Laatste wijzigingen: 18 mei 2017 (Online sinds: 18 juni 2001)
Je kunt ons toevoegen aan je Favorieten/Bookmarks door


(Advertentie)
Partner van bol.com (gif, 88x31)

De eindtijd

Als we het hebben over 'de eindtijd', hebben we het niet over het einde van de wereld. 'Eindtijd' slaat op het einde van het huidige tijdperk, het tijdperk dat vooraf gaat aan de wederkomst van Jezus Christus. De Bijbel vertelt expliciet dat de mensheid zal voortbestaan voor zeker 1000 jaar gedurende de aardse regeerperiode van Jezus Christus. Door de actualiteit en de schrift te bestuderen willen we laten zien hoe het er voorstaat. Hier speelt IsraŽl, de navel der aarde (EzechiŽl 38: 12), een belangrijke rol in.

Lees meer over deze site.

Actueel:

Een profetische reis
19 mei 2017
Amerikaanse President Donald Trump ontmoet de President van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas in het Witte Huis, op 3 mei 2017 Waarom zoveel aanhalingen in onze artikelen uit de profetische boeken van de Bijbel? Voor iedereen die de Bijbel een beetje kent is het duidelijk dat in onze tijd veel door profeten voorzegde patronen zichtbaar worden.
Daar willen wij u op attent maken. Niet om te voorspellen, maar omdat op deze wijze de Hand van de Schepper in onze geschiedenis en vooral aan IsraŽl zichtbaar wordt. Vrijdag 19/5/í17 vertrekt president Trump voor zijn eerste buitenlandse reis. Eerst naar Saudi-ArabiŽ, daarna IsraŽl en de Palestijnse Autoriteit en op de terugweg naar de Paus. Deze reis is van zeer groot belang. Niet alleen voor IsraŽl en de VS, maar voor heel de wereld.

Lees meer...
Reacties

Actueel:

Wie komt eraan
13 mei 2017
Natuurlijk denkt u meteen aan de Here Jezus. Dat is goed en dat geeft ons nieuwe moed. Laten we nu deze vraag iets anders stellen: "Wat komt eraan?" Als we daar even over nadenken, kunnen we de 'radeloze angst' uit Lucas 21:25 wel voorstellen. In dit artikel leest u over vier ontwikkelingen die elk moment op een wereldbrand kunnen uitlopen. Hoe staat IsraŽl hierin? Wat gaat president Trump doen?

Lees meer...
Reacties

Boeken en Films

Nieuw In Onze Catalogus

De Isis Crisis (studie) Het derde doelwit (thriller)

Warm aanbevolen
Eindtijd, IsraŽl en de Islam (eindtijd studie)

Nu te bestellen via www.eindtijd.nl.
Ga naar Boeken en Films


Actueel:

Zijn dit de tekenen waar we op moeten letten?
13 mei 2017
In september verschijnt er een sterrenbeeld aan de hemel dat lijkt op het teken dat in Openbaring 12:1 beschreven wordt. We bekijken deze gebeurtenis nader. Het gaat hier om een zeer bijzonder natuurverschijnsel dat de gemoederen de laatste tijd behoorlijk bezig houdt. In Openbaring 12:1-2 lezen we over een groot teken in de hemel: 'Een vrouw, met de zon bekleed en de maan onder haar voeten en een krans van twaalfsterren op haar hoofd.' We lezen verderop 'dat ze zwanger was en een Zoon baarde, Die alle heidenen zal hoeden met een ijzeren staf.'

Lees meer...
Reacties

Actueel:

Waarom moeten wij waken in de eindtijd?
13 mei 2017
Nadat God rond het jaar 600 voor Christus aan DaniŽl de betekenis van de droom van Nebukadnessar bekend maakte, bracht DaniŽl een boodschap van Gods soevereiniteit over aan de koning. God bepaalt de tijden en perioden dat koningen en rijken zouden heersen (DaniŽl 2:19-23). Dit inzicht was niet zozeer bedoeld voor de koning zelf, maar voor hen die later zouden leven. De droom had vooral profetische betekenis. Omdat de Bijbel duidelijk zegt dat het beeld spreekt over opeenvolgende koninkrijken (DaniŽl 2:38-45), kunnen we deze inmiddels in de Wereldgeschiedenis ook aanwijzen.

Lees meer...
Reacties

Vastgeplakt:

Bewijs dat Jezus de Messias is
Het feit dat de joden tot op de huidige dag Jezus van Nazareth als Messias verwerpen, is het beste bewijs dat Jezus de ware Messias is.
Iemand heeft eens uitgerekend dat Jezus Christus 333 maal geprofeteerd is in het Oude Testament. Maar wel heel fragmentarisch. Het gaat telkens om kleine stukjes van een legpuzzel, of eigenlijk van twee legpuzzels, die twee heel verschillende kanten van de Messias portretteren. Het ene plaatje vertoont de zegevierende Christus en het andere de lijdende Knecht des Heren. Deze profetieŽn zijn verdeeld over alle Bijbelboeken.

Lees meer...

Online film


Tip:

Tekstgrootte aanpassen op deze website
Deze website gebruikt een vooringestelde tekstgrootte. In veel recente browsers ( Internet Explorer, Firefox, Opera) kun je de tekstgrootte echter aanpassen door de 'Ctrl' toets ingedrukt te houden en de muiswiel te bewegen. Ofwel de 'Ctrl' toets ingedrukt houden en ondertussen de + of - toets drukken.


Eindtijd in vogelvlucht

De eindtijd zal volgens het profetische woord zeven jaar duren. In die zeven jaar zal een wereldheerser de macht op aarde uitoefenen. Deze machthebber, de antichrist, zal gedurende de eerste helft van zijn zevenjarig dictatoriaal regiem vrede en schijnbare voorspoed op aarde brengen. Ook met IsraŽl zal het, door middel van een verbond, schijnbaar in orde komen. Hij, die wereldheerser, de antichrist, zal een zeer begaafd man zijn, wonderen doen en een dodelijke aanslag overleven. Na die 42 maanden, 1260 dagen ofwel drie-en-een half jaar (op deze wijze komt die periode op verschillende plaatsen in de Bijbel voor), zal hij dat verdrag (het verbond) met IsraŽl verbreken en daarna barsten de rampen van de eindtijd los. Het antisemitisme en vooral antizionisme zullen de legers van de volken naar Jeruzalem drijven (Armageddon). Op het hoogtepunt van die angstige periode voor Jeruzalem en voor het Joodse volk, aan het einde van die zeven jaren, komt de Here Jezus Messias Zelf het volk IsraŽl te hulp. Hij verschijnt dan met al zijn heiligen in grote heerlijkheid en met grote macht op de Olijfberg en zal Jeruzalem en IsraŽl verlossen. Daarna wordt het messiaanse koninkrijk onder Zijn leiding opgericht.

Klik hier voor het goede nieuws


Vreemd dat dit nu gebeurt?