit boek net zo'n schok zijn als enkele decennia geleden 'De Planeet Die Aarde Heette...'

Hoe zal de derde wereldoorlog zijn? Een beter beeld dan dit boek u biedt, kunt u niet krijgen. In 'De Laatse Veldslag' is Hal Lindsey op z'n best; een meesterlijke combinatie van bijbeluitleg en analyse van het nieuws.


Bijbelstudie, 1996, 264 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9063180845
Het Einde Der Tijden
Tim Lahaye en Jerry B. Jenkins

De auteurs van de bekende serie "De Laatste Bazuin" leggen in dit boek helder en overzichtelijk uit wat er in de Bijbel te lezen valt over de laatste dingen: Wat voor profetieŽn zijn er over de wederkomst van Christus? Welke gebeurtenissen worden er voor de eindtijd voorspeld? Welke figuren spelen een rol in de eindtijd?

Lahaye en Jenkins geven twintig goede redenen waarom zij denken dat de opname van de gemeente en de periode van de Grote Verdrukking in onze tijd zouden kunnen plaatsvinden.

Met dit boek willen Lahaye en Jenkins iets van het mysterie rond de eindtijdprofetieŽn ontrafelen. Zo motiveren zij de lezer om heilig te leven in een onheilige tijd en dagen zij hem of haar uit zich meer op evangelisatie te richten.

Bijbelstudie, 2001, 307 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9043520012
IsraŽl en de Palestijnen
Waarheid en misleiding
Dr. Willem J. Ouweneel

Veel mensen verschillen van mening over het Midden-Oostenconflict. De auteur heeft het ondervonden toen hij veertig vragen over IsraŽl in Visie (programmablad van de E.O.) beantwoordde en daarop fikse kritiek kreeg. Die kritiek tracht Ouweneel zo goed mogelijk te beantwoorden in dit boekje. Hij geeft daarbij ook nieuwe informatie die in christelijke publicaties in Nederland nauwelijks aan de orde komt.

Bijbelstudie, 88 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9058293203
Profetisch Perspectief
(Handboek bij de studie van de bijbelse profetie)
C. van der Haagen

Een uniek standaardwerk dat u een schat aan informatie biedt over onderwerpen die te maken hebben met de eindtijd. Een soort van encyclopedia met honderden onderwerpen m.b.t. de profetie. Een boek waar u regelmatig naar zult teruggrijpen, zeker naarmate het einde nadert en we de Here Jezus mogen verwachten. Uniek, betrouwbaar, helder en zeer leerzaam!


Bijbelstudie, 295 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9064510172
Vandaag misschien
Bijbels dagboek
Tim Lahaye en Jerry B. Jenkins

Dit boek bevat negentig meditaties/bijbelstudies die de lezer dagelijks bij het onderwerp van Christus' wederkomst bepalen. Het sluit thematisch aan bij de romanserie De Laatste Bazuin en bij het boek Het Einde der tijden, waarin Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins helder en overzichtelijk uitleggen wat er in de bijbel te lezen valt over de laatste dingen. Volgens de auteurs heeft dit dagboek een drievoudige werking: het geeft de lezer een beter begrip van de profetieŽn in de bijbel; het helpt om de aandacht te richten op Christus' wederkomst; het bemoedigt en stimuleert om je leven van alledag te zien in het perspectief van die terugkomst. Elk van de 90 hoofdstukken bestaat uit achtereenvolgens een bijbelgedeelte, een meditatie en een gebed. De lengte van elk hoofdstuk is toegespitst op het gebruik als dagboek. Met name voor persoonlijke bijbelstudie biedt dit boek een schat aan materiaal. Ook voor bespreking in groepen is het uitermate geschikt. Een aanrader voor iedere liefhebber van de romanserie De Laatste Bazuin. De auteurs zijn erin geslaagd deze moeilijke materie duidelijk en goed gedoseerd uit te leggen, de praktische toepassing voor het dagelijks leven komt ruim aan bod.

Dagelijks geloof, 2002, 293 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9043505412
De Here Tegemoet
Over de opname van de gemeente
Tim en Beverly Lahaye

Gaan christenen door de verdrukking of niet? Grote veranderingen hebben de afgelopen jaren in de wereld plaats gevonden. Misschien is er mede juist daardoor opnieuw discussie ontstaan over de timing van de opname van de gemeente. Velen leren dat christenen worden opgenomen vůůr de 7 jaren van verdrukking (pretribulationistisch) en weer anderen beweren dat christenen halverwege de verdrukking worden opgenomen (midtribulationistisch). De leer over de opname ligt de laatste jaren duidelijk onder vuur. Welk standpunt is nu juist? Kan met zekerheid een antwoord gegeven worden? en wat betekent dit voor de gelovigen van de 21e eeuw? Tim LaHaye heeft alle Schriftplaatsen die over dit onderwerp gaan op een rijtje gezet en noemt het zelf "het grootste research project van zijn leven". In dit informatieve en goed leesbare boek worden alle theologische standpunten met elkaar vergeleken. Er kan volgens de auteur maar ťťn duidelijk antwoord gegeven worden: christenen worden opgenomen vůůr de periode van verdrukking. De lezer treft in dit boek tevens een aantal overzichtskaarten aan. Zij geven een verhelderend beeld van de verschillende opvattingen over de timing van de opname.


Bijbelstudie, 2003, 271 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9064510717
Lijnen naar de eindtijd
Geschiedenis van de toekomst
Dr. Piet Borst

"Lijnen naar de Eindtijd" vertelt het verhaal van de recente historie van de landen van het Midden Oosten en de directe omgeving. Vanuit deze gebeurtenissen worden lijnen getrokken naar hetgeen de bijbelse profeten voor de toekomst voorspellen. De lijnen in de geschiedenis van IsraŽl en zijn buren, Rusland en het Romeinse wereldrijk worden doorgetrokken naar de eindtijd.
Dit boek tracht meer diepgaand dan andere boeken over dit onderwerp de actuele gebeurtenissen en conflicten in dit gebied te schetsen hierbij gebruik makend van duidelijke kaarten. Voor geÔnteresseerden in de huidige aanloopfase naar eindtijd is dit boek een standaard naslagwerk.
Dr Piet Borst, in het dagelijkse leven actuaris, houdt zich al jarenlang bezig met de ontwikkelingen in de wereld en in het bijzonder het Midden Oosten, om deze te kunnen plaatsen in een bijbels licht.

Bijbelstudie, 2004, 250 pag.
ISBN 9063182619
Om Sions wil niet zwijgen
Jan van Barneveld

Er gebeuren heel wat vreemde dingen op deze aardbol. U zult makkelijk minstens vijf onbegrijpelijke zaken en ontwikkelingen kunnen noemen. Het grootste raadsel met de meeste vragen speelt zich af in het Midden Oosten. Daar gebeuren vele dingen waarvan iemand, die nadenkt, zich afvraagt: ďHoe is het mogelijk?Ē Over die Ďraadselsí in het Midden Oosten gaat dit boek. Over intifadaís, de Arabisch-IsraŽlische oorlogen, het terrorisme, de Palestijnen, Jeruzalem en vooral over IsraŽl en de toekomst van het Joodse volk. Historische achtergronden worden belicht. Politieke aspecten en achtergronden van het Midden Oosten probleem komen aan de ordeÖ.
Drs. Jan van Barneveld schreef vele artikelen en boeken over IsraŽl. Hij doceerde verschillende vakken in het Middelbare Onderwijs. Hij was werkzaam bij Tear Fund Nederland, waarna hij zich verbond aan De Barmhartige Samaritaan. Hij publiceert regelmatig in diverse bladen.

Bijbelstudie, 2004, 293 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 906451075X
Doeltreffend bijbelse profetieŽn bestuderen
Tim LaHaye

Als u altijd al de bijbelse profetiŽn wilde bestuderen maar niet goed weet waar te beginnen, dan is 'Doeltreffend bijbelse profetiŽn bestuderen' voor u geschreven. In dit gemakkelijk te gebruiken boek, geschreven door een van de meest gerespecteerde experts op gebied van de bijbelse profetie, zult u:
  • solide richtlijnen ontdekken om nauwkeurig de bijbelse profetiŽn te bezien
  • duidelijke schema's vinden omtrent toekomstige gebeurtenissen
  • uitleg bij bijbelteksten krijgen die handelen over gebeurtenissen als: de opname, de wederkomst van de Here Jezus en het duizendjarig vrederijk
  • oefeningen vinden die helpen sleutelteksten inzake bijbelse profetiŽn te begrijpen
  • een overzicht vinden van toekomstige gebeurtenissen in het licht van de Bijbel

Bijbelstudie, 2005, 190 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9064510792
De Laatste Wereldoorlog
De dingen van beneden en de woorden van boven
H.P. Medema

Negentig jaar na de Eerste Wereldoorlog, zestig jaar na de Tweede Wereldoorlog, ontvouwt zich de Laatste Wereldoorlog. De allerlaatste, want eindigen zal deze oorlog niet voor het Einde.
De strijd is op allerlei fronten gaande, zoals in dit nieuwe boek wordt beschreven. Onder de slagvelden tellen zowel Amerika, Europa, Jeruzalem, Irak en Afghanistan, alsook de ziekten en zorgen van je eigen ziel. De loopgraven zijn er zowel in Brussel, Washington en Den Haag, alsook in de bedieningen van genezing, vergeving en bevrijding. Gevochten wordt er door Al Qaeda en andere terroristische groeperingen, maar er is ook een geestelijke strijd in de hemelse gewesten. En alles hangt met alles samen.
Dit boek betoogt met nadruk en van alle kanten dat oorlogen en geruchten van oorlogen en wereldgebeurtenissen en politiek op klein en groot niveau alles te maken hebben met de voortgang van de strijd waarin Gods koninkrijk betrokken is. De auteur gelooft dat de komst van Christus aanstaande is en dat dit gepaard zal gaan met turbulente en wereldschokkende gebeurtenissen.


Bijbelstudie, 2005, 215 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9063534493
De boeken die de kerk afwees
Fictie of waarheid in de Da Vinci Code
Michael Green

Dan Brown, auteur van De Da Vinci Code, beweert dat het verhaal van Jezus die aan het kruis zou zijn gestorven voor de zonden van de wereld, volslagen onjuist is. De roman, volgens Brown gebaseerd op feiten, suggereert dat Jezus met Maria Magdalena trouwde en dat hun afstammelingen tot vandaag de dag nog in Frankrijk wonen. Zijn Dan Browns Ďbewijzení fictie of waarheid? Zou het waar zijn wat hij suggereert, namelijk dat de Bijbel niet meer is dan een verzameling onbetrouwbare documenten, geselecteerd door de toenmalige Kerk op basis van een verborgen agenda? De Kerk heeft inderdaad bepaalde boeken afgewezen Ė maar waarom deed ze dat dan?
De britse hoogleraar en evangelische theoloog Michael Green (Wycliffe Hall, Oxford) is al meer dan twintig jaar een van de leiders van de evangelische beweging in Engeland.

Bijbelstudie, 2006, 221 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9063534728
Gods toekomstige genade
zijn liefdevolle plan in de eindtijd voor jou
Tim LaHaye & Sonia Halliday

De meesten boeken die over de profetieŽn handelen, gaan over ondergang en verderf. Ze zijn gebaseerd op scenario's van rampzalige gebeurtenissen die voorzegd worden in de Bijbel; oorlogen, hongersnoden, overstromingen en aardbevingen zullen de wereld, die op weg is naar Armageddon in de eindtijd treffen. Tim LaHaye gelooft dat wie alleen die gezichtspunt heeft, Gods karakter, zoals dat in de Schrift naar voren komt, vertroebelt. God is vol van genade voor de mens! Vanuit een geheel ander perspectief laat de auteur zien dat de toekomst voor de mens een toekomst van hoop en zegen is. We kunnen dit ten volle begrijpen als we Gods plan voor de mens in zijn geheel zien.

Volgens de Bijbel mag een christen de toekomst met vertrouwen in Gods liefde en genade tegemoet zien. Dat is de strekking van dit boek, dat gaat over het kennen van de ware God zoals Hij zichzelf onthuld heeft door de Hebreeuwse profeten en de apostelen van Jezus. Meer dan vijftig procent van de bijbelse profetieen zijn al uitgekomen en zij leren ons de genade van God kennen. LaHaye gaat uit van de letterlijke vervulling van de profetieen en zo ziet hij ook de opname van de gemeente en het duizendjarig rijk. Jezus, de meesterprofeet, zal terugkomen en dat kan elk moment gebeuren. De mens die zich overgeeft aan Gods liefde, in Jezus bewezen, zal beseffen dat Gods plan ook hem geldt in deze eindtijd. Dit boek wil de lezer daarbij helpen en met discussievragen bij elk hoofdstuk is het ook geschikt voor groepsbespreking. LaHaye werd bekend door de romanserie 'De laatste bazuin' (1998-2004) die hij samen met Jerry B. Jenkins schreef.

Bijbelstudie, 2005, 288 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9064510830
EAN: 9789064510830
De Tempelberg betwist
wordt de tempel herbouwd?
J. Randall Price

Waarom is de Tempelberg in Jeruzalem het meest betwiste plekje op de aarde?
De heftigste strijd in het Midden-Oosten betreft de Tempelberg in Jeruzalem. Veel Joden verlangen ernaar de Tempel te herbouwen die door de Romeinen in het jaar 70 A.D. verwoest werd. Maar het plein wordt nu gedomineerd door de rotskoepel en islamieten beweren dat de claim van de Joden op de Tempelberg niet terecht is, omdat er geen historisch bewijs is van Joodse aanwezigheid. Met dit al eeuwen durende conflict rijzen een aantel moeilijke vragen op.

* Aan wie behoort de Tempelberg?
* Waarom kan de Tempelberg niet gedeeld worden?
* Wat is de oorzaak van dit conflict?
* Zegt de Bijbel echt dat er op een dag een nieuwe Tempel zal komen?
* Wat heeft dat allemaal met ons van doen vandaag de dag?

Midden-Oosten deskundige Randall Price geeft facinerende antwoorden gebaseerd op archeologisch bewijs, historische gebeurtenissen en exclusieve intervieuws met voorvechters van de Tempelbeweging. Gaandeweg laat de auteur in zijn boek zien, dat de hoofdlijnen van vandaag omtrent de Tempelberg stroken met wat de Bijbel zegt over de toekomst.

J. Randall Price (dr. Oude Testament en Semitische talen) woonde in Jeruzalem en gaf les aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Hij is voorzitter van 'World of the Bible Ministries' en was betrokken bij de archeologische opgravingen van Qumran, Israël. Hij is auteur van de boeken Unholy War, Fast facts on the Middle East Conflict, en The coming Last day Temple.


Bijbelstudie, 2007, 308 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9064510970
EAN: 9789064510977
Jerusalem Countdown
Een waarschuwing aan de wereld
John Hagee

De president van Iran heeft gezegd: "IsraŽl moet van de wereldkaart gevreegd worden" Het nucleaire arsenaal van Iran is klaar en het zal een onvoorstelbare impact op de wereld hebben.
... zal dit het begin van het einde zijn?

"IsraŽl moet van de wereldkaart geveegd worden." Deze en andere boude uitspraken komen uit de mond van de Iranese president Ahmadinejad. Intussen is duidelijk dat hij zich door niets en niemand laat tegenhouden van het nucleaire pad dat hij ingeslagen is. Het nucleaire arsenaal van Iran is klaar en het zal een onvoorstelbare impact op de wereld hebben... "We stevenen af op een crisis. De nucleaire weg van Iran is duidelijk zichtbaar. Deze oorlog zal elk mens op aarde treffen", aldus John Hagee. Jerusalem Countdown loopt vooruit op de strategieŽn van IsraŽl op elke Iranese bedreiging en het effect ervan op het Westen. Kan iemand nog geloven dat Islamitische fanatiekelingen die tegenwoordig deel uitmaken van de Iranese regering geen gebruik zullen maken van nucleaire wapens tegen IsraŽl, het Westen en de wereld? Bedreven ontsluiert Hagee de redenen waarom radicale Islamieten en IsraŽliŽrs niet in vrede naast elkaar kunnen leven. Daarnaast legt hij met verve uit waarom christenen land en volk van IsraŽl moeten ondersteunen.

"De volken die zich naar Gods doelen uitstrekken, zullen Zijn zegen ervaren. Die volkeren die zich keren tegen Gods doelen zullen snel het strenge oordeel van God ervaren."- John Hagee

Een onthullend en buitengewoon belangrijk boek met een waarschuwing voor elke gelovige en voor de wereld!

SCHOKKENDE INFORMATIE OVER EEN OORLOG DIE VOOR DE DEUR STAAT:
* Een mogelijk plan van het Pentagon om nucleaire wapens te gebruiken tegen minstens zeven landen.
* Het gebruik van mini bunker-buster bommen door de Verenigde Staten.
* Hoe Rusland, Frankrijk en Duitsland Iran helpen haar doel van een nucleaire holocaust te bereiken.
* Hoe een aanval op Jeruzalem het Westen zal treffen.

Bijbelstudie, 2007, 246 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9064510989
EAN: 9789064510984
De opwindende laatste dagen
H.P. Medema (redactie)

De Opwindende Laatste Dagen: de dagen waarover de Bijbel spreekt, de tijd die onmiddellijk voorafgaat aan de komst van de Heer. Leven wij al in die tijd? Nou en of. Is dat een opwindende tijd? Reken maar! Dit boek gaat over Gods agenda in de laatste dagen: wat Hij aan het doen is om ons heen, in het grote gebied van de wereld, en wat Hij nog wil gaan doen in ons, in de micro-kosmos van ons leven.

De Opwindende Laatste Dagen is een boek dat verschijnt ter gelegenheid van het honderdvijftigjarig bestaan van de BODE, tijdschrift voor bijbelstudie en geloofsopbouw. Anderhalve eeuw lang heeft dit blad bestaan, met een grote betrokkenheid op de Schrift, maar met speciale aandacht voor de verwachting van de komende Christus. Hoe staat het daarmee, nu we twee eeuw-wisselingen verder zijn?

De redactie van de BODE pakt in dit boek de geestelijke bagage van het blad uit, en zet uiteen waar het om gaat in de opwindende laatste dagen.

Bijbelstudie, 2007, 208 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9063535139
EAN: 9789063535131
Als Jezus terugkomt
Max Lucado

Wil jij graag over de eindtijd praten en je daar beter door voelen? Zou je wel een paar geruststellende woorden over de wederkomst van Christus kunnen gebruiken? Maar hoe is dat mogelijk? Hoe kan de wederkomst van Christus ons troost geven? Geopende graven. Wolken vol hemelingen. Zonden die openbaar worden en kwaad dat wordt ontmaskerd. Wat is daar zo opbeurend aan?

We hebben zo veel vragen: Wat gebeurt er bij het laatste oordeel? Krijgen we een nieuw lichaam? Zo ja, hoe zal dat zijn? Waar ga ik naartoe als ik sterf voordat Christus komt?

Als jij vragen hebt over de eindtijd... Als je je bezorgd maakt over wat er met je gaat gebeuren... Als je de eindtijd in plaats van chaos liever ziet als een bron om moed en troost uit te putten...

...dan is dit het juiste boek voor jou

Van Lucado's boeken zijn wereldwijd meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht. Velen zijn diep geraakt door zijn bewogen en vertellende schrijfstijl. Van zijn hand verscheen ook: Hij noemt je bij je naam; Net als Jezus; In de greep van genade; Hij koos de pijn; En de engelen zwegen.

Bijbelstudie, 2007, 160 pag.
ISBN: 9063182805
EAN: 9789063182809
Het EzechiŽl Verbond
Rusland, Iran en de zich ontwikkelende militaire coalitie tegen IsraŽl
Ron Rhodes

In deze nieuwe Zoeklicht-uitgave staan de profetieŽn van EzechiŽl centraal. In EzechiŽl 38 en 39 beschrijft de Bijbel een massale invasie in IsraŽl door een coalitie van verschillende landen in de eindtijd. Ron Rhodes beschrijft eerst de escalerende spanningen: de opkomst van de radicale islam, de dreiging uit het noorden (Rusland), de nucleaire dreiging en de verslaving aan het zwarte goud: olie. In het tweede deel van Het EzechiŽl Verbond gaat Rhodes dieper in op de 'invasie van EzechiŽl'. Hierbij komen onderwerpen aan de orde als: identificatie van de volken uit EzechiŽl, doet Amerika mee, de invasie en de nasleep ervan en wat kunnen we zeggen over het tijdstip? Tot slot stelt hij de vraag hoe we, met deze wetenschap, moeten leven.

"Hoewel de politieke spanningen oplopen, heeft God de touwtjes in handen. Hij zal zijn mensen beschermen. De verbazingwekkende profetie van EzechiŽl zal het vertrouwen in God bekrachtigen en u leren op Hem te vertrouwen, ook in tumultueuze tijden."

Eerder dit jaar verscheen van dezelfde schrijver het boek Paranormaal: het nieuwe normaal?.

Bijbelstudie, 2008, 236 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9064511063
EAN: 9789064511066
Eindtijd, IsraŽl en de Islam
Van Mohammed tot Ahmadinejad
Drs. Jan van Barneveld

Dit boek gaat over de eindtijd, zoals de titel al duidelijk aangeeft. Maar ook over welke rol IsraŽl en welke rol de Islam in het eindtijdgebeuren spelen. Als we spreken over de eindtijd zitten we onmiddellijk met een probleem. Want Petrus riep al een kleine 2000 jaar geleden 'Het eind van alle dingen is nabijgekomen' (1Petr. 4:7). Wat verstaan we onder 'eindtijd'?

Het gaat in dit boek niet in de eerste plaats over de leer van de Islam. De nadruk ligt vooral op de eindtijdvisie die de laatste jaren binnen de Islam is ontwikkeld. En dan laat Jan van Barneveld opmerkelijke dingen zien die de moeite van het lezen absoluut waard zijn!

We leven in spannende tijden. Een tijd vol vragen en met weinig antwoorden. Veel mensen, waaronder ook christenen, zijn de weg kwijt en leven maar wat voor de vuist weg. In wat voor tijd leven wij? Zal de wereld door een atoomoorlog vergaan? Heeft Iran de ontsteking van die atoomoorlog in handen? Velen denken van wel!

Welke toekomst is er voor onze kinderen? Is er toekomst voor onze samenleving en voor wat er overgebleven is van onze Joods-Christelijke cultuur? Zal de Islam Europa onder de voet lopen? Hoe zit het met de financiŽle crisis en de economische recessie? Milieu en klimaat? Allemaal vragen die leven! Vragen waar Jan van Barneveld dieper op ingaat!


Bijbelstudie, 2009, 168 pag.
ISBN: 9064511233
EAN: 9789064511233
Cashless
Op weg naar een maatschappij zonder contant geld
Mark Hitchcock

FinanciŽle en economische crisis, de toekomstige financiŽle orde en de Bijbelse profetieŽn!
De Bijbel voorzegde 1900 jaar geleden al dat de komende antichrist de wereldeconomie onder controle zal krijgen. Velen hebben zich verwonderd afgevraagd hoe dit zal gaan gebeuren. Vandaag zien we het antwoord op deze vraag! Hitchcock brengt recente onderzoeken en de Bijbelse profetieŽn bij elkaar en neemt belangrijke vragen onder de loep:
Welke voorbereidingen worden getroffen voor een maatschappij zonder contant geld? Welke technologie zal een wereld zonder contanten mogelijk maken? Hoe zal de antichrist de controle houden over de wereldeconomie? Wat is het merkteken van het beest? Wat is de betekenis van het getal 666?


Bijbelstudie, 205 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9064511233
EAN: 9789064511233
IsraŽl: een staat ter discussie
over de internationaalrechtelijke positie van Israel
Matthijs de Blois

Internationaal recht is een prominent thema geworden in het debat over de Midden-Oostenproblematiek. In dit boek wordt de staat IsraŽl daarom bekeken vanuit het perspectief van internationaal recht. De auteur behandelt de ontstaansgeschiedenis van IsraŽl in het licht van het recht op zelfbeschikking. Het is juist die geschiedenis die in vele beschouwingen onderbelicht blijft, met alle consequenties voor de beoordeling van het handelen van IsraŽl van dien. Vanuit dit perspectief komen de omstreden nederzettingen aan de orde, evenals de bescherming van de internationaal erkende mensenrechten. Ten slotte worden vanuit internationaalrechtelijk perspectief de regionale gewapende conflicten besproken.


Studie, 2010, 136 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9058299708
EAN: 9789058299703
Arafat was mijn held
hoe een PLO-sluipschutter liefde voor de Joden kreeg
Tass Saada

Eindelijk. Daar was hij. Ik bestudeerde zijn gezicht in het dradenkruis van mijn telescoop. Hij was het. Ik deed mijn best om kalm te blijven en dwong mijzelf letterlijk te stoppen met ademhalen. Voorzichtig haalde ik met mijn vinger de trekker een stukje naar achteren. Ik deed mijn ogen dicht, zodat ik het moment van de inslag niet zou zien en erdoor zou worden afgeleid. Toen, langzaam... heel langzaam... haalde ik de trekker over.

Ik opende mijn ogen om te zien of mijn kogel raak was geweest. Dat was hij! Deze man zou ons nooit meer lastig vallen. Ik sprong naar beneden en rende weg.

Zeventien jaar was Tass Saada. Geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook. Opgegroeid en geradicaliseerd in Saudi-ArabiŽ en Qatar. De stem van Yasser Arafat riep hem naar het slagveld. Haat was zijn drijfveer. De PLO-leider zijn held. Hij streed voor hem, was zijn chauffeur en doodde als jonge sluipschutter verscheidene politieke tegenstanders. Hij was bereid zijn leven te geven voor de Palestijnse zaak.

Vijfentwintig jaar later bad hij: 'O God, zegen uw volk IsraŽl. Heer, breng hen terug in het Beloofde Land. Laat hun zien dat U hun God bent.'


Studie, 2010, 264 pag.
ISBN: 9060676874
EAN: 9789060676875
Wereld in turbulente tijden
Tien profetische tekenen die u niet mag missen
Dr. David Jeremiah

Nooit eerder waren de krantenkoppen zo schokkend, de nieuws analyses zo verontrustend en de voorspellingen voor onze wereld zo schrikwekkend. Er is sprake van voedseltekorten, recordhoge brandstofprijzen en natuurrampen, van vulkaanuitbarstingen tot orkanen. De oude vijanden China en Japan kondigen aan dat ze vrede en vriendschap met elkaar willen sluiten, terwijl een opnieuw krijgshaftige taal uitslaand Rusland verdragen in het Midden-Oosten sluit. De president van Iran vindt dat IsraŽl van de kaart geveegd moet worden en wereldleiders zitten er bij en zeggen niets.
Als dit soort verhalen op ons af blijft komen, kunnen we ons alleen maar afvragen: Wat is er in vredesnaam aan de hand in de wereld?
Vele eeuwen geleden is er over deze en over nog vele andere gebeurtenissen geschreven in de Bijbel, in de vorm van profetieŽn over de laatste dagen van de geschiedenis van de aarde. Het boek waarover we het nu hebben maakt bijbelse profetie en de waarschuwingstekenen glashelder via een samenhangende tijdlijn die aan de hand van onder andere de boeken Jesaja, EzechiŽl, DaniŽl, MatteŁs en Openbaring tien gebeurtenissen van de eindtijd beschrijft en interpreteert. Deze waarschuwingen zijn slechts nuttig als we ze nauwkeurig onderzoeken en in acht nemen. Het is rustgevend als je weet wat je kunt verwachten. David Jeremiah (13-02-1941) biedt woorden van bemoediging en herinnert ons er ook aan hoe we intussen hebben te leven: waarnemen, werken, wachten.

"Een duidelijke, uiterst boeiende handleiding over Gods hart voor IsraŽl en over de dramatische bijbelse profetieŽn die in deze laatste dagen in vervulling zullen gaan. Het mooist vond ik dat David leremioh zonder enige schroom de grootste wereldwijde trends van onze tijd door de 'derde bril' van de Schrift onderzoekt en verklaart. Zijn beschrijving van Jezus' onvoorwaardelijke liefde en mededogen voor Joden en moslims is alleen al de moeite van het lezen waard!" Joel Rosenberg

"Dit op gedegen onderzoek gebaseerde en briljant geschreven boek is zo fascinerend dat je het bijna in ťťn ruk uitleest. Het heeft zoveel te bieden voor lezers die geÔnteresseerd zijn in wat er in onze wereld allemaal gebeurt en het legt verbanden tussen actuele gebeurtenissen en belangrijke bijbelse profetieŽn. Het lezen van dit boek zal u er van overtuigen dat de grootste gebeurtenis uit de geschiedenis van de mensheid vlak voor de deur staat. Iedereen, kerkelijk of niet-kerkelijk, behoort dit te lezen!" Tim LaHaye

De Bijbel heeft een heleboel over de eindtijd te zeggen. Maar tot op heden was er nog geen boek dat - in eenvoudig en goed begrijpelijk proza - tien profetieŽn uit de Schrift bij de kop pakte, een chronologische checklist gaf en een richtsnoer bood om het allemaal op een rijtje te krijgen. In dit boek geeft David Jeremiah antwoord op de moeilijke vragen, zoals:

ē Welke rol speelt de profetie in het moderne Europa?
ē Waarom is IsraŽl zo belangrijk?
ē Welke relatie bestaat er tussen oliereserves en islamitische terreur?
ē Spelen de Verenigde Staten een rol in de profetie?
ē Hoe moeten we in de eindtijd leven?

Er gebeuren in onze wereld zeker dingen die een mens ongerust kunnen maken. Maar we hoeven ons niet in verwarring te laten brengen of bang te zijn. U kunt nu achter de betekenis komen van wat u dagelijks op het nieuws ziet. En begrijpen wat er in de wereld allemaal aan de hand is!


Studie, 2010, 263 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9064511357
EAN: 9789064511356
Verbazingwekkende vervullingen van de bijbelse profetieŽn
wat u moet weten in deze onzekere tijden
Mark Hitchcock

In de tijd dat de Bijbel werd geschreven bestond meer dan een kwart uit voorzeggingen over de toekomst. En mettertijd zijn letterlijk honderden profetieen honderd procent nauwkeurig in vervulling gegaan.Waarom zo veel aandacht voor de toekomst? Mark Hitchcock, deskundige op het gebied van bijbelse profetie, zal het u duidelijk maken ...
Denk eens na over de fascinerende profetieen die God al tot in het kleinste detail in vervulling heeft doen gaan. Verdedig de Bijbel tegenover mensen die beweren dat de Bijbel niet de waarheid bevat. Herken de belangrijke aanwijzingen die erop wijzen dat het laatste uur van de aarde steeds dichterbij komt.
Als u onderzoekt op welke geweldige manieren God Zich heeft geopenbaard in de bijbelse profetieen, zult u steeds meer inzicht krijgen in Hem, Zijn Woord en de ongelooflijke toekomst die Hij voor u in petto heeft..
Mark Hitchcock heeft al vele boeken geschreven over de bijbelse profetieen, o.a. de bestsellers Cashless en 2012, de Bijbel en het einde van de wereld. Hij is verbonden aan het Dallas Theological Seminary en dient als eerste voorganger in de Faith Bible Church in Edmond (Oklahoma). Hij heeft ook een graad in de rechten en heeft als rechter aan het hof van beroep van Oklahoma gewerkt.


Studie, 2011, 234 pag.
ISBN: 906451142X
EAN: 9789064511424
Het komende economische Armageddon
(waarom de Bijbel waarschuwt tegen de nieuwe wereldeconomie)
David Jeremiah

Er zit een scheur in de financiŽle dijk van de wereld. Wat gaat er gebeuren?

We staan voor de grootste financiŽle uitdaging sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Van de chaos op de financiŽle markten van de wereld tot het zich verspreidende virus van de publieke en private schulden. David Jeremiah is een bijzonder scherpzinnig leraar op het gebied van Bijbelse profeteiŽn. Hij onderzoekt de zich ontwikkelende ramp en legt er de Bijbelse blauwdruk overheen, legt uit wat er zal gaan gebeuren en hoe de consequenties kunnen worden voorkomen. Brandende vragen die worden beantwoord, zijn o.a.:
ē Hoe heeft het zover kunnen komen?
ē Zal de wereldwijde economie zich weer herpakken?
ē Komt er een nieuwe wereldorde aan?
ē Naderen we het einde van de wereldgeschiedenis?
ē Hoe kunnen we deze storm doorstaan?
ē Kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien?

Iedereen moet begrijpen in welke economische tijden we leven en leren van de financiŽle Bijbelse principes, zodat we ons kunnen voorbereiden op de tijden die komen. Het komende financiŽle Armageddon is enerzijds een verontrustend boek. Anderzijds mogen we onze hoofden opheffen, geeft het ons hoop en maant het tot actie!


Studie, 2011, 336 pag.
ISBN: 9064511519
EAN: 9789064511516
Waarom eindtijd?
Willem J.J. Glashouwer

De eindtijd houdt veel christenen bezig en roept allerlei vragen op. Leven we nu in de eindtijd? Hoe kunnen we dat weten? Wat zijn de tekenen der tijden? Wanneer komt de antichrist?
In dit boek belicht ds. Willem Glashouwer een groot aantal thema's die met de eindtijd te maken hebben. Hij gaat onder andere in op het merkteken en het getal van het beest, valse profeten, Babylon en Jeruzalem, het nieuwe wereldrijk in opmars en de wederkomst van Christus. Ook wordt er aandacht geschonken aan de Grote Verdrukking en de bijzondere rol die IsraŽl in de eindtijd speelt.
'Waarom eindtijd?' biedt een heldere uitleg voor iedereen die zich wil verdiepen in dit onderwerp.


Studie, 2011, 300 pag.
ISBN: 9085202000
EAN: 9789085202004
Het Midden-Oosten staat in brand
Mark Hitchcock

Zal het nog erger worden? Wijdvertakte revoluties vinden plaats. Nieuwe machten komen op. Bittere nieuwe conflicten ontstaan. Olievoorraden zijn een machtig wapen geworden. Er wordt gestreefd naar nucleaire suprematie. Er is een heleboel onzekerheid wat dit allemaal zal brengen ... Wat is er aan de hand?
Dit boek maakt duidelijk wat de betekenis is van de vuurstormen die over het Arabisch- IsraŽlische gebied trekken. Hitchcock brengt de historische context, de hedendaagse gebeurtenissen en de Bijbelse profetieŽn bjj elkaar. Hij schept helderheid en geeft antwoorden op vele vragen als:
* Wat is de oorzaak van alle onrust in de Arabische wereld?
* Wat staat Egypte, SyriŽ en LibiŽ nog meer te wacht?
* Kunnen de huidige gebeurtenissen in verband gebracht worden met de profetieŽn?
* Staan we op de rand van een nucleaire holocaust?
Een actueel onderzoek naar de dingen die vandaag gebeuren en die in de toekomst zullen plaatsvinden!


Studie, 2013, 216 pag.
ISBN: 9064511705
EAN: 9789064511707
Wie is de antichrist?
Mark Hitchcock

Wie is de antichrist? Wat weten we zeker over de antichrist? De nieuwsgierigheid naar de antichrist neemt steeds meer toe. Terwijl steeds meer mensen voelen dat we in de eindtijd leven, stellen ze vragen over de antichrist. Wie is hij? Wat zal hij ondernemen? En wanneer zal hij ten tonele komen? Andere vragen die men stelt zijn:
* Is het mogelijk om de antichrist te identificeren voordat hij aan de macht komt?
* Wat zijn de tekenen dat zijn komst nabij is?
* Wat is de betekenis van het getal 666?
* Zal de Here God de antichrist vrij spel geven?
* Is de antichrist al onder ons?
Dit vraag- en antwoorden boek van de hand van profetiekenner Mark Hitchcock behandelt alle Bijbelteksten die over de antichrist gaan. U zult zien wat we met zekerheid over de antichrist kunnen zeggen en hoe hij nu al uw leven beÔnvloedt.
Mark Hitchcock is verbonden aan het Dallas Theological Seminary en dient als eerste voorganger in de Faith Bible Church in Edmond (Oklahoma).


Studie, 2012, 188 pag.
ISBN: 9064511624
EAN: 9789064511622
De Isis Crisis
Charles Dyer en Mark Tobey

ISIS is de naam van een terreurbeweging in het Midden-Oosten die bij velen angst inboezemt. Duizenden mensen, mannen, vrouwen en kinderen zijn door de leden van deze terreurgroep op barbaarse, mensonterende wijze van het leven beroofd. Niets en niemand wordt ontzien.

Maar er is nog zoveel dat we niet weten over IS.
Hoe is deze beweging ontstaan?
Wat onderscheidt hen van andere terroristische groeperingen?
Zal ISIS een rol spelen in de eindtijd?
Wat betekent ISIS voor IsraŽl?
Hoe moeten christen reageren?

In dit boekje geven de auteurs Charles Dyer en Mark Tobey antwoord op deze en vele andere vragen. Puttend uit de geschiedenis, de actualiteit en Bijbelse profetieŽn, proberen ze de lezers te leiden door de matrix van conflicten in het Midden-Oosten en de rol van ISIS in al deze zaken.

Tot slot moedigen ze christenen aan om de geestelijke wapenrusting te hanteren, rustig te blijven en te zien op Jezus.


Studie, 2015, 144 pag.
ISBN: 9492234025
EAN: 9789492234025
Met IsraŽl op weg naar de eindtijd
Drs. Jan van Barneveld

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israel
Met IsraŽl op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Een groot deel van het boek gaat over de Bijbelse profetieŽn. De speciale aard van het profetische woord van de Bijbel wordt in de hoofdstukken 2 en 3 besproken.
De hoofdmoot gaat over de verbasende, indrukwekkende en enorm snelle wijze waarop God zijn woord in deze tijd waarmaakt. Kortom, er worden in onze tijd veel eeuwenoude profetieŽn vervuld en er staan nog een groot aantal profetieŽn op het punt vervuld te worden.

De HERE zegt van tevoren wat Hij gaat doen, en Hij doet ook precies wat Hij heeft gezegd.

Ook toekomstige vervullingen over de terugkeer van IsraŽl, rijke beloften voor IsraŽl en allerlei mogelijke (eindtijd)oorlogen komen aan de orde. De schrijver brengt al die vervullingen onder de noemer van de ďTijd van het Herstel van IsraŽlĒ.
Een tijd die uitloopt op de lang verwachte komst van het Koninkrijk van God. Uiteraard wordt hierbij Jeruzalem, de stad van de Grote Koning, niet vergeten. Ook de rol van de Islam komt aan de orde.
Jan van Barneveld aarzelt niet om een aantal controversiŽle onderwerpen te behandelen. Bijvoorbeeld het raadsel van het uitstel van het Koninkrijk, het tijdstip van de opname van de Gemeente en verschillende visies op de eindtijd en de eschatologie komen ter sprake.
Met IsraŽl op weg naar de eindtijd is een belangrijk boek, een Ďmustí voor iedereen die zoekt naar meer inzicht en begrip van Gods machtige handelen in deze tijd en de rol en plaats van IsraŽl in Gods plan.

Deze derde druk is een geheel vernieuwde en tot begin 2012 bijgewerkte uitgave van de eerdere versie die verscheen in 1999.


Bijbelstudie, 257 pag.
ISBN 9789057983450
Het Meesterwerk van God - het hart van het boek Openbaring
Henk Binnendijk

In 'Het meesterwerk van God' schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: Openbaring. Al schrijvend brengt hij vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om? Henk Binnendijk onthult een schitterend vergezicht: het onovertroffen meesterwerk waar God aan werkt en waar de mens alleen nog maar van kan dromen. Want: 'als God de schepper is van een grenzeloos groot heelal met volgens de laatste schattingen 70 triljoen sterren [...] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!'

Henk Binnendijk is een geliefde auteur, die o.a. 'Dichtbij God', 'Het verlangen van God' en 'Hier en daar' schreef.


Studie, 2017, 176 pag.
ISBN: 9043528315
EAN: 9789043528313

Spannende Christelijke Thrillers

De Duisternis Aanwezig
Frank Peretti

Christelijke thriller met als onderwerp de strijd tussen engelen en demonen. De strijd wordt gestreden in het Amerikaanse stadje Ashton, dat op het punt staat in de greep te komen van het Genootschap voor Universeel Bewustzijn, een occulte beweging die uit is op wereldheerschappij. Door middel van indoctrinatie, corruptie en zelfs moord is deze beweging geÔnfiltreerd in kerk, universiteit en politie van het stadje.

Thriller, 432 pagina's
ISBN 9063180438
De Eed
Frank Peretti

In een mijndorp in het noordwesten van de Verenigde Staten gebeuren rare dingen. Er verdwijnen mensen, van wie nooit iets wordt teruggevonden. Er doen geruchten de ronde, maar de gemeenschap praat niet. Pas als het halve lichaam van een buitenstaander wordt gevonden en het niet door een beer gedaan kan zijn, gaat de buitenwacht zich met de zaak bemoeien. De broer van de gedode man, Steve Benson, vecht tegen de eed om te zwijgen, de bedreiging van de gemeenschap en de macht van Harold Bly, de baas van het dorp.

Thriller
ISBN 9063180799
Licht Door De Duisternis
Frank Peretti

Christelijke thriller, als zelfstandig boek maar ook als vervolg te lezen op de soortgelijke bestseller 'De duisternis aanwezig'. Ook hier proberen demonen verderf te zaaien in de christelijke gemeenschap van een Amerikaans stadje, Bacon's Corner. Door middel van de landelijke, anti-christelijke organisaties ACFA (American Citizen's Freedom Association) en Omega (centrum voor opvoedkundig onderwijs), alsmede door een plaatselijke, occulte Life Circle-groep wordt de christelijke school van Bacon's Corner in diskrediet gebracht. De christenen worden geconfronteerd met corruptie, intimidatie en geweld. Dankzij steun van de slagvaardige journalist Marshall Hogan (bekend uit het vorige boek) wordt een verdedigingsstrategie ontwikkeld.

Thriller
ISBN 9063180462
De Profeet
Frank Peretti

Frank Peretti schrijft spannende thrillers over christenen die het slachtoffer dreigen te worden van demonische intriges maar dankzij hun geloof en doorzettingsvermogen de waarheid aan het licht brengen. In 'De duisternis aanwezig' en 'Licht door het duister' was een belangrijke rol weggelegd voor Rambo-achtige engelen en kwalijk riekende duivels. In 'De profeet' wordt de strijd tussen goed en kwaad, waarheid en leugen gestreden in de wereld van de televisie - engelen en demonen zijn van het toneel verdwenen. Een op macht beluste gouverneur wordt in zijn verkiezingscampagne geholpen door het televisiestation Channel 6, dat door leugenachtige berichtgeving een zo groot mogelijk publiek wil manipuleren. John Barrett, nieuwspresentator bij Channel 6, raakt betrokken bij verschillende intriges (moord, corruptie, kwalijke abortuspraktijken, chantage). Hij is door God bestemd om de leugen te ontmaskeren. Peretti schrijft uitstekend en heeft zich goed gedocumenteerd (bijv.: wat gebeurt er in een televisiestudio?). Aantrekkelijk omslag.

Thriller, 496 pagina's
ISBN 9063180551
De Bezoeking
Frank Peretti

In het dorp Antioch in de staat Washington bestaan heel wat kerkgenootschappen. De reacties van de respectievelijke dominees en pastoors op het fenomeen 'verschijning' en 'wonderbaarlijke genezing' laten zich raden. Maar ze worden geconfronteerd met niet te ontkennen feiten. Bovendien loopt er een jongeman rond die in alles op Jezus lijkt. Het dorpje wordt overspoeld door gelovigen, sensatiezoekers en de media. Ex-dominee Travis Jordan ziet het met belangstelling aan. Hij had de kerk voor gezien gehouden, maar wordt nu aan het wankelen gebracht.

Thriller, 473 pagina's
ISBN 9063181582
Bedreigd
Ward Tanneberg

Een groep terroristen beraamt een enorme aanslag op de westerse wereld. Gijzelingen en een dreigende anthraxaanval: dit is het werk van de jihad. John Cain, een enigszins uitgebluste predikant uit CaliforniŽ, raakt tegen zijn wil betrokken bij deze terroristische acties. Binnen de kortste keren beheerst de dreiging van de jihad alle aspecten van zijn leven. Zijn gemeente wordt gegijzeld. De terroristen beramen een aanslag bij de Klaagmuur, waarbij ze John Cain de schuld in de schoenen willen schuiven. Door het terroristische geweld komen de verhoudingen in de gemeente en in zijn gezin op scherp te staan. John Cain ziet zich voor de vraag gesteld of zijn God machtig genoeg is om de aanstaande verschrikkingen het hoofd te bieden. Een spannend boek over een actueel thema met een geloofwaardige christelijke boodschap.

Ward Tanneberg is predikant van de Westminster Chapel in Bellevue, Washington. Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan, onder andere in kranten, tijdschriften en periodieken. Tanneberg is diverse malen onderscheiden. De eerste versie van Bedreigd verscheen in 1994. Hij herschreef de tekst naar aanleiding van de gebeurtenissen van 11 september 2001.

Bevat gewelddadige scenesThriller, 2005, 472 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN 9085200180
Babylon
Tim LaHaye & Greg Dinallo

Michael Murphy is professor in de Bijbelse archeologie - maar beslist geen studeerkamergeleerde. Als hij geen colleges geeft, reist hij als archeoloog over de hele wereld, op zoek naar artefacten uit de Bijbelse tijd. Hij wil daarmee de betrouwbaarheid van de Bijbel aantonen. Geen gevaar is hem te groot, geen uitdaging gaat hij uit de weg. Door een raadselachtige tip komt Murphy op het spoor van een voorwerp, waaraan in de tijd van de profeet DaniŽl grote kracht werd toegeschreven. Maar Murphy is niet de enige die het voorwerp wil vinden. Een geheimzinnig genootschap, De Zeven, wil met het artefact duistere machten ontketenen en het oude Babylon doen herrijzen. Murphy zet alles op alles om hun steeds een stap vůůr te blijven. Zo belandt hij in een vreemd en angstaanjagend avontuur, dat gevaarlijker is dan alles wat hij ooit heeft meegemaakt. Want deze vondst zal vťrstrekkende gevolgen voor de hele wereld hebben.
Tim Lahaye schreef eerder de romanserie De laatste bazuin, in samenwerking met Jerry B. Jenkins.

Roman, 2005, 348 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9029717793
EAN: 9789029717793
Ararat
Babylon - deel 2
Tim LaHaye & Bob Phillips

De archeoloog Michael Murphy wordt na zijn verschrikkelijke zoektocht in Babylon wederom in een gevaarlijk avontuur gezogen op zoek naar de resten van de Ark van Noach. Oude geschriften vertellen dat de Ark zich op de berg Ararat moet bevinden en dat er belangrijke artefacten bewaard zijn gebleven die de wereld kunnen veranderen. Michael gaat met hulp van zijn vrienden de uitdaging aan. Hij weet niet dat hij door een geheim genootschap gebruikt wordt dat alles op alles wil zetten om het geheim 13:25 3-4-2010in handen te krijgen.

De auteur heeft eerder de serie 'De Laatste Bazuin' geschreven; dit boek is het vervolg op 'Babylon'.

Roman, 2005, 346 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9029718021
EAN: 9789029718028
Europa
Babylon - deel 3
Tim LaHaye & Bob Phillips

Michael Murphy is professor in de Bijbelse archeologie. Als hij geen colleges geeft reist hij de hele wereld over op zoek naar artefacten uit de Bijbelse tijd. Geen uitdaging gaat hij uit de weg. Zo belandt hij in ijzingwekkende avonturen.

Murphy keert terug naar Babylon. Van de ongrijpbare Methusalem heeft hij aanwijzingen gekregen die hem leiden naar een wel heel mysterieuze vondst: de boodschap die op de muur van de bijbelse koning Belsassar geschreven was. Het genootschap van De Zeven, Murphy's machtige tegenstanders, smeden ondertussen hun plannen om vanuit Europa de wereldmacht in handen te krijgen. Murphy beseft dat de boodschap op de muur niet alleen aan Belsassar was gericht maar ook betekenis heeft voor zijn eigen tijd. Wanneer de profetie wordt vervuld, ligt een wereldschokkende confrontatie tussen de machten van het licht en van het duister in het verschiet...

De auteur heeft eerder de serie 'De Laatste Bazuin' geschreven; dit boek is het vervolg op 'Babylon' en 'Ararat'.


Roman, 2006, 352 pag., Dit boek is leverbaar als: 2ehands
ISBN: 9029718080
EAN: 9789029718080

Films

Buiten de vele boeken komen de laatste jaren veel films uit met als thema de eindtijd. Vooral 'Cloud Ten Pictures' is er in geslaagd een aantal boeiende films uit te brengen.


Apocalypse Eindtijd speelfilm
Apocalyps-serie

Bronson Pearl (Richard Nester) en Helen Hannah (Leigh Lewis) zijn bekroonde journalisten, gevangen in een zenuwslopende race tegen de klok om de wereld te waarschuwen tegen het bedrog van Franco Macalousso, President van de Europese Unie. Pearl, een verbeten scepticus, weigert in eerste instantie te luisteren naar de zorgen van Hannah. Als de bewijzen zich opstapelen, realiseert hij zich echter dat ze niet alleen moeten rennen voor hun leven, maar ook voor hun zielenheil. Achtervolgd door agenten van O.N.E. (One Nation Earth), haasten ze zich om de duistere krachten aan het licht te brengen, die uit zijn op de gehele mensheid. Apocalypse is het langverwachte eerste deel van de serie Revelation, Tribulation, en Judgment.
cast: Corbin Bernsen, Mr.T

Speelduur 90 minuten, 12 jaar en ouder.
DVDTribulation eindtijd speelfilm
Apocalyps-serie

Het leven van rechercheur Tom verandert in 1 nacht dramatisch. Hij raakt verstrikt in een geheime groepering met angstaanjagende duivelse machten die zich tegen hem en zijn gezin richten. Maar voordat hij hen kan waarschuwen, botst Tom frontaal tegen een vrachtwagen. Na lange tijd ontwaakt hij in een ziekenhuis. Niets is meer wat het was en de schokkende waarheid dringt tot hem door: de bijbelse profetie is uitgekomen. Miljoenen mensen zijn verdwenen, en de overgeblevenen herinneren zich niet eens dat zij bestaan. Het teken van het beest is overal. Als blijkt dat Tom's vrouw bij het verzet zit, moet hij haar kost wat het kost vinden...

Speelduur 91 minuten, 12 jaar en ouder.
DVDJudgment Eindtijd speelfilm
Apocalyps-serie

De wereld wordt bestuurd door regering One Nation Earth (ONE). Franco Macalousso, de leider, wordt bejubeld als de redder van de aarde. Een kleine groep dissidenten" The Believers" kent zijn kwaadaardige bedoelingen. Zo moet bijvoorbeeld Helen Hannah terecht staan voor misdaden tegen de mensheid, zij riskeert de doodstraf. Mitch Kendrick, een gerespecteerd advocaat, wordt door de aanklaagster gechanteerd om de verdediging van Hannah op zich te nemen om daarmee het een eerlijk proces te laten lijken. Mitch kan niet tegen zoveel oneerlijkheid en begint zijn eigen onderzoek. Hij komt achter nogal wat misstanden van ONE. Achterdocht en wantrouwen groeien als de wereld ademloos wacht op het eind OORDEEL van het hoogste gerecht.
cast: Corbin Bernsen, Mr.T

Speelduur 105 minuten, 16 jaar en ouder.
DVDThe Omega Code eindtijd speelfilm

Dr. Gillen Lane (Casper van Dien) is een expert in de mythologie. Op een dag wordt hij opgebeld door de miljardair Stone Alexander, die samen met hem de vrede wil prediken. Wat Gillen niet weet is dat Alexander uit is op de volledige werelddominantie. De sleutel voor de toekomst bevindt zich in de bijbel onder de vorm van cryptische boodschappen en daarvoor heeft hij Gillen nodig. Als die achter het misdadig plan komt, wordt hij beticht van de geensceneerde moord op Alexander. Gillen moet in een race tegen de klok trachten te ontkomen aan de politie en de handlangers van Alexander. Bovendien moet hij Alexander zien te stoppen in zijn misdadig plan.

Speelduur 100 minuten, 16 jaar en ouder.
DVDLeft Behind - The Movie eindtijd speelfilm

Buck Williams is een gerenommeerd journalist die tijdens een reportage in IsraŽl enkele bizarre ontdekkingen doet. Vanaf dat moment beginnen zich op aarde allerlei vreemde verschijnselen voor te doen. Ontploffingen komen uit het niets en miljoenen mensen verdwijnen zomaar van onze planeet. Een tijd van chaos, angst en duisternis lijkt zijn intrede te doen... Wanneer ook piloot Rayford Steele bij zijn thuiskomst merkt dat zijn vrouw en kind zijn verdwenen, begint voor hem een lange maar zinderende zoektocht naar de waarheid. Alleen gesterkt door liefde, doorzettingsvermogen en geloof is hij bereid tot het uiterste te gaan...
Left Behind is gebaseerd op de bestseller 'Verlaten' uit de boekenreeks 'De Laatste Bazuin' van Jerry B. Jenkins en Tim LaHaye.

Speelduur 90 minuten, 16 jaar en ouder.
Deze DVD is leverbaar als: 2ehandsLeft Behind 3 - World At War eindtijd speelfilm

In de voorspelde wereld uit het Boek van de Openbaringen, heeft wereldleider Nicolae Carpathia eindelijk het ondenkbare voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft ervoor gezorgd dat de wereld in vrede leeft en hij heeft een einde gemaakt aan het bloedvergieten dat de aarde geschiede sinds het begin der tijden. De Amerikaanse president Gerald Fitzhugh (Lou Gosset jr.) heeft deze droom altijd gedeeld en hij heeft ervoor gezorgd dat de machtigste wereldnatie deze droom niet in de weg stond. Maar een mislukte aanslag op zijn leven opent zijn ogen voor de realiteit, de wereld is veranderd in een ware nachtmerrie! De Derde Wereld Oorlog staat op het punt om uit te breken en door Fitzhugh's toewijding aan de droom van wereldvrede is Amerika machteloos geworden om zichzelf te verdedigen. Met de hulp van onderzoeksjournalist Buck Williams (Kirk Cameron) en zijn ondergrondse organisatie Tribulation Force, moet Fitzhugh de dood van miljoenen mensen en misschien zelfs het einde van de wereld zien te voorkomen.

Left Behind 3 is gebaseerd op ' de boekenreeks 'De Laatste Bazuin' van Jerry B. Jenkins en Tim LaHaye.

Speelduur 91 minuten, 12 jaar en ouder.
Deze DVD is leverbaar als: 2ehandsThe Moment After Eindtijd speelfilm

In een oogwenk vindt er een massaverdwijning plaats. Ogenblikken nadat de chaos en paniek is uitgebroken is de FBI al aanwezig om de vermiste personen op te sporen. Agent Adam Riley (David White) neemt dit zeer persoonlijk op. Voor agent Charles Baker (Kevin Downes) is het gewoon werk. Het onderzoek richt zich vooral op een mysterieuze man (Brad Heller), die ervan verdacht wordt een para-militaire organisatie te willen opzetten. Kent hij de waarheid waar de hele wereld op zoek naar is?

The Moment After is een film die een boeiende kijk geeft op een apocalyptische wereld na de eindtijd. Goed gefilmd, goed geacteerd en zal zeker aanslaan. Winner Crown Award for best evangelistic film 2002.

Speelduur 90 minuten, 12 jaar en ouder.
DVDSix - The Mark Unleashed Eindtijd speelfilm

In de nabije toekomst heerst een brute dictator over de planeet. Door gebruik te maken van hightech middelen en chip implantaten, infiltreert de Community Police Force in elk facet van het menselijk bestaan. Voor de mensheid is vrijheid slechts een vage herinneringÖen verzet tegen deze dictator heeft onherroepelijk de dood tot gevolg.
Toch kiezen drie mannen voor hun vrijheid, met alle gevolgen vandienÖ.

Speelduur 102 minuten, 16 jaar en ouder.
DVDThe Gathering Eindtijd speelfilm

Michael Carey is een succesvolle marketing manager van wie het leven erg vlot verloopt. Binnenkort stapt hij zelfs in het huwelijksbootje. Hij heeft vrienden waar hij op kan rekenen en zijn baan is voor hem een droomjob. Maar plots krijgt Michael vreemde visioenen over de toekomst. Het duurt even voor hij de visioenen kan ontleden, maar als hij alle puzzelstukken samen brengt, beseft hij dat hij zijn vrienden en familie op de hoogte moet brengen dat Jezus binnenkort terug zal keren. Maar hebben zij daar wel oren naar? Wie gelooft de visioenen en meer nog... wie gelooft in de kracht van Jezus?

Speelduur 57 minuten, 12 jaar en ouder.
DVDThe Mark Eindtijd speelfilm

De internationale economie staat op de rand van de afgrond. Om deze situatie te redden, is er een G20-top in Berlijn georganiseerd, waar een geheime nieuwe technologie zal worden aangekondigd.
Op de vlucht van Bangkok naar Berlijn is bij Chad Turner, een voormalig soldaat, eem biometrische chip geÔmplanteerd. Hij is 's werelds eerste test object voor de geheime technologie. Een groep huurlingen, onder leiding van Joseph Pike, bevindt zich ook in het vliegtuig om deze te kapen en de microchip te stelen voor hun mysterieuze leider, Philypp Turk. Chad moet er voor zorgen dat de microchip niet in verkeerde handen valt...


Speelduur 90 minuten, 2013
DVD


Jerusalem Countdown Eindtijd speelfilm

Terwijl het Midden Oosten in oproer is, staat Amerika, de bondgenoot van IsraŽl, op het punt meegesleept te worden in een oorlog. Zij is het doelwit als de strijd voor Jerusalem begint..
Deze film. gebaseerd op de bestseller Jerusalem Countdown van John Hagee, laat de realiteit zien van een onvermijdelijk conflict tussen IsraŽl en de Islam.
Als er nucleaire wapens Amerika worden binnen gesmokkeld, komt senior FBI agent Shane Daughtry voor de onmogelijke taak te staan deze te vinden voordat ze worden geactiveerd.
Het voorspel tot het Armageddon is begonnen.
Cast: Jaci Velasquez, Lee Majors, Randy Travis en Stacy Keach


Speelduur 90 minuten, 2012
DVD


In the Blink of an Eye Eindtijd speelfilm

Detective David Ramsey en zijn vrouw worden samen met een bevriend stel uitgenodigd op het privťjacht van een rijke muziekproducer. Maar wat bedoeld is als een perfect uitje, verandert plotseling in een ware nachtmerrie als zijn vrouw en vrienden van het ene op het andere moment van de aardbodem lijken te zijn verdwenen. Met behulp van zijn baas gaat David op onderzoek uit, maar zijn inspanningen lijken niets op te leveren. Het wordt steeds verwarrender en er blijkt veel meer aan de hand te zijn dan een gewone verdwijning. Ontdekt David de waarheid dat de tijd voorbij is?


Speelduur 85 minuten, 2011
DVD