Laatste wijzigingen: 17 februari 2017 (Online sinds: 18 juni 2001)
Je kunt ons toevoegen aan je Favorieten/Bookmarks door


(Advertentie)
Partner van bol.com (gif, 88x31)

De eindtijd

Als we het hebben over 'de eindtijd', hebben we het niet over het einde van de wereld. 'Eindtijd' slaat op het einde van het huidige tijdperk, het tijdperk dat vooraf gaat aan de wederkomst van Jezus Christus. De Bijbel vertelt expliciet dat de mensheid zal voortbestaan voor zeker 1000 jaar gedurende de aardse regeerperiode van Jezus Christus. Door de actualiteit en de schrift te bestuderen willen we laten zien hoe het er voorstaat. Hier speelt IsraŽl, de navel der aarde (EzechiŽl 38: 12), een belangrijke rol in.

Lees meer over deze site.

Actueel:

De toekomst van IsraŽl
17 februari 2017
Voor velen lijkt de toekomst voor IsraŽl erg onzeker. Rusland, Iran en Turkije werpen zich de laatste tijd steeds meer op als dť landen die de vrede in het Midden-Oosten moeten bewaken en waarborgen. De onlangs gehouden vredesconferentie die de regeringsleiders van bovengenoemde landen organiseerden met de strijdende partijen in SyriŽ begint haar vruchten af te werpen.

Lees meer...
Reacties

Actueel:

Wat komt er over de wereld?
14 januari 2017
Nieuwe immigranten vanuit Amerika arriveren in Israel We gaan een paar heel spannende weken tegemoet. Er worden gevaarlijke acties gepland, nieuwe anti-IsraŽl resoluties opgesteld en IsraŽl onder zware druk gezet.
De wereldvrede wordt in groot gevaar gebracht. In dit artikel worden een paar van die angstig-spannende zaken beschreven.
Ik noem ze kort. Haalt de gekozen president van de VS, Trump, de 20e januari, de dag van zijn inauguratie (1)? Zeventig landen komen de 15e januari naar Parijs. Welke gemene anti-IsraŽl plannen zullen daar worden uitgebroed (2)? Werken de EU en Obama aan een oorlog met Rusland (3)? Verschillende rustige en maar ook wilde actiegroepen bereiden demonstraties voor op de dag van de inauguratie van Donald Trump (4). Waarom al die commotie, weerstand gemenigheden tegen Donald Trump? Wat is er geestelijk aan de hand (5)?

Lees meer...
Reacties

Boeken en Films

Nieuw In Onze Catalogus

De Isis Crisis (studie) Het derde doelwit (thriller)

Warm aanbevolen
Eindtijd, IsraŽl en de Islam (eindtijd studie)

Nu te bestellen via www.eindtijd.nl.
Ga naar Boeken en Films


Actueel:

Nieuwe koers van de Verenigde Staten
Amerika koos een nieuwe president
14 januari 2017
Op vrijdag 20 januari 2017 vindt de inauguratie plaats van de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten van Amerika: Donald John Trump (70). Heel de wereld kijkt gespannen toe. Na de eerste zwarte president, Barack Hoessein Obama, is nu een schatrijke zakenman gekozen voor het hoogste ambt. Ooit werd een filmster, Ronald Reagan gekozen om de machtigste man op aarde te worden. In beide gevallen was er ook grote onzekerheid over het functioneren van deze mannen. Die onzekerheid is er nu ook. Is hij niet een ongeleid projectiel en is dat niet gevaarlijk voor de wereldvrede? Wat zal het gaan worden?
De bevolking van de Verenigde Staten is uiterst verdeeld nu de, zoals de meeste tegenstanders zeggen, ultrarechtse Donald Trump, aan de macht komt. Hij is getrouwd met zijn derde vrouw, omdat twee eerdere huwelijken strandden. Zijn vermogen wordt geschat op bijna vier miljard dollar. In zijn overwinningsspeech, direct na de verkiezingen van 8 november jl. haastte hij zich weliswaar de belofte uit te spreken dat hij president wil zijn van Šlle Amerikanen, maar dat is juist het meest onzekere punt.

Lees meer...
Reacties

Actueel:

Europa: wereldrijk in wording?
13 januari 2017
Volgens de Bijbel is in de eindtijd voor Europa een hoofdrol weggelegd. Tijdens de zeventigste jaarweek zal het Romeinse Rijk het wereldtoneel opnieuw betreden. Het Imperium Romanum zal opnieuw verrijzen. Zo staat het geschreven, zo is het voorzegd. ln het hedendaagse proces van eenwording van Europa beleven we waarschijnlijk de inleiding tot deze toekomstige herrijzenis.
Eeuwenlang werd Europa door oorlogen en conflicten verscheurd. Meermalen was Europa het toneel van wapengekletter. Maar na de Tweede Wereldoorlog is er ontegenzeglijk een kentering gekomen: een onzichtbare hand smeedt de landen van Europa aaneen. Een geschiedenis van bloedvergŪeten heeft langzaam maar zeker plaatsgemaakt voor een proces van eenwording. Ondanks sommige interne conflicten, bijvoorbeeld over de vluchtelingencrisis. Binnen de Europese grenzen heerst een Pax Romana, een Romeinse vrede. Echter, de vraag is: geven deze ontwikkelingen werkelijk reden tot juichen? Of veeleer het tegendeel: leiden deze ontwikkelingen mogelijk naar Armageddon, de gigantische eindtijdoorlog?

Lees meer...
Reacties

Vastgeplakt:

Bewijs dat Jezus de Messias is
Het feit dat de joden tot op de huidige dag Jezus van Nazareth als Messias verwerpen, is het beste bewijs dat Jezus de ware Messias is.
Iemand heeft eens uitgerekend dat Jezus Christus 333 maal geprofeteerd is in het Oude Testament. Maar wel heel fragmentarisch. Het gaat telkens om kleine stukjes van een legpuzzel, of eigenlijk van twee legpuzzels, die twee heel verschillende kanten van de Messias portretteren. Het ene plaatje vertoont de zegevierende Christus en het andere de lijdende Knecht des Heren. Deze profetieŽn zijn verdeeld over alle Bijbelboeken.

Lees meer...

Online film


Tip:

Tekstgrootte aanpassen op deze website
Deze website gebruikt een vooringestelde tekstgrootte. In veel recente browsers ( Internet Explorer, Firefox, Opera) kun je de tekstgrootte echter aanpassen door de 'Ctrl' toets ingedrukt te houden en de muiswiel te bewegen. Ofwel de 'Ctrl' toets ingedrukt houden en ondertussen de + of - toets drukken.


Eindtijd in vogelvlucht

De eindtijd zal volgens het profetische woord zeven jaar duren. In die zeven jaar zal een wereldheerser de macht op aarde uitoefenen. Deze machthebber, de antichrist, zal gedurende de eerste helft van zijn zevenjarig dictatoriaal regiem vrede en schijnbare voorspoed op aarde brengen. Ook met IsraŽl zal het, door middel van een verbond, schijnbaar in orde komen. Hij, die wereldheerser, de antichrist, zal een zeer begaafd man zijn, wonderen doen en een dodelijke aanslag overleven. Na die 42 maanden, 1260 dagen ofwel drie-en-een half jaar (op deze wijze komt die periode op verschillende plaatsen in de Bijbel voor), zal hij dat verdrag (het verbond) met IsraŽl verbreken en daarna barsten de rampen van de eindtijd los. Het antisemitisme en vooral antizionisme zullen de legers van de volken naar Jeruzalem drijven (Armageddon). Op het hoogtepunt van die angstige periode voor Jeruzalem en voor het Joodse volk, aan het einde van die zeven jaren, komt de Here Jezus Messias Zelf het volk IsraŽl te hulp. Hij verschijnt dan met al zijn heiligen in grote heerlijkheid en met grote macht op de Olijfberg en zal Jeruzalem en IsraŽl verlossen. Daarna wordt het messiaanse koninkrijk onder Zijn leiding opgericht.

Klik hier voor het goede nieuws


Vreemd dat dit nu gebeurt?