Laatste wijzigingen: 15 april 2017 (Online sinds: 18 juni 2001)
Je kunt ons toevoegen aan je Favorieten/Bookmarks door


(Advertentie)
Partner van bol.com (gif, 88x31)

De eindtijd

Als we het hebben over 'de eindtijd', hebben we het niet over het einde van de wereld. 'Eindtijd' slaat op het einde van het huidige tijdperk, het tijdperk dat vooraf gaat aan de wederkomst van Jezus Christus. De Bijbel vertelt expliciet dat de mensheid zal voortbestaan voor zeker 1000 jaar gedurende de aardse regeerperiode van Jezus Christus. Door de actualiteit en de schrift te bestuderen willen we laten zien hoe het er voorstaat. Hier speelt IsraŽl, de navel der aarde (EzechiŽl 38: 12), een belangrijke rol in.

Lees meer over deze site.

Actueel:

Groeiende onrust in Europa
15 april 2017
In heel Europa zijn broeinesten van onrust en zo nu en dan komt het tot een ontlading in grote demonstraties. Omstreden politieke partijen met nog meer omstreden politieke ideeŽn, zoals die van mevrouw Le Pen in Frankrijk of die van Vladimir Poetin in Rusland. Overal wordt ontbrekend leiderschap gezien. Men heeft geen heldere politieke visie, die mensen helpt om onbevreesd naar de toekomst te kijken. Vooral Rusland valt steeds meer op!
De laatste weken hielden de berichten maar aan: grote demonstraties in heel veel steden in Rusland. Arrestaties van oppositieleiders, gevangenisstraffen zonder rechtvaardig proces en bedreiging en intimidaties zijn niet van de lucht in Rusland. Dat alles wijst er duidelijk op dat de macht van Vladimir Poetin zeker niet door de hele bevolking wordt gedeeld en dat de weerstand tegen zijn regime snel toeneemt.

Lees meer...
Reacties

Actueel:

Is de antichrist een moslim?
15 april 2017
Islamitische organisaties als IS en Al Qaida zijn een gevaar voor de Westerse samenleving. Zo krijgen we in Europa steeds meer te maken met terroristische aanslagen en met moorden op Joden en christenen. Via de media krijgen we ook regelmatig nieuws te horen over vervolgingen van christenen in islamitische landen, waar zij worden gemarteld en gedood, bijvoorbeeld door gruwelijke onthoofdingen. Het lijkt er sterk op dat het islamitische gevaar van terreur, wat zover van ons vandaan leek, steeds dichterbij komt!
Het idee dat het gevaar van een aanslag zomaar uit het niet kan toeslaan is beangstigend. Sommige gelovigen, die bekend zijn met de profetische Schriften, vergelijken het islamitische gevaar met de periode van de Grote Verdrukking. Zowel in Openbaring als in Jezus' rede over de eindtijd lezen we wat de tekenen van de eindtijd zijn. Dan komen er vragen naar boven als: ďZal de antichrist een moslim zijn?'

Lees meer...
Reacties

Boeken en Films

Nieuw In Onze Catalogus

De Isis Crisis (studie) Het derde doelwit (thriller)

Warm aanbevolen
Eindtijd, IsraŽl en de Islam (eindtijd studie)

Nu te bestellen via www.eindtijd.nl.
Ga naar Boeken en Films


Actueel:

Onderweg... maar waarheen?
1 april 2017
Palestijnse arbeiders werken op een bouwplaats in een nieuwbouwproject in de IsraŽlische nederzetting Maale Adumim, in de buurt van Jeruzalem We krijgen een nieuwe regering. Die gaat met nieuwe moed en een nieuw programma op weg. Waarheen? Premier Rutte zal lachend zeggen: ďNaar een goede toekomst.Ē Thiery Baudet zal met een vriendelijke, gulle lach en een vraag reageren: ďOf naar Brussel?
Er is niets veranderd in ons land, totdat na Berlijn, Parijs, Brussel en Londen het Binnenhof in Den Haag of de Dam in Amsterdam aan de beurt is. Totdat we door harde eisen van extremistische Moslims (via DENK??) keihard met onze neuzen op de feiten gedrukt worden. Dan is het te laat.

Lees meer...
Reacties

Actueel:

De toekomst van IsraŽl
17 februari 2017
Voor velen lijkt de toekomst voor IsraŽl erg onzeker. Rusland, Iran en Turkije werpen zich de laatste tijd steeds meer op als dť landen die de vrede in het Midden-Oosten moeten bewaken en waarborgen. De onlangs gehouden vredesconferentie die de regeringsleiders van bovengenoemde landen organiseerden met de strijdende partijen in SyriŽ begint haar vruchten af te werpen.

Lees meer...
Reacties

Vastgeplakt:

Bewijs dat Jezus de Messias is
Het feit dat de joden tot op de huidige dag Jezus van Nazareth als Messias verwerpen, is het beste bewijs dat Jezus de ware Messias is.
Iemand heeft eens uitgerekend dat Jezus Christus 333 maal geprofeteerd is in het Oude Testament. Maar wel heel fragmentarisch. Het gaat telkens om kleine stukjes van een legpuzzel, of eigenlijk van twee legpuzzels, die twee heel verschillende kanten van de Messias portretteren. Het ene plaatje vertoont de zegevierende Christus en het andere de lijdende Knecht des Heren. Deze profetieŽn zijn verdeeld over alle Bijbelboeken.

Lees meer...

Online film


Tip:

Tekstgrootte aanpassen op deze website
Deze website gebruikt een vooringestelde tekstgrootte. In veel recente browsers ( Internet Explorer, Firefox, Opera) kun je de tekstgrootte echter aanpassen door de 'Ctrl' toets ingedrukt te houden en de muiswiel te bewegen. Ofwel de 'Ctrl' toets ingedrukt houden en ondertussen de + of - toets drukken.


Eindtijd in vogelvlucht

De eindtijd zal volgens het profetische woord zeven jaar duren. In die zeven jaar zal een wereldheerser de macht op aarde uitoefenen. Deze machthebber, de antichrist, zal gedurende de eerste helft van zijn zevenjarig dictatoriaal regiem vrede en schijnbare voorspoed op aarde brengen. Ook met IsraŽl zal het, door middel van een verbond, schijnbaar in orde komen. Hij, die wereldheerser, de antichrist, zal een zeer begaafd man zijn, wonderen doen en een dodelijke aanslag overleven. Na die 42 maanden, 1260 dagen ofwel drie-en-een half jaar (op deze wijze komt die periode op verschillende plaatsen in de Bijbel voor), zal hij dat verdrag (het verbond) met IsraŽl verbreken en daarna barsten de rampen van de eindtijd los. Het antisemitisme en vooral antizionisme zullen de legers van de volken naar Jeruzalem drijven (Armageddon). Op het hoogtepunt van die angstige periode voor Jeruzalem en voor het Joodse volk, aan het einde van die zeven jaren, komt de Here Jezus Messias Zelf het volk IsraŽl te hulp. Hij verschijnt dan met al zijn heiligen in grote heerlijkheid en met grote macht op de Olijfberg en zal Jeruzalem en IsraŽl verlossen. Daarna wordt het messiaanse koninkrijk onder Zijn leiding opgericht.

Klik hier voor het goede nieuws


Vreemd dat dit nu gebeurt?